- 15 Ağustos 2010
- 100
- 18
-
- Konu Sahibi azimlisidelya
Peki o kadar videolar izleniyor evde suda doğum vs. ile ilgili. Hiç komplikasyon olayı gördünüz mü? Diyelim ki oldu. Evete olabilir herşey insan için. Ama hastane de de olmuyor mu?Arkadaşımı korkutuyorlar, diyorlar ki çok acil alınmalı şöyle olur böyle olur. Doğumdan sonra itiraf ediyorlar ki aslında önemli birşey değildi.
Ben tekrar şunu söyleyeyim. Tek başıma yapayımk demiyorum. Ekip işinden bahsediyorum. Yapanlar da var biliyorum. Hastane de 50 metre bile değil. 4 bina ileride.
Sorum gerçekten bunu ekip işiyle yapan var mı? Yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi konuşuyoruz. İnsan bilmediğini yadırgar ama bir gün bu iş doğallaşacak bence. Sezeryan sayısının artması gerçekten buna ihtiyaç olduğundan mıydı sizce?
Allah aşkına komplikasyon olan bişeyi adamlar neden koysun
zaten propaganda amacıyla yapıyolar neden kötülesinler ki
yurtdışında böyle şeylerin özendirilmesinin sebebi tamamen "duygusal"
Allah korusun bebeğe bişey olsa saniyelerin bile önemi varken nasıl bir cesaret hayret ediyorum vallahi
Ya anormal bir kanama olursa,ya doğurtan kişi bebeğin boynunu koparırsa,ya kalp atışlarınız yavaşlar da oksijensiz kalırsanız vs.vs.
biraz felaket tellallığı gibi oldu ama hastane de fıstık gibi şartlarda acısız doğum yapmak varken,evde doğum yapma isteğiniz biraz şaşırtıcı geldi açıkçası..
Mantıksız buluyorum..
Öncelikle başınız sağolsun. İşte ben bu şekilde gerçekten doğum yapan kişilerin bilgilerini oldukça merak ediyorum.
Ama tabi bu hastanedeyken de başımıza gelmez diye bir kaide yok. Yine de verdiğin bilgiyi zihnmide tutacağım. Teşekkür ederim. Sorun neymiş diye sorabilir miyim? Doğum anı gelişen bir durum mu yoksa öncesi olan bir enfeksiyon vs. mi?[/QUOTE
saolun hastahanede gelmicek die bi kaide yok tabii ki ama daha cabuk kuveze koyma şansı var yoksa birşey olcksa oluo kadere de inanıorm keslnlke ama aklmzda da kalmadı degl hastahane olsaydı yaşarmıydı die soru işareti oluo işte, solunum yetmezliği olmuş doğarken yanii öncesinde hiçbir sorun yoktu( ama evde dogum degl de suda dogumu ben de çok isterim ama ne yazık ki Türkiye'de tercih edlmıo fazla , İstanbulda bi kaç hastahnede var sanırım....
Onu ben de duydum. Gebze diyorlar. Ama hastanenin adını bilmiyorum. Yalnız dediğim gb 10.000 tl demişler forumdan bir arkadaşa.
Ben nereden duydu isem bu suda doğum hadisesini acıbadem de yapmış bir ara ama ne kadar doğru bilmiyorum ve hala devam ediyor mu onu da bilmiyorum.
Onu ben de duydum. Gebze diyorlar. Ama hastanenin adını bilmiyorum. Yalnız dediğim gb 10.000 tl demişler forumdan bir arkadaşa.
Ben nereden duydu isem bu suda doğum hadisesini acıbadem de yapmış bir ara ama ne kadar doğru bilmiyorum ve hala devam ediyor mu onu da bilmiyorum.
Acısız derken epidural veya tam narkozu mu kastediyorsunuz?
böyle bir risk almaya hiç gerek yok bence..türkiye şartlarında hastanede bile insanın başına ne geleceği belli değil..diğer ülkelerle kıyaslamak mantıksız.
Hollanda'dan söz etmişsiniz .orada doğumdan 1-2 ay önce evde doğum ihtimaline karşı içinde her türlü steril doğum aletinin oldugu bir koli gönderiliyor.sancılar başlayınca ebeye haber veriliyor.ebe gelip gerekli kontrolleri yapıyor ve hastane personeline sizi teslim ediyor.buna rağmen sadece %20 si evde doğum yapmyı tercih ediyor.ayrıca doğumdan sonra 10 gün boyunca günde 6 saat evinize gönderilen bir bebek hemşiresi size bebek bakımının inceliklerini öğretiyor,toparlanana kadar yardım ediyor.
türkiye'de ise çoğu yerde dr'unuz farklı ise diğer dr sizle ilgilenmek bile istemiyor.evde doğum yapıp herhangi bir sorun sebebiyle hastaneye gitmek durumunda kalana ne derler bilemiyorum..yani sözün özü maceraya hiiçç gerek yok bence..