Son durumla ilgili desteğinize ihtiyacım var

Biraz objektif olun
Kayniniz ile olan olayda kızın ve annesinin bir suçu yok ki
Gitmezseniz kompleksli ve kıskanç gorunursunuz
Gidin her zaman olduğu gibi davranın
Zaten bir tanışma muhabbet etme olayi mecbur olacak yani ertelemeyin
Cok sevdiğim bir söz var
Yel kayadan toz alır
Şıkır şıkır giyinin motive bir sekilde gidin

Haklısınız kızın bir suçu yok. Sadece nasıl davranmalıyım onu kestiremedim. Günde soracaklar şimdiye kadar karşılaşmadınız mı vs. Bu durumda nasıl davranacağımı bilemedim. Çünkü kız bir haftadır burada. Normal şartlarda illaki bir karşılaşma olurdu.

Kız şehir dışında yaşıyor. Çok uzak 10 saatlik yol. Düğüne kadar güne katılmaz burada olmadığı sürece. Düğün de henüz gündemde yok. Yıldırım nikahı yapmadıkları sürece bir daha ki günlerde karşılaşmayız şimdilik. Zaten 3 kişi kaldı sonra gün bitiyor. Devam edilecek ama en kötü ben katılmam olur biter. Kız Buradayken de katılıp katılmayacağı kesin değil.

Ben zaten güne gitmeyeyim demiyorum. Gitmeli miyim gitmemeli miyim diyorum.
Yani kızla bir sorunum olmadı bu durumda nasıl davranmalıyım? Gitmemek çok kompleksli bir davranış mı olur? Gidip karşılaşırsam nasıl davranmalıyım? Sonuçta bir haftadır buradalar, evime davet etmedim tanışmadım, günde karşılaşırsam ne yapmalıyım?

Akrabaları kaybetmek de beni çok üzmez sanırım. Ama şu düşünülsün istemiyorum. “Alin kıskanç ve kompleksli. Kızla karşılaşmamak için günden bile çıktı”. Böyle düşünülsün istemiyorum. Çıkacaksam bile “alin haklı, kayın aile dengeyi kuramadı ve haksızlık yapıldı, alin de çıktı”şeklinde düşünülsün istiyorum. İnsanların düşüncelerini yönetemem tabi ki ama benimki de çok insani bir ihtiyaç bence. Kendini doğru ifade etme ihtiyacı. Ben kendimi doğru anlattıktan sonra zaten cahil kesim yine beni kıskanç kompleksli görecek ama beni gerçekten anlayacak kişiler de var aralarında.
Çok şey istiyorsun, bunlara gerek yok. huzur bulmak, görmemek istiyorsan sedece çekip gideceksin. Sen herkes seninle aynı şeyleri düşünsün istiyorsun ama senin aile ilişkilerinde kimin haklı olduğunda onlara ne. Onlar her koşulda hepinize aynı mesafede 'canım, gülüm' demeye devam edecek. Boş şeyler bu uğraştıkların

Hatta şey de ya "Sevgili kayınço iki yıldır ne aradı sordu ne de hallarımızdan haberi oldu, biraz da eşim kızıp bana özellikle haber etmemiş, ben de haftayı boşaltamadım. " At topu gitsin eşine. Oooh.

Merhaba hanımlar, yine bir soruyla geldim size. En son açtığım konuyu buraya ekleyemedim ama konuyu bilenler vardır.

Son gelişmeleri yazacağım. Biliyorsunuz eşimin erkek kardeşi kız arkadaşıyla gelecekti sonra ben her şeyi konuşacağım diye gelmediler. Olay en son bu şekilde kaldı.

Dün akşam kayınvalidemin kız kardeşi, kayınvalidemin evinde bu kızla hikaye paylaştı. Demek ki kız ve annesi hala buradalar. Kayınvalidemin yakınlarından birkaç kişi bu kızı takip etmeye başladılar. Demek ki topluca bir görüşme tanışma olmuş. Şimdi şöyle bir durum var. Benim kayınvalidemin akrabalarıyla günüm vardı. Bu güne neden gidiyorsun diyenler var ama yine söyleyeyim ben hepsiyle çok iyi anlaşıyorum. Eşimin yaşıtım kuzenleri var, teyzeleri vs hepsi bana iyi davranıyorlar. Güne de beni onlar davet etmişti birlikte gün yapalım diye. Ben zaten normalde de onlarla görüşüyordum. Neyse bu haftaki gün kayınvalidemde olacak. Eğer kız ve annesi hala buradaysa güne davet edilebilirler. Kayınvalidemin evinde olacak çünkü. Ben bu durumda ne yapayım?

