Evde Doğum Yapanlar

Ben cevap yazanlara ara sayfaları okumayı tavsiye ediyorum. Çünkü daha konuyu bilmeden yazdıklarımı bilmeden tekrar tekrar aynı şeyleri soranlar var ve ben de insanım. Derdimin anlaşılmasını ben de isterim bu bir...

İkincisi de çok sıkılan var ise takip etmez. Zorladığımı sanmıyorum. İyi günler...

Yazdıklarımın sezeryanlı annelere sataşma olarak algılandığını öğrendim arkadaşlar. Bu benim açımdan bir saçmalıktır. Ben kimseye laf etmedim. Ben sadece tercih mevzusunda fikirlerimi ortaya sunabileceğim ve benim gibi düşünenlerin olup olmadığı, yazılanların hayatta ne kadar yer bulduğu hakkında fikir edinebileceğim bir mekan olduğunu düşündiğim için bu başlığı açmıştım. Yazanların hepsine teşekkürlerimi borç biliyorum. Ben yazdıklarımın hiçbirini de uydurmadım. İnanmadığım birşeyi de savunmadım. benim gibi düşünenlerin varlığını da görmüş oldum. Kimsenin aklına gelmiyor mu ki yarın bir gün ben de sezaryenli olabilirim.Ben de o gün kendime üzülürüm. Normal olmasını ve illa ki arada ne yazık ki fark olduğunu gene de elimden geleni yapacağımı düşünürüm. Ama nasıl amacım laf etmek olsun. Ama beddua edecek kadar veye anneliğime laf getirdin denilecek kadar ne yazdığımı da merak etmekteyim. Böyle anlaşıldı ise haklarını herkes helal etsin. Ama herkesin gibi benim de bebeğim biricik ve boş yere kendimi ve dolayısı ile onu sıkıntıya sokacak,üzecek değilim. O yüzden üyeliğimin silinmesini istedim. Bu mevzuda cevap gele kadar mecburen arada bakacağım,bu sebeple cevap yazılacak mevzulara girmemenizi zira üyeliğimin silinmesi akabinde bunun zaten mümkün olmayacağını buraya yazayım.

Saygılar...

Son düzenleme:
çok emin değilim ama canım benim bildiğim kadarıyla ilk doğumu sağlık kuruluşunda yapmak gerekiyor.bi öğrensene onu.öyleyse eve doktor veya ebe getiremezsin zaten..

