Doğuma Hazırlık Hastane Çantamız (Resimli)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arkadaslar ben ilk dogumumda ped almıştım kendım ıcın ama yatıp kalkarken zorlanmıstım kanama yuzunden, aranızda hastabezı gıbı bırsey deneyen ve memnun kalan varmı acaba ??
Bana hastanede hasta bezi vermislerdi hatta sonra bebek beznin yanlarini yirtip kullandirmislardi
ilk basta kan fazla geliyor(benim sezeryan) hatta bir ara resmen bosaldi
ama normal dogumda belki dogum sirasinda cogu gidiyordur bilemiyorum
hem benim icin hem yataga koymak icin hasta bezi kullanmistik

Cocuk bezi bayagi lazim olmustu 3gun hastanede yattigim icin
sutum gelmedi diye mama verdim ama biberon degil kasikla verdirdiler biberona alismasin diye
Suan hatirladiklarim bunlar 5sene gecti uzerinden :))

canım o hastanede bir garipmiş yani sonuçta hiç bir anne bebeğini mamayla beslemek istemez ama tutki sütüm gelmedi çocuk aç mı kalsın o telaşla biberon arayacağıma bence yanımda bulunsun :) tamam pompayı da götürmüyorum zaman :)
Tatlim benim dogum yapacagim hastanede bi arkadasim gecen yil sezaryen dogum yapti o gun ziyarete gittim sutu daha gelmemisti bebis aç tabi. Hemsire enjektore cekti mamayi verdi agzina bebenin.yavrum nasil cekti hizli hizli emdi hemen. Biberon vermiyolar hemen alismasin diye.bu benim cok hosuma gitmisti. Hastaneyle gorusmekte faydali olabilir aslinda.yanimizda bulunmasi gerekenlerle ilgili liste vardir kesin

Tatlim benim dogum yapacagim hastanede bi arkadasim gecen yil sezaryen dogum yapti o gun ziyarete gittim sutu daha gelmemisti bebis aç tabi. Hemsire enjektore cekti mamayi verdi agzina bebenin.yavrum nasil cekti hizli hizli emdi hemen. Biberon vermiyolar hemen alismasin diye.bu benim cok hosuma gitmisti. Hastaneyle gorusmekte faydali olabilir aslinda.yanimizda bulunmasi gerekenlerle ilgili liste vardir kesin
artık doğal akış biberonlar var ama anne göğsü gibi çekmeden gelmiyor biberondan da. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bol bol sütlü oluruz inşallah...

Yahu arkadaslar ben hastane cantasi deyince su asagidaki gibi bi canta tahmin ediyodum. Gercekten boyle kucuk capli bir valiz mi hazirlamamiz gerekiyor?

Ben bilmedigim icin tuhaf geldi,sanki 2 hafta kalmaya gidermis gibi...

Eklentiler

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    8,2 KB · Görüntüleme: 122
Yahu arkadaslar ben hastane cantasi deyince su asagidaki gibi bi canta tahmin ediyodum. Gercekten boyle kucuk capli bir valiz mi hazirlamamiz gerekiyor?

Ben bilmedigim icin tuhaf geldi,sanki 2 hafta kalmaya gidermis gibi...
valla canım gecen haftalarda bir arkadaşım doğum yaptı. Öyle küçük bir,çanta yapmış bebeğe ve kendine birer takım götürmüş penye battaniyenin falan yedeğini koymamış. Bebeğe pişik kremi,falan almamış oıle sallana sallana gelmiş,doğuma. Çocuk kakasını yapmış taşmış yedek kıyafet yok. Birde,taşana kadar çocuğun altına bakmak akıllarına gelmemiş doğumdan. 7 saat sonra çocuğun bezini değiştirdiler Allah bilir kuzucuk ne zaman yapmış poposu kıpkırmızı olmuş taze bebenin yanında ne krem,ne bişey altını değiştirirken üstüne örttükleri battaniyenin üstünde,değiştirdiler o battaniye kaka oldu falan insan bir iki tane kullan at alt açmalardann koyar yanına ama yok. Böyle,rahat olmak iyi olmuyor sonra ordan oraya koşturdular kaç kere eve gidip eşya aldılar vs. Hiç gerek yok bu telaşlara sırtımızda taşımayacağız ya o valizi at arabaya kalsın. Eksik olacağına fazla olsun.

valla canım gecen haftalarda bir arkadaşım doğum yaptı. Öyle küçük bir,çanta yapmış bebeğe ve kendine birer takım götürmüş penye battaniyenin falan yedeğini koymamış. Bebeğe pişik kremi,falan almamış oıle sallana sallana gelmiş,doğuma. Çocuk kakasını yapmış taşmış yedek kıyafet yok. Birde,taşana kadar çocuğun altına bakmak akıllarına gelmemiş doğumdan. 7 saat sonra çocuğun bezini değiştirdiler Allah bilir kuzucuk ne zaman yapmış poposu kıpkırmızı olmuş taze bebenin yanında ne krem,ne bişey altını değiştirirken üstüne örttükleri battaniyenin üstünde,değiştirdiler o battaniye kaka oldu falan insan bir iki tane kullan at alt açmalardann koyar yanına ama yok. Böyle,rahat olmak iyi olmuyor sonra ordan oraya koşturdular kaç kere eve gidip eşya aldılar vs. Hiç gerek yok bu telaşlara sırtımızda taşımayacağız ya o valizi at arabaya kalsın. Eksik olacağına fazla olsun.

ay bende bu hafta sonu hazırlamaya başlayacagım ama küçük çanta düşünüyordum hazırlamak için.. Hastane ile ev çok yakın birbirine eşim gider alır birşey lazım olursa diye düşünmüştüm ama okuduklarımdan sonra ne olur ne olmaz diyorum artık.. Teşekkür ederim çok bu bilgilendirme için..