Günden tamamen çık diyenler olacaktır. Zaten son 3 kişi kaldı. Gerekirse güne devam etmem. Ama en azından şu an devam ediyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Psikoloğa yazdım bugün için seans ayarlamak istedim ama boşluğu yoktu.

Ben eğer onlar gelecekse güne gitmeli miyim? Gitmezsem çok mu kompleksli davranmış olurum? Gidersem nasıl davranmalıyım?

Bu arada sabah oğlumu kayınvalideme bıraktım işe giderken. Kayınvalidemin yüzü asıktı benimle pek muhattap olmadı ben de ilgilenmedim. Kapıdan oğlumu bırakıp döndüm. Demek ki bu konu nedeniyle bana tavırlı. Ama ben yine de bu konuda artık kompleksli ve alıngan değil olması gerektiği gibi davranmak istiyorum. Çünkü kayınvalideme sen bana surat astın ben de güne gelmiyorum mu diyeyim? Yoo asmadım diyip beni alıngan konuluna düşürecek. Ben daha cool davranmak istiyorum. Lütfen karşı tarafın cehaletini göz önünde bulundurarak yazalım onların anlayacağı dilde davranmak istiyorum.

Bu olayı psikoloğum ve sizin desteğinizle en doğru şekilde atlatmaya çalışıyorum. Lütfen beni üzecek şeyler yazmayın olur mu😕
Giderseniz kayınvalide belki yine surat yapacak. Yada sizi kızdıracak başka bir hareket yapacak. Başka bir işiniz çıksın. Alın ailenizi gezmeye bi yere gidin. Misafire hizmetide yeni gelin yapsın. Sizde keyif yapın. Eş tarafıyla da bu kadar yakın olmayın.
Buna benzer bişeyi bende yaşadım. Ramazanda kv elti adayı ve ailesini yemeğe çağırdı. Kendi tarafından da yenge ve dayı. Biz o gün orda olmamıza rağmen bize kalın bişey de demedi.
Daha sonra ev dizmeye gidilecekti eltisiz olmaz ayıp olur dedi. Bende yemeğe kimi çağırdıysan onunla git hiç ayıp olmaz dedim gitmedim. İşin düşünce büyük gelin aklına geliyo dedim gitmedim.

Bence git, kizla da ozel olarak ilgilen, neseli davran, pozitif davran. Muhtemelen kiz senin hakkinda olumsuz bilgiler edinmistir coktan, o bilgileri verenleri haksiz cikart, hicbir sey olmamis gibi davran don evine.

Haklısınız kızın bir suçu yok. Sadece nasıl davranmalıyım onu kestiremedim. Günde soracaklar şimdiye kadar karşılaşmadınız mı vs. Bu durumda nasıl davranacağımı bilemedim. Çünkü kız bir haftadır burada. Normal şartlarda illaki bir karşılaşma olurdu.
Bence sorulmaz sanki ya
Ola ki soruldu
Çalışıyorum malum fırsat olmadı vs vs geçiştirin
Bakın dik durun ozguveniniz olsun
Bu kadar dert etmeyin
Onlardan kimse sizin kadar önemsemiyor
Sallayın gitsin

Evet kızla tanışmıyorum bile. Kızla ilgili bir sorun yok. Gün değil de sadece kayınvalidemde kimse yokken karşılaşsam sorun yok. Eve neden davet etmedim çünkü eşimin kardeşi bir dükkan meselesinde biz bir haksızlık yaptı. Sonrasında 2 sene boyunca hiçbir şekilde iletişim kurmadı ve saygısızca davrandı. Kız buraya gelene kadar da bizimle hiç bağı yoktu. Sonra hiçbir şey olmamış gibi kızı alıp bize gelmeye kalktı ki bence kayınvalidemin fikriydi. Kendisi asla gelmezdi. Ben de dedim ki benim söyleyecek çok şeyim var bunlar konuşulmadan hiçbir şey olmamış gibi davranamaz ona göre gelsin. Yani yalnız gelseymiş önce bir sorunlar konuşulsaymış.

kızla gelip hiçbir şey olmamış gibi davranılacak sonra da konuları kapanıp gidecekti. Bunu kabul etmedim ben de.
İnsanlara çocuğunuza baktırıyorsanız gitmemek, sorun çıkarmak çok garip kaçar. Kıskançlıktan öte sizi sağlıklı bulmazlar.

