Gerçekten onların hiç mi derdi olmuyor?

Iyide bazeleri artik ayni sorun ile 10 konu aciyor. Hatta bazeleri agir seyler sanki komikmis gibi anlatiyorlar konularinda. Gecenlerde bir konun yorumunda kadin kendi evliliginden bahs ediyordu. Sanirim küfür, saygisizlik vardi ve yorumun sonununda "sükür yine stabiliz" diyordu. Ben geyik yapmadim mesela fakat bir kadin olarak bu nasil bir düsünce?

Burda hic kimse ego tatmini yaptigini düseniyorum fakat bazen konu sahibin ve üyelerin körlügü bayiyor. Konu sahibi dert degil, sanki dizi anlatir gibi 20 konu acmasi bayiyor. Ayrica herkesin tarzi farkli. Bazeleri daha sivri dille olabilir. Bdv'de konu acacaksan, evet her türlü yoruma acik olnumasi lazim. Ben "bi ara alttan al" yada "Allah yardimcin olsun" gibi cümleler yazmak zorunda degilim.

Boşan , kaç yazanlardan biri benim. Nedenini yazayım:

1.5 yıl önce çok kötü bir ayrılık geçirdim. Sonra herif başkasıyla oldu, kısa süreliğine ve yüzeyselce. Ben tamamen sildim. Sonra köpekler gibi pişman oldu , özür diledi vs ama ben o kadar iğrenmiştim ki içim almadı. Nikahlı 4 çocuklu olsam da boşardım.

O yüzden genelde yorumlarım
1. Mide bulandıktan sonra geri dönüş olmuyor
2. Hayat kısa, zırtolara hayatınızı harcamayın. Canınızı sıkana koyun tekmeyi geçin
3. Gözyaşı dökerken sırtını dönene minnetiniz olmasın
4. B.k heriflere kendinizi hırpalatmayın, hakaret kabul etmeyin.

Kendi yapamayacağım şeyi asla söylemem, klavye delikanlısı değilim. Çok acı çektim, her gece yastığım ıslak yattım, rüyamda isimlerini seçtiğimiz doğmamış çocuklarımızı gördüm ama zor günümde yanımda olmayana asla minnet etmedim. En değerli her zaman benim bunu bilir bunu söylerim.

Kadın aldatıldım yazmış ben ne yazayım? Midesi olana tek cümle çok.

benim kocam da hergun dovmuyor kufur hakaret etmiyor ama onlarca konum var.
evliliklerde illaki problemler olur, eger bir robotla evli degilseniz illa ki anlasamadiginiz noktalar vardir.
sizin her ayrilma fetvasi verdiginiz kocasindan dayak mi yiyor yani? bir cok "nor mal" konuda da yapiyorsunuz bunu. o yuzden kusura bakma arkadas ama ben kendi adima samimi bulmuyorum sizi.

Herkesin kocasi kotu olucak diye bir kanun yok.
Ya da kaynana,elti,gorumceyi hayatinin merkzine koyup en ufak sebeplerden hayatini zindan edecek diye de bir sey yok.
Belkide umursamiyordur.
Vardir yani..
Ben kendi dusuncelerimi, kendi hayatimi yansittigimdan burda yalandan sanal hayal ureteceklerine inanamiyorum.
Belkide vardir oyle psikopatlar.

Yürü be çeri, seviyorum seni valla

Bu arada office'e ne olmuş ya?

Sonuçta içinde şiddet ve aldatma olan evlilikte boşan demek çok normal. Aldatılmak gurur kırıcı ve şiddet de şiddeti doğurur. Bence herkesin az çok derdi vardır ama kimisi içinde analiz edip çözüm bulur kimisi konuşarak.

