Evlenince eşime yük olmaktan korkuyorum

Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?

Ben 20 yaşında evlendim. Aynı durumdaydım.
Eşimin kendi şirketi var.
Mezun olana kadar maddi olarak bi katkım olmadı, gerçi işe başlayıncada benden tek kuruş istemedi.
Bence ona yükten ziyade kendine yatırım için bi ek gelirin olsun. Okulun bitincede çalışırsın zaten.

Evlenince eşler birbirine yük olmaz. Yani sağlıklı bir evlilikte eşler yük olmaz, kimse de eşini yük olarak görmez. Hayat müşterektir. O çalışır para getirir, siz okulunuza gidersiniz, eve erken gelen yemeği yapar, müsait olan temizliği yapar. Evlilik böyle bir şeydir zaten. Siz de mezun olur siz de para kazanırsınız dert etmeyin. İlk maaşınızla kocanızı bi yemeğe götürürsünüz

S
Acelen ne tam olarak daha okul bitmemiş 22 yaşındasın koştura koştura niye evleniyorsun? Erkek kıtlığı mı var kaparlar diye mi korkuyorsun? Hayır arkadaş vallahi anlamıyorum ben bu vizyonsuzluğu ya, don yıkamaya ne meraklısınız. Okulumu bitireyim mesleğimi elime alayım maaşımı kazanayım kendimi geliştireyim gezeyim tozayım yok, atlı kovalıyor.
Sen evliliği don yıkamak olarak görüyorsan o senin sorunun

Kızlar merhaba 1 yıllık bir ilişkim var. Ben mimarlık okuyorum 2. Sınıfım. 22 yaşındayım Müstakbel eşim avukat ve 26 yaşında aylık 100/150 civarı geliri var. Benim okulum 2026 yılında bitecek. Biz bu yıl evlenmeyi planlıyoruz, hemen hemen her şey hazır. Aileler tanıştı nişan olacak 2/3 aya Fakat son dönemde onun hayatına yük olurum diye korkmaya başladım çünkü hem çalışmayacağım 2 yıl boyunca hem öğrencilik hayatım devam edecek yemek ve temizlik işinin sorun olacağını düşünmüyorum kendi evimde düzenli yapan biriyim evliyken de haftada 2 ya da duruma göre 3 kere gelen bir yardımcımız olacak. Fakat psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum, bu durumun sorun olacağından korkuyorum. Ara sıra işler alırım ama mezun olduğum zaman ki kadar getirisi olmaz. Sizce ne yapmalıyım ?
Bu durumu ben genelde Doğu Anadolu bölgesinde gördüm. Kizlar genelde okurken çalışan erkeklerle evleniyordu. Doğulu musunuz?
Eş olduysanız neden yük olasınız? Kendinizi bir yük olarak görüyorsanız neden evleniyorsunuz? İyi günde kötü günde değil mi evlilik? Bunu baştan kabul eden adam bunu da biliyordur herhalde.
Okulla biraz zor olabilir. Üstüne de hamile kalırsan ikiye katlanir. Çocuğu ertelersen bir tık daha kolay olabilir. Ama bana kalsa okul bitmeden evlenmemeni tavsiye ederim.

Herkes çok gergin değil, güzel güzel fikirler veren de oldu sana...
Ama sen işine gelmeyen yorumlara,saygısız cevaplar verdiğin için olabilir mi?
Bu durumu ben genelde Doğu Anadolu bölgesinde gördüm. Kizlar genelde okurken çalışan erkeklerle evleniyordu. Doğulu musunuz?
Eş olduysanız neden yük olasınız? Kendinizi bir yük olarak görüyorsanız neden evleniyorsunuz? İyi günde kötü günde değil mi evlilik? Bunu baştan kabul eden adam bunu da biliyordur herhalde.
Okulla biraz zor olabilir. Üstüne de hamile kalırsan ikiye katlanir. Çocuğu ertelersen bir tık daha kolay olabilir. Ama bana kalsa okul bitmeden evlenmemeni tavsiye ederim.
Hayır doğulu değiliz, babam Türk batılı annem Avrupalı yabancı ailemin yarısı hristiyan. Eşim olacak kişi Karadenizli, gelenekçi bir yapısı yok.

Siyasi olarak tanıdık bir çevremiz var. Şirketlerin davasına bakıyor.
Tahmin etmek zor olmadı. Çünkü onun yaşındaki yeni mezunlar asgari ücrete tabii. Türkiye'nin torpil gerçeğini daha yüzümüze vurmuş oldun. Peki ailen sen okurken evlenmene ne diyor? Burası mühim. Sen mi istedin ? Onlar mı sıcak bakıyor?

Tahmin etmek zor olmadı. Çünkü onun yaşındaki yeni mezunlar asgari ücrete tabii. Türkiye'nin torpil gerçeğini daha yüzümüze vurmuş oldun. Peki ailen sen okurken evlenmene ne diyor? Burası mühim. Sen mi istedin ? Onlar mı sıcak bakıyor?
Sandığınız parti değil, seküler bir aileyiz

Sandığınız parti değil, seküler bir aileyiz
Yoo bir parti sanmadim. Türkiye'nin muhalefeti de ima ettiğiniz partisi de aynı b.kun laciverti. Sekuleri ahlak,dindari din kurtarmiyor bu ülkede. Adaletsizlik,hukuksuzluk tamamen ahlaki ve karakter meselesi.

X