Evde Doğum Yapanlar

kusura bakmayın evde doğum yapan var mı yazısını okuyunca daldım..Moralleri bozmak istemezdim...Dr.um her muayenede bebeklerin çok sağlıklı,evham yapma diyordu..ama rahim ağzı uzunluğunu hiç ölçmüyordu..rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendi eşim..eşim de başka bir branşta doktor..bu ikizlere hamileliğimde 12+1 de rahim ağzını diktirdim..serklajım oldu yani..Daha sonra hamileliğimin % 80 i hastanede,kalan kısmı evde yatarak geçti...hiç iş yapmayarak..sadece wc ye giderek...ciğer geliştirici iğneler,kasılma önleyici haplar,iğneler,asosyal bir hayat...bu şekilde doğum yaptım...2 hafta küvezde kaldılar..şu an 1 yaşında kuzularım :)

gerçekten çok güçlü bir kadınmışsınız,inanamıyorum,Allah bebeklerinize sağlıklı uzun ömürler versin,bütün kötülüklerden hastalıklardan korusun inşaallah :KK53:

yazılanları okudum,epeydir de bir şey yazılmamış ama,ben kesinlikle böyle bir şeye cesaret edemem ama gereksiz tıbbi müdaheleler olduğunu ben de düşünüyorum,bi de özellikle bu göbek bağı kesilmeden anneye vermek gibi şeylerin psikolojik olarak çok etkili olduğunu düşünüyorum,merak ettiğim,doktorumla konuşsam mesela,bunlara bunlara dikkat etsek desem,doktorlar nasıl yaklaşır buna,benim doktorum öyle kompleksli bir insan değil,gayet sıcak biri :44:

yanlıs anlamada sende cok şey ıstıyorsun yani yok bebek onu hissetsin bunu anlasın falan herkes ıster cocugunun ıyılıgını ama okadarıda zor yok karanlık ortam hemde hastane konforu fln ıste göbek bagını gec kesmek göbek bagı kesılınce noluyokı anneyle bebegın bagımı bıtıyor dogumunu saglıklı bır sekılde yapmayı düşün yeterlı benc ebudkar fantezıye gerek yok

Çok talihsiz bir yorum olmuş.. Keşke araştırıp okumadan konuşulmasa.. Herkesin beklenti düzeyi farklı..

Merhaba arkadaşlar.
:80:
Çok ciddi evde doğum yapmak istiyorum. Hatta tuzlu suda doğum yapanlar oluyor ya, işte öyle evde tuzlu suda doğum yapmak istiyorum. Daha ziyade evde doğum yapanlardan veya yapanları gerçekten bilenlerden bilgi almak istiyorum. Evde doğum yapan veya tavsiye eden var mı?
:44:

:emir_bebek:

Merhabalar.. Özel msj yazmak istedim ancak, yeni üyeyim, site izin vermediğinden yazamadım.Başlığı başından sonuna kadar okudum.. Resmen saldırı yapılmış yorumlarda size karşı.. Ne kadar sakin, saygılı bi şekilde cevap vermişsiniz.. Sabrınıza hayran kaldım.. Tüm bunlara rağmen ısrarla üzmüşler..

Ben merak ettim bebeğiniz doğdu mu? Nasıl oldu? Umarım iyisinizdir.. İyi günler..

arkadaşlar bu topiğn sahibi olan arkadaş nasıl doğurdu merak ettim yaaa:KK49:
gerçekten kız bişey danışmış herkes nerdeyse lne geçirseler parçalayacaklar
arkadaşım nasıl doğum yaptığını gerçekten çok merak ettim

niye bu kaar heyecanlandınız ki türkiyede evde doğum yapmak yasak
oda zaten ekipmanlı istemiş keşke olsada bizde yapsak
ama çok zor bir ihtimal
arkadaş çok bilgili tebrik ediyorummm:KK34:

