Evi satmak ya da satmamak

Yok bu ev de yatırımlık olacak. Henüz kendi oturacağımız ev alacak bir durum yok maalesef
O zaman bilemedim. Bunu alırsanız o halde ilerde bunu da satar ev al8rsinız kendinize. Taksitleri ödemek zor gelmezse. Ama kaç sene borç ödeyeceksiniz o da zor tabi. Ben borca kendimi baglamak istemem. Ama şu devirde de ev o kadar şartki. Çok zor yaa valla. Ev alsanız bu kez de gençliğiniz borç ödeyerek geçecek. Babanız kardeşlerimiz laf etmezse yine de değerlendirilebilir bence. Dediğim gibi bu güzel bir fırsat. Bankaya bulaşmadan ev alabilmek şans. Köşeye atsanız birikmez ama bu şekilde birikmiş olur.

O zaman bilemedim. Bunu alırsanız o halde ilerde bunu da satar ev al8rsinız kendinize. Taksitleri ödemek zor gelmezse. Ama kaç sene borç ödeyeceksiniz o da zor tabi. Ben borca kendimi baglamak istemem. Ama şu devirde de ev o kadar şartki. Çok zor yaa valla. Ev alsanız bu kez de gençliğiniz borç ödeyerek geçecek. Babanız kardeşlerimiz laf etmezse yine de değerlendirilebilir bence. Dediğim gibi bu güzel bir fırsat. Bankaya bulaşmadan ev alabilmek şans. Köşeye atsanız birikmez ama bu şekilde birikmiş olur.
Allah nasip ederse kafamızda bir plan var. Ben geç olsun borçsuz olsun taraftarıyım ama dediğiniz gibi şu şartlarda epey zor. Direkt bu evi satıp kendi evimize geçmeyi düşünürsek borç çok olur, yok tekrar 1+1 ev alalım onun da kirasını almış oluruz üstüne yine koyup hepsini satıp ev alalım dersek borç az olur. Şu 5 yıl içinde nasipse kendi evimize geçeriz inşallah diye planlıyoruz. Bebeğimiz oldu biraz benim alacağım izne ve onun masraflarına da bağlı tabii

Bizim ailede paralar döviz ya da altın olarak dursa olurdu dediğin gibi de, sıkıntı öyle durmuyor. Babam parasını hep bağlar bir yere ya da tarlada köyde çarçur eder. Direkt hadi bakalım bu miktar diye para vermesi zor, maks 750 çıkarabilir bence. Diğer türlü bir şeyler satması gerekir
750 de bize yetmez şu anda. Belli bir seviyeye gelsek kendisi teklif etti yine ben yardımcı olurum alırsınız diye ama henüz o seviyeye gelemedik
Bir ev almak için tek baba yetmez, ikisinin birden destek çıkması lazım. 😁

Allah nasip ederse kafamızda bir plan var. Ben geç olsun borçsuz olsun taraftarıyım ama dediğiniz gibi şu şartlarda epey zor. Direkt bu evi satıp kendi evimize geçmeyi düşünürsek borç çok olur, yok tekrar 1+1 ev alalım onun da kirasını almış oluruz üstüne yine koyup hepsini satıp ev alalım dersek borç az olur. Şu 5 yıl içinde nasipse kendi evimize geçeriz inşallah diye planlıyoruz. Bebeğimiz oldu biraz benim alacağım izne ve onun masraflarına da bağlı tabii
Güzel planmıd. Eşinizle ortak karar alıp uygulayın. Ailenize de bunu diyin üstelememelerininrica edin. Onların da niyeti iyi ama en iyisini siz ve eşiniz bilirsiniz

Babanizin dusuncesi bence soyle ; borca girsinler gereksiz para harcamasinlar, bana borclansinlar zora duserlerse yardim ederim ama bedavadan da vermeyeyim damadi hazira alistirmayayim.
Ben anlamadim 1+1 eviniz nasil kiralanmadi ki ? Yuksek mi istiyorsunuz ? Kiraci kriterlerinde mi cok secicisiniz ?
Mesela bizim de 1+1 var, universite okuyan genc bi kiz. Kirasini babasi yatiriyor. Bugun o kiz ciksa 2-3bin daha fazlasina hemen yeni kiraci bulunur gibime geliyor.
Ayrica bebeginiz varken hic borca girmeyin, bebeklik donemi masrafli diyoruz ya o bebeklikten cikinca olan donem cok daha fazla masrafli. Kresi, haftasonu etkinlikleri vs cok maliyetli..
Bence artik siz her ay duzenli altin,doviz kenara atip oyle birikim yaparsi, 5 sene sonra da bu birikiminize az bi krediyle evinizi buyutursunuz.
Bizim mantigimiz boyle ilerliyor mesela.

Selamlar.
Eşimle yatırımlık bi 1+1 evimiz var. Kendi kiramızı ödemede katkıda bulunuyordu fakat hem yaşadığımız yerde bu tarz evlerin çok artması hem de memur atamalarının durması sebebiyle iki aydır falan boş duruyor.