Evet kızla tanışmıyorum bile. Kızla ilgili bir sorun yok. Gün değil de sadece kayınvalidemde kimse yokken karşılaşsam sorun yok. Eve neden davet etmedim çünkü eşimin kardeşi bir dükkan meselesinde biz bir haksızlık yaptı. Sonrasında 2 sene boyunca hiçbir şekilde iletişim kurmadı ve saygısızca davrandı. Kız buraya gelene kadar da bizimle hiç bağı yoktu. Sonra hiçbir şey olmamış gibi kızı alıp bize gelmeye kalktı ki bence kayınvalidemin fikriydi. Kendisi asla gelmezdi. Ben de dedim ki benim söyleyecek çok şeyim var bunlar konuşulmadan hiçbir şey olmamış gibi davranamaz ona göre gelsin. Yani yalnız gelseymiş önce bir sorunlar konuşulsaymış.

kızla gelip hiçbir şey olmamış gibi davranılacak sonra da konuları kapanıp gidecekti. Bunu kabul etmedim ben de.
Herkesten önce git o zaman kv. Elti de erken gelir büyük ihtimal 5-10 dk önce tanışmış olursunuz sonra da normal hayatınıza devam edin.

Ya bir de yanlış anlamazsan sürekli birseylerden şikayet etmişsin( abinin eşi, okul, araba...) hep böyle olayları büyütüp çaresizce ikilemlerde mi kaliyorsunuz ? Dünyada en büyük olay sizin başınıza gelmiş de siz kör kuyularda kalmışsınız gibi bunalıma giriyorsunuz.

Kimseyi yonetemezsiniz. Bu kdr mesafeli iken o apartmanda oturup cocuk baktiriyorken bunlar cok mumkun degil. Nikah vs dusunuyorsunuz ama bunlar gelecek mecbur karsilasacaksiniz bunun cenazesi olacak dugunu olacak hangisinden kacabilirsiniz? Ilk konuda da ayni yorumu yaptim ama yazmadim sizin ki biraz mesafeli durumda gecerli idi sizin yontem su sartlarda sizi zora sokacak siz istiyorsunuz ki herkes cezalandirsin mesafe koysun sizi uzmesin ama zaman vermiyorsunuz ne yasanacak bilemezsiniz belki kizi çok sevecekler belki hic sevmeyecekler kendinizi cok tuhaf bir konuma soktunuz. Bence iki turlusu de dogru degil cunku gun ortami da sizi gerecek uzecek ama bari yasamayin ustunuze bir yuk daha binmesin

Kısmen haklısınız ama tam olarak böyle değil. Öncelikle aynı apartmanda oturmuyorum. Ben annemle aynı apartmanda oturuyordum, annem de taşınacak bir aya kadar.

Herkes tepki göstersin cezalandırsın da demiyorum. Tabi ki herkes ona da bana da aynı şekilde davranacak kimseyi ilgilendiren bir durum yok. Ben istiyorum ki günden ayrılsam bile kızı kıskandı ayrıldı demesinler. Evet haklıydı, ama yapacak bir şey yok diyebilecek insanlar var aralarında. Ki günden ayrılmak da şu an benim kuruntum. Belki de ayrılmama gerek yok.

Ayrıca kızla karlılaşmamak için özel bir çabam da yok. Sadece biz erkek kardeşle aramızdaki sorunları halletmeden hiçbir şey olmamış gibi gelmelerini ve konunun kapanmasını istemedim.

Aslında belki şöyle yapabilirdim. Bunu şimdi düşündüm daha önce aklıma gelmedi. Kızla bir sorun olmadığı için kayınvalidemi arayıp diyebilirdim hala burada mı diye. Eğer buradaysa size bir kahveye uğrayayım derdim, ya da gündüz eşler yokken kızı kayınvalidem ve annesiyle davet edebilirdim, kızla tanışabilirdim. Doğru bir davranış olur muydu bilmiyorum ama akıl da edemedim zaten en başından. Orada zaten kıza bir şey belli etmezdim. Kusura bakmayın hafta sonu müsait olamadım der geçerdim.

