Allah herkese kalbinin ekmeğini yedirsin
Amin inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah herkese kalbinin ekmeğini yedirsin
Bir hafta sonra eşinize diyin usulünce. Bişey olmaz eşiniz sonuçta sizi niyetinizi anlaması lazım zaten. Ennesi ile kendisi o kadar vakit geçirmiyirdur..herşeyi tadında bırakmak lazım. Doğumda yine gelir daha iki ay varmış zaten. Doğumda da on gün kalsa yeterli. Bir hafta yeterli hatta ama on diyelim. Fazlası zarar. Anne Bebek bağını da etkiliyor
Annene cok gecmis olsun,benim annemde hasta ve hamileyim yatalak kendisi
Benim destegim sadece esim
Acikcasi birileri gelip elimden tutsun cok isterdim
Hamilelik psikolojisi cok degisik yipratici surecler geciyor
Gecince gulerek hatirlarsin umarim
merhaba sizi çok iyi anlıyorum bende de var aynısı güzel bir dille eşinize anlatın ama eşiniz anneciyse sorun olurArkadaşlar merhaba ,
Öncelikle suçlayıcı önyargılı empati yeteneğinden yoksun kusur arayıcı insanların açtığım konulara yorum yapmasını istemiyorum. Hakaret içerikli bir yorumda yöneticilere bilgi vereceğimi belirtmek isterim.
Konuma gelecek olursak kayınvalidem geldi 5 gündür bizimle 7 aylık hamileyim o yüzden geldi Ocak 22 doğumum var ve ben ağırlaştım 30. Haftada ..Sabah kahvaltımızı hazırlıyor akşama yemeğimizi her şeyi ona da bırakmak istemediğim için “süpürge tutma alışkanlığı yok sanırım..”bn de dayanamadım kalkıp süpürge tuttum eve elimden almak istedi yok anne dedim yani kendimi iyi hissettiğim sürece bn de işlerin ucundan tutuyorum çamaşırlarımı makineye koysun istemem katlasın istemem özel nihayetinde o olsun annecim ne olacak dedi yapmak istedi bn rahat edemem dedim. Durum bu ..
Dün akşam misafirlikteydik ev sahibi “Ne zaman gideceksiniz diye sorunca kayınvalidem ne zaman ihtiyaç kalmazsa dedi onlar bana git diyene kadar falan dedi.. kadın da hiç gitmeyin kalın bence fln deyince ne güzel olur falan demeye başladı bizim ki..
Bn de ilk defa babaanne olacağı için çok heyecanlı dedim.Ama kalsın fln diye hiç demedim gitsin imâsında da bulunmadım .
Annem demans hastası mecburi bakıyoruz kayınvalidem sağlıklı hiçbir şeyi yok.. çok sıkıldım evde eşimle bebeğimle kalmak istiyorum ama bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum eşimle mi bu durumu konuşsam ama şuan çok erken .. annem de büyük kızına gitmek istiyor ama onun da bugüne kadar hiç desteği olmadığı gibi bizimle de komışmuşuyor.. Annem hasta olur diye de korkuyorum ama kızı..
Kayınvalidemle gönderecektim annemi .. İzmir de oturuyor kayınvalidem iyi de olurdu yol arkadaşı olurdu.. biz de biraz kendimizle kalırdık..
Yani kayınvalidemin böyle bizle kalmak istemesi heves etmesi beni düşündürüyor. Hele bebeğim doğduktan sonra şu olmaz bu olsun fln da müdahale ederse iyice çıldırırım .. gereksiz anneden daha düşünürmüş gibi sahiplenme belirtileri veriyor çünkü .. bu çok rahatsız edici .. sizce nasıl çözmeliyim?