ilk 6 sayfaya kadar okudum ama malesef cevaplar ayni tarzda oldugundan devamini getirme gereksinimini gormedim. ilk olarak gorumcemin evde dogum yapan biri olarak fikirlerini soylemek istiyorum. ilk dogumunu hastanede yapip daha sornra olusan hastahane fobisinin etkisiyle ikinci dogumunu evde yapmaya karar vermis. oldukca zor oldugunu cok aci cektigini bebegin kilolu olmasindan vede rahim acilmadigindan zorlu bir dogum oldugunu ebenin bile fazla bir yardimi olmadigini soyledi. uzun bir ugras sonrasi sonucta bebek dunyaya gelmis fakat cok pisman olmus dogumda yirtilma olmus dikis gerekmis kanamasi fazla olmus vs tabi ekipman olmadigi icin mudahele yapilmamis ve kendi halinde dogal yollarla zamana birakilmis. simdiki aklim olsa yapmaz hastaneye giderdim diyor. eskiden veya hala kirsal yerlerde tarlada evde dogum yapanlarida duydum kimi cok rahat saglikli yahut olumle sonuclanan yada sakatlikla sonuclananlarda varmis. bu tamamen kisinin genetik yapisiyla alakali oldugunu dusunuyorum. rahat dogum yapar cunku vucut tamtakir isler, zor dogum yapar bi yerde aksilikler cikar illaki herkeze ayni sonuc olacak diye bi kaide yok tabiki. mesela ablamla ben dogum yaptigimizda o uc cocugunuda ccok zor dunyaya getirdi (normal dogum) ama ben ise tabiri caiz tesbihte hata olmaz pirt diye dogurdum. tamamen yapi ve dogum stresine bagli bir sey. gelelim evde dogum fikrine kendinizi nasil rahat hissediyorsaniz oyle yapmanizda fayda var. cunku siz ne kadar stressiz ve rahat olursaniz dogumda bi okadar kolay (bi aksilik olmazsa) oluyor ( dogrulari soyleyen drlarin sozleri) bebegin hissiyatini dusunup bu sekilde bir dogumu arastirmaniz gercekten guzel bende herseyden once bunlara onem veririm. ama bazi gercekler varki bunlari bazen goz ardi etmemiz kacinilir gibi degil. tabiki gonul herseyin en iyisi en mukemmeli olsun sitiyor ama sartlar bazen tersine isleyebiliyor. ben akdeniz anemisi oldugumu hamileligimde ogrendim ve dogumun riskli olabilirdi ya bende yada bebekte aksilikler meydana gelebilme ihtimaliene karsi doktorum ozel hastane de dogum yapmamami tavsiye etti. tam tesekkullu bir hastane ve ozellikle bebek unitesi olan bir hastane tavsiye etti. bende hic tereddussuz kabul ettim ve istanbulda bir devlet hastanesinde dogum yaptim. normal dogum guzel gecti fakat sonrasinda bebekle bende kan uyusmazligi cikti ve 72 saat icinde ozel bir igne yapilmazsa x olacagini soyledi. bu ignede zor bulunan yabanci bir igneymis. tabi hemen aradik taradik bulamadik. kisitli bir zaman kalmistiki bizim gibi olan bir bebek ailesi ilaci bulmus dr ikimizede paylastirmisti. cunku ilacin sadece 5ml kullaniliyor kalanida atiliyormus. cok sukur ki bizede yetti ve oglusum kurtuldu derken sarilik oldu 15 gun orda kalmak zorunda kaldik. o arada ozel hastanelerden kuvez yoklugundan kac tane bebek sevk edildigine, yahut acil durum geregi gerekli ekipmanlarin olmadigindan oraya sevk edildigine sahit oldum. drlarin caresizlik icinde bebegi kaybetmemek uzere bir kuveze iki bebek koyduguna ve bebegi kurtarmak icin ne gerekiyorsa yapmaya calistigini gordum. peki ozel hastanede kiler kimdi ?? doktor mu yoksa adini koyamadigim baska meslekteki insanlarmi ? neyse burasi cok baska boyut hic girmeyim. her ne kadar ekipman olsada bazi durumlarda yetersiz olabiliyoki kaldiki bazi ozel hastanelerde bile bu mumkun olmuyor bunu ev ortaminda ayarlayacaklarini hic sanmiyorum en azindan turkiye sartlarinda. ayarlandigini var sayalim buda sanirim cok kulfetli olur dusuncesindeyim.2007 de ozel hastanede kuvezin bir geceligi 1.5 milyar diye duymustum ki sizin talebiniz cok ozele giriyor bunun rakami ne olur tahmin bile edemiyorum. tabii imkaniniz varsa ayri mesele sonuc olarak fikrinize saygi duymakla birlikte tedbiri alip takdiri allaha birakip hastanede dogum yapmanizi tavsiye ederim. yada ikinci bir alternatif imkaniniz varsa yurt disinda dogum yapmaniz. sorulariniz olursa elimden geldigince samimiyetimle cevaplamaya calisirim. allah bir avazda kurtarsin ve saglikla bebeginizi kucaginiza alin hersey gonlunuzce olsun...

