- 16 Temmuz 2023
- 1.262
- 3.097
-
- Konu Sahibi minikpanda12
Ayrıca sevgilinin mesleği ne? 100-150 bin aylık maaşlı mesleği merak ettimKızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
şu anda cinsel hayatı varsa şu anda da gebe kalabilir, evli olursa bari evlilik dışı bebek stresi olmazOkulun bitmeden evlenirsen muhtemelen o okul bitmez. Çünkü kocan, kocanın ailesi, bayram ziyareti, dıdısının gelişi vs olur. Haydi bunları da geçtim ( geçilmez de) , korunsan bile hamile kalma ihtimalin var. Bir hamile olursan gebelik, doğum derken 2 senede bitecek okul, 4 senede biterse öp başına koy.
Bir de daha bu yaşta neyin telaşı bu anlamıyorum. 22 yaş evlilik için çok küçük bir yaş.
Çok teşekkür ederim beni tek anlayan siz oldunuzşu anda cinsel hayatı varsa şu anda da gebe kalabilir, evli olursa bari evlilik dışı bebek stresi olmaz
isterse evli olup anası babası dıdısı demeden de takılabilir, yeni evli öyle çok çift var, evliler ama öğrenci gibi takılıyolar.
ha diyeceksiniz ki derdi ne o zaman sevgli olarak kalsın bari okulu bitsin...illa nikah mı olmak zorunda (bir taraf muhafazakarsa olabilir)
ayrıca 100-150 bin kazanan sevgili elden kaçabilir
26 yaşında 100-150 kazanan avukat (mezun olması 22, 1 sene de staj, yani 3 senelik meslekte) ya çok parlak ya aileden vs. etrafı var, hazır müşteri çevresine konmuş.
hazır bu evlenmek de istiyor, yarın başka biri evlenmeye hevesli olmayabilir...
kızın ailesi zaten ödemekte zorlanıyormuş okul parası sorun olabilir
bir de bu kız mimarlık okuyor, uzatmış ve belli ki babası müteahhit değil
düz bir mimar, 100 bini görmek için 15 sene çalışıyor şu anda piyasa öyle...
Eşin değil sevgilin, 22 çok küçük bir yaş, 26 yaşındaki avukat nasıl bu kadar kazanıyor ?Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
Hayır kocam araştırmanı öneririmEşin değil awvgilin, 22 çok küçük bir yaş, 26 yaşındaki avukat nasıl bu kadar kazanıyor ?
Bence sen evlilik işini baya uzun bir süre ertele.Hayır kocam araştırmanı öneririm
kendisi özel okulda uzatarak okuyor100 bini öğrenci kafasıyla yüksek gelir sanıp koştur koştur evleniyorsun muhtemelen. Allah akıl fikir versin.
Müstakbel eş demiş zaten, müstakbel şimdiki değil yani.Eşin değil sevgilin, 22 çok küçük bir yaş, 26 yaşındaki avukat nasıl bu kadar kazanıyor ?
kendisi özel okulda uzatarak okuyor
aile aman aman zengin değil
26 yaşında avukat için de 100-150 kötü para değil
öğrenci değil mezun olsa 30 bine çalışacak
100 bini görmesi için senelerse iş ve isim yapması lazım, mimar için (babası inşaatçı olmayan, hazır iş bağlantısı olmayan ve çok öyle parlak olmayan düz mimar için yani) gayet yüksek gel
Olur tamam söylüyorum şimdi adamaBence sen evlilik işini baya uzun bir süre ertele.
Ailem inşaat sektöründe babam eski müteahhit durumumuz son 1 yıldır geçmişe göre kötükendisi özel okulda uzatarak okuyor
aile aman aman zengin değil
26 yaşında avukat için de 100-150 kötü para değil
öğrenci değil mezun olsa 30 bine çalışacak
100 bini görmesi için senelerse iş ve isim yapması lazım, mimar için (babası inşaatçı olmayan, hazır iş bağlantısı olmayan ve çok öyle parlak olmayan düz mimar için yani) gayet yüksek gelir
Bu yaşta evlenmek çok yanlış bir karar. Bir konu açıp genç yaşta evlenen, üniversiteli kadınların kaçı kocalarıyla mutlu diye sorsanıza. Üniversite biter bitmez evlenenler bile keşke az daha dursaydım diye pişmanlık duyuyor sonrasında. (Çocuklar hariç)Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
aile bürosu vs miavukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var.
ailesi sektörde olmayan genelde bu bölümü seçmiyor şu anda zaten ama ödeyemiyoruz dediniz diye demek ailede durum yok fazla diye düşündüm.Ailem inşaat sektöründe babam eski müteahhit durumumuz son 1 yıldır geçmişe göre kötü
Ev kira ise yüksek değil, kıt kanaat geçinilir. Kira değilse eh işte orta direk diyebiliriz. Yoksulluk sınırı 70 bin civarı, hepimiz fakiriz üzülmeYüksek değilmi,yemin ediyorum fiyat algım öldü 100 bin çok değilmi,ya ben aşırı fakirim çok fakirim fasfakirim bana çok geldi çünki
Aslında o postu çok psikolojik olarak çökmüş bir zamanda yazdım, bu süreçten sonra ailemin durumu artık daha iyi. Maddi anlamda okul olarak bir sorun yaşamayacağım fakat yine de kaygılıyım. Üstelik staj yapıyorum tanıdıklar bu alanda çok diye mezun olunda da iş çevrem aslında hazır. Okulum elimde olmayan sağlık nedenleri ile uzadı maalesef bu yüzden hayatımı ertelemek istemiyorumailesi sektörde olmayan genelde bu bölümü seçmiyor şu anda zaten ama ödeyemiyoruz dediniz diye demek ailede durum yok fazla diye düşündüm.
eskiden seçerdi, çok yetenekli idealist mimar arkadaşlarım var, (40-45 yaş civarı) ODTÜ MSGÜ vs. mezunu (her 2 ekolden de var yani) ama ülkede kimse yok, kalan 3-5 kişi de devlete geçti, rahat rahat çocuk büyütüyor çünkü hiçbir iş yapmıyorlar devlette. ama özelde süründüğü için çocuk büyüyene kadar filan kalıp maaş alacaklar.