- 12 Ekim 2019
- 344
- 271
- 53
- 29
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #9.841
Cocuk doktoru kesun yaptir yoksa kör olma ihtimali varsa cikar fln dedi ama yapis sekli urkutuyor bebegime kiyamiyorum ama sonra dan bisey olursa vicdan azabi cekerimCanım öncelikle geçmiş olsun. Kuvöz de kalan bebeklerden isteniyor. Bizede söylediler. Yaşadığım yerde pandemi hastanesi yaptığı için biz yaptırmaduk. Eşimin memleketine geldik. Burda göz doktoruna götürdük. Ben 37+3 de doğum yaptım. Doktor şunu dedi 36 haftadan küçük, kuvözde kalmış ve 2000 gr altında kalan bebeklere yapıyorum. Sizden neden istediler haftaları tam, kiloları normal öyle deyince bizde vazgeçtik yaptırmadık. Kuvöz de solunum desteği alıp almadıklarını sordu. Benim bebeklerim erken doğum yada solunum nedenli yatmadı hatta şuan özel hastanelerde para için kuvöz e alma söylemi var ondan mı diye düşünüyoruz. Oğlumun midesi sadece yıkanıp verilebilirdi. Kızım hadi enfeksiyon ciddi bir durum da o da çok sınırdı değeribu testi yaptıran çok az kişi var. Benim çevremde hiç yok diyebilirim.
Cocuk doktoru kesun yaptir yoksa kör olma ihtimali varsa cikar fln dedi ama yapis sekli urkutuyor bebegime kiyamiyorum ama sonra dan bisey olursa vicdan azabi cekerim
Yok canim direk göz kalca testi dedilerAyni sekilde bendende o testleri istediler. ROP Muyanesine takildim biraz yani sizden de ROP olarak istediler mi yoksa direk goz mu dendi
Canim benimki solunum desteği aldi ama bize böyle bisey demedilerZaten senin bebeğin solunum desteği almış canım. Solunum desteği alanlarda istiyoruz dedi doktor. Bende biraz da ondan vazgeçtim. Bir damla damlatıp gözü büyüteceğiz dedi üç saat hastanede bekleyeceksiniz. Sonra kontrol olacak dedi. İki bebe ile üç saat orda birde büyüyecek falan diyince iyice korktum . Burdaki doktor size gerek yok dedi diye en iyisi kalsın dedim. Bizden yoğun bakımdaki çocuk doktoru demedi rutin on gün sonraki kontrol için gittiğimiz doktor dedi . Sağlık bakanlığı istıyor dedi.
Doktoruna sorsana canım. Burdaki doktor bana öyle dedi. Haftası küçük, kilosu az ve solunum desteği almış bebeklerde uyguluyoruz.Canim benimki solunum desteği aldi ama bize böyle bisey demediler
Allah yardımcınız olsun inşallahMerhaba kızlar bebeğim salı günü geliyor inşallah . Normal doğum istiyordum ama nasip değilmiş . Doktorum sezeryanı uygun gördüçok heyecanlıyım
Sali günü cocuk doktoruna randevumuz var ona sorarim artik kadin dogumcumun bi fikri olcani sanmiyorum haftasi azdi bebeğimin solunm destegide aldi ama kilosu normaldi kafama takıldı ama simdi gidince soriyimDoktoruna sorsana canım. Burdaki doktor bana öyle dedi. Haftası küçük, kilosu az ve solunum desteği almış bebeklerde uyguluyoruz.
Dikis yok yapistirma yapiyorlar daha rahat geciyorSezeryan olan arkadaşlar kaç günde toparlandınız ? DikişleriniZ kaç gün sonra alındı ?
Canim dikis yok sali dogum yaptim sonraki pazartesi kontrolum vardi doktorum bandı acti ultrasonda baktı bide 40 in cikinca son bi kontrole gel dedi toparlanmaya gelince o bence kişiye gore degisiyo cevremde gec toparlayanda vardi cabuk toparlananda ben bebeğim yogunbakimdaydi ondan mi neden cok cabuk toparladım ara ara icerden agrilarim oluyo hafif o kadarSezeryan olan arkadaşlar kaç günde toparlandınız ? DikişleriniZ kaç gün sonra alındı ?
Aaa çok iyi o zaman mis gibi banyo yapabilirizDikis yok yapistirma yapiyorlar daha rahat geciyor
Korse kullandın mı canım ?Canim dikis yok sali dogum yaptim sonraki pazartesi kontrolum vardi doktorum bandı acti ultrasonda baktı bide 40 in cikinca son bi kontrole gel dedi toparlanmaya gelince o bence kişiye gore degisiyo cevremde gec toparlayanda vardi cabuk toparlananda ben bebeğim yogunbakimdaydi ondan mi neden cok cabuk toparladım ara ara icerden agrilarim oluyo hafif o kadar
ben sezaryandan ciktiktan 4 5 saat sonra hemsire gelip karnimi carsaf gibi biseyle sardi sabaha kdr ben eve gelimce bir şal ile bagladim.1 gun boyunca o kdr dumduz oldum yineKorse kullandın mı canım ?
Benim bebislerim kuvezde yatmadi sukur ama 2 aylik olunca goz ve kalca muayene dediler bunu herkesten istiyor galiba ama ROP nedir bilemedimAyni sekilde bendende o testleri istediler. ROP Muyanesine takildim biraz yani sizden de ROP olarak istediler mi yoksa direk goz mu dendi
Doktorum kontrolde cirtli korse yada birseyle sar karnini dedi havalar sicak asagi dusup ter yapmasin ilk basta cok zor olmustu şişim coktu ama suan daha rahat kullaniyorum tabi arada takıyorum biraz kaliyo cikariyorumKorse kullandın mı canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?