buna katiliyorum arkadasim. dr ulturasonla bebegi kontrol ederken yatis seklime bagli olarak bebegin kalp atisinin gittikce azaldigini bir sure sonrada durdugunu gorduk. hemen beni yan yatirdi ve bir daha sirt ustu yatmamami soyledi. bu genel olarakmi boyle yoksa bende mi boyleydi bilemiyorum. ama her zaman yan yatmakta fayda var. dogum anina gelince dedigin sacma uygulama sanirim sadece turkiyede var vede bu anne adaylarini oldukca strese sokan bir durum. buna istinaden gec veya zor dogumla sonuclaniyor vede hemen suni sanci veriliyor (cok sukur bende kullanilmadi) benimde arastirmalarima vede tecrume dayanarak soyleyecegim tek sey yatarak daha cok sanci oluyor ve o kalp sesi bi sure sonra gercekten sinir bozucu oluyor. kanada da yaptigim dogumda suyum patlayana kadarslow muzik esliginde ayakta odamda tek basina volta attim :) yere egildim kalktim comeldim aklina gelebilecek turlu hareketler yaptim ki en son tek ayagimi yataga koyup tekme atar pozisyonunda bir iki dk durdugumu bile hatirliyorum :) banyoda sicak su ile karnima belime su tuttum (ilik suyun rahimi rahatlattigini ve doguma kolaylik sagladigini ve agriyi hafiflettigini okumustum) ve cok rahatladim. sonucta 10 da sadece dosya acmak icin gittigim hastenede 11 de sancim baslayip 12.10 gecerken dogum yaptim bu arada suni sanci yerine agri kesici igne vurdular bebek dogar dogmaz uzerimdeki ortuyu atip onu direk temizlemeden benim gogsumun ustune koydular ve kokla bu kokuyu hic bir sekilde bir daha koklayamazsin bu bebegin ilk kokusu dogum kokusu dediler. ve bebekte benim kokumu hic unutmaz bellegine kaydedermis ve bebekle anne bagi burda baslarmis. kordonu bi on dk sonra bana kestirdiler.. neyse cok uzatiyorum ama uygulama fakligigi neticesinde turkiyede zor doguma surukleniyor anneler.

ben hollanda da yasiyorum,evde dogum yapmak zorunluluk degil ama son yillarda devlet evde doguma tesvik ediyor,evde dogum yapan cok fazla,en son esimin calistigi yerde amerikali bir kiz evde dogum yapmisti,bende gecen yil dogum yaptim ,evde dogumu hic dusunmedim,ilk dogumum oldugu icin ve de herhangi bir terslik durumunda hastahanenin guvenli ortaminda olmayi tercih ettigim icin

hatırlatayım sana yazılarını prenses dogum dıye bır yazı vardı oraya yazdıgın cvptı ssan kızdıgımız konu belkı okumayanlar vardır acayıp sacmalıktı yazdıkalrın ben bunları uydurmuyorum fln yazmısısn gercekelrı yazmısısn ya hep neymıs sezeryanla dogum yapanlar anne degıl cocuga ancak teyze olurmus bunu nerden okudugunu bıellım söylede bzıde senının haklı oldugunu düşünelım ozaman yok ıste bebek calınırmıs faln gıbı bır durum olursa normla dogum yapan yıllar sonrası bulurmus cocugunu tanırmıs sen sezeryanlıları teyze yaptın ya sonrada bana laf söylemeyın dıyorsun ya pes dogursu

merhaba, yazılanların hepsini olmasa da çoğunluğunu okudum ve aklımda 2 ana fikir kaldı:
1) ya komplikasyon çıkarsa
ve onun karşıtı olarak
2) ev ortamı daha doğal

henüz hamile değilim ama kalmayı düşünüyorum. bu konuda da uzuuuun uzun okudum ve araştırmalar yaptım. öncelikle normal doğumdan başlayalım. daha doğrusu hastanede normal doğumdan. adı üstünde her şey normal de olsa, işin içine hastane olunca kontrolünüz dışında bin tane görevli/hemşire/doktor/hasta bakıcı vs giriyor. zaten acılı bir süreç, bir de gelen giden oranızı buranızı bızıktıran ekstra alakasız kişilerle iyice sıkıntılı bir hal alıyor. sonra lavman. arkadaşlar 2-3 tane hastabakıcı ameliyathaneyi temizlemek istemiyor diye bu acılı sürece- ki bu noktada zaten sancı çektiğinizi hatırlatayım- bir de lavmanın acısı ekleniyor. hadi acısını geçtim de bu kadar insanı aşağılayan bir prosedür olamaz yav. onu da dışında oradan buradan bağlanan aletler - ki bu çok gereksiz- gereksiz açılan damar yolları - bunun da sebebi yemeni içmeni engellemek, bakınız lavman konusu- falan filaan. çektiğin onca sancıya bunları ekledik mi ekledik.

