• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Canım elleri soğuyunca beyaz nokta nokta gibi mi oluyor. Benşm bebişte de var ısınınca geçiyor eldiveni çıkarıyo diye çorap geçirdim bende. Doktora sorcam 25 inde 2 aylık kontrolü var
Yok ben özellikle tuttum o zamn el ayak sıcak gayet soğuktan olan banyo sonrasi oluyo sarınca geciyo o

Evet belki şüphelenseydi yapardı canım kalbini ferH tut ama hislerini de yabana atma kontrol altında tut sürekli belki videoya cekebilirsin. Tez zamanda gecsin inşallah yüreğin ferahlasın analık cok zormus
Hemde ne zormuş 😔 heleki böyle zorlukla sahip olunca insan hep korkuluklu yaşıyo herşeyden bişey cikariyo

kızlar iyi akşamlar ben doğum yapalı 50 gün oldu hala orta şiddette adet kanaması gibi kanamam geliyo. bu normal mi ki acaba? benim ikizdi çocuklar. ikiz doğum yapan arkadaşlar kaç günde bitti kanamanız?
Canım kontrole gittin mi 40 kontrolüne gittiğimde benim rahmim hala tam toparlanmamıştı ve pıhtı vardı enfeksiyondan da kanama devam eder dedi doktorum. Rahmi kasıp toparlayan bir ilaç ve antibiyotik verdi. 50 gün olduğunda bitti bazen lekelenme şeklinde gelebiliyor.

Pişik olan var mı hangi krem iyi geldi kızlar? Pişik kremi kullanıyodum ama yine de oldu sleppy Bez hiç sevmedim
Canım biz normalde mustela nın pişik önleyici kremini kullanıyoruz ama adı üstünde bu kremler önleyici her bezde yada 2 bezde bir sürmen gerek. Oğlumun biri ilk doğduğu hafta oldu kızarmıştı baya poposu o zaman sudokrem başladık o 1 günde geçirdi ama diğeri kadar temiz içerik değil maalesef buda geçirmezse daha ağır kremler başlamak gerektiği için kullandık. Önce baby me nin ıslak pamuğunu kullandım sonra onuda bıraktık kaynatılıp soğumuş suyla fısfıs şişesi yaptım sadece pamuk kullanıyoruz. Bizde sleppy kullanıyoruz şükür sorun yaşamadık.

Pişik olan var mı hangi krem iyi geldi kızlar? Pişik kremi kullanıyodum ama yine de oldu sleppy Bez hiç sevmedim
Prima kullanırken 2 kez kızarma şeklinde yaşadık ama ilerlemeden geçti molfixs kullaniyorum artık.Erken doğduğu için doktor ıslak mendil ve krem kullandirmak istemedi cildine,bende pamuk ıslatıp kullandım ve zeytinyağı kullandım hala daha ayni şekilde devam ediyorum her alt acmada sürdüm bu aralar iki üç bez değişiminde bir sürüyorum. banyodan sonra da Sebamed pişik kremi sürüyorum sadece.(banyo sonrası pişik kremini koltuk altı ve boğazına da iyice kurulduktan sonra suruyorum doktor tavsiyesi)

Ağız akmasiyla ilgili bende ilk diş mi diye endiselenmistim ama değilmiş. Bebek gelisiminin normal süreci.Tukuruk üretmeye başlıyor çok olunca kızım ilk zamanlar yutarken bile zorlanmisti elini ağzına sokarak yutkunma işini kolaylastirmaya çalışıyordu(Gozlemledigim).Hem de ellerini tanımaya çalışıyordu.simdi elleri ve ağzı çevreyi tanıma şekli oldu. Eldiven kullanmayın bence bu süreçte çünkü ellerini çok seviyorlar ve mutlu oluyorlar😍 Kızım 4 gün sonra 4 aylık olacak yatmak istemiyor sürekli kendisini diklemeye çalışıyor oturmak istiyor var mı böyle olan ?

Canım kontrole gittin mi 40 kontrolüne gittiğimde benim rahmim hala tam toparlanmamıştı ve pıhtı vardı enfeksiyondan da kanama devam eder dedi doktorum. Rahmi kasıp toparlayan bir ilaç ve antibiyotik verdi. 50 gün olduğunda bitti bazen lekelenme şeklinde gelebiliyor.
benim bir gün geliyo bir gün gelmiyo. bende anlamadım. devam ederse gidicem dr.a. şu dönemde hemen dr. a gitmek istemiyorum.