Babam bizi ziyarete geldi ve eve de bakmak istedi. Tahmin ettiğim gibi hiç beğenmedi evi. Kendisi doğuda bir ilçede yaşıyor, bilirsiniz orda evler daha geniştir ve 1+1 tarzı evler de pek yoktur, bu şekilde evlere pek aşina olmadığından ben beğenmeyeceğini biliyordum zaten.

İlle de bu evi satın, ya altın yapın ya da ben size yardım edeyim daha iyisini alın diyor. Ama daha iyisi dediği evler 2+1 evler ve öyle bir ev alsak babamdan yüklü miktarda para almamız gerekir. Kendimiz oturmayacağımız bir ev için o kadar borçlanmak istemiyorum, ki ben doğum iznindeyim ve en az bir yıl çalışmayı düşünmüyorum.

Bir süre önce biz de eşimle birikim yapalım satıp daha albenili bi 1+1 ev alalım diye karar vermiştik. Böylece çok ev olsa da ya da memur alımı az olsa da talibi çıkar diye. Ama bu plan için de zamana ihtiyacımız var benim doğum izninden dolayı.
Babam da bu evi bir an evvel elden çıkarın yoksa satamazsınız alıcı bulamazsınız diyip duruyor. Çünkü cidden son zamanlarda böyle evlerde çok artış oldu rekabet epey arttı.

Benim gönlümden satmak geçmiyor. Fakat ilerde satarken çok mu zorlanırız diye de şüpheye düştüm biraz.
Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum ve tavsiye istiyorum.
Babaniz iyimi? 1+1 de olsa sukredin bir eviniz var. Suan istanbulda bildiğiniz komurluk gibi evler 7 bin tlden basliyor. Muhit neresi bilmiyorum ama iki ogrenciye verin temiz kullanmasi şartıyla. Veya memura verin tek yasayan veya iki asker veya iki poli olan. Hemsireler filan cogu tayinde tek yasiyor. Sakin satmayin. Mal satilir mi bu devirde ? İkinci evi alacaksaniz biraz babaniz yardim etsin biraz siz koyun yine 1+1 alip kiraya verin derim. Bosta durmasin suan sacma yani.bizim sitede var. Kadin yazlari kendi geliyor oyle anlasmis 3 ay kendi geliyor esyali zaten. Geri kalan kis aylarinda ogrencilere vermis. Ogrenciler okul bittiginde memlekete gittiginde kadin kendi veine yazliga geciyor. 8 binde iki ogrenciye vermis

Babanizin dusuncesi bence soyle ; borca girsinler gereksiz para harcamasinlar, bana borclansinlar zora duserlerse yardim ederim ama bedavadan da vermeyeyim damadi hazira alistirmayayim.
Öyle olduğunu çok düşünmüyorum, gerçekten evi asla beğenmedi :KK70:
Yoksa ben mesela ücretsiz izne ayrılacağım planım bir sene. Babam daha uzun izne ayrıl ben para göndereyim diyor. Dediğiniz gibi düşünebilecek birisi aslında babam. Ama damadını çok seviyor. O yüzden en azından şu konuda pek öyle düşünmüyor gibime geliyor benim
Ben anlamadim 1+1 eviniz nasil kiralanmadi ki ?
kiracımızın çıkış zamanı atamaların olmadığı bir zamana denk geldi. Gelen giden yok. Ev de çok. Haliyle şu anda kiracı bulmak zor epey. Ama emlakçı aradı, biriyle anlaşmışlar, inşallah hayırlısıyla sözleşmeyi imzalarız yarın
Bence artik siz her ay duzenli altin,doviz kenara atip oyle birikim yaparsi, 5 sene sonra da bu birikiminize az bi krediyle evinizi buyutursunuz.
Bizim de buna benzer planımız var kredi çekmeyiz ama bir miktar o zaman babamdan borç alabiliriz nasip

Öyle olduğunu çok düşünmüyorum, gerçekten evi asla beğenmedi :KK70:
Yoksa ben mesela ücretsiz izne ayrılacağım planım bir sene. Babam daha uzun izne ayrıl ben para göndereyim diyor. Dediğiniz gibi düşünebilecek birisi aslında babam. Ama damadını çok seviyor. O yüzden en azından şu konuda pek öyle düşünmüyor gibime geliyor benim

kiracımızın çıkış zamanı atamaların olmadığı bir zamana denk geldi. Gelen giden yok. Ev de çok. Haliyle şu anda kiracı bulmak zor epey. Ama emlakçı aradı, biriyle anlaşmışlar, inşallah hayırlısıyla sözleşmeyi imzalarız yarın