gelelim doğum anına. türkiye'de çok ama çok önemli bir insan hakları ihlali, daha doğrusu kadın hakları ihlali yapılıyor, nedir o: rutin epizyotomi. yani bilinen adıyla "kesi". doktor 3-5 bağırış duymak istemiyor diye cırt atıveriyor kesiyi hastasının en hassas yerine. e o zaman bunun sezeryandan ne farkı kalıyor? bence hiç. genelde de bahane hazır, ay bebek kakasını yaptı, yok başı büyük çıkmıyor, kalp atışları azaldı. e bunu duyan hangi anne bebeğinin canı için kendini feda etmez?? bu rutin epizyotomi denilen hadise bildiğin kasaplık arkadaş! dünya sağlık örgütü tarafından yasaklı. ülkemizde ise %96 oranında uygulanıyor. korkunç bir rakam.

yok efendim doktor kesiyi atmazsa kontrolsüz yırtıklar olurmuş da kan kaybı olurmuş muş da muş. şöyle bir örnek verelim: kumaşı eline aldın, iki taraftan çektin zorladın, yırtıldı mı? hayır. aynı kumaşın ucuna minicik makasla kesik at bak gör bakalım caaart diye nasıl yırtılıyor. vücut zaten doğum sürecine hazır yaratılıyor. hani yılların geyiği vardır ya annelerimiz yıllardır tarlada doğurmuş vs diye. Al işte ne kadar doğru. Dışarıdan müdahale ne kadar az olursa iyileşme süreci de o kadar kolay atlatılıyor. Peki bu rutin kesiyi engelleme adına neler yapabiliriz: birincisi “kegel egzersizleri”. İkincisi de 36ıncı haftadan itibaren “perine masajı”. Detayları internetten bulabilirsiniz. Ama bütüüün bu önceden alınan önlemler heba olmasın diyorsanız doktor doktor doktor diyorum. Sen k.çını da yırtsan doktor bu yola seninle beraber baş koymadıysa sen bağırırken atıverir kesiyi, ay şekerim bebeğin başı sıkıştı napiim deyiverir. Sen de kucağında ağlayan bir bebek ve en iyi ihtimalle 2 ay boyunca kanayacak bir yarayla kalakalıyorsun. En iyi ihtimalle o yaranın da enfekte olmayacağını varsayıyorum tabii bu arada.

Şimdi bütüüün bunları düşününce evde doğurmak bana mantıklı geliyor açıkçası. Kendi kontrollü ortamımda kendi yatağımda doğumu etkileyen en büyük faktör olan stresten uzakta sanki daha iyi olur gibime geliyor. Hem benim için hem de bebek için. Ya da öyle bir doktor bulacağım ki benim bütüüün bu şüphelerimi yok edecek.
Bakalım bekleyip görücez. Herkese sevgiler.

Nerede, nasıl , kimin desteği ve teşvikiyle çocuğunu doğurmak istediğin tamamen sana ve bir o kadar o bebek üzerinde hakkı olan baba adayına kalmış bir karar. Bu tür sitelerin forumlarından fikir almak yerine bu konunun uzmanı insanlardan görüş alman çok daha doğru olur diye düşünüyorum, en azından yazdıkların ve yazılanlarla cebelleşmezsin. Benim tek yorumum Tetanoz aşısı ile ilgili olacak.
1. Tetanoz aşısı karma aşı adı altında sağlık bakanlığının zorunlu tuttuğu ve sağlık ocaklarında vurulan bir aşılardan biridir. Doğumda yaptırmasan da ileriki aylarda kaçamayacağın bir aşı.
2. Bahsettiğin aşı çocuğunu ilkokul dönemine kadar ölümden koruyacak bir aşı. Küçük bir çocuğu özellikle emekleme ve yürüme döneminde tetanoza sebep olacak etkenlerden koruman doğa gereği mümkün değil.
Bence öncelikle Tetanoz nedir, Tetanoz aşısının önemi nedir onu araştır.
Sevgilerle,

