Son durumla ilgili desteğinize ihtiyacım var

Gitsin milletin yanında iki çıtlatsın, elalem meraklıdır sorar soruşturur, kaynana sonsuza kadar saklayamayacağını anlaması lazımdı şimdiye. Elalem duymasın kapansın gitsin diye kurduğu baskı bi güzel elinde patlamış olur. Selam vermese iyiydi ama hem çocuk baktır hem surat yap olmaz. Madem yapıp yapıp yüzüne gülüyor bu insanlar, Alin de yapsın aynısını.
Aslında olması gereken bu ,ama daha sonra gelişecek olaylara dayanabilir mi? Çocuğu kime bırakacak, eşi ne tepki verecek ,tüm bağlar kopacak ki bence kopmalı .....Ben gitmezdim çünkü kendimi biliyorum uslu oturamaz illa bir laf sokardim haksızlığa karşı çenemi tutamam , ortalık yangın yerine dönerdi...

Aslında olması gereken bu ,ama daha sonra gelişecek olaylara dayanabilir mi? Çocuğu kime bırakacak, eşi ne tepki verecek ,tüm bağlar kopacak ki bence kopmalı .....Ben gitmezdim çünkü kendimi biliyorum uslu oturamaz illa bir laf sokardim haksızlığa karşı çenemi tutamam , ortalık yangın yerine dönerdi...
Ya eşi napacak boşayacak mı? O filmi zaten çektiler, adam baktı boşanınca kimse yüzüne bakmayacak, ailesi çoktan safını seçmiş, oturdu oturduğu yere. Bişey olmaz. Kaynana ağlar zırlar tepinir sonra susar. Baya siyasetçi bir kadın, güç nerde o orda. Ona sağlam bir deli lazım böyle susar kaçarsan daha çok üstüne gelir.

Ya eşi napacak boşayacak mı? O filmi zaten çektiler, adam baktı boşanınca kimse yüzüne bakmayacak, ailesi çoktan safını seçmiş, oturdu oturduğu yere. Bişey olmaz. Kaynana ağlar zırlar tepinir sonra susar. Baya siyasetçi bir kadın, güç nerde o orda. Ona sağlam bir deli lazım böyle susar kaçarsan daha çok üstüne gelir.
Evet boşanma olmaz ,o hikayeyi baştan yazmazlar ama eşi yapmasaydin falan der amannnn düşündüm de doğru söylüyorsun Katibim ya!!! döksün eteğindeki taşları herkes görsün.Bunlari saf diye yoldukca yoldular( koca saf) bari alin çıkarsın tırnaklarını.....

Giderseniz kayınvalide belki yine surat yapacak. Yada sizi kızdıracak başka bir hareket yapacak. Başka bir işiniz çıksın. Alın ailenizi gezmeye bi yere gidin. Misafire hizmetide yeni gelin yapsın. Sizde keyif yapın. Eş tarafıyla da bu kadar yakın olmayın.
Buna benzer bişeyi bende yaşadım. Ramazanda kv elti adayı ve ailesini yemeğe çağırdı. Kendi tarafından da yenge ve dayı. Biz o gün orda olmamıza rağmen bize kalın bişey de demedi.
Daha sonra ev dizmeye gidilecekti eltisiz olmaz ayıp olur dedi. Bende yemeğe kimi çağırdıysan onunla git hiç ayıp olmaz dedim gitmedim. İşin düşünce büyük gelin aklına geliyo dedim gitmedim.

Kv her şeyini kendi yapar bana iş yaptırmaz zaten. Ben gidersem iş çıkışı gideceğim için her şey hazır olur. Normalde de benim elimi işe sürdürmez. Aslında böyle evlat ayrımı vs yapmasa iyi bir kv olabilirdi. Klasik kv problemleri yaşamadık. Yapıcı olumlu bir insan. Ama maalesef ki evlatları arasında ayrım yapan, parası olana tapan biri. Bu da aslında bir yere kadar beni ilgilendirmez evlatları düşünsün derdim. Ama ortak bir dükkan açtık ucu bana dokundu. Ben de bu konular konuşulsun istiyordum ama onlar üzerini örtmeye çalışınca konu buralara geldi.