Ben bebeğime normal bebek çantası hazırladım kendi çantasını yani kendime de küçük bir valiz hazırlıycam , kontrole gitdiğimde görmüştüm kadın kocamaaaan bir valizle gelmiş hani şu en büyük boylardan tatile gitdiğimiz, ne oluyor yahu dedim :KK45:

Aslında hastaneyle görüşmek daha doğru olur.
mesela ben ilk doğumumda hatırlıyorum hasta bezi vermişti zaten hastane,
hastanedeyken onu kullandım,evde normal pede döndüm.
sonra doğum yaptığım hastane bebeği sadece siliyor,yıkamıyor şampuana da gerek kalmamıştı.
biberon zaten verilmiyor.eğer süt gelmesse mama hazırlayıp,kaşıkla veriyorlar.
süt pompası da vardı ama istememize rağmen bir türlü sıra bize gelmemişti.
evden pompayı alıp gelmişti eşim.aslında bir arkadaşta demiş hastane pompası elektrikli süt pompalarından
daha kuvvetli çekiyor.aslında verseler daha iyi olacaktı.keşke yok deseydimde verselerdi diye düşündüm.
bana sezeryanda bir gecelik yeterli geldi ön tarafı hafif lekelendi ama
ağrımdan değiştirecek takatim yoktu.

:110::110:Kızlar ben de 36 haftalık hamileyim. Bugün herseyimi tamamladım sanıyordum ama kafam karıştı. 3 takım yenidogan seti 2 ser gecelik pijama kendime. Terlik. Temizlik esyası. Bebişe 10 tane bez. Kendime tam emin olamadım ped ne alsam bilemedimmm:KK64: bebiş alt acma bezi aldım bi tane. O yatakları var ya getrdikleri ona koyarım die. Hiç sampuan yag almıcam. Bilmiyorumm. Ne alcam baskaa

:110::110:Kızlar ben de 36 haftalık hamileyim. Bugün herseyimi tamamladım sanıyordum ama kafam karıştı. 3 takım yenidogan seti 2 ser gecelik pijama kendime. Terlik. Temizlik esyası. Bebişe 10 tane bez. Kendime tam emin olamadım ped ne alsam bilemedimmm:KK64: bebiş alt acma bezi aldım bi tane. O yatakları var ya getrdikleri ona koyarım die. Hiç sampuan yag almıcam. Bilmiyorumm. Ne alcam baskaa
sampuan yag almalisin.. bebiş hastaneden çikinca neyle yıkıycaksin ki...ben aldim bile.
ped olarak hasta bezi aldim.. büyük boy almişim. (can ped )

sampuan yag almalisin.. bebiş hastaneden çikinca neyle yıkıycaksin ki...ben aldim bile.
ped olarak hasta bezi aldim.. büyük boy almişim. (can ped )
Yok sampuan yag evde var hadtaneye almıyacagım orda yıkıyolarmış. Bi de ben de can ped aldım ayrıca mesane pedi varmış onlardan da aldım

Yok sampuan yag evde var hadtaneye almıyacagım orda yıkıyolarmış. Bi de ben de can ped aldım ayrıca mesane pedi varmış onlardan da aldım
ben devlet hastanede doğum yapacagim için devlette bebekleri iyi yıkamadığı duymuşum..
kuzenim anlatmiştir 2 ay önce doğum yaptı bebegini kanlı giydirmişler kıyafetlerini.. eve gelince hemen yıkamişlar.. bana dedi ki 5li seti giydir sadece.. dedi bilmiyordum devlette yıkamiyomuş özelde farklı tabi.

ben devlet hastanede doğum yapacagim için devlette bebekleri iyi yıkamadığı duymuşum..
kuzenim anlatmiştir 2 ay önce doğum yaptı bebegini kanlı giydirmişler kıyafetlerini.. eve gelince hemen yıkamişlar.. bana dedi ki 5li seti giydir sadece.. dedi bilmiyordum devlette yıkamiyomuş özelde farklı tabi.
Ne enteresan yaa zaten bebeği hmn yıkamıyorlar bi gün sonra yıkıyorlar ama yinede silselermiş bariii:KK43:

Ne enteresan yaa zaten bebeği hmn yıkamıyorlar bi gün sonra yıkıyorlar ama yinede silselermiş bariii:KK43:
sadece silmişler ama kanlı oluyor yinede :KK43: yıkamak sart. hastanede kalmamişlar hemen gitmişler evine ve hemen de yıkamişlar devlette böle şeyler oluyormuş çok doğuran var hemşireler hangi birine yıkıycak sasiriyormuş... kuzenim anlatti bana.. ondan biliyorum. sezaryen olunca kaliyorsun hastanede.. normal doğum olunca kalinmiyor kalmak istese kaliyor. benim durumun ne olucak bilmiyorum...

ayy cok heyecanlı
:rolleyes:
sankı ben sızın yerınıze dogurcak gıbı hıssettım kızlar :KK70:
bu bılgıler bana da ıyı oldu...

Bende oğlumun ve kendimin çantalarını tamamladım kızlar. Resimlerini de ekliyorum , birde içlerine ne koyduklarımı yazıyorum :
Bebek Çantası
1 adet 10 lu hastane çıkışı
2 adet pijama
2 adet tulum
4 adet çıtçıtlı badi
2 yelek
4 çorap
3 eldiven
3 patik
10 adet ağız mendili
1 yüz örtüsü
4 şapka