Ben haklıyım kavgası oluyorsa, baktınız uzayacak tamam sen haklısın deyin susun. Ben öyle diyorum artık inatlaşmak gerçekten yorucu bir de dediğiniz gibi uzayıp gidiyor, çocuk kötü etkilenir. Gidiyorum işimi falan yapıyorum, eşim hatasını farkedince özür diliyor. Ben abarttıysam ben özür diliyorum çünkü düşünmek konuşmaktan daha etkili insanın hatasını anlaması için. Ama inatlaşıp atar gider yaptığımda saçma sapan bir şey büyüyor. Bazen haksız da olsa uzatmamak adına tamam öyle olsun diyorum yani çok önemli bir konu değilse. Bir de bence yeni evli sayılırsınız normal geldi bana tartışmalar. Tartışma olmayan ev yoktur ama önemli olan bunu kırmadan, kırılmadan, kin ve nefrete düşmeden yapabilmek. Eşinizin iyi taraflarını düşünün, daha çok onaylayın daha çok teşekkür edin. Beğenmemek ve onaylamamak durumu var sanki siz de, severek evlendiyseniz pozitif taraflarını düşünün, negatifleri de şöyle olsa daha iyi mi olur deyin yok olmaz derse tamam deyin ısrar etmeyin, önemli olan onu bir şekilde yeni bir fikirle tanıştırmak olsun. Hemen her dediğinizi yapması çok zor. Herşey sabırla oluyor onu öğrendim. Hiçbirşey dört dörtlük olmuyor hayatta, biraz kendimizden biraz karşımızdakinden özveriyle yürütmeye çalışıyoruz ilişkiyi. Evden gidecek bir durum görmedim, fakat giderim dediğinizde o da atara atar tarzında konuşuyor gibi geldi. Siz eşinizle mutluysanız normal zamanlarda giderim demeyin, gitmek en kolayı zaten o en sona kalsın. Sinirleriniz bozuksa tek başınıza bir odada oturun düşünün, ağlayın ama o sinirle kavgayı büyütmeyin. Evde sakin müzikler dinleyin, eşinizde dinlesin. Kendinizi sakinleştirin, eşiniz için birşey diyemem ama onu tanıyacak hatalarını gösterecek olan da sizsiniz. Ama üslup çok önemli ve her hatasında giderim diyen eş de yıpratıcı. İlk yıllarımızda ben de çok yaptım ordan biliyorum İnşallah daha sakin kalır sorunları aşarsınız.