Hala şoktayım (Eşim bana tokat attı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şİmdi anladım.
Anlam kayması olmuş cümlede.
Daha önceki yorumunuzda da durumu normal karşıladığınızı düşünerek bunu da öyle algıladım,
ben yanlış yorumlamışım kusura bakmayın.
Ayrıca zaten yıl 2020,
'annedir sever de döver de' anlayışı çoktan tarih olmalı ve gündeme bile gelmemeli.
Azarlamanıza gerek yoktu ama canınız sağolsun.

benim izah ettiğim şeyi lastik gibi başka yerlere çekip,
aksine savunmadığım bişey için dislike yağmuruna tuttukları için ben de dayanamadım bir yerde sonra
şimdi geri dönüp bakınca ben de sert çıkıştığım için utandım siz de kusura bakmayın

sizin gibi söyleseler ne mutlu
rastgele okuduğum sayfalarda birçok yorum gördüm
"o da şiddet bu da şiddet, siz çocuğunuzu dövmüşsünüz adam da sizi dövmüş" diyen
aynı şey mi ya bunu izah etmeye çalışıyorum
aynı gücü uygulamıyorlar ki, anne çocuğuna vururken gücünü kullanmıyor ki
ikisini birbiriyle kıyaslıyorlar
nerdeyse adamı haklı çıkaracaklar
benim anlatmaya çalıştığım bu

benden hemen önce yorum yapmışsınız sizi de etiketliyeyim
en azından kendi adıma ne demek istediğimi burda belirttim @yenGEnC

Yine söylüyorum, tekrar söylüyorum.
Konu sahibinin eşinin yaptığını doğru bulan varsa onun zekasından şüphe ederim. Bir insan herhangi bir şekilde hamile kadının eşinden tokat yemesini normal karşılayabilir mi?

Ama yine normal bir insan 2 yaşındaki bebeğin itip kakılmaması gerektiğini, ne poposuna ne suratına kızarak vurulmaması gerektiğini, çocuk sinir krizi geçiriyorsa gerekirse ortamı terk edip sakinleşmesini beklemesi gerektiğini bilir diye düşünüyorum. Bilmiyorsa da bilmeli, yani ben 3. Çocuğumu doğuracak olsam bilirdim muhtemelen.

Bir evde ufak da olsa(ufak şiddet ne demek bilmiyorum gerçi ama) şiddet varsa, sinirlendiğinde anne baba birbirine ya da çocuğa el kaldırıyorsa bunun devamı gelir, geliyor.

Hepsinden daha öte, bir çocuğa vurmak hakkı ne annede ne bir öğretmende olamaz. Başka biri çocuğumuza yüksek sesle bağırsa olay çıkartırız bir çoğumuz değil mi?

Bazen çileden çıktığım oluyor, bazen sesimi yükselttiğim oluyor pişman oluyorum ve kendimi düzeltmeye çalışıyorum. Ama 2 yaşında bir bebeği itip kakmaktan utanırım anlatabiliyor muyum, utanırım yani.

Konu sahibinin eşiyle ilgili birşey yazmamıştım daha önce, çünkü yine söylüyorum tokat atan eşinden uzaklaşmak onun elinde.

Ama 2 yaşında bir bebek itilip kakılıyorsa o anneyi uyarmak benim görevim olarak düşünüyorum. Konu sahibi de hatasının farkında zaten, daha dikkatli olacağına eminim.

Evet bu konuda belki büyük bir şiddet olayı yok bazı kimselere göre, ama şiddeti basitleştirmek, "aman canım, biz de çok dayak yedik" cümleleriyle dayak yeme güzellemeleri yapmak çok çirkin.

Not:şu forumda ilk defa destan yazdırdınız bana da yahu 😂

benim izah ettiğim şeyi lastik gibi başka yerlere çekip,
aksine savunmadığım bişey için dislike yağmuruna tuttukları için ben de dayanamadım bir yerde sonra
şimdi geri dönüp bakınca ben de sert çıkıştığım için utandım siz de kusura bakmayın
Estağfirullah...
Ben 2-7 yaş arası çocuklarla çalışan
bir okul öncesi öğretmeni ve uzman psikolojik danışmanım ayrıca anneyim.
Çocuklar benim hassas noktam.
Burdaki bazı üyeler eminim ki çocuk ve şiddet hakkında biraz okuma/araştırma yapsalar konuya bakış açıları değişecek.