Bazı insanlar çok daha akıllıca seçimler yapmış olabilir.Yada hatalarını düzeltme fırsatını geçmişten bu yana kendinde yaratmış olabilir.Sorunlu konuları burda okuyoruz mesela.Kimisi çok sevmiş bu yüzden kaynanayla oturmayı kabul etmiş.Bu noktada sorun başlar çünkü kaynanayla oturmak hiçbir zaman huzur getirmez.
Kimisi yine çok sevmiş sevgililik ve nişanlılık döneminde adamın aldatmalarını yada ilgisizliğini sevgisizliğini yada kendi ailesine yaptığı saygısızlıkları görmezlikten gelmiş.Bu noktadada sorun başlar çünkü ayrılmak yerine o adamla evlenmiştir ve değişiceğini umut etmiştir halbuki bu cahillikten başka bişey değildir.
Kimisi var adamın çok fazla annesine düşkün olduğunu annesiyle çok mıçmıç olduğunu ne olursa olsun annesini kıramadığını dahha öncelerden gördüğü halde yine değişir sanıp ayrılmak yerine evlenmiştir onun şikayetlerini burda anlatır.
Yineee kimisi var eşinin hiç bi dönem çevresindeki insanlara karşı kendisini korumadığını akrabamdır o dur budur diye asla laf ettirmediğini gördüğü halde evlenir yine onu buraya açar şikayet eder.
Bide bunların hiç birini evlenmeden görmediği halde evlenince başına gelenler varki onlarında okulu bırakmış yada okumamış olanı lanet eder ama gidicek yeri yoktur o yüzden konu açar.
İşte sizin ''sorunu yok'' dediğiniz ya bazı şeyleri görerek doğru kararlar vermiş ama çok aşığım diye peşinden adamın gitmemiştir,yada okumuştur eli ekmek tutuyodur ne çekicem len bunu yeter anasındanda bacısındanda nazındanda sinirindende diye boşamıştır o yüzden rahattır.İşte bu sizin dediğiniz tayfa mantıklı tayfa kısacası.Ha tabii ki herkesin sorunu vardır ama kiminin ekmeği bayat,kiminin tek taşı küçük :) Hangisini dert ederek yaşicağımızsa kişinin kendi elindedir. Şaşırıcak bi durum yok yani.

Arkadaşlar boşan yazılır bunda bir şey yok.
Bazı konular için bundan daha iyi çözüm olmuyor zaten doğru.

Ama bazı yorumların amacı tavsiye vermek falan değil.
Grup olup stres atma, saldırma, sataşma, küçümsemeden ibaret.

Benim boşanmaktan başka çözüm görünmüyori kahır çekmeye değmez dediğim olmuyor mu?
Çok olmuştur. Ama bdvye açılan her derdi ciddiye aldım.

Rahatlama malzemesi olarak hiç görmedim.
Samimiyetine inanmıyorsam yazmadım.

O laf dinlemeyen ama zırt pırt aynı konuyu açan üyelerin konularına bakma gereği bile duymam bir yerden sonra.
Bu kadar rahatsız olan kişi de bakmasın, okumasın.

Girip illa ki sende kafa yok, çek hatta öl tarzında bir imza bırakmak zorunda değil diyorum ben de.

Evet bunu yapan da çok. Çok okudum bir değil iki değil çoğaldıkça çoğaldılar hatta birbirlerini davet eder oldular.

Konu sahibine yüzde yüz katılıyorum. Kendini popüler olarak lanse eden, herşeyi ben bildim ben buldumcu olan , konu sahibinin zaten derdi varken bi de aşağılama çabasına giren insanların psikolojisini anlamam mümkün değil yani... ha derdiyle alakalı burda konu açar açmaz bizi ilgilendirmez derdi vardır yoktur bu da ilgilendirmez. Ama sen kimsin ki konu sahibini aşağılama çabasına giriyosun sen kimsin ki bilmiş bilmiş tavsiye veriyosun. Tavsiye vereceksen yardım edeceksen biraz alçakgönüllü olmalısın arkadaş bence... İnsanlar başaklar gibidir doldukça eğilirler diye boşuma dememişler... boş insanların boş komplekslerinin sonucu işte... Bdvdeki sorun, polemik büyük oranda kibirli kişiliklerin saçma üslupları sonucu oluyor bence de...

Bunu bende merak ediyorum.
Ama daha cok baska biseye takiliyorum ben.
Bizim millet ne cok bosatma derdinde ya?
Bazilari geliyor konuya ´bosan´ diyor gidyor.
Ne kadar basit yuva yikmak.
Helede konuyu neresiyle okuduklarini bilmeyenler varki; ´bosan´ diyip havali havali gidiyor, halbuki evli bile degil konu sahibi

Buna ben de katılıyorum. Çoğu konu zaten bir süre sonra amacından sapıyor, polemiğe , vurun kahpeye formatına, zaten dertli olan bir insanı aşağılamaya dönüyor.

Elbette her cift gibi anlasmasizliklar, küslükler olur. Bu her beraber yasadigin insan ile olur. Yani beraber yasamak, hatta evlilik kolay birsey degil. Özveri ve enerji isteyen birseydir. Bdv'de ancak sorun evliligin zorlugu degil sorun olan, bizzat esin karakteridir.