Azimli sidelya, azminden dolayı seni kutluyorum. Amma da topa tutmuş seni ülkemin güzide kadınları!!! Boşver sen, araştırmaya devam Yazdıklarını okuyunca çok şaşırdım desem...Sanki oturup ben yazmışım inan, o kadar benzer şeyler var ki düşüncelerimizde.

Ben de evde ve suda doğum yapmayı çok istiyorum. Hayalimdeki doğum! 9+6 haftalık hamileyim, ilk doğumum olacak. Eger istedigim gibi bir dogum yapabilirsem sanırım ondan sonra dünyada başaramayacagım hiçbirşey kalmadıgına tam anlamıyla inanacagım :)

2 senedir dogumla ilgili ulaşabildigim yerli yabancı site, kitap vs. her ne varsa dizimi kırdım araştırdım, araştırıyorum. Ayrıca dedigin gibi yüksek lisans da insana farklı bakış açıları kazandırıyor. Sadece Türkçe sitelerde felaket tellallıgı yapan, hatta gizliden gizliye sezaryen olun kurtulun mesajı veren sitelerden ziyade dogum konusunda dünyada neler olup bitiyor bunu görmek istedim. Gerçekten de şu an ne acınası durumdayız, yeni annelerin yarısı, evet 2 kadından 1'i (!) kesilerek dogurtuluyor, dogum yapıyor diyemeyecegim. Normal dogumda ise masum görünen öyle çok yanlış uygulama var ki! Suni sancı, lavman, epizyotomi, su kesesinin açılması, yatay doguma zorlama, hareket kısıtlaması, vajinal muayene ve daha bir sürü şey...hangisini tutmaya kalksak elimizde kalıyor!!!

Yazılanların hepsini okudum. Evde dogum tabii ki daha steril, bilimsel olarak da araştırıldıgında annenin evdeki mikroplara zaten bagışıklıgı oldugu, hastanede ise vücudun hiç karşılaşmadıgı mikroplar nedeniyle enfeksiyona daha kolay yakalanabildigi sonucu çıkıyor. Bu biiirr, ev hastane kadar steril olur mu hiç diyenlereee! Post partum kanamaya gelince zaten eve gelen tecrübeli bir ebe bütün donanımıyla geliyor ve kanamayı durdurabilecek, dikiş yapabilecek,gerektiginde hastaneye gidiş süresi kadar durumu kontrol edebilecek her türlü teçhizatı yanında getiriyor. Bu ikiii... Ters giden şeyler olursa konusunda ise, tecrübeli bir ebe zaten dogumun gidisatından hastaneye transferin gerekli olup olmadıgını anlayacak ve derhal hastaneye gidişi saglayacaktır. Dağ başında yaşamıyoruz, köylerden kasabalardan hastaneye yetiştiriyorlar da. Üç.... Yatay dogumda annenin ana damarlarında sıkışma meydana geldigi için bebekte kalp atışları zayıflıyor, bundan korkan hastane personeli direkt sezaryene yönlendiriyormuş anneyi, ne trajikomik bir durum! dört... Hastanede fıstık(!) gibi şartlarda doğum yapmaktan bahsetmiş birisi! Valla bende hastane, sezaryen, suni sancı ve epizyotomi fobileri oluştu! Bu bahsettiklerim hastanelerde rutin uygulamalar maalesef! Ayrıca bebegin dogar dogmaz anneye verilmesi o kadar önemli bir uygulama imiş ki anne-bebek bagını ömür boyu etkileyebilecek kadar. Evde dogumda annenin en çok ihtiyacı olan şey kaslarını gevşek bırakabilmek, zaten o zaman bebek de daha kolay dışarı çıkabiliyor ve dogum daha hızlı daha sorunsuz gerçekleşebiliyor. Dogumun kendisi bir nesneyi dar bir alandan dışarıya ittirmek degil mi zaten.

