Normal Doğum İsteyen Anneler için Psikoloji;
-Lütfen olumsuz hikayelere kulaklarınızı tıkayın o ortamdan uzaklaşın dinlemeyin, okumayın, izlemeyin böyle şeyleri. Bunların hepsi bilinç altımıza yerleşiyor ve olmadık zamanlarda ortaya çıkıyor.İnanın insanlar bunu kötülük için anlatmıyor. Misal benim annem. beni doğururken suyu erken gelmiş iyi olmayan şeyler yaşamış doğururken.Bunu anlatmaya çalışıyor bana her fırsatta. Susturuyorum
-Normal doğumu yapabileceğinize inanım. Sizin vücudunuz bunun için gerekli donanıma sahip tek yapmanız gerekn herşeyi oluruna bırakmak. Üzerine özellikle hamilelik döneminde olumsuz şekilde düşünmemek.
-Hergün olumlu telkinlerle bu işi yapabileceğinizi kendinize hatırlatın. "Ben doğumu gerçekleştirecek güçteyim. Bebeğim ve ben bu normal sürece hazırız." gibi telkinleri görebileceğiniz bi yere de yazarak koyabilirsiniz.
-Olumsuz hiçbir şeyi içinizde barındırmayın. Olumsuz cümleleri ya da kelimelei olumlularla değiştirin. Mesela bu zor olacak yerine çok kolay olmayabilir gibi.Bir tabu oluşmasın beyninizde.
-Normal doğum yanlısı bir doktor bulun. Doktor öyle olup hastane öyle olmayabilir. İstatistik araştırması yapın % kaç normal diye. Genel de özel hastanelerde oranlar düşük.Doğum hastaneleri seçilebilir. Ya da başka alternatifler. Biz kendimizi gözlerimiz kapalı özel hastanelere teslim etmemeliyiz. Son anda bi punduna getirip insanı sezaryana alıyorlar ne yazıkki.
-Eşinizin desteği için doğum kursları var. Ücretli ve ücretsiz olanlar. Onları araştırıp eşinizi de bilinçlendirin ki size destek olsun bu süreçte. Ha benim ki oluyor mu biz ayrı şehirlerde çalışıp yaşıyoruz..ben tek başıma hamilelik geçiriyorum a dostla tam 6 ay oldu
((Ama yine de buna da şükür diyorum çünkü bilinçliyim ve araştırmacıyım.
Daha sonra yine yazarım. Lütfen normal doğumu destekleyen doktoru olan daha önce normal doğum yapmış arkadaşlar paylaşımlarını yazsınlar. Özellikle İstanbulda yaşayanların paylaşımlarını bekliyorum..