Evde Doğum Yapanlar

Düşüncene saygı duyulur elbette ama o kadar süre emek verip, beklentiye girdikten sonra, bu kadar büyük bir riske atman büyük bir cesaret

Fazla fantazi işi geldi bana, herşey değişiyor teknolojiler de değişiyor, hatta sokaklar, caddeler, trafik ve sağlık sektörü de.

Evde isteğinle doğurup da sonunda bir sorun olduğunda bir Allah'ın kulu da gelmez evine yardıma...

Yine de sen bilirsin

bana kalırsa sen belanı arıyorsun gibime geliyor arkadaşım.yani evet eskiden herkes evinde doğum yapıyormuş ama bu onların ''doğal'' olanı istemelerinden değil mecburiyetlerinden kaynaklanıyormuş.sen resmen kendini bebeğini yoktan yere riske atıyorsun. ayrıca nekadar temiz olursa olsun ev ortamının hiçbir zaman hastane ortamındaki sterilizasyondan daha iyi olabileceğine inanmıyorm.mikrop olan hastane yok mu? evet olabilir ama buna denk gelme ihtimali evdekinden % 100 daha azdır.buarada bu çıktı nedense yapay şeyler aşılamak diye.hepimiz bu şekilde dünyaya geldik ve ben bizde bir anormallik göremiyorum.açıkçası evde doğurmak zorunda kalsam ben korkumdan ölürdüm.öyle bir anda ters bir durumda ne yapabilirsiniz? kanamanız olsa ( Allah korusun ) sırf bir heves uğruna maceralara girişmeyin bence.

kaldı ki bahsettiğiniz yöntem ülkemizde öyle doğum koçları,ekip falan öyle yaygın bir durum değil.olsa derim ki evet deneyimli ve profesyoneller var ama kimin lafı ile kime güvenebilirsiniz ki? kaldı ki evde doğum yapsanız bile aşılara falan soğuk bakmanızı doğru bulmuyorum ben.

Son düzenleme:

ay gurbaa prenses akşam akşam hiç güleceğim yoktu bayıldım yorumuna çok tatlı yazmışsın yani çok doğal .. özellikle organik tarla süperdi...bende konuya yorum yapmak için açtım ama senin üzerine konuşmak olmaz aynen katılıyorum sana ..

evde doğum fikri nerden geldi aklına ya biz hastanede bile korkarken sen evde ebeyle deli cesareti derler buna sakın deneme alt kat komşumuz evde doğum yapmıştı hatırlıyorum annemide çağırmışlardı hatta yere sercek muşamba bulamamışlar annemin halı yıkarken serdiği muşambayı almışlardı neyse doğumu ebe erken başlatmış kadıncağız ın bi bacağına annem bi bacağına ablası oturmuş ebe yapamayacağını anlayınca çözümü öyle bulmuş çocuk sağlıklı dünyaya geldi şuan 20 yaşında ama annesi canım benim çokta severim kendisini bi bacağını sürüyerek yürüyo doğumdan sonra ayak toparlanmadı kendini ve bebeği riske atma karar senin tabiki

slmm .bende evde doğum yaptım. kızım şimdi 2 yaşında. annem ebe. doğumumu annem yaptırdı. doğum öykülerinde 13. sayfada.okuyabilirsin. banada çok tepki gösterdiler burada bende o yüzden konuyu yorumlara kapattım. sen aldırma.. herkesin görüşü...

İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Eskiden de sezaryen için aynı şeyler söylendi. Ben de bin tane sezaryen esnasında yapılan yanlışlar ve komplikasyonlarla ilgili hikaye anlatabilirim. Sonuçta ikisinn de dez avantajı var. İkisinin de demiyor muyuz ehil ellerdfe yapılması lazım? Ehil el bulduktan sonra buna açık olmamak , başta hanımların sezaryen e karşı bakış açıları gibi olur diye düşünüyorum.

Fantazi kelimesi de bana garip geliyor hadi hayırlısı

slm. Hikayenizi okudum.
Darısı başıma diyorum. Allah analı babalı büyütsün. Dilediğiniz kriterlerde olsun umarım.
Mümkünse kaç sorum olacak size , eğer sakıncası yoksa.

Siz bu konuda risk olacağını düşünmediniz mi? Yani ani bir gelişmeye açık mıydınız? Olumsuz gerçekleşen ev doğumları da hastane ortamında gerçekleşenlerden fazla olmasa da sıfır oranında değil tabi.Bu konuda bir düşünceniz varsa paylaşmanızı çok isterim.

Ayrıca hangi şehir ve semttesiniz? Diyelim ki böyle bir durum olduğunda annenizle tanışmam mümkün olabilir mi? Tabi bu şehire bağlı...
Suni sancıdan vs bahsetmişsiniz. Evde bunu anneniz nasıl verebildi? BUnu da öğrensem bir sorun olmaz umarım.

Tekrar hayırlı günler...

Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah acil şifalar versin. Bacağına oturmak da neymiş. İLk defa böyle birşey duydum. İşte bu iş bilinç işi. Benim söylediklerim de birer doktor. Bunu anlamak neden bazı arkadaşlarımız için zor bilemiyorum. O da doktor o da doktor. Uzmanlık alanları bir yerden sonra farklılaşmışi belki ama neticede aynı işlerin insanları.

Diş hekimliğinde cerrahiden ortodontiye bir yığın bölüm var. Hepsi sertifikalı doktor. Birine doktor değil diyebilir miyiz? Neyse üzerinize alınmayınız. saygılar...

Hastaneye gidememe durumu olup mecburiyetten evde doğum yapanı anlarım ama bu "tercih" olmamalı. Düşüncesi bile korkunç bence Allah korusun bişeyler ters gitse ebe tek başına hangisine yetişecek anneye mi bebeğe mi?

Annem beni evde doğurmaya kalkmış...Başında 3 tane ebe ile....27 saat sancı çekmiş..Doğum sonrası hastaneye zor yetiştirmişler...Çünkü bebeğin yani benim plesantam dışarı çıkmamış..Çok fazla kan kaybı olmuş...Bunları da göz önünde bulundur canım...Annem nerdeyse hayatını kaybedebilirmiş.............
Ben de hastaneye yetişemediğimden evde doğum yapmak zorunda kalmıştım ve aynı annem gibi bebeklerin plesantaları düşmemişti ama bebekler doğmuştu...Kan vermek zorunda kalmışlar bana..Eğer elimde olsa evde doğum yapmayı hiç istemezdim..O günü yaşamayı hiç istemezdim.............

Son düzenleme:

Evet bu konuda size katılıyorum. Beni düşündrüen ve annelerin deneyimlerine başvurduran kısmı bu. Sadece bu işi hastanede yapılacak müdahaleleri eve taşıyabilen va mı diye araştırdım. Buldum da ama hala düşünmekteyim. Evde olması çok iyi olurdu. ama çok istiyorlar o da ayrı..

Kız sen aklını peynir ekmekle mi yedin
millet hastanede zor doğuruyoda sen tuzlu su yok steril ortam falan düşünüyon

doğum vaktin geldiği zaman eminol böle düşünmessin doğurayımda bebeğim emin ellerde olsun diceksin annelik çok başka

hem şimdi hastanelerde yeni doğan yoğun bakım bakım ünitesi diye bir şey aranırken sen evde doğurcam diyosun şaştım kaldım valla sana........

Son düzenleme:
komşumuz eskiden doğumların evde yapıldığını ve çok sağlıklı olduğunu ileri sürerek gelini evde doğum yapmaya zorladı.bebek sıkıştı ve çıkamadı.hastaneye yetiştirene kadar beynine oksijen gitmemiş ve ciğerlerine pislik dolmuş.çocuk özürlü olarak dünyaya geldi.1 sene hegün ağladılar keşke hastaneye götüseydik diye.sonuçta çocuk 1 sene sonra yaşamını yitirdi...eğer tüm bunları göz önüne alıyosan evde doğurabilirsin.hayırlısı olsun hakkında......amaaaaaaaa şunuda unutma özlemle beklediğin bebeğini kaybetme ihtimalide var.sezeryan olabilirsin ama bebeğin sağlıklı doğar.evde doğuma kim güvence verebilirki???

İnsan bilmediğinin düşmanıdır derler. Belki bilirsek farklı düşünürüz. Alıcılarım tamamen kapalı değil. Daha önce de yapılmış (profesyonel ellerde) şeyler. Suda doğuma da çok laf edilmişti ama yine yapan var yine yapan var...

. Keşke ara sayfaları okusanız bir de benm ne düşündüğümü net öğrenseniz iyi olurdu.

Saygılar...

Çok üzüldüm komşunuz için. Allah yardımcıları olsun. Ben bu riskleri düşünmesem şu an bu konuda verilen cevapları okumam gider sıradan bir ebe bulur yaparım. Bu ii profesyonel yapan var mı diye sordum, bilen var mı diye sordum cevabımı da kendim buldum. Bu arada ben bebeğimi tabi ki riske atmak istemem bu yüzden ekipmanla bu işi yapan var mı diye soruyorum. BUnun neresi kötü anlamıyorum. Eğer istediklerim karşılanııyorsa ki karşılananları görüyoruz. Hatta ara sayfaları okursanız bu işi yurtdışında profesyonel hale getirmiş devlet programları görüyoruz. Yani evde doğuma yardımcı olan ve ölüm riski vs. konusunda sıkıntı yaşamayan(hastane ile arasında ölüm farkı olmayan ama hastalık kapma bakımından evin çok daha steril olduğunu ve hastalık kaptırmadığını düşünen gelişmiş devletlerden bahsediyorum ki ara sayfalarda bu tür konuşmalar var) kurumlar bulunca neden olmasın?

Bütün sayfaları tek tek okudum, hamile değilim evli bile değilim ama merak ettim.
Düşününce bana olan şeyler mantıksız geliyor herkes "organik" derdine düşmüşken, aman doğal yaşama dönelim diye çabalarken en doğal olması gereken en mahrem şeyi neden hastanede ameliyathanede yapmaya can atıyor anlamıyorum. Benim annem hamile kalmadan önce normal doğum yapmaya kararlıymış hem benim için hem kendisi için fakat doktor kesinlikle kabul etmemiş normal doğumu sezaryan olacak demiş. Annem de araştırıp ebe bulmuş ve doğumu evde yapmış, zorlukları olmuş mu olmuş evet ama yine olsa yine aynı şeyi yaparım der hep.
Kardeşime hamile kaldığında da sezaryan denilmiş ama annem onu da normal doğurmakta kararlıymış fakat ikinci doğumunda hastanedeymiş ve o hastanedeki yakın arkadaşı olan hemşireyle görüşüp ebe ayarlamasını istemiş, doktordan gizli oda ayarlanmış bebek ters döndüğü için düzeltilmesini sağlayan şey yapılmış uzun uzun yürümüş ve çok şükür sağlıklı doğmuş.
Şimdi ben 20 kardeşim 17 yaşında ve çok şükür sağlık sorunumuz yok. Annemin doğum yaptığı zaman Erzurumda'ydık ve şimdiki imkanlar yoktu ama annem araştırıp öğrenerek kararını vermiş. Aynı doktorlar ben havale geçirdiğimde belimden su almak istediklerinde annem olabilecek şeyleri araştırdığı için asla müsade etmemiş ve doktor kalkıp iyi yaptırma çocuk özürlü olduğunda zekasında gerilik olduğunda bana getirme demiş. Benim belimden su alınması gereken zamanda aynı sorunları yaşayan bir çocukta doktor dediği işlemleri yapmış ve o çocuk felçli, tekerlekli sandalyeye mahkum ve zihinsel engelli. Sonrasında Erzurum'da annemin bulduğu doktorumun tavsiyesi üzerine İstanbul'da bir doktora gelmişiz ve doktorun verdiği 3 yıllık ilaç tedavisi sürecini annemin çok dikkatli şekilde takip etmesiyle 1.5 yılda tamamlamışız ki her şeyin bu kadar kısa zamanda düzelmesine doktor da hayret etmiş, yine bu süreçte benimle tedavi olan bir çocuğun annesinin dikkatsizliği yüzünden tedavi süreci çok uzayarak hem iyileşmemiş hem de kalıcı hasarlarla hayatına devam etmek zorunda kalmış olduğunu belirtmek istiyorum.
Kim ne derse desin eğer anne bilinçliyse, güvenilir kaynaklardan araştırırsa ve kendini emanet edebileceği insanları bulursa önce Allah sonra da etrafındakilerin yardımıyla her şey hayırlısıyla en güzel şekilde sonuçlanır.
Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın ben annenin bilinçli olmasının önemini vurgulamak istedim sadece, hastanelerimize doktorlarımıza çok güveniyoruz evet ama her yıl karışan bebekler, kaçırılan bebekler yerine koyulan ölü bebekler, hastanedeki şartlardan dolayı hastalanan bebekler, doktorların para kazanmak için sezeryan yaptırması, yine para için bebeğe annelere olmadık tedaviler ilaçlar yüklemeleri bunlar basına yansıyanlarsa olan şeylerin boyutlarını düşünmek beni ürkütüyor.
Bebeğinizi huzurla mutlulukla kucağınıza almanızı diliyorum, dualarım sizinle inşallah her şey gönlünüzce en hayırlı şekilde gerçekleşir.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…