Son zamanlarda dogum yapan, okumasını sagladıgım bazı kitaplarla normal doguma yönelndirdigim 3 arkadasım da normal dogum gerçekleştirdiler, üstelik 2'sine doktorlarının "kesinlikle sezaryen" demesine ragmen! Digeri zaten normal dogum yanlısı doktor aradı buldu, hastaneye hemen gitmeyip sancılarının çogunu evde geçirdi, 5-6 cm. açıklıkla hastaneye gitti ve sonuç suni sancısız normal dogum. Epizyotomi istemedigini de belirtmesine ragmen, yapmışlar maalesef, hemşire aslında yapacagının sinyalini vermiş "zor durumda kalmazsak yapmayız" diyerek! Epizyotomi şeklinde degil de kendiliginden yırtılan vajina daha kolay iyileşiyormuş. Ne kadar masum görünse de epizyotomide vajen kaslarının kat kat kesildigini, bölgede duyu kaybı yaşadıgını düşünürsek durumun vehameti ortaya çıkıyor. Dogumun çabuklaşması bir de dikişin düz bir şekilde hemen yapılması için epizyo yapıyorlarmış, ne acı!

Evde dogum konusunda sorguladıgımız kadar, hastanedeki rutin uygulamalar ve sezaryenle dogurtulma konusunda sorgulama yapsaydık, ideal dogum modernligine çoktan ulaşırdık sanırım. Ayrıca forumlarda anneler aman şunu yemeyin zararlıymış, aman şunu yapmayın bunu yapmayın diye kılı kırk yarıyorlar, her türlü kimyasal vs.den kaçınmaya çalışıyorlar ama ameliyattaki narkozu hiç sorgulayan yok.

Bu arada ben hamileligim boyunca ultrasona girmeyecegim, sadece saglık ocagında testlerimi yaptırıyorum, kafama göre aile hekimi de buldum çok şükür. Ayrıca bebek aşılarına karşıyım, dilekçe verip bu zorlamadan da kurtulacagım çok şükür.
Allahımmmdan istegim evde suda dogurabilmek. İnşaalllah yapabiliriz arkadaşım, araştırmalara devam. Ebe araştırmaya da başladım. Dualarımda sen de varsın artık...

Ablam evde yapmıştı ebe gelmişti eve seninkine doktor falan da olacaksa evde dogum yap ama hastane gibi ev steril olmaya bilir yine tercih senin teknoloji o zamanda bu kadar gelişmemişti ablamın eşi çalışmıyordu ve sigortası olsa inan hastanede doğururdu

sevgili arkadaşım,

öncelikle hayırlı olsun :) senin gibi bilinçli kadınları bu sitede görebilmek ne güzel. 1 kadının bile doğumunu kolaylaştırabilirsek ya da en azından kafasında soru işaretleri oluşturup doktorunu sorgulamasını sağlayabilirsek ne mutlu. "doum" diye bir kuruluş var, hamilelik, doğum koçluğu vs konularında çalışan. bir de onlarla temasa geç istersen, sana ebe vs konularında yardımcı olabilirler.

harika bir bakış açısı, yaşasın kadın bedeninin özgürlüğü ve doğal doğum :)

sevgiler

Arkadaslar ben de gereksiz tibbi mudahalelerden kacinmak icin evde dogum yapmak istiyorum, Istanbul'da eve gelebilecek profesyonel bir sekilde bu isi yapan bir ebe bulan varsa paylasabilir mi lutfen, tesekkurler..

