- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Elbetteki güzel bir dille tavsiye verilir.
Sayfalarca yazdığım yapıcı sert tavsiyeler de olur.
Yorumuna empati katarsın, duygu katarsın ve kendi doğrunu yazarsın.
Ama konu sahibinin derdine dert katacak, kırıp dökecek şekilde yapılan yorumlar tavsiye olmaktan öte
yerin dibine sokmak, paramparça etmek oluyor.
Amaç çare olmak, çözüm olmak değil de birinin mutsuzluğu üzerinden geyik yapmaya,
beslenmeye dönebiliyor. Bunu özellikle yapan hatta birbirini konuya davet eden üyeler var kabul edelim.
Bu durum üzerinde duran bir konu bu.
benim kocam da hergun dovmuyor kufur hakaret etmiyor ama onlarca konum var.Evet benim hic bir konum yok ve bende bircok zaman bosan diyorum. Hatta benimde evliligim gayet iyi gidiyor ve kv görümce derdi cekmiyorum. Eh ne oldu simdi? Sirf kocam beni her gün dövmüyor yada küfür etmiyor diye yorum yazamaz yada tavsiye veremezmiyim?
Bdv'de artik evlilik anlayisi cok yalnistir. Evlilik cekilen birseydir. Yani mutlaka bir koca/kv'de derdi olmali. Saygisiz erkeklere hafif tabir ile "sinirli bir tip" denilen anlayis vardir bd'vde . Adam bagirip cagirip, küfür ettiginde hatta tokat attiginda "Adam streslidir, yorgundur, is yerinde birsey olmustur, suyuna git" diyen bir anlastir. Hatta adam geceleri eve gelmediginde "koca eve baglanmalidir, güzel yemek yap, seksi gecelik giy, rengi kirmizi olsun" gibi tavsiye verilen anlayistir.
Ve evet ben buna karsi geliyorum! Evlilik insana huzur ve mutluluk vermeli. Bireyligini, sayginligini koruyabilmen lazim evlilikte. Bdv'de artik bu tür evlilikler anormal geliyor galiba. yalan söylüyormusuz. Ya hayir niye yalan söyleyelim? Birine bosan dedigimde ben ne kazaniyorum? O gece ben yine esime sarilarak uyuyabilirim fakat kim bilir o gece konu sahibin evladi babasinin küfür attigini, tokat attigini görüp, annesininde bunu yuttugunu görüp uykusuz kaliyordur belki.
Ben daima kadin ve cocuk haklarini savuurum. Ben eger birine bosan diyorsam, o ortamda kendimde ayni sey yapacagimdandir. Bircok üye o konularda kendi kocalarinin yaptiklari sacmaliklarini anlatiyor bide, normallestirmek icin. Hayir arkadasim nor mal DEGIL!!
Boşan , kaç yazanlardan biri benim. Nedenini yazayım:
1.5 yıl önce çok kötü bir ayrılık geçirdim. Sonra herif başkasıyla oldu, kısa süreliğine ve yüzeyselce. Ben tamamen sildim. Sonra köpekler gibi pişman oldu , özür diledi vs ama ben o kadar iğrenmiştim ki içim almadı. Nikahlı 4 çocuklu olsam da boşardım.
O yüzden genelde yorumlarım
1. Mide bulandıktan sonra geri dönüş olmuyor
2. Hayat kısa, zırtolara hayatınızı harcamayın. Canınızı sıkana koyun tekmeyi geçin
3. Gözyaşı dökerken sırtını dönene minnetiniz olmasın
4. B.k heriflere kendinizi hırpalatmayın, hakaret kabul etmeyin.
Kendi yapamayacağım şeyi asla söylemem, klavye delikanlısı değilim. Çok acı çektim, her gece yastığım ıslak yattım, rüyamda isimlerini seçtiğimiz doğmamış çocuklarımızı gördüm ama zor günümde yanımda olmayana asla minnet etmedim. En değerli her zaman benim bunu bilir bunu söylerim.
Kadın aldatıldım yazmış ben ne yazayım? Midesi olana tek cümle çok.
