Evde Doğum Yapanlar

Henüz doktoruma açmadım konuyu. Çünkü bunu sıradan operatörlerin (kendini geliştirmeyip de okuluna bağlı kalan ve uluslararası bilgi veya kitaplarla bilgiler ile kendini geliştirmeyen) kişilerin biz sıradan vatandaşlar gibi ani tepki vereceğini ve bu işi ehline sormayı uygun bulduğumu sanıyorum.

karşı komşumuz bi ebeydi ve annmi evde dogum yapma konusunda ikna etti bebek dogdu ama mosmor hemen dra götürdüler babamlar çok geçti öldü yani kardesim ama hastahanede olsa kuveze konulurdu ve yaşama şansı çok fazlaydı hastahane yakın diyorsunuz ama bazen saniyeler önemli bence de riske atmayın hollanda da olabilir bu ama hollandayla burası bi degil ki orda evde dogum vardır ama hertürlü araçgereçle ve deneyimli sağlık elemanlarıyla yapıyorlardır bu olayı ama diyorsanız be profosyonel bi ekip buldum kapımda da her türlü duruma karşı ambulansım beklicek o zaman birşey dyemem tabii karar sizin sonuçta...

Öncelikle başınız sağolsun. İşte ben bu şekilde gerçekten doğum yapan kişilerin bilgilerini oldukça merak ediyorum.
Ama tabi bu hastanedeyken de başımıza gelmez diye bir kaide yok. Yine de verdiğin bilgiyi zihnmide tutacağım. Teşekkür ederim. Sorun neymiş diye sorabilir miyim? Doğum anı gelişen bir durum mu yoksa öncesi olan bir enfeksiyon vs. mi?

Allah aşkına komplikasyon olan bişeyi adamlar neden koysun
zaten propaganda amacıyla yapıyolar neden kötülesinler ki
yurtdışında böyle şeylerin özendirilmesinin sebebi tamamen "duygusal"
Allah korusun bebeğe bişey olsa saniyelerin bile önemi varken nasıl bir cesaret hayret ediyorum vallahi

İnsanlar bilmiyorum diyebildiği kadar öğrenir. En azından alıcılarım tamamen kapalı değil güzel arkadaşım.

Ya anormal bir kanama olursa,ya doğurtan kişi bebeğin boynunu koparırsa,ya kalp atışlarınız yavaşlar da oksijensiz kalırsanız vs.vs.

biraz felaket tellallığı gibi oldu ama hastane de fıstık gibi şartlarda acısız doğum yapmak varken,evde doğum yapma isteğiniz biraz şaşırtıcı geldi açıkçası..

Mantıksız buluyorum..

Acısız derken epidural veya tam narkozu mu kastediyorsunuz?

Son düzenleme:
Onu ben de duydum. Gebze diyorlar. Ama hastanenin adını bilmiyorum. Yalnız dediğim gb 10.000 tl demişler forumdan bir arkadaşa.
Ben nereden duydu isem bu suda doğum hadisesini acıbadem de yapmış bir ara ama ne kadar doğru bilmiyorum ve hala devam ediyor mu onu da bilmiyorum.

Onu ben de duydum. Gebze diyorlar. Ama hastanenin adını bilmiyorum. Yalnız dediğim gb 10.000 tl demişler forumdan bir arkadaşa.
Ben nereden duydu isem bu suda doğum hadisesini acıbadem de yapmış bir ara ama ne kadar doğru bilmiyorum ve hala devam ediyor mu onu da bilmiyorum.

Gebze'de de mi Varmış?
Allah Allah Hangi Hastene Acaba??

Son düzenleme:
böyle bir risk almaya hiç gerek yok bence..türkiye şartlarında hastanede bile insanın başına ne geleceği belli değil..diğer ülkelerle kıyaslamak mantıksız.
Hollanda'dan söz etmişsiniz .orada doğumdan 1-2 ay önce evde doğum ihtimaline karşı içinde her türlü steril doğum aletinin oldugu bir koli gönderiliyor.sancılar başlayınca ebeye haber veriliyor.ebe gelip gerekli kontrolleri yapıyor ve hastane personeline sizi teslim ediyor.buna rağmen sadece %20 si evde doğum yapmyı tercih ediyor.ayrıca doğumdan sonra 10 gün boyunca günde 6 saat evinize gönderilen bir bebek hemşiresi size bebek bakımının inceliklerini öğretiyor,toparlanana kadar yardım ediyor.
türkiye'de ise çoğu yerde dr'unuz farklı ise diğer dr sizle ilgilenmek bile istemiyor.evde doğum yapıp herhangi bir sorun sebebiyle hastaneye gitmek durumunda kalana ne derler bilemiyorum..yani sözün özü maceraya hiiçç gerek yok bence..

nurgul yeşilçayla duymştuk zaten o da beklemiş beklemiş havuzda gelmemiş sonra normal yapmş normal odada nasip işte ondan sonra hiç duymadım ben de yapan eden onbinse zaten tercih edlmz pahalıymış gerçekten...

Verdiğiniz detaylı bilgi için çok teşekkür ederim.

Bu imkanları bulabilien var mıdır işte? Ben gene de belki bulan vardır diye sormayı tercih ettim. Özel hastanelerin böyle bir hizmeti var mı acaba? Sizin de belirttiğiniz gibi yapılmayacak iş değil. Keşke refleks olarak hemen reddetmeden önce bir aslını bilebilsek.

Ama zaten bu forumdan bir doktor sonucu bulamazsam ve kendi çabalarımla bir hastane ile de anlaşamazsam. Sonuç hastane yolu. Ama okuduklarım bana çok ümit verdi. Yüksek lisans yapmış biri olarak ilk etapta insanın mezuniyet bilgisi ile sonradan kendini geliştirdiğinde aslında genelde bilinenlerin çok da kalıp şeyler olmadığı konusunda fikir sahibi olduğumu zannediyorum.

Tekrar sağolun

Narkozun bebek üzerine etkisi hakkında o kadar yayın varken,hala ihtilaflı bir çok doktor(türk) olmasına rağmen sırf anneler korkuyor diye vücudumuzda en fazla %80ini atıp geri kalanı bebek ve kendimizde atılamamak üzere bırakacağımız ve organlara olan hasarı konusunda size belge imzalatmak zorunda bırakılan bir yönteme karşı ben sizin kadar ılımlı olamıyorum ne yazık ki.

Zaten yapay beslenmemiz sayesinde toksik maddelerle başa çıkamıyoruz. Bir sakızın dahi 11 yapay madde içerdiği ve bunlşardan geri zekalılığa neden olan maddeleri de barındırdığını düşünürsek varın diğer hazır gıdaları siz düşünün. Bir de narkoz hiç istediğim ve hatta kendim bile bile tercih edeceğim bir durum değil.

Saygılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…