Tabii ki insan devamlı evinin rahatlığını arıyor. Tabii ki araştırmadan birşeyi reddetmek doğru değil ama ya hemen kabul etmek.
Ben kesin konuşmalrı doğru bulmuyorum doğum şekli şans işi. Ben de Allahtan bir aksilik çıkmazsa epiduralsiz ağrısıyla acııyla normal doğum istiyorum ama bebeğim bana ne süpriz yapacak. İmkan olsa herkes ede doğurmak ister ama Türkiye'debu imkan yok.
Benim ben de dahil olmak üzere ailem sağlıkçı hep. Eşimin halaları ebelik geçmişi de olan hemşireler. Görümcem de çocuk doktoru. ama ben bu kadroyu alıp evde doğum yapmayı gene de düşünmem. Evde doğum yapmayı düşünen arkadaşlar şu sorulara cevap verebildikleri takdirde neden yapamasınlar diye düşünüyorum.

-Çatınız normal doğum yapmaya uygun mu?
- Tansiyon gidişatınız nasıl? Doğum sırasında acıyla beraber tansiyonunuz artacak.
- Kan uyuşmazlığınız, hepatitniz, vajinal mantar ya da siğiliniz kısacası doğum sonrası iğneyle müdaheley gerek olacak durumunuz var mı?
- Bebeğiniz ters mi düz mü?
Bunlar genel şeyler rahim açıklığı, veyadiğer durumlarda ebe siz hastaneye sevkedebilir ama mesela bir tansiyon durumunda hastaneye yetişmeyebilirsiniz.
Felaket senaryosu değil ama bunlar da rastlanan şeyler. Allah korusun herhangi bir kalp durması olayında elektroşokla ve müdahele ile dönüş şansı ilk dakikalarda % 80 civarı iken , dakikalar geçtikçe şans azalır. Böyle bir durumda kaç dakikada hastaneye gideceksniz?
Sezaryen doğumlarda çocuk doktoru hazır bulunur. Çünkü çocuk zamanında bile doğsa solunum problemi nefes tutma olayı yaşanabiliyor. Evdeki ebeniz yeni doğmuş bebeğe yapay havayolu açmak için tüp takabilecek mi? Ki birçok ebe deneyimleriyle doktorlara taş çıkarsa da eve böyle bir techizat getiremez.
Belki de hiçbir şey olmayacak siz rahatlıkla evde doğumunuzu yapacaksınız ama bunları da hesaplayıp tartmakta fayda var.

ben genel olarak sorunsuz drumun yarım saat yanımda kaldığı, tebrikler kolay bi doğumdu diyip gittiği normal doğumla kızımı kucağıma aldım.hatta şimdi düşününce o doğum tamamen bana aitti kendi irademle bütün gece acımı çektim açılma olduktan sonra da çok rahat ıkınabildim ufak bi kesiyle de çok kolay bi doğum yaptım.amaaa karşımda diil bir ebe, ünvansız bir doktor bile olsaydı bu kadar özgüvenli olabilirmiydim bilmiorum.hiç sezeryan yapıcam demedim ama hep prof dr olmazsa yapamam dedim.karşınızdaki doğum yaptıracak kişiyi ii sorgulayın derim, sizin hayatınız adına diil çocuğunuzu riske atmaya hakkınız yok..ben macera yaşıyım, hayatta herşeyi başardım ne var ki ya da en sağlıklısı kendi evim falan olamaz sebebi, buradaki ebelerle yurtdışında hergün tek başına doğum yaptıran ebeler benzemez, bizim ambulansı çağırırsın işin Allaha kalmış, evlere inanılmaz sistemler kuruluyo burada sanmıorum böle bi imkan olacağını o yüzden mantıklı olmalı burası türkiye,Allah korusun şanssız bi durum olur evde doğurmaya kalkıp çocuğunun hayatına kasttan hapse bile girersin..