Iyide bazeleri artik ayni sorun ile 10 konu aciyor. Hatta bazeleri agir seyler sanki komikmis gibi anlatiyorlar konularinda. Gecenlerde bir konun yorumunda kadin kendi evliliginden bahs ediyordu. Sanirim küfür, saygisizlik vardi ve yorumun sonununda "sükür yine stabiliz" diyordu. Ben geyik yapmadim mesela fakat bir kadin olarak bu nasil bir düsünce?
Burda hic kimse ego tatmini yaptigini düseniyorum fakat bazen konu sahibin ve üyelerin körlügü bayiyor. Konu sahibi dert degil, sanki dizi anlatir gibi 20 konu acmasi bayiyor. Ayrica herkesin tarzi farkli. Bazeleri daha sivri dille olabilir. Bdv'de konu acacaksan, evet her türlü yoruma acik olnumasi lazim. Ben "bi ara alttan al" yada "Allah yardimcin olsun" gibi cümleler yazmak zorunda degilim.
Boşan , kaç yazanlardan biri benim. Nedenini yazayım:
1.5 yıl önce çok kötü bir ayrılık geçirdim. Sonra herif başkasıyla oldu, kısa süreliğine ve yüzeyselce. Ben tamamen sildim. Sonra köpekler gibi pişman oldu , özür diledi vs ama ben o kadar iğrenmiştim ki içim almadı. Nikahlı 4 çocuklu olsam da boşardım.
O yüzden genelde yorumlarım
1. Mide bulandıktan sonra geri dönüş olmuyor
2. Hayat kısa, zırtolara hayatınızı harcamayın. Canınızı sıkana koyun tekmeyi geçin
3. Gözyaşı dökerken sırtını dönene minnetiniz olmasın
4. B.k heriflere kendinizi hırpalatmayın, hakaret kabul etmeyin.
Kendi yapamayacağım şeyi asla söylemem, klavye delikanlısı değilim. Çok acı çektim, her gece yastığım ıslak yattım, rüyamda isimlerini seçtiğimiz doğmamış çocuklarımızı gördüm ama zor günümde yanımda olmayana asla minnet etmedim. En değerli her zaman benim bunu bilir bunu söylerim.
Kadın aldatıldım yazmış ben ne yazayım? Midesi olana tek cümle çok.
Arkadaşlar boşan yazılır bunda bir şey yok.
Bazı konular için bundan daha iyi çözüm olmuyor zaten doğru.
Ama bazı yorumların amacı tavsiye vermek falan değil.
Grup olup stres atma, saldırma, sataşma, küçümsemeden ibaret.
Benim boşanmaktan başka çözüm görünmüyori kahır çekmeye değmez dediğim olmuyor mu?
Çok olmuştur. Ama bdvye açılan her derdi ciddiye aldım.
Rahatlama malzemesi olarak hiç görmedim.
Samimiyetine inanmıyorsam yazmadım.
O laf dinlemeyen ama zırt pırt aynı konuyu açan üyelerin konularına bakma gereği bile duymam bir yerden sonra.
Bu kadar rahatsız olan kişi de bakmasın, okumasın.
Girip illa ki sende kafa yok, çek hatta öl tarzında bir imza bırakmak zorunda değil diyorum ben de.
Evet bunu yapan da çok. Çok okudum bir değil iki değil çoğaldıkça çoğaldılar hatta birbirlerini davet eder oldular.
benim kocam da hergun dovmuyor kufur hakaret etmiyor ama onlarca konum var.
evliliklerde illaki problemler olur, eger bir robotla evli degilseniz illa ki anlasamadiginiz noktalar vardir.
sizin her ayrilma fetvasi verdiginiz kocasindan dayak mi yiyor yani? bir cok "nor mal" konuda da yapiyorsunuz bunu. o yuzden kusura bakma arkadas ama ben kendi adima samimi bulmuyorum sizi.
Buna ben de katılıyorum. Çoğu konu zaten bir süre sonra amacından sapıyor, polemiğe , vurun kahpeye formatına, zaten dertli olan bir insanı aşağılamaya dönüyor.
İşte bende diyorum ki alakasız bir konu burada daha çok cevap alıyor diye bu bölüme açıldığında
'ama bu konunun yeri burası değil' diye azarlamasını bilen üyeler
bdvnin geyik yapma yeri olmadığını bilmiyorlar mı?