Bende ikinci adeti oldum canım az oldu ama cok az da sayılmazdı. Doğum öncesi gibi 4-5 gün sürdü
Benim doğum sonrası 60 güne yakın akıntı oldu kanama değil 60. Gün çok aşırı kanama başladı sonra yine bu ayda oldum bitecek gibi kesildi hızı. Parça geliyordu şükür bu sefer gelmedi.

Kizlar ben dün akşama doğru bebeğimin gözünde nokta şeklinde kan gördüm hatta bu geçen sene benim basimada geldi ama sonuçta o bı bebek eşim gelince hastaneye gittik hemen tesadüf nöbetci doktrda oğlumun yoğun bakımda ilgilenen doktoruydu baştan aşağı muayene etti gözündeki korkulacak birsey değil dedi capaklanip akarsa bı sıkıntı vardır ddedi ama ben çok korktum birde ellerinij ayaklarının beyazlamasini sordum kansizliktan olamaz dedi öyle bı kaç saniye olup geçmez dedi olunca telefona çek dedi bı kaç saniyelik bişey genelde sıkıntı teşkil etmez dedi ama ben hiç rahat değilim keşke tahlil yapsaydı ama bı yandan da doktor sonuçta biseyden suphelense illaki yapardı diyorum
Beyazlanma dediğin nasıl oluyor canım. Ben bugün kontrole götürdüm benim bebeklerin elleri de beyaz doktor baktı bir şey demedi şükür gayet sağlıklılar dedi.

Ağız akmasiyla ilgili bende ilk diş mi diye endiselenmistim ama değilmiş. Bebek gelisiminin normal süreci.Tukuruk üretmeye başlıyor çok olunca kızım ilk zamanlar yutarken bile zorlanmisti elini ağzına sokarak yutkunma işini kolaylastirmaya çalışıyordu(Gozlemledigim).Hem de ellerini tanımaya çalışıyordu.simdi elleri ve ağzı çevreyi tanıma şekli oldu. Eldiven kullanmayın bence bu süreçte çünkü ellerini çok seviyorlar ve mutlu oluyorlar😍 Kızım 4 gün sonra 4 aylık olacak yatmak istemiyor sürekli kendisini diklemeye çalışıyor oturmak istiyor var mı böyle olan ?
Benimkiler arada yapıor kafa dikmeyi oğlum sıkıldı mı yapıyor 😂😂😂

Dönem dönem düzende değişiklik oluyor Malesef. Bebeğin yinede neşeliyse çok stres yapma takipte kal yinede.
Benim oğlumun gündüz uykusu toplasan 3 saati bulmuyor artık 🤷‍♀️
Nasıl zaman geçiyorsun geri kalan zamanda. Benim iki tane gözlerinin içine bakıyorum uyusunlar diye 😂 😂 😂 uyanık olunca sürekli konuşuyorum masaj yapıorum, oyuncakları ile oyalıyorum. Hayvan sesleri dinletin diyorlar iki gündür onu yapıorum ama sadece üç saat uyusalar ne yapayım bilmem 😂

Kizlar ya bebeklerinizi nasil uyutuyosunuz 3 gundur uyku yok bizde atak mi gecryor napiyor anlmdm
Bazen bizde de oluyor canım 4-5 gün bir hafta kadar sürdüğü de oldu sabır diliyorum ne diyeyim ama geçiyor merak etme eski düzenine dönüyorlar yani en azından benim oğlan döndü inşallah seninki de döner

Nasıl zaman geçiyorsun geri kalan zamanda. Benim iki tane gözlerinin içine bakıyorum uyusunlar diye 😂 😂 😂 uyanık olunca sürekli konuşuyorum masaj yapıorum, oyuncakları ile oyalıyorum. Hayvan sesleri dinletin diyorlar iki gündür onu yapıorum ama sadece üç saat uyusalar ne yapayım bilmem 😂

Temizliği zaten hep üsten yapıyorum artık dip köşe için zamanım olmuyor, yemeği de en. Pratik ve hızlı. Şekilde halletmeye çalışıyorum. 3 yaşında ki oğlum için daha çok (küçük oğlum uyurken) zamanımı ayırıyorum, ayırmaya çalışıyorum diyelim ama gündüz uykusu çok kısa ve az
... Rahat rahat banyo yapmayı özledim 😂 doya doya uykudan uyanmayı özledim..
1 2 sene sabır diliyorum hepimize 😉🤷‍♀️🙋‍♀️🤦‍♀️

Back