- 27 Kasım 2010
- 14.169
- 599
-
- Konu Sahibi azimlisidelya
gebzede anadolu saglık merkezi var
epey ünlü bi hastane
bi gorusun isterseniz
Narkozun bebek üzerine etkisi hakkında o kadar yayın varken,hala ihtilaflı bir çok doktor(türk) olmasına rağmen sırf anneler korkuyor diye vücudumuzda en fazla %80ini atıp geri kalanı bebek ve kendimizde atılamamak üzere bırakacağımız ve organlara olan hasarı konusunda size belge imzalatmak zorunda bırakılan bir yönteme karşı ben sizin kadar ılımlı olamıyorum ne yazık ki.
Zaten yapay beslenmemiz sayesinde toksik maddelerle başa çıkamıyoruz. Bir sakızın dahi 11 yapay madde içerdiği ve bunlşardan geri zekalılığa neden olan maddeleri de barındırdığını düşünürsek varın diğer hazır gıdaları siz düşünün. Bir de narkoz hiç istediğim ve hatta kendim bile bile tercih edeceğim bir durum değil.
Saygılar...
böyle bir risk almaya hiç gerek yok bence..türkiye şartlarında hastanede bile insanın başına ne geleceği belli değil..diğer ülkelerle kıyaslamak mantıksız.
Hollanda'dan söz etmişsiniz .orada doğumdan 1-2 ay önce evde doğum ihtimaline karşı içinde her türlü steril doğum aletinin oldugu bir koli gönderiliyor.sancılar başlayınca ebeye haber veriliyor.ebe gelip gerekli kontrolleri yapıyor ve hastane personeline sizi teslim ediyor.buna rağmen sadece si evde doğum yapmyı tercih ediyor.ayrıca doğumdan sonra 10 gün boyunca günde 6 saat evinize gönderilen bir bebek hemşiresi size bebek bakımının inceliklerini öğretiyor,toparlanana kadar yardım ediyor.
türkiye'de ise çoğu yerde dr'unuz farklı ise diğer dr sizle ilgilenmek bile istemiyor.evde doğum yapıp herhangi bir sorun sebebiyle hastaneye gitmek durumunda kalana ne derler bilemiyorum..yani sözün özü maceraya hiiçç gerek yok bence..
arkadasim sana katiliyorum buradada durum ayni.
bende ingilteredeyim o cok bilinmis makalelerin yazildigi ulkede yazdiklariyla uyguladiklarinin alakasi yok burada herkes gider dogumunu hastanede yapar.normali,sezeryani,suda dogurani ne istersen var ama hepsi hastanede evde dogum yapamazsin bebegin ilk kimlik kayitlari hastanede yapiliyor.dogumdan sonrada 2 hafta evine hemsireler gelir bebegin sagligi ve anne sagligi icin.
arkadasim sana katiliyorum buradada durum ayni.
bende ingilteredeyim o cok bilinmis makalelerin yazildigi ulkede yazdiklariyla uyguladiklarinin alakasi yok burada herkes gider dogumunu hastanede yapar.normali,sezeryani,suda dogurani ne istersen var ama hepsi hastanede evde dogum yapamazsin bebegin ilk kimlik kayitlari hastanede yapiliyor.dogumdan sonrada 2 hafta evine hemsireler gelir bebegin sagligi ve anne sagligi icin.
vay be adamlardaki kadına ve çocuğa verilen öneme bak.. takdir ettimm..
ama şuda var eminim nufüs bizdeki gibi olsa onlarda "doğumun 10. günü gel. şu tarihte aşısı var getir." derlerdi...
ÇOk geçmiş olsun canım. Üzüldüm durumuna.
Ama sanırım profesyonel yardım yoktu yanında?Eşiniz de doğum eğitimi almamıştı da sanırım ki sizi istemediğini birşeyle başbaşa bırakmış.
doğumda herşeyin normal seyrine bırakılmasından yanayım ancaakk ev kadar doğal ortamda olunmasına da sonuna kadar karşıyım. doğum yapılan yerin tam donanımlı bir sağlık kuruluşu olması gerkli ki en ufak bir aksilikte bi sağlık çalışanları müdahale edip anneyi ve bebeği kurtarabilelim. hollandada örnek vermişsiniz de her iki ülkedeki eğitim sosyal ve ekonomik farklılıkları sağlık sistemindeki farklılıkları göz önünde bulundurdunuz mu bu örneği verirken. biz sağlıkçılar türkiyedeki anne bebek ölümlerinin avrupa kadar düşük olması için okadar senedir uğraşıyoruz ki aklınız hayaliniz durur. hollanda da doğumların evde yapılmasının zorunluluk olduğunu bilen siz acil durumda ambulansın o eve geliş süresi ile türkiyede geliş süresi arasındaki farkı biliyormusunuz. ayrıca aşılardan bahsetmişsiniz eğer yapay şeyleri aşılamazsak biz bebeğinize, allah korusun bağışıklığının düşük olduğu bir zamanda doğalına denk gelir işte ozaman bırakın biz sağlıkçıları allah bile kurtaramaz bebeğinizi. herşeyin doğal olanı en iyisi ama kontrol elden bırakılmamalı siz gidin bir hastaneye paşa paşa yapın normal doğumunuzu zaten çok kalmıcaksınız normal doğum sonrası. ertesi gün evinize gider misler gibi büyütürsünüz bebeğinizi sevgiler sağlıklı günler....Çocuk ve benim için daha rahat olacağını düşünüyorum. Daha doğal olacağına inanıyorum.
Bu konuda pek çok makale okudum ve aslında evde doğum yapıldığında yeni doğan tetanozu gb aşılara bile gerek kalmayabileceğini çünkü ev ortamının hastaneden çok daha steril olduğunu okudum. Ve ben çocuğa mümkün olduğu kadar yapay şeyler aşılanmasını uygun bulmuyorum.
Ayrıca yapanlar için bunun anne çocuk arası ilişki için çok daha uygun olacağı söyleniyor. Doğumdan hemen sonra göbek bağı kesilmeden bebeğin anneye verilmesi. Yatay pozisyonun kadının doğasına aykırı olması vs. Beni buna itiyor.Ünlü ebe ve doğum koçu Asude Oflaz da normal doğumu ve tıbbi yardımların (eğer bir sorun yoksa) çok gereksiz ve yanlış olduğunu savunduğunu da biliyorum.
Hollanda'da evde doğumun bir zorunluluk olduğunu ve enfeksiyon olaylarının diğer gelişmiş ülkelere nazaran daha az olduğunu, bizim ülkemizde bunun yapılmama sebebinin yalnızca trafik ve alt yapı eksikliği olduğunu da biliyorum.
İşte merakım bu yüzden...:26: :44: