• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten onların hiç mi derdi olmuyor?

O çok fenaydı ya öyle böyle değil :) tarumar edecekti hepimizi :) gökten kemik yağardı derler diyecektim o gün ama ban yemeyim dedim.
:KK70:
Evlerden ırak ya, Allah sabır versin etrafında kin beslediği insanlara. İyi yapmısın tatlım,ban yemeye değecek biri değil :KK39:

Ben de 'boşan' derim. Bazı kadınlar, boşanması gerektiği halde, sırf tek başına ayakta kalmak zor geldiği için, korktuğu için boşanmıyor.

Ama ortada şiddet, aldatma yoksa, basit bir kavgaysa genel de adamın da dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani o adam bu konu için ne diyor?

bende konular açtım bdv ye mesela, ben şu üyeleri anlamıorum.
-dertlerini yazanlara fake zannedenler
-"sen xx değilmiydin?diğer dediklerimizi dinlemedin neden yine dert konusu açıyon" cular
-açtığın konuya çocuk çocuk şeyler yazıp konu sahibinin tepkisini admine şikayet edenler
-biz neler gördük bu da dert mi diyenler.(konu sahibi dertlenmese neden konu açsın zaten)
-konuyu başka tarafından anlamakta ısrar edenler.
-konu sahibinin derdi için yorum yapılırken araya siyaseti sokuşturanlar.
1-bu kişiler yüzünden sürekli laf sokma derdinde olanlar kendilerini mükemmel lanse ediyorlar.
2-bu kişiler derdi olan kişiyi yorumlarıyla derdini depresyonunu arttırıyorlar.
3-bilgisayar başında insanların ne hale geldiğine şaşırıp kalıyorsunuz.

bende konular açtım bdv ye mesela, ben şu üyeleri anlamıorum.
-dertlerini yazanlara fake zannedenler
-"sen xx değilmiydin?diğer dediklerimizi dinlemedin neden yine dert konusu açıyon" cular
-açtığın konuya çocuk çocuk şeyler yazıp konu sahibinin tepkisini admine şikayet edenler
-biz neler gördük bu da dert mi diyenler.(konu sahibi dertlenmese neden konu açsın zaten)
-konuyu başka tarafından anlamakta ısrar edenler.
-konu sahibinin derdi için yorum yapılırken araya siyaseti sokuşturanlar.
1-bu kişiler yüzünden sürekli laf sokma derdinde olanlar kendilerini mükemmel lanse ediyorlar.
2-bu kişiler derdi olan kişiyi yorumlarıyla derdini depresyonunu arttırıyorlar.
3-bilgisayar başında insanların ne hale geldiğine şaşırıp kalıyorsunuz.

Yemin ediyorum şu yazdıkların yüzde yüz doğru. Şu tipteki kişiler sosyoloji psikoloji bilimlerine tez konusu olacak cinsten yani...

Edit: harf hatası

Ben bu durumun olaylara bakış açısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Kimsenin hayatı sorunsuz geçmiyor ama bazı insanlar (ben de dahil) olumsuz durumların içinde bile olumluyu görmeye çalışıyor. Ben mesela geçen eylülde 105.5 kg idim, şu an ideal kilomdayım. Ama o zaman bile aynaya bakıp 'Bu vücut benim ve bu halini de seviyorum. Sadece kızıma örnek bir anne olabilmek için sağlıklı olmalıyım. ' diyerek kilo vermiştim. Hiç depresyon süreci yaşamadım o kiloda bile.
Bu sadece bir örnek. Normal hayatımda da insanlar bana pek anlam veremez. Hep mutluymuşum ben öyle derler. Halbuki hep mutlu değilim, hep mutlu olmayı 'seçiyorum'.
Konunun tamamını okumadım ama bu yoruma katılıyorum. Hayatımızdaki sorunları nasıl algıladığımıza göre değişir hayat. Eskiden mutlu olmanın insanlara bahşedilenlerle ilgili olduğunu sanırdım, fakat aslında mutlu olmanın seçilebilir olduğunu öğrendim.