Çocuğum kreşe gidiyor. Cumartesi günleri annem bakıyor. Bugün oğlum gitmek istediği için işe giderken götürdüm. Ki kv kendisi bakmak istiyor. Bu sene kreşe vermeyin ben bakayım demişti ama kreşe gönderdik.
Eşim zaten bugünkü konuyu da hemen anlattım ve dedi ki tebrik ederim annem en azından bir tavır gösterebilmiş. Ama surat asıp tavır yapıyorsa bundan sonra olacaklara kendisi de hazır demek ki, çocuğu da bi daha isteseler de götürme dedi.

Bundan sonra olacaklara ben de hazırım açıkçası. Eşimin ailesi ve akrabalarla bağım tamamen kopsa da sorun değil. Ki akrabaları ilgilendiren bir şey yok en fazla günden çıkarım. Benimle görüşmek isteyene de kapım açık.

Çocuğum kreşe gidiyor. Cumartesi günleri annem bakıyor. Bugün oğlum gitmek istediği için işe giderken götürdüm. Ki kv kendisi bakmak istiyor. Bu sene kreşe vermeyin ben bakayım demişti ama kreşe gönderdik.
Eşim zaten bugünkü konuyu da hemen anlattım ve dedi ki tebrik ederim annem en azından bir tavır gösterebilmiş. Ama surat asıp tavır yapıyorsa bundan sonra olacaklara kendisi de hazır demek ki, çocuğu da bi daha isteseler de götürme dedi.

Bundan sonra olacaklara ben de hazırım açıkçası. Eşimin ailesi ve akrabalarla bağım tamamen kopsa da sorun değil. Ki akrabaları ilgilendiren bir şey yok en fazla günden çıkarım. Benimle görüşmek isteyene de kapım açık.
Çok iyi ediyorsun. Asıl tavır koymadığın, net duruş sergilemediğin sürece seni ezdikçe ezecekler. Kaynının marifetleri artık duyulmalı. Belki de kim saf dost kim yanar döner anlamanın vakti de gelmiştir.

Evet boşanma olmaz ,o hikayeyi baştan yazmazlar ama eşi yapmasaydin falan der amannnn düşündüm de doğru söylüyorsun Katibim ya!!! döksün eteğindeki taşları herkes görsün.Bunlari saf diye yoldukca yoldular( koca saf) bari alin çıkarsın tırnaklarını.....

Eşim yapmasaydın demez. Bazen bir müsibet bin nasihatten iyidir derler ya dükkan meselesinde gördü ailesinin gerçek yüzünü. O günden sonra eşim de inanılmaz derecede değişti. Kardeşi açılış yaptı gitmedi. Normalde giderdi. Ailesine gidip kardeşiyle ilgili yaşadığı sorunun sadece para değil saygısızlık olduğunu konuştu. Bunu da yapmazdı. Bu arada neden kardeşiyle değil de ailesiyle konuştu çünkü ailesi birilerine bizimle ilgili bir şeyler söylemişti. O da benim o tavrımın sebebi işte bunlar diyerek gidip konuştu.

Bunların hiçbiri eşimden beklenen hareketler değildi. Kardeşinin eve gelme mevzusunda da arkamda durdu.

Gitsin milletin yanında iki çıtlatsın, elalem meraklıdır sorar soruşturur, kaynana sonsuza kadar saklayamayacağını anlaması lazımdı şimdiye. Elalem duymasın kapansın gitsin diye kurduğu baskı bi güzel elinde patlamış olur. Selam vermese iyiydi ama hem çocuk baktır hem surat yap olmaz. Madem yapıp yapıp yüzüne gülüyor bu insanlar, Alin de yapsın aynısını.