Ben de doğal doğumu sonuna kadar destekliyorum. Ya ananem 5 tane doğurmuş. Hele bir dayım var 5-6 kilo doğmuş (şimdi de kilolu)
onu ahırda hayvanları güderken doğurmuş "sancı geldi aa şalcarıma düşüverdi" diye anlatıyor. "Ellerim çamurluydu ebe nineyi çağırdık kordonu kesti" diyor:)

Bence eksik şurda: Biz kadınlar vücudumuzu genelde sporla desteklemiyoruz. Ananem hükümet gibi kadınmış hala da öyle:)Tarla,ev işi, çocuklar.Tabi bugünkü hiçbir teknoloji yok. Doğal besleniyorlar.Güçlü kas ve iskelet yapısı var. Annemi doğurmadan önce pekmez yapıyormuş mesela 1 km öteden 40 kiloluk su taşıyormuş ve önce göbeğine koyup sonra sırtına atıyormuş ağırlığı.İnanılır gibi değil:))Sonra da doğmuş 4 erkekten sonra annem.
Günümüzde çalışma şartları beden yapısı belli. Ben bilgisayar karşısında bütün oturarak çalışıyorum mesela. En çok çalışan kasım parmak kasım:))Allah tan daha önceden spor hayatımda vardı yeterli mi tartışılır.. Hamilelikte de yüzme ve yogaya yöneldim.Bunu bi maraton olarak düşünüyorum.Size öğrendiğim trikleri toparlayıp yazacağım.Ama şunu biliyorum sadece yürümek yeterli değil. Ha sadece fiziksel güçle de olmuyor. O anlatılan kötü hikayelere bir bakın aslında bi çoğu anne psikolojisinden kaynaklanıyor. Doğumu sağlayan kas grupları, birbirleriyle ahenkli adeta dans ederek çalışması gerekirken, karın kasları (uzunlamasına kaslar) aşagıda pelvisi çevreleyen yuvarlak kaslarla uyumsuz olunca(bu da annenin psikolojisinden kaynaklanıyor) şiddetli sancılar ortaya çıkıyor. Anlatılan bütün o olumsuz hikayeler bilinç altımıza yerlerşiyor ve biz düşünmesek rahatız desek bile vücut kimyamızı ve verdiğimiz reaksiyonları etkiliyor.

Ülkemizde sezeryan oranı %83. Dünyada sezeryanda birinciyiz. Ben artık Özel hastanedeki doktorların normal doğumu yaptıracak donanıma sahip olduğuna bile inanmıyorum. Sonuçta gerekli melekeler o işi yapa yapa gelişir. Onlar kanun,yasa, kendini garantiye alma adına tutturmuşlar bir yarma batın ameliyatı devam ediyorlar. Evet evet sezaryanı kastediyorum bildiğiniz batın ameliyatı içinizi açıyorlar o an böbrek bağırsak hepsi doktorun elinini altında tezgah gibi:))Ve siz normal şartlarda böyle bir ameliyat olsanız diyelim ki böbreğiniz alındı..en aza 2-3 ay yatak istirahati alabilirsiniz.ama doğumda noluyor zaten doğum izni var onla idare edeceksiniz..bi de bakmanız gereken bir can var. Şimdi ben bu kadar konuşuyorum ama hali hazırda gebeyim.Allah korusun bir komplikasyon olabilir bilinç altım bana da oyunlar oynayabilir ben de sezaryan olabilirim. Yani başka alternatif yoksa tabiki olacak ben tamamen karşı değilim. Benim karşı olduğum herkese bunu gerekli gereksiz yapmaları.
Bi bebekprogramı var show tv de merhaba bebek diye. Geleni kesiyorlar gideni kesiyorlar. Ananemin tabiriyle yarıyorlar:))(O bana yardırma kendini diyorda:) İşin kötüsü normal doğum isteyeni de bi punduna getirip (yok efendim amniyon sıvısı az, bebek büyük çatın dar , kordon dolanmış) diyerek sesaryana alıyorlar. Bi bölümünde illa normal istiyen bi bayan vardı. 40 haftalık hastahaneye yatırdılar artık vakit geldi diyerek. Suni sancı verdiler kadına 30 saat kadar. Kadın hayatından bezdi ve sezeryana evet dedi. Oysaki suni sancı vermenin de usulleri varmış sonradan araştırdım öğrendim. Rahimin olgunlaşması gerekiyormuş. Hafif dışarı çıkıp yumuşak oluyormuş ozman.Ve de doğun başlaması 40+2 haftaya kadar uzayabiliyormuş. Ama o aşamada kim olsa aynı sezeryan kıvamına gelir. Bazıları kendi istiyor. Bazıları da böyle döndürülüyor işte.