Bizim de buna benzer planımız var kredi çekmeyiz ama bir miktar o zaman babamdan borç alabiliriz nasip
Ailenizin destek cikmasi cok guzel.
Gozunuz aydin umarim duzgun bir kiracidir, sıkıntı cekmezsiniz.
Aslinda artik ufak miktarlar icin kredi cekmek daha mantikli geliyor bana. Enflasyondan dolayi bir sure sonra geri odemesi cerez parasi gibi kaliyor. Aile de kendi parasini daha farkli degerlendirebilir faiz altin doviz seklinde. Ama sizin icinize nasil sinecekse tabi. Hakkinizda hayirlisi olsun 🌸

Kira geliri için 1+1 daha avantajlıdır. Tutanlar kısıtlı bir zaman için tutar ne zaman çıkacaklarını çıkmayacaklarını bilirsiniz. Daha büyük aile evlerini tutanlar kendi evlerini alana kadar çıkmaz haklı olarak. Ayrıca bebek işe ara verme derken bir de borç stresine hiç girmeyin bence

Ailenizin destek cikmasi cok guzel.
Gozunuz aydin umarim duzgun bir kiracidir, sıkıntı cekmezsiniz.
Aslinda artik ufak miktarlar icin kredi cekmek daha mantikli geliyor bana. Enflasyondan dolayi bir sure sonra geri odemesi cerez parasi gibi kaliyor. Aile de kendi parasini daha farkli degerlendirebilir faiz altin doviz seklinde. Ama sizin icinize nasil sinecekse tabi. Hakkinizda hayirlisi olsun 🌸
Amin teşekkür ederiz
Zaten babam da olsa alırken altın borç almayı düşünüyorum ben, olur da borç alırsak. Onlar da zarara uğramamış olur

Kira geliri için 1+1 daha avantajlıdır. Tutanlar kısıtlı bir zaman için tutar ne zaman çıkacaklarını çıkmayacaklarını bilirsiniz. Daha büyük aile evlerini tutanlar kendi evlerini alana kadar çıkmaz haklı olarak. Ayrıca bebek işe ara verme derken bir de borç stresine hiç girmeyin bence
Kesinlikle aynı fikirdeyim sizinle. Mesela yatırımlık bi 3+1 evim olacağına 2 güzel 1+1 evim olsun. Çünkü aile oturdu mu çıkarması da satması da çok sıkıntı gerçekten

Babaniz iyimi? 1+1 de olsa sukredin bir eviniz var. Suan istanbulda bildiğiniz komurluk gibi evler 7 bin tlden basliyor. Muhit neresi bilmiyorum ama iki ogrenciye verin temiz kullanmasi şartıyla. Veya memura verin tek yasayan veya iki asker veya iki poli olan. Hemsireler filan cogu tayinde tek yasiyor. Sakin satmayin. Mal satilir mi bu devirde ? İkinci evi alacaksaniz biraz babaniz yardim etsin biraz siz koyun yine 1+1 alip kiraya verin derim. Bosta durmasin suan sacma yani.bizim sitede var. Kadin yazlari kendi geliyor oyle anlasmis 3 ay kendi geliyor esyali zaten. Geri kalan kis aylarinda ogrencilere vermis. Ogrenciler okul bittiginde memlekete gittiginde kadin kendi veine yazliga geciyor. 8 binde iki ogrenciye vermis
Ben de üstüne biraz ekleyip daha güzel 1+1 ev almak istiyorum. Yatırımlık 2+1 ev bence sıkıntı. Aile oturuyor çünkü. Satarken falan sorun oluyor

Babaniz neden bu kadar müdahil sizin evinize anlamadım ki.
Begenmediyse bir tane daha begenecegi ev alsın esinizle birikim yaparak aldiginiz eve babanizin mudahale etmesi çok yanlış

Babandan çok etkileniyor olabilir misin konu sahibi?
Hani bu muz da kararmış, çürümeden banana bread yapmalıyım gibi bir telaşa düşmüşsün.
Ev bu bırak 2 3 5 ay boş dursun.

Babaniz neden bu kadar müdahil sizin evinize anlamadım ki.
Begenmediyse bir tane daha begenecegi ev alsın esinizle birikim yaparak aldiginiz eve babanizin mudahale etmesi çok yanlış
Babam öyle konuşur ya. Kendi fikirlerini biraz net şekilde belli eder ama isteyen yine istediğini yapar ailede. O evi de birikimle değil de şöyle aldık ikimizin de arabası vardı birini sattık onu aldık o şekilde
Babandan çok etkileniyor olabilir misin konu sahibi?
Hani bu muz da kararmış, çürümeden banana bread yapmalıyım gibi bir telaşa düşmüşsün.
Ev bu bırak 2 3 5 ay boş dursun.
Babam esnaf ticaretten falan iyi anlayan birisi ama onun beğenmemesi umrumda olmadı açıkçası çünkü buralarda evler böyle yani. Ben sadece satılır mı satılmaz mı bu durumda sıkıntı yaşar mıyız acaba diye bir danışmak istedim size

Babaniz gibi düşünüyoruz. 3 arti 1 evimizi satiyoruz. Otururken mantikli geliyordu ama baska eve geçince mantikli gelmedi durmasi. Satip parayi altina yatiricaz ins

X