nomunomuchua nomunomuchua konularına eskiden beri rastlarım, ben de benzer bazı şeyler yaşadığımdan neler hissettiğini de anlardım. Lütfen yanlış anlama beni ama, nacizane görüşüm sadece; hayatındaki bir takım tatsızlıkları dertler bana yağıyor şeklinde algılarsan, bu negatif hisler mutlu olmanı engeller. Algılama şeklini değiştirmeye çalış. Şahsen şu aralar evimdeki huzur eksikliği içimi buruyor ama, onun dışında iş arkadaşlar vs sorunlarını sorun olarak değil hayatın tuzu biberi olarak görmeye alıştım ve bunlara gülümsüyorum. Evimdeki huzursuzluğa da canımı acıtsa da gülümsüyorum ve hayatımdaki güzel şeylere odaklanmaya, güzel şey yoksa bile oluşturmaya gayret ediyorum. Böylece tatsızlıkları çözmek için enerjim de çoğalıyor. Bu şekilde yaparsan o bahsettiğin insanlar sana rahatsızlık vermez zaten. Hepimizin başına iyi ve kötü şeyler geliyor, başkalarına takılma kendi hayatına odaklan sen. Kaldı ki buradan dışa dönük, lafını esirgemeyen biri gibi duruyorsun, ne güzel.

Selamlar =)

Bir elin beş parmağı aynı olmadığı gibi burada da ucuz kahramanlık peşinde olanlar var. gerçek hayatta ezilen insanlar klavye başında coştukça coşarlar.egolarını burda tatmin etmeye çalışırlar. sanal alemin sanal kabadayıları.......

Ayy ne güzel konuya değinmişsin :KK9:
Benimde en uyuz olduğum nokta, bazı belirli kişiler var ki özellikle BDV de.
Biri konu açmış derdini anlatmış asıl derdini değilde konunu içindeki gereksiz bir ayrıntıyı sorguluyor.
Ya arkadaş mantıksızmısın kafasız mısın?
Konu neyle alakalı senin sorduğun merak edip yazdığın yorum neyle alakalı!!

herkesin derdi vardir..kiminin kucuk kiminin daha cddi.kimisi ufak seyleri dert etmez yda yadadigi problemlerlerle basedebiliyodr onlarla yasamayi ogrenmistr takmiyodr..benimde gercekten sorunlarim var.konu acamam cnku cok yakininmdaki insanlar kk da uye.desifre olabilirm derdimi dökücem derken:KK53: yorum yaparkende kirici olmamaya calisiyrm sevmem bu tarz seyleri cnku.snucta uzgun bi insan var iyice yarasini acmaya gerek yok.ama kocasndan defalrca sddet gormus cocuk ustune cocuk dogruyo.ee buna bosan demek dogru olan.bde ergenlerimiz var tbi asktan bayilip ayilan cocuk ortada iliski ortada ayril demekten bska yol yok..ama ne olursa olsun olcuyu kacirmamak gerek tbiki..snucta burda kimse kimseyi tanimiyo..

zaten bdv de özellikle de karı koca ilişkileri bozuk olan paylaşımlarda bazıları boşanma memuru gıbı dırekk kırıyor kalemı :)

Herkes bakış açısına göre yorumlar hayatı. Reel yaşantımızda da kimse tek tip değil. Çok sıkıcı olmaz mıydı o zaman. Kimi yapıcı kimi yıkıcı, kimi sert mizaca sahipken kimi daha naif, o an ki ruh halleri , olayları değerlendirme biçimi hepsi etken.

Yargılamaya kapalı bir konu diye düşünüyorum.

Evet hanımlar.
Az evvel tekrar oldu da o sebeple merak ettim düşüncelerinizi.

Bazı üyeler var dikkatimi çeken..
Yorumlar genelde aynı..
Belli üyelere evliliğinin tutulacak tarafı yok, kocandan hayır gelmez.
Boşanmaya cesaretin yok sıkıldık dertlerinden modunda yazıyorlar..

Hani merak ediyorum, öyle bir yazıyorlar ki dört dörtlük kocayı
( ki ben varlıklarına inanmıyorum kendilerinin :) ) alıp oturmuşlar sanırsın. Hiç eşinin ailesinden de çekmemiş.

Ufacık tartışma yaşayıp bile içine dert edinmemiş.
Mis gibi evlilik yapmış, bacak bacak üstüne atıp yazıyor yorumları diye hayal ediyorum.

Sonra merak ediyorum bu üyelerin gerçekten mi hiç dertleri olmuyor?
İnsanız yahu diyorum. Yani gerçekten nasıl?

Hadi kocan tadından yenmez be yavrum kv derdi de mi çekmiyorsun?

Ya da bugün çok güzel her şey başlarda da dalgalanmalarınız olmadı mı?

Görümcen, eltin de mi yok?

Senin ailenden biri de mi evliliğini olumsuz etkilemiyor?

Yoksa sen mi çok rahatsın, pek takmaz mısın bir şeyleri?

Ya da dertler derya ama burada mı paylaşmamaya yeminlisin?

Bir giriyorum profiline.

Yalan yok merak ediyorum bir dert arıyorum en basitinden.

Bdvde tek bir konusu yok..

Mesajlar 10 bine dayanmış hatta kimi aşmış..

Cidden var mı dört dörtlük koca, dört dörtlük evlilik?

Ne bileyim bana tuhaf geliyor.

Hayat bu kadar kolay olmamalı..

Benim için hiç kolay olmadı da.:KK14:
Burda sormak istenen bu standarda nasıl ulaştığımın formulu mü tam anlamadım ben ??

Herkesin elbette kendine göre dertleri var, bende en ufak sorun da BOŞAN denilmesinden yana değilim ama öyle üyeler var ki konuları ' nişanlımla kavga ettik aileme saygısızlık etti bana vurdu' diye başlıyor. Sonra aşama aşama 'kocam beni dövdü evden kovdu ' 'hamileyim şiddet gördüm' 'kocam beni aldattı' 'ikinciye hamileyim kocam istemiyor' 'kocam çocuklarımı da dövüyor' diye uzayıp gidiyor. Ve milletin' bu evlilikten Hayır gelmez ayrıl kendini de çocuklarını da kurtar' yorumlarına kulak tıkayıp evliliklerine de konu açmaya da devam ediyorlar. Herhalde kocaları bıçaklasa'kocam bıçakladı ne yapmalıyım' diyecekler. Hayır daha nişanlıyken adam nasıl biri olduğunu belli etmiş zaten. Tamam en ufak sorunda boşanılmaz ama bir evlilikte asla olmaması gereken şeyleri yaşıyor dahası çocukları yaşıyor yine de ayrılmıyorlar. Ben bu duruma kızıyorum

Buna ben de çok katılıyorum. Kadın 5 kez konu açmış. Baştan başlamışlar bundan sana hayır gelmez demeye. Her defasında affetmiş vs. Her açtığı yeni konuda da ne yapmalıyım diyor tekrar.
Bir de fikir isteyip, istediği gibi cvp gelmeyince çıldıran konu sahibeleri var. İyi de arkadaşım o zaman neden fikir istiyorsun dimi. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Mesela bir tokat kimisi için boşanma sebebidir, kimisi için bir kavga anıdır. Herkesin yetiştiği ortam, görüşleri, yaşam tarzı, hayata bakış açısı aynı olmayabilir.

