- 28 Ekim 2022
- 6.219
- 15.603
- 28
-
- Konu Sahibi minikpanda12
Nesillerdeki gençleri güzelce anlatmışsın .24 yaşında okul bitince hayatınızı ertelemiş olmazsınız 2 sene evlenmediniz diye de olmazsınız...
ama tam olarak derdiniz nedir ben anlamadım
bu adamı seviyorum, onunla birlikte yaşamak istiyorum gibi bir tını gelmiyor yazdıklarınızdan...
bakın sizin nesil, bizim nesile göre farklı
bizim için evlilik okuldan sonra, ayaklarının üstünde durduktan sonra yapılması gereken ve kolay kolay da boşanılmayan, kadının kendinden çok verdiği vs. bir kurumdu. toplumun kadın üzerinde oluşturdupu yük çok ağırdı. benim neslimin (şu anda yaşı 40 üstü olan) kadınları hem eşşek gibi okudu çalıştı hem tek başına çocuklara baktı (çünkü bizim nesilde bebek bakabilen erkek çok çok az, beklenmiyordu bile yemek, temizlik yapması vs.) hem işe ince topuklularla, fönlü, döpiyesli filan gitti...
şimdikiler bizden farklı
hemen evleniyor
hemen boşanıyor, olağan şeyler bunlar. hayat-memat meslesi değil. boşanıp depresyonlara girmiyor, utanmıyor, ne biliyim partiliyor hatta.
işe spor ayakabıyla taytla gidip eşi iş yapmazsa ortalığı ayağa kaldırıyor filan
böyle evlenip olmuyorsa bonaıp yolunuza bakacaksanız çok da aman aman bir şey değil yani bence. (ha mesela ben yapamam benim neslim/kafam yapım müsait değil buna, evlenmek ayrı fırtına boşanma ayrı fecaat benim için, büyük olaylar yani, çok çoook büyük)
ama
sizde diğer yandan bunlara ters bir şey de var eşinizden maddi beklenti, çok ortada bu.
belki babanızın durumu rahatken yetişip okul tercihi yaptığınız için maddi durum biraz bozulunca sizde kaygı bozukluğu yapmış olabilir. konfor alanı olarak evliliği görüyor olabilirsiniz.
ben bunda çok da aman aman eleştirecek birşey görmüyorum
çok kadın eşinin durumu olmasa evlenmezdi kimse kimseyi yemesin (bekarım).
fakat "rahat ederim diye evlenmek istiyorm" da demiyor tersine ub sefer de "yük mü olurum" diyorsunuz. işte burada tuhaf bir durum var....
çevresi varsa kazanır. çok daha fazlalarını kazanan gencecik avukatlar var çevremde. tamamen çevre meselesi. öyle davalar var ki tek davadan ev parası kazanıyorlar.26 yaşında bir avukat nasıl böyle paralar kazanabiliyor
adamın ç.kü altından değilse bi manası yok
Yavrum mümkün değil o kadar kazanması100 bini öğrenci kafasıyla yüksek gelir sanıp koştur koştur evleniyorsun muhtemelen. Allah akıl fikir versin.
öğrenciyken zengin koca avcılığı yapan biriyle evleneceğini farkedip dengi biriyle olur belki
Böyle düşünceli insanları çok üzüyorlar haberin olsun benden söylemesi. Erkek dediğin zaten karşılık beklemeden çalışıp evine bakmalı. Bh duygu ve düşüncelerini hiç o beyefendiye hissettirme. Çalışsan da çalıştığının bi kiymeti kalmaz .Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
öğrenciyken zengin koca avcılığı yapan biriyle evleneceğini farkedip dengi biriyle olur belki
Evet ben de herkesin neden saldırdığını anlamadımçevresi varsa kazanır. çok daha fazlalarını kazanan gencecik avukatlar var çevremde. tamamen çevre meselesi. öyle davalar var ki tek davadan ev parası kazanıyorlar.
Maddi durumun umurumuzda değil ki bebişim. Hala 22 yaşında okul okurken evlenmeyi düşünecek kadar vizyonu dar insansın. Para yerinde kullanıldığı zaman bir önem taşır.Benim maddi durumum hakkında fikriniz olmadan ne boş yorumlar yazıyorsunuz ya
Senin evde kaldığına o kadar eminim ki nerde görsem tanırım sizin gibi tipleriMaddi durumun umurumuzda değil ki bebişim. Hala 22 yaşında okul okurken evlenmeyi düşünecek kadar vizyonu dar insansın. Para yerinde kullanıldığı zaman bir önem taşır.
Gerçekten avukat olduğuna eminiz di miKızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
Yok kasiyermiş şimdi sordumGerçekten avukat olduğuna eminiz di mi
Valla bildiğim kadarıyla 1000 yıldır falan evliyim ama yanlış mı biliyorum acaba?Senin evde kaldığına o kadar eminim ki nerde görsem tanırım sizin gibi tipleri
Kız sen bu kafayla nasıl muhendislik okuyorsunYok kasiyermiş şimdi sordum
Zor oluyor o yüzden uzadıKız sen bu kafayla nasıl muhendislik okuyorsun
Helal olsun sanaValla bildiğim kadarıyla 1000 yıldır falan evliyim ama yanlış mı biliyorum acaba?
Ama haklısın evde de kalabilirdim çünkü hayattaki amacım kendimi bir adama yamamak değildi
Senin daha cok uzarZor oluyor o yüzden uzadı