Gerçekten onların hiç mi derdi olmuyor?

Aslında hayır ilerleyen sayfalardaki yorumlarımda evlilik dışına da çıktım.

Genel olarak dertli üyelere konu ne bakmaksızın bir saldırma telaşında bekleyen,
başkalarının mutsuzlukları üzerinden geyikle beslenen üyeler var.

Kimse laf yemesin, herkes mutlu olsun keşke.

Mutlu insan mutluluk verir, pozitif enerji verir aksine.

Ama dürüst olsun. Çok yazdım aynı şeyleri de yazmak istemiyorum kaç sayfa oldu.

Geçtiğimiz gecelerde bir üye bizi tehdit etmişti bildin mi? Size beddua edicem şimdi diye, hatta birine etmişte tarumar olmuş.
Ne acı ki istediği yorumları alamayınca çirkinleşti.
Hatırladım tatlım hatta asude deyince aklıma geldi, baktım meğer Banada kin gütmüş hakaret etmedik bişey yapmadık, beddua edeceğini söylemişti zaten, sözünde durmuş. Allah etrafındakilere sabır versin

şuan şoktayım. Kadesaya bunu yapan kişinin üyeliği hala aktif.
Aynen öyle. Ben de çok şaşırdım. Siyaset topiğinde banlar kalktı ama bu özel hayatı ihlal oluyor. Yönetim Çocuklarının adını falan paylaştığı için kadesanın dikkatsiz davrandığını düşünüp işlem yapmadı.

Sanırım mahkemede hesaplaşacaklar çünkü ağır hakaretler vardı konuda

Umarım dava açar Kadesa.

Gıcık olduğum üye tipleri: konuyla alakasız bi şekilde laf arasında kendini övenler, kışkırtmak için laf sokanlar, insanların ailesine ve kişiliğine laf uzatanlar, kendi çocuğu olmadığı halde veya evli bile olmadığı halde başkalarının anneliğini veya nasıl bi eş olduğunu/ evdeki kadınlığını tartışma cüretini kendinde görenler, konudan uzaklaşıp saçma detaylarda eğlenenler, konusuna yorum yaptığı üyenin eski konularını üşenmeden tek tek okuyup "hıı bak sen zaten şöyle sorunlusun, sen sorunlusun yani senden bişey olmaz cnm" tarzı yorum yapanlar, birisi 3 gündür uyuyamadım diye konu açsa bile kadını konunun sonunda deli olduğuna inandırıp bir psikologmuş gibi tedavi olması gerektiğini söyleyenler..

Çocuk istemeyen bir bayan hamile kalmış aldırmayacağını söylediği halde saldırmışlardı kadına. Senin gibiler anne olmasın keşke annen de seni doğurmasaydı şımarıksın vs diye.

Çocuk istemeyen bir bayan hamile kalmış aldırmayacağını söylediği halde saldırmışlardı kadına. Senin gibiler anne olmasın keşke annen de seni doğurmasaydı şımarıksın vs diye.

Evet herkes anne olmayı istemek zorunda mı?
Haa anne olmayı istemez. Korunmaz da hamile kalıp kalıp aldırır o başka mesele.

Ama düşünmez, çocukları sevmiyorum diyor diye bile saldırıyorlar.

İşte ben bu tipleri anlamıyorum.

Doğrudur.Burda bi de gözlemlediğim kadarıyla sürü psikolojisi de var.Bir grup bi anda gelip linç etmeye başlıyor ve arkası da o şekilde geliyor.O dakkadan sonra kimse olanı biteni sorgulamıyor.Fabrikasyon gibi birbirinin hep aynısı yorumlar cıkıyor.

Biri çıkıp farklı bi yorum yapmaya cüret etse onu da alıyolar araya hemen.

İnanmıyorum ya kadesa ile ofisim gitmiş ya. Hem de ne için? Of üzüldüm valla, şurada iki satır yazisiyoruz takılmayın her şeye de ya. Sanki babamızı mi öldürdü, kin tutmayin bence. Hakkımı helal etmiyorum demeyin her olayda. Küfür hakaret ayrı ama sırf hosunuza gitmedi diye milleti de dislamayin. Gerisi boş zaten. İyi akşamlar.

Belki empatiden yoksun değildir,empati ne demek aynı koşullarda o kişinin yerine kendini koymak değil mi, belki o kişi empati yaptığında kendi vereceği tepkiyi yazıyordur, olamaz mı
hiç sanmıyorum.. burası her hangi bir yer değil bdv.. zaten buraya konu açan insanlar dertle açıyor bi de insanların üzerine gitmesinin ne manası var.. konuyu açtığına pişman olan üyeler var yani.. olmuyor mu benimde ya sabır diye okuduğum konular oluyor elbette ama okuduğumla kalıyorum hiç yazmıyorum..