Evet keşke herkesin imkanı olsa da normal doğum yapabilse. Özellikle de evde. Öyle korkutulmuşuz ki, herkes kimyasal birşeyleri vücuduna sokmak için yanıp tutuşuyor. O suni sancı denen şeyin aslında ne kadar zararlı oldugunu ve sezaryenin de ne kadar gereksiz oldugunu bi bilseniz. Umarım hepimiz kolay bir şekilde NORMAL doğumla hiçbir aksilik olmadan kucağımıza alırız bebeklerimizi. Adı üstünde NORMAL doğum. Diğerleri anormal doğumdur! İnsan doğasına aykırıdır.

Bence suni sancı zararlı falan diyerek sizler dogum yapacak olan kisileri korkutuyorsunuz. Kadın normal dogum yapacak durumdaysa ama sancısı gelmiyorsa ne yapsın doktor? sezaryen mi yapsın. Tabi ki once suni sancı verecek. Bu da zararlı birşey değil zaten. kasılmaları saglayan oksitosin hormonunu size serumla veriyorlar nesi zaralı? Episyotomi zararlı diyorlar. Aklım hayalim almıyor. KOntrolsüzce vajina yırtılırsa nasıl toparlıcak onu doktor? 2 cm kesikle kurtulmak varken, 5 cm yırtılma olabiliyor.

Bilincsiz, kulaktan dolma bilgilerle lütfen dogum yapacak kadınlara korku vermeyin. Ben suni sancılı epizyotomili normal dogum yaptım. Ertesi gün evimde tebrige gelen misafirleri agirlayacak kadar iyiydim. Normal dogumisteyen herkesin Allah yardımcısı olsun, yanında olsun.

Bütün konuyu baştan sona kadar okudum bende seni destekliyorum canım.Evde doğum yapma fikri banada çok güzel geliyor fakat geçen gün sağlık ocağındaki ebeye sorduğumda artık evde doğum yaptırmak yasak hatta bunun için size kağıt imzalatıcaz dedi şaşırdım bende benim gebeliğim henüz çok yeni tabiiki normal doğum istiyorum ama evde doğum hayal oldu sanırım.O kadar baktım kaç haftalık gebe olduğunu göremedim? kaçırdım gözümden sanırım.Sağlıklı sıhhatli ve kolay doğumlar olsun inş.

evde doğumada mı imza?? bu imza işini çözemedim yapmazlarsa doktorların maaşından da kesiyorlar bu kadar ilgi niye acaba
cokmu okuyorum, komplo teorileri mi hepsi acaba? aile doktorum akraba olunca ısrarlarına dayanamadım eğer bu iş gerçekten okuduklarımdaki gibiyse
çok yazık hastalıklı nesiller büyütüyoruz bir hastalığa bağışıklık kazanacak diye ileri yaşlarda cıkan alzheimer gibi yaşllılık hastalıklarına ve cok daha tehlikelilerine sebep olduğu inşallah doğru değildir
ben bütün bildikleirme rağmen cevre baskısı ve insanın içinde yarattıkları vicdan azabı sayesinde oğlumun aşılarını yaptırdım.............

doğumumuda hastanede yaptım normal ama mudahaleli normal ne kadar normal denirse epizyotomisi suni sancısı lavmanı su kesesi patlatmaları hepsini yaşadım hemde herşeyim normalken 12 saat sancılarımı cektim 8 cm acıklığım vardı hastaneye gittiğimde, 1 saat içinde doğurttular suni sancı denen şeyle...... geceye kalmayım doktor uykusundan uyanıp gelmesin diye muhtemelen........ bu düzene bilinçlenip dur demeliyiz şimdi 3 aylık hamileyim evde yine cesaret edemem gibi geliyor çok isityorum ama inşallah evde kısmet olur bu sefer yinede sağlıklı bir şekilde her ne kadar korksamda ama bu sefer suni sancıya izin vermeyeceğim hastanede olursam akşama kadar bebeğimi seve seve konuşa konuşa onunla sancımı çektim ama suni sancıyı alınca bütün bağ koptu sanki hiçbirşey düşünemiyorsunki bebeğini düşünesin zaten doğuncada hemen götrdüler kucağımada vermediler ayyy nasıl sinir oluyorum şimdi aklıma geldikçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…