Evlenince eşime yük olmaktan korkuyorum

Ayrıca sevgilinin mesleği ne? 100-150 bin aylık maaşlı mesleği merak ettim

şu anda cinsel hayatı varsa şu anda da gebe kalabilir, evli olursa bari evlilik dışı bebek stresi olmaz
isterse evli olup anası babası dıdısı demeden de takılabilir, yeni evli öyle çok çift var, evliler ama öğrenci gibi takılıyolar.

ha diyeceksiniz ki derdi ne o zaman sevgli olarak kalsın bari okulu bitsin...illa nikah mı olmak zorunda (bir taraf muhafazakarsa olabilir)

ayrıca 100-150 bin kazanan sevgili elden kaçabilir
26 yaşında 100-150 kazanan avukat (mezun olması 22, 1 sene de staj, yani 3 senelik meslekte) ya çok parlak ya aileden vs. etrafı var, hazır müşteri çevresine konmuş.
hazır bu evlenmek de istiyor, yarın başka biri evlenmeye hevesli olmayabilir...
kızın ailesi zaten ödemekte zorlanıyormuş okul parası sorun olabilir

bir de bu kız mimarlık okuyor, uzatmış ve belli ki babası müteahhit değil
düz bir mimar, 100 bini görmek için 15 sene çalışıyor şu anda piyasa öyle...

Çok teşekkür ederim beni tek anlayan siz oldunuz

Eşin değil sevgilin, 22 çok küçük bir yaş, 26 yaşındaki avukat nasıl bu kadar kazanıyor ?

100 bini öğrenci kafasıyla yüksek gelir sanıp koştur koştur evleniyorsun muhtemelen. Allah akıl fikir versin.
kendisi özel okulda uzatarak okuyor
aile aman aman zengin değil
26 yaşında avukat için de 100-150 kötü para değil

öğrenci değil mezun olsa 30 bine çalışacak
100 bini görmesi için senelerse iş ve isim yapması lazım, mimar için (babası inşaatçı olmayan, hazır iş bağlantısı olmayan ve çok öyle parlak olmayan düz mimar için yani) gayet yüksek gelir

Bence sen evlilik işini baya uzun bir süre ertele.
Olur tamam söylüyorum şimdi adama

Sen böle evlenmeden yük olmaktan korkuyorum de eşin tabıkı karsılıcak ıhtıyaclarını. Ama önce okulunu bıtırseydın. Ne bu acele

Ailem inşaat sektöründe babam eski müteahhit durumumuz son 1 yıldır geçmişe göre kötü

Bu yaşta evlenmek çok yanlış bir karar. Bir konu açıp genç yaşta evlenen, üniversiteli kadınların kaçı kocalarıyla mutlu diye sorsanıza. Üniversite biter bitmez evlenenler bile keşke az daha dursaydım diye pişmanlık duyuyor sonrasında. (Çocuklar hariç)

Ailem inşaat sektöründe babam eski müteahhit durumumuz son 1 yıldır geçmişe göre kötü
ailesi sektörde olmayan genelde bu bölümü seçmiyor şu anda zaten ama ödeyemiyoruz dediniz diye demek ailede durum yok fazla diye düşündüm.

eskiden seçerdi, çok yetenekli idealist mimar arkadaşlarım var, (40-45 yaş civarı) ODTÜ MSGÜ vs. mezunu (her 2 ekolden de var yani) ama ülkede kimse yok, kalan 3-5 kişi de devlete geçti, rahat rahat çocuk büyütüyor çünkü hiçbir iş yapmıyorlar devlette. ama özelde süründüğü için çocuk büyüyene kadar filan kalıp maaş alacaklar.

Yüksek değilmi,yemin ediyorum fiyat algım öldü 100 bin çok değilmi,ya ben aşırı fakirim çok fakirim fasfakirim bana çok geldi çünki
Ev kira ise yüksek değil, kıt kanaat geçinilir. Kira değilse eh işte orta direk diyebiliriz. Yoksulluk sınırı 70 bin civarı, hepimiz fakiriz üzülme

Aslında o postu çok psikolojik olarak çökmüş bir zamanda yazdım, bu süreçten sonra ailemin durumu artık daha iyi. Maddi anlamda okul olarak bir sorun yaşamayacağım fakat yine de kaygılıyım. Üstelik staj yapıyorum tanıdıklar bu alanda çok diye mezun olunda da iş çevrem aslında hazır. Okulum elimde olmayan sağlık nedenleri ile uzadı maalesef bu yüzden hayatımı ertelemek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…