Geçmiş sayfaları okudum da azimlisidelya bayaa topa tutulmuş. Ama aslında onun derdi sezeryanlı anneleri karalamak değil nasıl normal doğum yaparımın çıkışını bulmak. Kendisi de çok iyi biliyor ki kendini teslim ettiği özel hastane sonunda onu sezeryan kıvamına getirecek o yüzden evde doğumu araştırmış. Size hak veriyorum azimlisidelya. Ben de aynı paterndeyim. Doğumu çoktan gerçekleştirmişsizinizdir. Lütfen paylaşımlarınızı aktarın.

Ben şu ana kadar öğrendiklerimi normal doğum isteyen anneler için derleyip yazıyorum:
Normal doğumda gerekli fiziksel güç için hamilelikte;
-Ben hamileyim daha az hareket etmeliyim psikolojisinden kurtulun ve bulduğunuz her fırsatı değerlendirerek hareket edin
-Yürüyün ama nefes egzersizleriyle birlikte yapın bunu. Nefesinizi kontrol etmeyi öğrenin.
-Nefes kontrolü için yoga birebirdir. Bi de normal koşullarda hiç kullanmadığını kasları çalıştırırsınız
-Hergün en az 15 kez nefes alırken idrar tutmayı sağlayan kasları çalıştırın nefes verirken serbest bırakın.
-Hergün en az 15 kez nefes alırken anüs kasınızı sıkın nefes verirken serbest bırakın.
-Bu egzersizi cinsel ilişkide kullanılan ortadaki kas gurubu için de kullanabilirsiniz. Farkındalık çok önenli kendinizi dinleyerek yapmalısınız.
-Merdiven çıkarken sağa veya sola dönerek yandan çıkın. Yan baldır kaslarınızı güçlendirecektir.
-Koreli bir arkadaşım doğuma 10 gün kala çömelerek yerleri silme hareketi yapmamı söyledi. Zaten doğum için esnekliği artan kemik yapısını doğuma hazırlıyormuş. Ama bunu 8inci ayda yapma dedi erken doğum riski olurmuş.

Normal Doğum İsteyen Anneler için Psikoloji;
-Lütfen olumsuz hikayelere kulaklarınızı tıkayın o ortamdan uzaklaşın dinlemeyin, okumayın, izlemeyin böyle şeyleri. Bunların hepsi bilinç altımıza yerleşiyor ve olmadık zamanlarda ortaya çıkıyor.İnanın insanlar bunu kötülük için anlatmıyor. Misal benim annem. beni doğururken suyu erken gelmiş iyi olmayan şeyler yaşamış doğururken.Bunu anlatmaya çalışıyor bana her fırsatta. Susturuyorum
-Normal doğumu yapabileceğinize inanım. Sizin vücudunuz bunun için gerekli donanıma sahip tek yapmanız gerekn herşeyi oluruna bırakmak. Üzerine özellikle hamilelik döneminde olumsuz şekilde düşünmemek.
-Hergün olumlu telkinlerle bu işi yapabileceğinizi kendinize hatırlatın. "Ben doğumu gerçekleştirecek güçteyim. Bebeğim ve ben bu normal sürece hazırız." gibi telkinleri görebileceğiniz bi yere de yazarak koyabilirsiniz.
-Olumsuz hiçbir şeyi içinizde barındırmayın. Olumsuz cümleleri ya da kelimelei olumlularla değiştirin. Mesela bu zor olacak yerine çok kolay olmayabilir gibi.Bir tabu oluşmasın beyninizde.
-Normal doğum yanlısı bir doktor bulun. Doktor öyle olup hastane öyle olmayabilir. İstatistik araştırması yapın % kaç normal diye. Genel de özel hastanelerde oranlar düşük.Doğum hastaneleri seçilebilir. Ya da başka alternatifler. Biz kendimizi gözlerimiz kapalı özel hastanelere teslim etmemeliyiz. Son anda bi punduna getirip insanı sezaryana alıyorlar ne yazıkki.
-Eşinizin desteği için doğum kursları var. Ücretli ve ücretsiz olanlar. Onları araştırıp eşinizi de bilinçlendirin ki size destek olsun bu süreçte. Ha benim ki oluyor mu biz ayrı şehirlerde çalışıp yaşıyoruz..ben tek başıma hamilelik geçiriyorum a dostla tam 6 ay oldu:KK43:((Ama yine de buna da şükür diyorum çünkü bilinçliyim ve araştırmacıyım.
Daha sonra yine yazarım. Lütfen normal doğumu destekleyen doktoru olan daha önce normal doğum yapmış arkadaşlar paylaşımlarını yazsınlar. Özellikle İstanbulda yaşayanların paylaşımlarını bekliyorum..