Geçmiş olsun Zor gerçekten yaşayan anlar ..İnşallah cabumu
merhaba sizi çok iyi anlıyorum bende de var aynısı güzel bir dille eşinize anlatın ama eşiniz anneciyse sorun olur
Kediyi attırırken de bu motivasyonunuz var mıydı?Allah herkese vicdanı kadar ömür versin cidden
Saygı bekleyenin saygılı yorum yapmasını bekleriz sevgili konu sahibi
30 hafta çok ileri bir gebelik ayı değil doktor mutlaka yat risk var demediği sürece kendi işini basit düzeyde yapabilir.
Ama çok kilo aldı isen işini yapmakta zorlanıyorsan bilemem çünkü daha 40. Haftaya kadar 2,5 ay var dikkat et kendine sıkıntı yaşarsın.
Kayınvalidenden rahatsız isen anne doğuma daha 2-3 ay var sen de evine git biraz dinlen son zamanda gene gelirsin de kadın da gitsin dinlensin, sen de rahatla madem.
Eğer bu süreçten rahatsız isen yardımcı personel al eve, temizlik için yardımcı al. Böyle eşinin annesi ile çatışmak olmaz. Adamın annesi en nihayetinde bir yere kadar sessiz kalır çatışırsın eşinle.
Annen için üzüldüm geçmiş olsun. Diğer tarafı özledi ise gitsin çünkü ölümlü dünya annen kızını görmeden bir şey olsa içinde kalır senin keşke yapsa idim diye.
Gebelikte hormonlar terelelli olur, eğer daha şimdiden böyle ise lohusa iken ateş saçabilirsin etrafa kendini kontrol etmeye çalış biraz.
Ahahah ne umduk ne bulduk olmuş, peşinden geziyor şimdi kadın iş yaparken.Önceki mesajlarımıza baktım kayınvalideniz için canından bezdireceğim bi gelsin de yazmışsınız. Siz de anne olacaksınız..
Vala su gelınlerın kaynanadan cektıklerını biliyoruz konsuyoruzda su kaynanalrın da gelinden cektıklerı nedır ya. Yazık kadıma uzuldum. Yalnız kalmıs kedisini kovmussunuz, aynı sehre gelmesın dıye dumnler kurmussunuz, yardımcı olayım dıye ev gelmıs burnundan getırmişsiniz. Yazık. 41.haftada dogum yaptım evı temızldım aksam doguma gırdım cıktım geldım esımle yemegımı yaptım. Kv ınsan olup gelseydı ıkı kap yemej yapsaydı ocagı supurgeyı yapmasın ona da razıydım ama bızımkı tam kaynanna. Sıze boylesı catmamıs. Sesız sakın ılımlı bulmussunuz konusuyorsunuz hala.
Beni anladığın için sağol canım.. bn zaten bunalmışım annem demans hastası 7 yıldır bakıyorum anne sonuçta.. Allah hastalık vermesin olunca da yapacak bir şey yok mecburi ilgileneceksin.. annen olunca rahat davranabiliyorsun o benim canım darılmaz etmez ..bir abla var o ilgisiz konuşmuyor etmiyor yani psikolojim çok hassaslaştı.. ne gecem var ne gündüzüm .. şimdi kayınvalidem geldi rahatladım sağolsun ama içime sinmez o dolanırken ben de farklı bir işi yaparım .. çok ağırlaşınca mecbur anne ağırlaştım deyip oturuyorum .. 2 haftada bir Nst istedi doktor bebek doğum pozisyonundaymış.. ve bir kaç hafta ilerde görünüyor..
Sadece istediğim tabi ki de gelsinler ama psikolojik baskı yapılmasın dayatılmasın.. ömürlük kalmak olmaz ev ev üstünde olmaz .. hatta kahvaltı da üst komşunun ne zaman gideceksiniz sorusuna alınmış onu dile getirdi art niyetli değildir anne dedim biraz daha açılınca konu keşke annemde sağlıklı olsaydı da biz onu ziyarete gitseydik dedim..