Ben ve esim asla küfür etmedik simdiye kadar mesela, esim hic tokat atmaya yeltenmedi, gerektiginde temizlik yapar, yemek yapar, benim arkamda durur ve beni genelde mutlu eder ve huzur verir.

Bdv'deki konularda o esler öyle degil mesela. Cocuk isterler fakat bakmazlar hatta "sunu sustursana" oluyor, kadini kv'desine ezdiriyor, doldurusa geliyor, küfür kullaniyor. Iste bunlarda sorun evlilik degil, sorun bizzat karsindaki kisidir ve ben insanlarin degistigine inanmiyorum. Bu hayata bir sefer geliyoruz ve herkesin mutlu olma hakki vardir.

Herkesin siniri farklidir. Ben en basit küfürlü bir insan ile yada sürekli sinirlenen insan ile beraber olamazdim ve hali ile bosanmayi tavsiye ederim o tür konularda. Baskalari ise dövmek ve kumar yoksa o evlilik kurtarilir mantigindadir. Ben kendi sinirlarima göre tavsiye veriyorum.

Buna ben de katılıyorum. Çoğu konu zaten bir süre sonra amacından sapıyor, polemiğe , vurun kahpeye formatına, zaten dertli olan bir insanı aşağılamaya dönüyor.

İşte bende diyorum ki alakasız bir konu burada daha çok cevap alıyor diye bu bölüme açıldığında
'ama bu konunun yeri burası değil' diye azarlamasını bilen üyeler
bdvnin geyik yapma yeri olmadığını bilmiyorlar mı?

Küstahlığın alemi yok diyorum.

Derdi okur geçersin.
Amacın eğlenmekse de mevcut bölüme gidersin.

Milletin yarası ile oynamak daha zevkli ama.

Hatta ... ..... tuz getir anacım..
Yapılan bu..

Ayyyy böyle bir üye varmış cidden bu arada ben x anlamında ..... demiştim de

Bi de aşağıladıkları konu sahibi biraz dişli çıkınca hep aynı "ahaha koymuşum ki konuşuyosun hahaha" tadında avamlıkta yorumlar var ...

ben zaten tavsiyelerinizi elestirmiyorum, bazen asiri bulsam da.
konu acmayanin derdi yoktur mukemmel evliligi vardir yalanina inanmiyorum sadece.
ve konu acmayanlarin bir gun yazdiklari bir yorum karsisinda eski konusunun bulunup onune cikarilacagindan dolayi acmadigini kisacasi rahat rahat yorum yazmak icin acmadigini dusunuyorum.
derdi olmadigi icin degil.
bazen benim konular cok gereksiz mesela sonra okuyunca anliyorum ama desarj olmak icin acmisim. gercekten farkli bakislarla kendime gelmisim bazilarinda.
ayrica dayak yiyip affeden (bazi gercekten hallerine uzulduklerim haric) aldatilmaktan midesi genisleyenlere ben de sert yorum yapiyorum.
kufur hakaret benim icin de sinirdir. ama kimsenin benim sinirlarimla yasamasini brkleyemem ki.

Konu sahibine katılmakla birlikte özellikle burda yapılan yorumların yapıcı olmasından yanayım insanlar muhabbete değil derdini anlatmaya geliyor ki bazı arkadaslar gerçekten tokat gibi yorumlarla dağılmıs insalnları hepten yerle bir ediyor.Biraz daha empati yapılarak yazılsa daha güzel olur fikrim bu yönde... Bilemiyorum yargılar gibi, hesap sorar gibi yazanlar günün stresini mi atıyor bu sekilde yada birseye olan öfkelerini burda insanların psikolojisini hırpalayarak mı atıyor anlamıs değilim.

20 konu acmis yada hayati boyunca süürekli hep ayni hatalar yapmis, hep tekrar tekrar af etmis kisiler hak ediyor o yorumlari. Onlara zerre acimam. Sonucta onlarida hic kimse zorlamiyor bdv'de konu acmak icin. Konu icinde bircok tavsiye geliyor fakat kulak tikaniyor.. Eh bir yerden sonra artik insanda patliyor.

Bakın ne güzel diyoruz onlar da konu açmasın o zaman.
Ben de diyorum ki bu konu sahibinden bu kadar bıkmış, patlayacak noktaya gelmiş insan okumasın onun konularını.

Ama yok ille orada bir can yakıcı imzası bulunacak..

Çözüm konu açmasın diyene sen de okuma sen de yazma denir yani.

Bu hoş olmayan davranış gerçekliğini silmiyor, değiştirmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…