Bütün sayfaları tek tek okudum, hamile değilim evli bile değilim ama merak ettim.
Düşününce bana olan şeyler mantıksız geliyor herkes "organik" derdine düşmüşken, aman doğal yaşama dönelim diye çabalarken en doğal olması gereken en mahrem şeyi neden hastanede ameliyathanede yapmaya can atıyor anlamıyorum. Benim annem hamile kalmadan önce normal doğum yapmaya kararlıymış hem benim için hem kendisi için fakat doktor kesinlikle kabul etmemiş normal doğumu sezaryan olacak demiş. Annem de araştırıp ebe bulmuş ve doğumu evde yapmış, zorlukları olmuş mu olmuş evet ama yine olsa yine aynı şeyi yaparım der hep.
Kardeşime hamile kaldığında da sezaryan denilmiş ama annem onu da normal doğurmakta kararlıymış fakat ikinci doğumunda hastanedeymiş ve o hastanedeki yakın arkadaşı olan hemşireyle görüşüp ebe ayarlamasını istemiş, doktordan gizli oda ayarlanmış bebek ters döndüğü için düzeltilmesini sağlayan şey yapılmış uzun uzun yürümüş ve çok şükür sağlıklı doğmuş.
Şimdi ben 20 kardeşim 17 yaşında ve çok şükür sağlık sorunumuz yok. Annemin doğum yaptığı zaman Erzurumda'ydık ve şimdiki imkanlar yoktu ama annem araştırıp öğrenerek kararını vermiş. Aynı doktorlar ben havale geçirdiğimde belimden su almak istediklerinde annem olabilecek şeyleri araştırdığı için asla müsade etmemiş ve doktor kalkıp iyi yaptırma çocuk özürlü olduğunda zekasında gerilik olduğunda bana getirme demiş. Benim belimden su alınması gereken zamanda aynı sorunları yaşayan bir çocukta doktor dediği işlemleri yapmış ve o çocuk felçli, tekerlekli sandalyeye mahkum ve zihinsel engelli. Sonrasında Erzurum'da annemin bulduğu doktorumun tavsiyesi üzerine İstanbul'da bir doktora gelmişiz ve doktorun verdiği 3 yıllık ilaç tedavisi sürecini annemin çok dikkatli şekilde takip etmesiyle 1.5 yılda tamamlamışız ki her şeyin bu kadar kısa zamanda düzelmesine doktor da hayret etmiş, yine bu süreçte benimle tedavi olan bir çocuğun annesinin dikkatsizliği yüzünden tedavi süreci çok uzayarak hem iyileşmemiş hem de kalıcı hasarlarla hayatına devam etmek zorunda kalmış olduğunu belirtmek istiyorum.
Kim ne derse desin eğer anne bilinçliyse, güvenilir kaynaklardan araştırırsa ve kendini emanet edebileceği insanları bulursa önce Allah sonra da etrafındakilerin yardımıyla her şey hayırlısıyla en güzel şekilde sonuçlanır.
Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın ben annenin bilinçli olmasının önemini vurgulamak istedim sadece, hastanelerimize doktorlarımıza çok güveniyoruz evet ama her yıl karışan bebekler, kaçırılan bebekler yerine koyulan ölü bebekler, hastanedeki şartlardan dolayı hastalanan bebekler, doktorların para kazanmak için sezeryan yaptırması, yine para için bebeğe annelere olmadık tedaviler ilaçlar yüklemeleri bunlar basına yansıyanlarsa olan şeylerin boyutlarını düşünmek beni ürkütüyor.
Bebeğinizi huzurla mutlulukla kucağınıza almanızı diliyorum, dualarım sizinle inşallah her şey gönlünüzce en hayırlı şekilde gerçekleşir.
Allah yar ve yardımcınız olsun.