Bir de dediğin gibi anne bebeğiyle yalnız kalıp vakit geçirmeli… kalbini kırmak istemiyorum çünkü lohusalık çok farklıymış.. umarım sıkıntısız geçer… Kayınvalidemin anlayışlı olması lazım.. bn dersem alınır da eşime derim .. onun demesi daha uygun olur…
Beni anladığın için sağol canım.. bn zaten bunalmışım annem demans hastası 7 yıldır bakıyorum anne sonuçta.. Allah hastalık vermesin olunca da yapacak bir şey yok mecburi ilgileneceksin.. annen olunca rahat davranabiliyorsun o benim canım darılmaz etmez ..bir abla var o ilgisiz konuşmuyor etmiyor yani psikolojim çok hassaslaştı.. ne gecem var ne gündüzüm .. şimdi kayınvalidem geldi rahatladım sağolsun ama içime sinmez o dolanırken ben de farklı bir işi yaparım .. çok ağırlaşınca mecbur anne ağırlaştım deyip oturuyorum .. 2 haftada bir Nst istedi doktor bebek doğum pozisyonundaymış.. ve bir kaç hafta ilerde görünüyor..
Sadece istediğim tabi ki de gelsinler ama psikolojik baskı yapılmasın dayatılmasın.. ömürlük kalmak olmaz ev ev üstünde olmaz .. hatta kahvaltı da üst komşunun ne zaman gideceksiniz sorusuna alınmış onu dile getirdi art niyetli değildir anne dedim biraz daha açılınca konu keşke annemde sağlıklı olsaydı da biz onu ziyarete gitseydik dedim..
Bir de dediğin gibi anne bebeğiyle yalnız kalıp vakit geçirmeli… kalbini kırmak istemiyorum çünkü lohusalık çok farklıymış.. umarım sıkıntısız geçer… Kayınvalidemin anlayışlı olması lazım.. bn dersem alınır da eşime derim .. onun demesi daha uygun olur…
Çingene pazari dedigin platformda, beyinsiz dedigin insanlara yine dert anlatmaya gelmissin. Allah o kaynanayi senin şerrinden korusun, kadinin yuzune yastik basip bogarsin valla.
Eki Görüntüle 3501774
Ben sizin endişenizi anladım ama kvye üzüldüm ne yalan söyleyeyim kadın hevesle gelmiş herşeye yardım ediyor bunu kimse yapmaz yemin ederim artık yapmıyorlar sadece laf sokup bebeği şapır şupur öpmeye gelen kvlrr var hatta hiç yardıma gelmeyen gelinini hastane köşelerinde en ihtiyaç anında yapa yalnız bırakan kvlr var ben neler okuyorum duyuyorum. Tabi ki ömür boyu kalmasın yanınızda bebeğinizle beraber tek kalın bu zamanlar hızlı geçecek Zaten ama bence yardıma çok ihtiyacın olucak evet modern düşünmeye bilir ama o bir anne ve evlat büyüttü onunda kendince bir tecrübesi var.Arkadaşlar merhaba ,
Öncelikle suçlayıcı önyargılı empati yeteneğinden yoksun kusur arayıcı insanların açtığım konulara yorum yapmasını istemiyorum. Hakaret içerikli bir yorumda yöneticilere bilgi vereceğimi belirtmek isterim.
Konuma gelecek olursak kayınvalidem geldi 5 gündür bizimle 7 aylık hamileyim o yüzden geldi Ocak 22 doğumum var ve ben ağırlaştım 30. Haftada ..Sabah kahvaltımızı hazırlıyor akşama yemeğimizi her şeyi ona da bırakmak istemediğim için “süpürge tutma alışkanlığı yok sanırım..”bn de dayanamadım kalkıp süpürge tuttum eve elimden almak istedi yok anne dedim yani kendimi iyi hissettiğim sürece bn de işlerin ucundan tutuyorum çamaşırlarımı makineye koysun istemem katlasın istemem özel nihayetinde o olsun annecim ne olacak dedi yapmak istedi bn rahat edemem dedim. Durum bu ..