Bir çocuğun kişilik gelişimi 7-8 yaşına kadar büyük oranda tamamlanıyor.
Çocuğun duygu dünyası, hayatı, dünyayı algılaması da aynı şekilde bu dönemde şekilleniyor.
Sevgiyle büyüyen çocuk sevilmeye değer olduğunu kodluyor beynine ve ruhuna.
Şiddet gören, itilen, horlanan çocuk da ebeveynlerini suçlamıyor aksine
'ben değersizim, ben sevilmeye layık değilim, ben bunu hakediyorum'u kodluyor.
Bir sevilen bir horlanan da yaşadıklarını, duygularını anlamlandıramıyor,
aklı, ruhu karışıyor hatta bazen bölünüyor.
Bu konu çok derin, çok sızılı.

Benim okuduklarım, tecrübelerim, yaşadıklarım, çalıştığım bazı vakalar,
aldığım süpervizör uygulamaları bana diyor ki:
Çocuğa şiddetin azı, çoğu, iyisi, kötüsü, mazareti olmaz, olmamalı,
bu konu benim açımdan tartışmaya kapalı.

Yorumlarımı isteyen beğenir,
isteyen beğenmez, kızan, laf sayan olur
hiç dert değil.
Ben 46 yaşında bir yetişkinim ve bunlarla başedebilirim.
Yeter ki gördüğü kötü muameleyle başedemeyecek, kendisine kötü davranan ebeveynlerine bağımlı olan çocukların durumunu üç beş kişiye bile olsa anlatabileyim, bu bana yeter.

Sürçi lisan ettiysem affola, geceniz hayrola.

Şimdi buraya bir instagram linki bırakacağım. Bu link Attachment Parenting Türkiye-Instagram sayfasından. Biraz uzun bir yazı ama okumak isteyenler için aydınlatıcı diye düşünüyorum. Umarım okursunuz şu dayak güzellemesi yapan hanımlar. Yasak değildir diye umuyorum umarım yasak değildir ve link kaldırılmaz.

burada erkeğin kadına uyguladığı şiddetle,
bir annenin çocuğunun poposuna vurması aynı şey değil diyip yırtınsak da,
"çocuğunu dövmek analık hakkı değildir"ci tayfa yok mu....
kimse demiyor ki o annedir istediği zaman döver de sever de

evet şiddete karşıtısınız, keza ben de.
ama buradaki kimse eziyet çektirsin her şımardığında dövsün demedi.
konu sahibi de ben çocuğumu eşşek sudan gelene kadar dövdüm demedi.

sanki annesi çocuğun 2 kulağından tavana çivilemiş gibi cevaplar vermeniz sadece duyar kasmanızdan bana göre

eleştirirsiniz zaten forumun amacı bu
ama çocuğu hortumla dövüp ayaklarından bağlamış tavana asmış gibi de yorumlar yapmayın bari
şimdi bu yorumuma da sayısız dislike atacaksınız

ama annenin popoya attığı acıtmayan bir tokatıyla
hamile bi kadına atılan, belki de yere devirecek kadar sert bir tokatla eşdeğer olmadığının
bence siz de farkındasınız
Çocuğa karşı her türlü şiddete karşıyım. Ses yükseltme dahil. Bunu meşrulaştırmaya çalışmayın.
okuduğunu anlamayan biri daha. Yani ben 🙈

Konu sahibi esim tokat atti diye konu actin sonraki yorumlarinda esini ove ove bitirememissin. Eski konularin da hep evliligindeki sorunlarla ilgili. Sinirliyken konu acip sinirin gecince evliliginin, esinin cok iyi olduguna inaniyorsan neden konu acip insanlari mesgul ediyorsun?
Kangren olmus iliskilerinizi bitirmeye cesaretiniz yoksa acmayin konu. Sadece sizin icin degil,burada fikir sorup sonra hic dikkate almayan herkes icin diyorum
İnsan ilişkilerinde anlaşmazlıklar olabilir,küslükler,kırgınlıklar olabilir. Bu evliliklerde de aynı şekilde. Ben mükemmel bir evliliğim var demedim sadece günümüzde yaşanılan sorunlara baktığım zaman olumlu yönleri benim açımdan daha fazla. Evliliğimi bitireceğim bir konu yok ortada,kaldı ki boşanmalı mıyım başlıklı bir konuda açmadım. Fikir almak istedim. İnsanları meşgul etmeyin demişsiniz 😂
Milyonlarca saçma konu varken benim ki yanlarında gayet anlaşılır hayata dair yaşanılan bir olay. Meşgul edilmek istemeyen kişiler de bir zahmet yazmayıversin kimseyi yoruma zorlayan yok. Bu konuda hangi yorumumda eşimi övmüşüm söyler misiniz ?
Buraya yazanlar nasıl yorumlarında özgürse,bende o yorumlardan bana uygun olanı olmayanı ayırt etmekte özgürüm ki kırıcı bir tavrım olmadığını düşünüyorum yorum yazanlara karşı.
Genelde yorum yazanlar fazla kırıcılar!
Sanal bir platformda kendi kusurunu yazan az insan olur. Genelde herkes iyi eş,herkes iyi anne,herkes iyi evlat.....
Ben bu kadar acımasız yorum alacağımı bile bile açtım bu konuyu. Yorumlar karşısında emin olun sandığınız kadar umursamaz değilim. Bir çok kişiye de haklı olduklarını yazdım. Kırmadan olumlu ve doğru yorum yapanlara mesela. Konuyu nereden nerelere bağlıyorsunuz vallahi bravo 👏🏻

