Evde Doğum Yapanlar

ya arkadaşlar siz niye doğumu evde bu kadar zor buluyorsunuz benim eşimin anneannesi ebeydi ilk doğumumu evde yapacaktım baktı muayne etti rahim çok dar çok bekleriz dedi hastaneye öyle giitm ama çok isterdim evde doğurmayı zaten sezeryan oldum bizim annelerimiz o kadarda doğumlarını evde yaptılarda bişey olmadı onlarınki can değilmiydi dikişsiz aynı gün kalkıyorlardıda bebklerde çok sağlıklı doğuyordu şimdi ise doğar doğmaz sarılık oluyorlar şimdi imkanlar o zamanda göre daha çok hastane elimizin altında biz zorlaştırıyoruz sadece

DUYGULARIMA TERCÜMAN OLDUM ARKADAŞIM. BAŞTAN SONA KADAR KATILIYORUM.

Şimdilerde doğal ürünler vs. diye revaç kazandı. Kimyasallar , yapay olanlar fayda yerine zarar veriyor bunalar görülmüyor mu? Kaan Kocatepe miyidi bir kadın doğumcu vardı hani meşhur show tv ye filan da çıkıyordu. O adamdan direk duyuyoruz hamileler makyajdan kaçınsın, kimyasallar bebeğe geçiyor vs diye.

Ya biz öyle programlanmışız ki herşey milyon yıllardır tıkır tıkır gidiyordu. Biz hayatımıza kolaylık olsun diye birşeyler üretiyoruz. Bu sefer işin aslını unutuyoruz. Sezeryan illa ki son anda bir ihtiyaç olabilir. Ama Amerikada maalesef sezeryandan başka çaremiz kalmadı diyerek ve anne ve babadan izin alınarak alınıyor ameliyata,son çare olarak görülüyor. Biz daha olay yokken sezeryan istiyoruz. Bunların da etkileri ileride daha çok anlaşılacaktır eminim.

Ya arkadaşın da dediği gibi. O kadar tıp gelişti ama hastalıklar niye arttı o zaman. Tıbba karşı değilim, ama biz yanlış kullanıyoruz!!!

Son düzenleme:
Bugün dişçiye gittim. Hamile olduğumu öğrenince tedavine devam edemem dedi. Bir koltuğa yatay pozisyonda yatmanın bile hiç etik olmadığını bu gibi durumlarda tedavinin askıya alındığını söyledi.
Oysa hastanede gereksiz yere saatlerce ets ye bağlıyorlar. Bir de kalkayım deyince şımarık muamelesi yapıyorlar.Tabiata ters bi kere..

evde doğum gerçekten zor olabilir ama benim yakın bi arkadaşım iki çocuğunu da evde doğurdu ebesi daha önceleri özel bir hastanede ebelik yapmış yani serum takmak dikiş atmak gibi her konuda tecrübesi var yani diyeceğim arkadaşım çok memnun bide arkadaşlar doğum sancıları çekerken vajinal bölgesine bir pamuk yardımı ile zeytinyağı kullanıldığı zaman dikiş tehlikeside çok az oluyor yani doğum anına kadar bol bol zeytinyağinin çok faydası var hem sünnettir kullanmak evde doğum yapmak bence hiç korkunç değil Rabbim her anımızda bize yardım ediyor mutlaka doğum anında daha fazla yardım eder çünkü bir kadının en çaresiz anlarından biri Vesselam

Arkadaşınız istanbul da mı? Bir de evde doğuma tecrübeli bir ebe zannediyorum?:26:

Bu arada söylediklerinize tamamen paralel düşünüyorum. Cevabınız destek oldu.Teşekkürler...

Ben mecburen ilk hamileliğimde ikizlerimi evde doğurmuştum...Hastaneye yetişemedik...Oğlumu evin dış kapısında apartmanda,kızımı da oğlumun şokunu yaşarken banyonun kapısında....
Bebeklerim ellerimde kordonları ve eşleri karnımda o halde hastaneye götürmüştü eşim....Hayatımın en berbat gecesiydi...........................

süpersin-harikasın-yaaaaa-yılın-değil-10-yılın-annesi-seçilmelisin-bence

Düşününce insanın gülesi geliyor. Ama aslında çok sıkıntılı bir durum olsa gerek. Şükür ki sağlıklı bebekler olmuş zannımca. resimlerinizden en azından bunu çıkardım.

süpersin-harikasın-yaaaaa-yılın-değil-10-yılın-annesi-seçilmelisin-bence

Kıyamam...

Şimdi iyisiniz ama değil mi?

Düşününce insanın gülesi geliyor. Ama aslında çok sıkıntılı bir durum olsa gerek. Şükür ki sağlıklı bebekler olmuş zannımca. resimlerinizden en azından bunu çıkardım.

Arkadaşlar...Erken doğumdu.....Kaybettik...İkisi de mezardalar şu an...Kendi doğum günümde ertesi gün eşimle mezara gömmek zorunda kaldık...Hastanede de rahimde kalan parçalar,bebeklerimin eşleri kürtajla çıkarıldı...Avatarımda gördükleriniz 2. ikizlerim..........Kaybettiğim bebeklerimin ikizleri yani...Ve benim açımdan hiç te gülünesi bir olay değildi.....................((

Son düzenleme:
mahvettin-beni-yaaaa-çok-üzüldüm-ama-tesellilrnizede-çok-sevindim-cnm-ALLAH-onlara-uzun-ömürler-versn-

Son düzenleme:

Neticenin böyle olduğunu bilmiyordum. Tatlı bir hatıra olarak kaldı sanmıştım. Başınız sağolsun. Resimlerden başka mana çıkarmışım.

Erken doğum riski var mıydı?

Son düzenleme:
Neticenin böyle olduğunu bilmiyordum. Tatlı bir hatıra olarak kaldı sanmıştım. Başınız sağolsun. Resimlerden başka mana çıkarmışım.

Erken doğum riski var mıydı?

kusura bakmayın evde doğum yapan var mı yazısını okuyunca daldım..Moralleri bozmak istemezdim...Dr.um her muayenede bebeklerin çok sağlıklı,evham yapma diyordu..ama rahim ağzı uzunluğunu hiç ölçmüyordu..rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendi eşim..eşim de başka bir branşta doktor..bu ikizlere hamileliğimde 12+1 de rahim ağzını diktirdim..serklajım oldu yani..Daha sonra hamileliğimin % 80 i hastanede,kalan kısmı evde yatarak geçti...hiç iş yapmayarak..sadece wc ye giderek...ciğer geliştirici iğneler,kasılma önleyici haplar,iğneler,asosyal bir hayat...bu şekilde doğum yaptım...2 hafta küvezde kaldılar..şu an 1 yaşında kuzularım :)

Off geçmiş olsun canım..

Ne güçlü bir kadınsın sen..

YÜREĞİMİ KOR ATEŞLERDE KAVURDUN VALLAHİ...

bende nerdeyse evde doğum yapacaktım. 4,5 - 5 gibi sancım başladı 7 de doğurdum.

Aksine! Söylemen hem bize yaradı-yeni bir bilgi oldu-hem de seni tanımış olduk ve iyi dileklerimizde seni ve çocuklarını da bulunduracağız umarım. Onlar sizin cennet davetçileriniz oldular diye umuyorum.

Hayırla...

Allah razı olsun,teşekkür ederim.. Sitede rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar topiği var..Oradaki bilgi paylaşımlarından da yararlanabilirsiniz....Sağlıklı hamilelikler dilerim hepinize.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…