Çocuğuma bakmıyorlar, kreşe gönderiyoruz. Bugün gitmek istediği için götürdüm. Önceden kendim tavır alınca çocuğumu da götürmüyordum ama artık öyle düşünmüyorum. Bir çocuğun en çok sevip sevilmeye ihtiyacı var. Şu an ilk ve tek torun olduğu için orada çok güzel ilgi görüyor. Zaten çocuk sevildiğini hissetmese gitmek de istemez. O nedenle gitmek istediğinde götürüyorum. Bugün işe giderken bıraktım çıkışta alırım diye düşündüm.

Evet dahiyane fikirleri elinde patlasın istedim ben de. O nedenle zaten en başında güne katıldım bu konular açılsın konuşayım diye. Sonra baktım güzel de geçiyor seviyorum da diğer akrabaları. Öyle devam etti. Konu da açılmadı hiçbir şekilde.

Ama şimdi tek gündem yeni gelin olduğu için mutlaka bu günde konusu olacaktır. Eğer kız ve annesi güne gelmezse diğer akrabalar bana soracaktır eee ne yaptın eltinle tanıştın mı falan diye. Ben de orada yoo karşılaşmadık dersem zaten konu açılır diye düşünüyorum.

Çocuğuma bakmıyorlar, kreşe gönderiyoruz. Bugün gitmek istediği için götürdüm. Önceden kendim tavır alınca çocuğumu da götürmüyordum ama artık öyle düşünmüyorum. Bir çocuğun en çok sevip sevilmeye ihtiyacı var. Şu an ilk ve tek torun olduğu için orada çok güzel ilgi görüyor. Zaten çocuk sevildiğini hissetmese gitmek de istemez. O nedenle gitmek istediğinde götürüyorum. Bugün işe giderken bıraktım çıkışta alırım diye düşündüm.

Evet dahiyane fikirleri elinde patlasın istedim ben de. O nedenle zaten en başında güne katıldım bu konular açılsın konuşayım diye. Sonra baktım güzel de geçiyor seviyorum da diğer akrabaları. Öyle devam etti. Konu da açılmadı hiçbir şekilde.

Ama şimdi tek gündem yeni gelin olduğu için mutlaka bu günde konusu olacaktır. Eğer kız ve annesi güne gelmezse diğer akrabalar bana soracaktır eee ne yaptın eltinle tanıştın mı falan diye. Ben de orada yoo karşılaşmadık dersem zaten konu açılır diye düşünüyorum.
Anladım, çocuk konusunda bıdı bıdı etmeye hakkı yok kendi istiyorsa, zaten o konuda resti göze alamaz bence, elalem sorar çünkü. Alırsa da bi yolu bulunur zaten. Çok iç içe yaşantıları var anladığım kadarıyla, herkesin hayatı herkesin dilinde, kaynana ondan korkuyor örtmeye çalışıyor. Susup geri çekilirsen hem içine atmaktan hasta edeceksin kendini, hem de ardından yazılan tonla hikayeyi duyup daha fena olacaksın. Git o hikayeyi sen yaz, öyle bir yaz ki kimse üstüne kalem oynatamasın.

Merhaba hanımlar, yine bir soruyla geldim size. En son açtığım konuyu buraya ekleyemedim ama konuyu bilenler vardır.

Son gelişmeleri yazacağım. Biliyorsunuz eşimin erkek kardeşi kız arkadaşıyla gelecekti sonra ben her şeyi konuşacağım diye gelmediler. Olay en son bu şekilde kaldı.

Dün akşam kayınvalidemin kız kardeşi, kayınvalidemin evinde bu kızla hikaye paylaştı. Demek ki kız ve annesi hala buradalar. Kayınvalidemin yakınlarından birkaç kişi bu kızı takip etmeye başladılar. Demek ki topluca bir görüşme tanışma olmuş. Şimdi şöyle bir durum var. Benim kayınvalidemin akrabalarıyla günüm vardı. Bu güne neden gidiyorsun diyenler var ama yine söyleyeyim ben hepsiyle çok iyi anlaşıyorum. Eşimin yaşıtım kuzenleri var, teyzeleri vs hepsi bana iyi davranıyorlar. Güne de beni onlar davet etmişti birlikte gün yapalım diye. Ben zaten normalde de onlarla görüşüyordum. Neyse bu haftaki gün kayınvalidemde olacak. Eğer kız ve annesi hala buradaysa güne davet edilebilirler. Kayınvalidemin evinde olacak çünkü. Ben bu durumda ne yapayım?