Dün akşam misafirlikteydik ev sahibi “Ne zaman gideceksiniz diye sorunca kayınvalidem ne zaman ihtiyaç kalmazsa dedi onlar bana git diyene kadar falan dedi.. kadın da hiç gitmeyin kalın bence fln deyince ne güzel olur falan demeye başladı bizim ki..
Bn de ilk defa babaanne olacağı için çok heyecanlı dedim.Ama kalsın fln diye hiç demedim gitsin imâsında da bulunmadım .
Annem demans hastası mecburi bakıyoruz kayınvalidem sağlıklı hiçbir şeyi yok.. çok sıkıldım evde eşimle bebeğimle kalmak istiyorum ama bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum eşimle mi bu durumu konuşsam ama şuan çok erken .. annem de büyük kızına gitmek istiyor ama onun da bugüne kadar hiç desteği olmadığı gibi bizimle de komışmuşuyor.. Annem hasta olur diye de korkuyorum ama kızı..
Kayınvalidemle gönderecektim annemi .. İzmir de oturuyor kayınvalidem iyi de olurdu yol arkadaşı olurdu.. biz de biraz kendimizle kalırdık..
Yani kayınvalidemin böyle bizle kalmak istemesi heves etmesi beni düşündürüyor. Hele bebeğim doğduktan sonra şu olmaz bu olsun fln da müdahale ederse iyice çıldırırım .. gereksiz anneden daha düşünürmüş gibi sahiplenme belirtileri veriyor çünkü .. bu çok rahatsız edici .. sizce nasıl çözmeliyim?
Ben sizin endişenizi anladım ama kvye üzüldüm ne yalan söyleyeyim kadın hevesle gelmiş herşeye yardım ediyor bunu kimse yapmaz yemin ederim artık yapmıyorlar sadece laf sokup bebeği şapır şupur öpmeye gelen kvlrr var hatta hiç yardıma gelmeyen gelinini hastane köşelerinde en ihtiyaç anında yapa yalnız bırakan kvlr var ben neler okuyorum duyuyorum. Tabi ki ömür boyu kalmasın yanınızda bebeğinizle beraber tek kalın bu zamanlar hızlı geçecek Zaten ama bence yardıma çok ihtiyacın olucak evet modern düşünmeye bilir ama o bir anne ve evlat büyüttü onunda kendince bir tecrübesi var.
O olsun bu olmasın konusuna gelirsek
Ben bunu beğendim böyle olsun ya kesin ve net ol yada kırmadan bu durumu açıkla. Veya fikir alışverişi yaparak devam et. Kırmadan etmeden yapmalısın bunu ben şahsen kimseyi kendi evimde ağırlarken kırıp dökmem. Buruk ayrılsa o evden ben üzülürüm kim olursa olsun. Yani kendime de laf getirtmek istemem evinde bana bunu yaptı diye. Bunlar basit şeyler desin dursun yani sen büyüteceksin baktın baş edemiyorsun eşin devreye girecek ozaman yapacak bir şey yok. Şimdi kalkıp sorulmazda nezaman gidiyorsun diye
Haklı olduğunuz taraflar var. Anne ve kayınvalide asla bir olamaz. Eşiniz konuşsun.
Diyelim ki kayınvalideniz de anneciğiniz gibi Demansa yakalandı..ona da 7 yıl bakar mısınız ? Eşiniz kayınvalidesi ile oturuyor, siz de aynı özveride bulunur muydunuz ?
Sizin anneniz olunca annedir atılmaz, bakılır aynı evde yaşanır ama KV olunca ev ev üstüne olmaz. Bakış açınız çok çirkin. Siz annenizin altını alıyorsunuz ( evlatsiniz takdir ettim gerçekten zor) ama KV evi süpürmüyor yemek yapıyor ama Ocak silmiyor diye söyleniyorsunuz. Bence iğneyi önce kendinize batırın.