- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi nomunomuchua
Elbetteki güzel bir dille tavsiye verilir.
Sayfalarca yazdığım yapıcı sert tavsiyeler de olur.
Yorumuna empati katarsın, duygu katarsın ve kendi doğrunu yazarsın.
Ama konu sahibinin derdine dert katacak, kırıp dökecek şekilde yapılan yorumlar tavsiye olmaktan öte
yerin dibine sokmak, paramparça etmek oluyor.
Amaç çare olmak, çözüm olmak değil de birinin mutsuzluğu üzerinden geyik yapmaya,
beslenmeye dönebiliyor. Bunu özellikle yapan hatta birbirini konuya davet eden üyeler var kabul edelim.
Bu durum üzerinde duran bir konu bu.
Iyide bazeleri artik ayni sorun ile 10 konu aciyor. Hatta bazeleri agir seyler sanki komikmis gibi anlatiyorlar konularinda. Gecenlerde bir konun yorumunda kadin kendi evliliginden bahs ediyordu. Sanirim küfür, saygisizlik vardi ve yorumun sonununda "sükür yine stabiliz" diyordu. Ben geyik yapmadim mesela fakat bir kadin olarak bu nasil bir düsünce?
Burda hic kimse ego tatmini yaptigini düseniyorum fakat bazen konu sahibin ve üyelerin körlügü bayiyor. Konu sahibi dert degil, sanki dizi anlatir gibi 20 konu acmasi bayiyor. Ayrica herkesin tarzi farkli. Bazeleri daha sivri dille olabilir. Bdv'de konu acacaksan, evet her türlü yoruma acik olnumasi lazim. Ben "bi ara alttan al" yada "Allah yardimcin olsun" gibi cümleler yazmak zorunda degilim.