burada erkeğin kadına uyguladığı şiddetle,
bir annenin çocuğunun poposuna vurması aynı şey değil diyip yırtınsak da,
"çocuğunu dövmek analık hakkı değildir"ci tayfa yok mu....
kimse demiyor ki o annedir istediği zaman döver de sever de

evet şiddete karşıtısınız, keza ben de.
ama buradaki kimse eziyet çektirsin her şımardığında dövsün demedi.
konu sahibi de ben çocuğumu eşşek sudan gelene kadar dövdüm demedi.

sanki annesi çocuğun 2 kulağından tavana çivilemiş gibi cevaplar vermeniz sadece duyar kasmanızdan bana göre

eleştirirsiniz zaten forumun amacı bu
ama çocuğu hortumla dövüp ayaklarından bağlamış tavana asmış gibi de yorumlar yapmayın bari
şimdi bu yorumuma da sayısız dislike atacaksınız

ama annenin popoya attığı acıtmayan bir tokatıyla
hamile bi kadına atılan, belki de yere devirecek kadar sert bir tokatla eşdeğer olmadığının
bence siz de farkındasınız
Konu sahibinin kocası da 2 kulağından tavana çivilememiş. Evire çevire dövmemiş, üstünde sigara falan söndürmemiş. Sadece 1 tokat. Darp raporu için hastaneye gitse, rapor alamaz çünkü iz yok. Çok da önemli değil.

İnsan ilişkilerinde anlaşmazlıklar olabilir,küslükler,kırgınlıklar olabilir. Bu evliliklerde de aynı şekilde. Ben mükemmel bir evliliğim var demedim sadece günümüzde yaşanılan sorunlara baktığım zaman olumlu yönleri benim açımdan daha fazla. Evliliğimi bitireceğim bir konu yok ortada,kaldı ki boşanmalı mıyım başlıklı bir konuda açmadım. Fikir almak istedim. İnsanları meşgul etmeyin demişsiniz 😂
Milyonlarca saçma konu varken benim ki yanlarında gayet anlaşılır hayata dair yaşanılan bir olay. Meşgul edilmek istemeyen kişiler de bir zahmet yazmayıversin kimseyi yoruma zorlayan yok. Bu konuda hangi yorumumda eşimi övmüşüm söyler misiniz ?
Buraya yazanlar nasıl yorumlarında özgürse,bende o yorumlardan bana uygun olanı olmayanı ayırt etmekte özgürüm ki kırıcı bir tavrım olmadığını düşünüyorum yorum yazanlara karşı.
Genelde yorum yazanlar fazla kırıcılar!
Sanal bir platformda kendi kusurunu yazan az insan olur. Genelde herkes iyi eş,herkes iyi anne,herkes iyi evlat.....
Ben bu kadar acımasız yorum alacağımı bile bile açtım bu konuyu. Yorumlar karşısında emin olun sandığınız kadar umursamaz değilim. Bir çok kişiye de haklı olduklarını yazdım. Kırmadan olumlu ve doğru yorum yapanlara mesela. Konuyu nereden nerelere bağlıyorsunuz vallahi bravo 👏🏻
İnsan ilişkilerinde anlaşmazlık olur canım doğru. Arada bi iki tokat da yerim ama otururum nolcak eşim iyi bi insan özünde olunlu yönleri Beni tokatlamasından daha fazla diyosunuz yani👏

Sadece sertce kanepeye koydum demissiniz ya o sertligin derecesi ne? Kocaniza karsiligini vermissiniz eliniz armut toplamiyor. Ya kucucuk cocuk nasil karsilik verecek ?
Üff abartın da abartın. Yapma etme demeyle çocuk büyütülmez bazen sesler yükselir hareketler fevrileşebilir hangimiz el bebek gül bebek büyüdük? Kadın robot mu? Kadın zaten sorunlu bir anne olsa gelip buraya konu açma zahmetinde bile bulunmaz

eşiniz haksız.
bir de şu "neden ağlatıyorsun çocuğu" lafına bitiyorum. hangi insan çocuğunu bile isteye ağlatır.
bu babalar güya ilgililer hiç mi okuyup öğrenmiyorlar çocuklarla ilgili birşey yahu.

ögrenmek işlerine gelmiyor canım ne yazıkki

tabi öğrenirlerse sorumluluk alacaklar çünkü. mutlaka böyle babalar da var ama çevremde gördüklerimin hepsi çocukla sadece oyun oynayıp çocuk biraz mızıldayınca anneyle başbaşa bırakıp kaçıyor resmen.
sonra da neden ağlattın.
e sıkıysa sen uğraş onca saat, yok.
hatırlıyorum, bir kere en yakın arkadaşıma gitmiştim doğumundan 6 ay sonra falandı.
ve kız beni baya hazırlanıp beklemişti, onca zaman sonra ilk kez bir arkadaşıyla oturup 5 dakika kahve içicek diye.
bir kahve içimlik çocuğu kucağında biraz tut dedi kocasına. yemin ederim 1 dakika sonra kolum ağırdı diye geldi adam. kıza bir kahve içirtmedi.
şimdi çocuk büyüdü ay canım oğlum, oynayalım falan.

İnsan ilişkilerinde anlaşmazlık olur canım doğru. Arada bi iki tokat da yerim ama otururum nolcak eşim iyi bi insan özünde olunlu yönleri Beni tokatlamasından daha fazla diyosunuz yani👏
Neden kötü anlamak için kendinizi odaklıyorsunuz?! Arada bir tokat yediğim yok bayan 8 yıldır ilk kez oldu böyle bir şey. Neyse ben ne desem boş siz kendinizi kötü konuşmaya kurmuşsunuz.

Konuyu farklı yerlere çekmek isteyen o kadar çok klavye delikanlısı var ki burada.. (Gerçekten olumlu verilen telkinlerden bahsetmiyorum) onlar kendilerini biliyorlar. Ben ne tokat yeyip susup oturdum ne de evladıma yaptığım şeyin doğruluğunu savundum. Bazıları böyle olacağına kendilerini öyle güzel odaklamış ki denilen hiç bir şey fayda etmiyor onlara. Umarım böyle bir olayı onlar da yaşamaz. Evliliğim boyunca haksızlığa susan,dayak yiyip,aldatılıp oturan bir kadın olmadım. Hakkımı savundum ve gerekeni aldım. Emek verdim,verdik. Boşanmak en kolayı ya sonra ? Burada boş boş iki cümle üzerinden konuşanlar ben yarın boşanayım çocuklarıma bana ne yapabilirler? Tabi boşan derken veya onu kastederken en kötüye odaklı oldukları için çocuklarımın nasıl şartlarda yetiştiğini bilmiyorlar. Çocuklarının üzerine titreyen her imkanı onlara sunan ebeveynlerdeniz. 2 aydır evdeyiz,yapmadığımız etkinlik,aktivite kalmadı. Kendim ilk gebeliğimden itibaren çocuk gelişim kitaplarından fazlaca okudum ve uyguladım. Ama insanoğlu işte evde kalmak,sağlık sorunları derken kendime hakim olamadım ve çocuğumu bir anlık öfkeyle kanepeye sert bir şekilde koydum. Epey oldu burada popüler bir bayan konu açmıştı çocuğunun yaptığı azgınlıkları yazdığı,artık dayanamadığı özetli ... Orada neredeyse %90 herkes biraz sesini yükseltmesi gerektiğini,o saçını çekip acıttıysa aynısını kendisine yaşatmalı ki bilmeli ne kadar acıttığını gibi yorumlar yapılmıştı. Oradaki de bir anneydi,sesinin yükseltilmesi sarsılması söylenilen de bir çocuk. Hatta konuyu açan bayan da yorumlara istinaden kısa çaplı bir kriz geçirip yazmıştı olanları. Çocuğu ilk etapta korkmuştu,ağlama krizine girmişti ama yola gelmişti anlattığına göre.
Ve söylediğim gibi herkes de onu onaylamıştı. Belki bazıları hatırlamıştır konuyu. Söylemek istediğim çok şey var ama anlayacak yok onu anladım.
Mune Mune hanım bu konu yüzünden bir çok kişi ban yemiş veya her neyse rapor felan yazmışsınız. Konumu kapatabilirsiniz. Teşekkürler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X