Günden tamamen çık diyenler olacaktır. Zaten son 3 kişi kaldı. Gerekirse güne devam etmem. Ama en azından şu an devam ediyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Psikoloğa yazdım bugün için seans ayarlamak istedim ama boşluğu yoktu.

Ben eğer onlar gelecekse güne gitmeli miyim? Gitmezsem çok mu kompleksli davranmış olurum? Gidersem nasıl davranmalıyım?

Bu arada sabah oğlumu kayınvalideme bıraktım işe giderken. Kayınvalidemin yüzü asıktı benimle pek muhattap olmadı ben de ilgilenmedim. Kapıdan oğlumu bırakıp döndüm. Demek ki bu konu nedeniyle bana tavırlı. Ama ben yine de bu konuda artık kompleksli ve alıngan değil olması gerektiği gibi davranmak istiyorum. Çünkü kayınvalideme sen bana surat astın ben de güne gelmiyorum mu diyeyim? Yoo asmadım diyip beni alıngan konuluna düşürecek. Ben daha cool davranmak istiyorum. Lütfen karşı tarafın cehaletini göz önünde bulundurarak yazalım onların anlayacağı dilde davranmak istiyorum.

Bu olayı psikoloğum ve sizin desteğinizle en doğru şekilde atlatmaya çalışıyorum. Lütfen beni üzecek şeyler yazmayın olur mu😕
Hayat çok yorucu değil mi böyle, kusura bakmayın ama derdi olmayan kendine nasıl dert edinir ,cümlesine örnek olmuşsunuz.Ben zaten bu denli kişilere takılan ,her söyleneni problem edinen insanları anlamıyorum.Hayat kısa değmez bu kadar gerilmeye.
Ayrıca kayınvalideye çocuk baktırıp trip atmak da ayrı bir level galiba.

Anladım, çocuk konusunda bıdı bıdı etmeye hakkı yok kendi istiyorsa, zaten o konuda resti göze alamaz bence, elalem sorar çünkü. Alırsa da bi yolu bulunur zaten. Çok iç içe yaşantıları var anladığım kadarıyla, herkesin hayatı herkesin dilinde, kaynana ondan korkuyor örtmeye çalışıyor. Susup geri çekilirsen hem içine atmaktan hasta edeceksin kendini, hem de ardından yazılan tonla hikayeyi duyup daha fena olacaksın. Git o hikayeyi sen yaz, öyle bir yaz ki kimse üstüne kalem oynatamasın.

Ben de böyle düşünüyorum. Öyle ki eğer kv birilerinden saklamaya çalışmasa bu durum umrunda bile olmazdı. Çünkü kendi ağzıyla söyledi diğer oğlunu haklı bulduğunu. Eşim zor zamanda kardeşini borca sokmuş payını isteyerek. Kimse bize yapılan haksızlığı ve bizim o zor zamanlarda ne yaşadığımızı bilmiyor tabi. Yani kv dünyanın en iyi insanı bile olsa bize bu konuda hiç gelip sormadı siz ne yaşadınız diye.

Kaldı ki biz haksız bile olsak adaletli bir anne ne yapardı? Alır karşısına evlatlarını konuşurdu. Bir araya getiremiyorsa önce ayrı ayrı dinlerdi sonra bir şekilde çözüm üretirdi. Kayınvalidem suya sabuna dokunmadan bu konu unutulur gider sandı.

Desteğiniz için de teşekkür ederim. Çoğunluk takma düşünme gitme diyor ama kimse neden kendimi açıklamak istediğimi anlamıyor.

Konunun başına güncelleme olarak da yazdım. Oğlumu alırken kız ve annesi kayınvalidemdeydi. Ben de girip tanıştım. Bugün dönüyorlarmış. Günde olmayacaklar yani.

X