Yine de kızla sorununuz yok ama bu şekilde kız size önyargılı olur. Bence gidin hazır toplu ortam tanısın . Ailesinin evleneceklere ilerde çocuklarınız kuzen olacak. Bence bağ kurma fırsatı olarak görün. Kay8nvalideniz de çocuğunuza bakıyormuş. Benim çocuğuma baksalar ben gayet el üstünde tutarım sonuçta canımı emanet ediyorum iyi bakıldıgını biliyorum vs derim. Ben de sizin gibi keskindim bu bana hep zarar verdi. Boşverin kayın ile de mesafeli görüşün siz bilirsiniz. Ama diğerleri ile kendinizi geri çekmek sizi üzecek. Sonra nisana gitsem mi sonra düğüne gitsem mi derken kendinizi kötü hisseden siz olursunuz. Onlar da size kinci der çıkarlar dert bile etmezler

Yine de kızla sorununuz yok ama bu şekilde kız size önyargılı olur. Bence gidin hazır toplu ortam tanısın . Ailesinin evleneceklere ilerde çocuklarınız kuzen olacak. Bence bağ kurma fırsatı olarak görün. Kay8nvalideniz de çocuğunuza bakıyormuş. Benim çocuğuma baksalar ben gayet el üstünde tutarım sonuçta canımı emanet ediyorum iyi bakıldıgını biliyorum vs derim. Ben de sizin gibi keskindim bu bana hep zarar verdi. Boşverin kayın ile de mesafeli görüşün siz bilirsiniz. Ama diğerleri ile kendinizi geri çekmek sizi üzecek. Sonra nisana gitsem mi sonra düğüne gitsem mi derken kendinizi kötü hisseden siz olursunuz. Onlar da size kinci der çıkarlar dert bile etmezler
Çocukların bir araya gelip görüşeceği bir ortam olacağını sanmıyorum . Aklı başında insan bu dolandırıcılarla görüşmez çünkü. . adam abisini dolandırdı aylarca çocukları varken para yollamadi sonra gidip sıfır araba aldı . İnsan abisine acimazsa yeğenine acır bunun üzerine birşey olmamış gibi yapmak bence aptallık . Yani gel beni tekrar dolandir demek olur . Kayınvalide neye tavır yapabilir hakkı mi var?

Çocukların bir araya gelip görüşeceği bir ortam olacağını sanmıyorum . Aklı başında insan bu dolandırıcılarla görüşmez çünkü. . adam abisini dolandırdı aylarca çocukları varken para yollamadi sonra gidip sıfır araba aldı . İnsan abisine acimazsa yeğenine acır bunun üzerine birşey olmamış gibi yapmak bence aptallık . Yani gel beni tekrar dolandir demek olur . Kayınvalide neye tavır yapabilir hakkı mi var?

Sabah oğlumu bırakırken kendisinin BMW sini gördüm kapının önünde. O sırada biz de arabanın tamponunu yaptırmak için iki aydır kenara para koyuyoruz.

Aynı şehirde yasıyorlar. Kv anne yüreği üzülüyordur. Samimi olun demiyorum ama aile toplammaları vs hep yüz göz olacak konu sahibi . Ya kendisini çekip yalnız kalacak. Ki bu konu sahibini üzer. Yoksa konu acmazdı. Ya da belli oranda görüşecek.

Aynı şehirde yasıyorlar. Kv anne yüreği üzülüyordur. Samimi olun demiyorum ama aile toplammaları vs hep yüz göz olacak konu sahibi . Ya kendisini çekip yalnız kalacak. Ki bu konu sahibini üzer. Yoksa konu acmazdı. Ya da belli oranda görüşecek.
Anne yüreği bence oğlu böyle davranırken iki oğlunu karşısına alacakti torununa da uzulecekti . Oğlum abine para vermeden nasıl araba aldın diye soracakti . Ben böyle yüreği kabul edemiyorum . Konu sahibi her şeyi çok düşünüyor sorun orada gelişine yaşamayı öğrenmeli

Sabah oğlumu bırakırken kendisinin BMW sini gördüm kapının önünde. O sırada biz de arabanın tamponunu yaptırmak için iki aydır kenara para koyuyoruz.
Parası olan her zaman altın çocuk olur . Evinize falan çağırıp kimsenin poposunu kaldırmayın. Ben olsam o kayınvalide suratını aşıyorsa hayırdır diye sorardım . İyi valla siz boşanma aşamasına gelin , dolandırılin çocuğunuza birşey alamayacak duruma gelin Paşa'nın dugunu var diye tavır alsınlar. Ezik durmayın ezilmesi gereken onlar. Çok düşünmeyin insanları , duygularını, düşüncelerini kendi hayatiniza bakın ve kendinize değer verin . Bu hayat biricik yok kv yok elti yok gün var hayatınız niye bu aileden ibaret ki ?