Baya bir sayfa okudum ama 40 sayfa da okuyaamdım gözlerim ağrıdı kızz :KK53:

Burda insanlar gerçek isim kullanmıyorlar, dertlerini saklayıp mükemmel çizgisi çizmeye de çok ihtiyaçları olacağını zannetmiyorum. sürekli kk da takılmak suç değil dimi, ilgi ile alakalı bir konu da değil. Biraz da bağımlılık yaratıyor belki ;)

Konu şu ki, herkese dert olan sana bana olmayabilir. Senin içinden çıkamayacağın bir durum, başkası için zaten ne yapacağını bildiği birşey olabilir.

Dertli olanların yazmaması düşüncesi aksine ben buırda BDV bölümüne konu açanların çoğunun, ilgi görmek amaçlı açtığını düşünüyorum..

Dobra olmak suç değildir, açık net insanları da severim. Hakaret cümleleri kurulmadığı sürece cevap vermek herkesin hakkıdır. Bir kıyafetin bile güzel olup olmadığını ona soracaksın. Seni kırmamak için güzelmiş gibi davranmaz. Çok da kırmak istemezse cvp vermez geçer.

Kendi açımdan söylim,
Ben hayatı sürekli dertliyim diye yaşayanları sevmiyorum, etrafımda dolanmasına da izin vermem. çünkü bunlar insanı aşağı çekmeten başka işe yaramıyorlar. normal bir şey bile onlar için dert oluyor.
BDV konularında bazen kendi yaşadıklarımdan özellikle genç kızlara örnek veriyorum. Demekki benim de dertlerim olmuş. Ama sonuçta çözmüşüm. Geride kalmış bitmiş. Genel olarak yaşadıklarımı düşündüğümde, belki birçok kişinin kaldıramayacağı şeyler yaşadım, tek başıma önemli kararlar verdim. Ama hala kendimi çok şanslı hissediyorum. Her gün Rabbime şükrediyorum. Gerçekten sevdiği kulu olduğumu kalpten hissediyorum.
Şükretmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz, daha fazlasını istemeyi değil...

Aslında her birey farklı, ailesi, kültürü, hayata bakışı farklı
Eh tamam diyorum Çekirge kızım bi sakin ol

Ama anneme bile küfür etti de sevdiğimden ayrılmıyorum sevgilimden nedir yani
O zaman geliyolar bana saydırıyorum ister istemez
Daha sevgilisin annene dümdüz küfür eden adamın nesinden vazgeçemiyosun, tüm sülaleme küfretsin diye mi evlenmeyi düşünüyosun onunla

Yaşayamam ölürümler laf
Bunca yıl nasıl yaşamışsın yaşanmıyosa

Benim aklımdan çıkmayan iki üye var mesela
Öyle Kadesa'ya yapılan gibi psiko gibi takip edip özelini merak etmiyorum

Biri kocasını eski sevgilisiyle aldatan kadın demeye bin şahit lazım bir üye
Diğeri de 1 ay da evlendim şıp çocukta yaptım ikisini de istemiyorum tek amacım yalnız kalmak diyen anne demeye bin şahit gereken diğer üye

Kadesa diye sevdigim eski bi uye var bugun gordum biri yuzunde uyelik iptali yaptirmis o kadar uzuldum ki. Insallah geri doner

Kadini kafasina takan biri gitmis reel hayattaki kimligini bulmus 2 sene once kapattigi facebook hesabinda paylastigi cocugunun videosunu arsivlemis senelerce saklamis gecen gun inatlasinca yayinlamis forumda cocuk videosunu ifsa etmis kadesa da uyelik iptali istemis kanina dokunmus evladinin bu ise alet edilmesi

Sanal bi platformdaki hic tanimadiginiz insanlara bu kadar kin garez besleyecek ne var anlamiyorum ki. Begemiyosaniz blocklayin gecin bu kadar basit. Her seyi abartmakta uzerine yok insanoglunun
o konunun hepsini okudum şoka girdim resmen. banada kin güden biri varmı diye tırsıyorum :KK17: yorum yapmaya korkcak insan

Back