Herkes konu açmaya mecbur değil ki ben de açmıyorum . Dertten bol ne var .

Evet benim hic bir konum yok ve bende bircok zaman bosan diyorum. Hatta benimde evliligim gayet iyi gidiyor ve kv görümce derdi cekmiyorum. Eh ne oldu simdi? Sirf kocam beni her gün dövmüyor yada küfür etmiyor diye yorum yazamaz yada tavsiye veremezmiyim?

Bdv'de artik evlilik anlayisi cok yalnistir. Evlilik cekilen birseydir. Yani mutlaka bir koca/kv'de derdi olmali. Saygisiz erkeklere hafif tabir ile "sinirli bir tip" denilen anlayis vardir bd'vde . Adam bagirip cagirip, küfür ettiginde hatta tokat attiginda "Adam streslidir, yorgundur, is yerinde birsey olmustur, suyuna git" diyen bir anlastir. Hatta adam geceleri eve gelmediginde "koca eve baglanmalidir, güzel yemek yap, seksi gecelik giy, rengi kirmizi olsun" gibi tavsiye verilen anlayistir.

Ve evet ben buna karsi geliyorum! Evlilik insana huzur ve mutluluk vermeli. Bireyligini, sayginligini koruyabilmen lazim evlilikte. Bdv'de artik bu tür evlilikler anormal geliyor galiba. yalan söylüyormusuz. Ya hayir niye yalan söyleyelim? Birine bosan dedigimde ben ne kazaniyorum? O gece ben yine esime sarilarak uyuyabilirim fakat kim bilir o gece konu sahibin evladi babasinin küfür attigini, tokat attigini görüp, annesininde bunu yuttugunu görüp uykusuz kaliyordur belki.

Ben daima kadin ve cocuk haklarini savuurum. Ben eger birine bosan diyorsam, o ortamda kendimde ayni sey yapacagimdandir. Bircok üye o konularda kendi kocalarinin yaptiklari sacmaliklarini anlatiyor bide, normallestirmek icin. Hayir arkadasim nor mal DEGIL!!

Yok yok aldırmamış 13 haftalık hamile şu an, 'Patronu Dolduran Kız' diye konu açmış oradan gördüm ben de.
Kesinlikle ya, sanki anne olmayı istemeyince vatan hainliği yapmış gibi saldırıyorlar ayıptır. Millet olsun diye uğraşıyormuş oldu diye neden üzülüyormuş, iyi de çocuğun olmuyorsa sorumlusu o kızcağız mı? Üzüldüm bir de daha 24 yaşında gencecik bir şey kız. Mesela bana göre erken yani.

Elbetteki güzel bir dille tavsiye verilir.
Sayfalarca yazdığım yapıcı sert tavsiyeler de olur.

Yorumuna empati katarsın, duygu katarsın ve kendi doğrunu yazarsın.

Ama konu sahibinin derdine dert katacak, kırıp dökecek şekilde yapılan yorumlar tavsiye olmaktan öte
yerin dibine sokmak, paramparça etmek oluyor.

Amaç çare olmak, çözüm olmak değil de birinin mutsuzluğu üzerinden geyik yapmaya,
beslenmeye dönebiliyor. Bunu özellikle yapan hatta birbirini konuya davet eden üyeler var kabul edelim.

Bu durum üzerinde duran bir konu bu.

mutlu hiç bir insan buraya girmez; kilo sorunu vardır, estetik problemi vardır ,bir derdi vardı vardır ,da vardır ......
yanii burası aslında çoğu kişinin gerçek hayatta sahip olmadıkları ama sahip olmak istedikleri karakterleri sergiledikleri bir yer
ha bu kurama uymayanları tenzih ederim herkes böyle değil tabiki

valla pire için yorgan yakarım
dünyaya kimsenin derdini çekmeye gelmediğime göre
boşanırım da boşan da derim
adam aldatacak dövecek hakaret edecek beni ya da ailemi adam yerine koymayacak saygı göstermeyecek veya bunların hiçbirini yapmayacak ama bomboş sevgisiz amaçsız bir yaşam sürdürecek
ne diye çekeyim

yorumlarına katılmamak elde değil
eşini aldatan adamlara bile canım sen de onu ihmal etmişsindir adamı sıkma rahat bırak
koca eski sevgiliyle mesajlaşır buluşur senle evlenmiş ya ona bak bunun için yuva yıkma
falan yazanlar var
sonra eklerler burda ki kadınlara bakma hepsinin tuzu kuru bekara karı boşamak kolay
işte benim ki 10 yıl boyunca 10 tane kemiği mi kırdı ama şimdi çok mutluyuz falan fişmekan
öhh yani
her şeye boşan ayrıl diyenler sert yazanlar mantık abidesi kalıyor yanlarında
bir de bekarlar yazmasın, kocasından dayak yemeyen anlayamazcılar falan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…