Siz ne yaparsınız bilmem ama ben olsam gitmem ( o güne de girmezdim,kv ye cocukta bırakmazdım ) Benim hakkıma çocuklarımın rızkına el koyan,ekonomik olarak zor duruma sokan arayıp sormayan kaynima hesap sormayan,bu çocuklar mağdur oldu ne yer ne içerler demeyen kv selam bile vermem.Bana yok yok derken altına son model araba çeken kayın ve bunu övüne övüne anlayan kaynana benim için yok hükmündedir.......

Kv nin umrunda değil ona göre mühür kimdeyse Süleyman o ,kadın kim paralı zenginse o evlada yanliyor.Benim de iki oğlum var böyle hak yeme dolandırma olsa yıkarım ortalığı , dolandırıcı diye veririm odunu kimse kusura bakmasın öyle bir dünya yok ....

Siz ne yaparsınız bilmem ama ben olsam gitmem ( o güne de girmezdim,kv ye cocukta bırakmazdım ) Benim hakkıma çocuklarımın rızkına el koyan,ekonomik olarak zor duruma sokan arayıp sormayan kaynima hesap sormayan,bu çocuklar mağdur oldu ne yer ne içerler demeyen kv selam bile vermem.Bana yok yok derken altına son model araba çeken kayın ve bunu övüne övüne anlayan kaynana benim için yok hükmündedir.......
Gitsin milletin yanında iki çıtlatsın, elalem meraklıdır sorar soruşturur, kaynana sonsuza kadar saklayamayacağını anlaması lazımdı şimdiye. Elalem duymasın kapansın gitsin diye kurduğu baskı bi güzel elinde patlamış olur. Selam vermese iyiydi ama hem çocuk baktır hem surat yap olmaz. Madem yapıp yapıp yüzüne gülüyor bu insanlar, Alin de yapsın aynısını.

Oğlum babaannesinde kuzenleriyle görüşebilir ben engel olmam zaten. Açıkçası eşime de görüşme demiyorum. Ama ben görüşmek istemiyorum. Kv ile de oğlum dışında bağım yok. Güne gidiyorum ama orada kv ile herhangi biri gibi işte. Ekstra bir yakınlığım yok.

Kayınvalide ile iletişimim az olabilir ama sadece oğlumla ilgilendiği için değil. Oğlum Zaten kreşe gidiyor hafta içi. Cumartesi günleri kendi anneme de bırakabilirim. Ama oğlum babaanneme gitmek istiyorum dedi ve götürdüm. Yani onlara mecbur değilim. Kaldı ki benim çocuğum onların da torunu. Kendisi istiyor bakmak. Bu sene bile kreşe gönderme ben bakayım demişti ama kreşe gönderdik.

İlişkimize gelirsek aile beni baştan beri istemedi ama kayınvalide her zaman yakın davranmaya çalıştı. Sadece ailesini bir arada tutmak için beni manipüle etti ve ben bunu sonradan farkettim. Böylece kendisinden uzaklaştım. Tabi cahilliği ve görgüsüzlüğü vs beni çok irrite ediyordu az görüşüyordum. Şimdi geriye dönüp bakınca evet baştan çok şikayetçi olduğum şeyler olsa da unutamayacağım ağır şeyler yaşatmadı bana. Evlat ayrımı yaptığını düşünüyorum ama bu da artık eşimin sorunu. Ben yüzeysel ilişkime devam ediyorum. Neticede küs değiliz eşim de ailesiyle görüşüyor. Ben durduk yere siz evlat ayırıyorsunuz diyerek ne yapabilirdim ki. Kayınpeder beni istemediği için evlerine pek gitmiyordum bayramdan bayrama işte. Ya da yurt dışından misafir vs geldiğinde öyle uğruyorum.

Şu koşullarda nişana ve düğüne gitmeyi düşünmüyorum zaten.

X