- 25 Şubat 2024
- 556
- 822
- 18
Canım üzmek istemem ama benzer durumu yaşadığım için tecrübemi paylaşmak isterim. Ben de Şubat ayında 255’le öğrenmiştim ilk gebeliğimi hemen doktoruma yazmıştım, 2 gün sonra baktır tekrar 510 üzeri olmasını bekleriz demişti. 2 gün sonra 420 gelmişti değerim, doktorum biraz düşük gelmiş, 4 gün sonra tekrarla bu sefer de 1600 üzeri olmasını bekleriz dedi. Ne yazık ki anca 781’e çıkabildi değerim. Artıyor ama yavaş arttığı için sağlıksız bir gebelik söz konusu gibi demişti doktorum hatta dış gebelik ihtimali de olabilir demişti. 2 gün sonra muayeneye gittim, vaginal ultrasonla uzun uzun baktı ama hiçbir şey görünmedi. Riske atmayalım ilaçla kanama başlatalım, kanamadan 2 gün sonra tekrar beta hcg baktır değer düşmüşse dış gebelik değildir kanamayla gitmiştir dedi. Gerçekten de kanamadan 2 gün sonra beta hcg değerim 200’lere düştü. Kürtaja gerek kalmadan kanama yoluyla temizlendi rahmim. Doktorum 1 adet dönemi geçirip sonra kaldığınız yerden korunmadan devam edin dedi.Doktoruma yazdım görmedi anca yarına görür sanırım. %40 gibi bi artış bencede az
Beklemediğim bir son oldu, çok üzüldüm ama sonrası için umudumu kaybetmedim, kendimi strese sokmadım ve 3 ay sonra, Mayıs ayında tekrar hamile kaldığımı öğrendim
Önerim hızlıca doktorunla görüşüp bir an önce muayene olman, dış gebelik ihtimali olabileceği için hızlı davranmak gerekir diye düşünüyorum.