Küstahlığın alemi yok diyorum.
Derdi okur geçersin.
Amacın eğlenmekse de mevcut bölüme gidersin.
Milletin yarası ile oynamak daha zevkli ama.
Hatta... ..... tuz getir anacım..
Yapılan bu..
Bi de aşağıladıkları konu sahibi biraz dişli çıkınca hep aynı "ahaha koymuşum ki konuşuyosun hahaha" tadında avamlıkta yorumlar var ...İşte bende diyorum ki alakasız bir konu burada daha çok cevap alıyor diye bu bölüme açıldığında
'ama bu konunun yeri burası değil' diye azarlamasını bilen üyeler
bdvnin geyik yapma yeri olmadığını bilmiyorlar mı?
Küstahlığın alemi yok diyorum.
Derdi okur geçersin.
Amacın eğlenmekse de mevcut bölüme gidersin.
Milletin yarası ile oynamak daha zevkli ama.
Hatta... ..... tuz getir anacım..
Yapılan bu..
ben zaten tavsiyelerinizi elestirmiyorum, bazen asiri bulsam da.Elbette her cift gibi anlasmasizliklar, küslükler olur. Bu her beraber yasadigin insan ile olur. Yani beraber yasamak, hatta evlilik kolay birsey degil. Özveri ve enerji isteyen birseydir. Bdv'de ancak sorun evliligin zorlugu degil sorun olan, bizzat esin karakteridir.
Ben ve esim asla küfür etmedik simdiye kadar mesela, esim hic tokat atmaya yeltenmedi, gerektiginde temizlik yapar, yemek yapar, benim arkamda durur ve beni genelde mutlu eder ve huzur verir.
Bdv'deki konularda o esler öyle degil mesela. Cocuk isterler fakat bakmazlar hatta "sunu sustursana" oluyor, kadini kv'desine ezdiriyor, doldurusa geliyor, küfür kullaniyor. Iste bunlarda sorun evlilik degil, sorun bizzat karsindaki kisidir ve ben insanlarin degistigine inanmiyorum. Bu hayata bir sefer geliyoruz ve herkesin mutlu olma hakki vardir.
Herkesin siniri farklidir. Ben en basit küfürlü bir insan ile yada sürekli sinirlenen insan ile beraber olamazdim ve hali ile bosanmayi tavsiye ederim o tür konularda. Baskalari ise dövmek ve kumar yoksa o evlilik kurtarilir mantigindadir. Ben kendi sinirlarima göre tavsiye veriyorum.
Arkadaşlar boşan yazılır bunda bir şey yok.
Bazı konular için bundan daha iyi çözüm olmuyor zaten doğru.
Ama bazı yorumların amacı tavsiye vermek falan değil.
Grup olup stres atma, saldırma, sataşma, küçümsemeden ibaret.
Benim boşanmaktan başka çözüm görünmüyori kahır çekmeye değmez dediğim olmuyor mu?
Çok olmuştur. Ama bdvye açılan her derdi ciddiye aldım.
Rahatlama malzemesi olarak hiç görmedim.
Samimiyetine inanmıyorsam yazmadım.
O laf dinlemeyen ama zırt pırt aynı konuyu açan üyelerin konularına bakma gereği bile duymam bir yerden sonra.
Bu kadar rahatsız olan kişi de bakmasın, okumasın.
Girip illa ki sende kafa yok, çek hatta öl tarzında bir imza bırakmak zorunda değil diyorum ben de.
Evet bunu yapan da çok. Çok okudum bir değil iki değil çoğaldıkça çoğaldılar hatta birbirlerini davet eder oldular.
Ne guzel dedin.Peki sen tek dert koca ve kocanin ailesinden mi kaynaklanir saniyorsun?
Ne dertler var... Kendi derdine imrenirsin.
20 konu acmis yada hayati boyunca süürekli hep ayni hatalar yapmis, hep tekrar tekrar af etmis kisiler hak ediyor o yorumlari. Onlara zerre acimam. Sonucta onlarida hic kimse zorlamiyor bdv'de konu acmak icin. Konu icinde bircok tavsiye geliyor fakat kulak tikaniyor.. Eh bir yerden sonra artik insanda patliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?