ilk doğumum normaldi hastaneye gittiğimde 4 cm açıklığım vardı hemen suni sancı verdiler. yatakta işkence çektim nerdeyse kolda serum ayağa kalkamıyorsun suyumu patlattlıar 3 saat içinde doğum yaptım tabii doğum da kesi attılar kaç dikiş vardı sormadım ama 3. günü dikişim patladı dr.a gittim kendisi kaynayacak dedi tüm lohusalığım boyunca acı çektim... şimdi yine hamileyim ama bende evde düşünüyorum bi yakınımın nerdeyse sülalesi evde aynı ebeye yaptırmış doğumu hiç sorun çıkmadan.. üstelik bu insanlar oldukça varlıklı insanlar.. ebe perine masajı yapıyormuş zeytinyağı ile gayet kolyca doğum doğumda nefes çok önemli gıkım çıkmadan sancı çektim nefes kontrolü ile.. dr bile tebrik etti. annenin nefes alıp vermesi çok önemli yani bebeğin oksijensiz kalması anne ile ilgili bağıracağına düzgün nefes alıp verse çocuk oksijensiz kalmaz ...kısacası güven veren ebe, hemen doğum olsun isteyen dr dan daha hayırlıdır diye düşünüyorum...

Merhaba azimlisidelya,
Yazdıklarına ve dusunduklerine kesinlikle katılıyorum, konu acilali bayağı olmuş bilmiyorum bu mesajimi görür müsün ama çok doğru bir karar vermissin bence.
Bu arada bahsettigin ekip hakkında detaylı bilgi almak isterim çünkü bende aynı şekilde doğum yapmayı istiyorum. Hamileyim ve bebeğim ile en güzel ve doğal ortamda huzurlu bir sekilde buluşup bu birlikteliği eşiminde yaşamasını istiyorum.

eğer başında doktor kadar tecrübeli insanlar olsaa bile. hastane şartları yok (yoğun bakım ünitesi gibi) . evet 2 nesil önce çoğu insan evde doğum yaparmış . ama çocuk ölümleride fazlaymış. çcuk doğar doğmaz solunum sıkıntsı yaşayabilir. bunun yerine doğum anı gelince telaş yapmayıp zmanın çoğunu evde geçirmek. ağrılar sıklaşınca hastaneye gitmek. en mantıklısı.

Ben cevap yazanlara ara sayfaları okumayı tavsiye ediyorum. Çünkü daha konuyu bilmeden yazdıklarımı bilmeden tekrar tekrar aynı şeyleri soranlar var ve ben de insanım. Derdimin anlaşılmasını ben de isterim bu bir...

İkincisi de çok sıkılan var ise takip etmez. Zorladığımı sanmıyorum. İyi günler...

Canım nasıl doğum yaptın bukadar yorumu tek tek okudum helal olsun hepsine sabırla cevap vermissin doğum hikaye ni bizimle Paylaş lütfen

X