Ev alma meselesi yüzünden tartıştık eşimle? Ben

Çocuğu iyi muhitte büyütmek inanılmaz önemli bir husus. Bulunduğum mahalle parkına bakın dümdüz bi özelliği olmayan mahalle parkına kaç km öteden aileler çocuk avutmaya geliyor.
Güvenli mahalle nispeten iyi çocuklarla büyümesi demek. Sokakta dolaşırken rahat edersiniz, insanların araba kullanma şekli bile farklıdır.
38 hafta hamilesiniz doğum yakın, birbirinizi bu şekilde germek gereksiz. Ev sahibini senede bir çekmek zor gelebilir benzer başka ebe kiraya geçin. Ev almak için gezip görmek lazım.
Çocuğun nasıl masrafı çıkacak ona da hazır olmak lazım doğum sonrası için.

Doğurdu doğuracak karısını azarlayan, anana git diyen adamdan bebek doğunca da çok çekersiniz lohusalık kolay değil. Sizin de adamı azarlamanız doğru değil. Karşılıklı gerilmişsiniz. Ama hormonlar yüzünden alttan alması gerekirdi zaten doğum sonrası hiç evle uğraşmaya vakit bulamayacaksınız.
Siz ev alma işini min bir sene öteleyin (fiyatlar çok değişebilir ama)

Orası neresi ev fiyatları çık uygunmuş bu arada

Valla alıştığın kalite ve insan seviyesi çokkk önemli.
Sizin ev almak istediğiniz mahallede eşiniz oturamaz ise çok büyük sıkıntı.
Biz bunu yaşadık.
Evlendiğimizde tuttuğumuz ev bizi sarsmasın dedik ama 1,5 sene zor dayandık nasıl kaçacağımızı bilemedik…

Daha sonra oturabileceğimiz lokasyonlarda kirada oturduk.
Ev alabilecek duruma geldiğimizde gayet nezih bir yerden ev aldık.

O alt seviye yerlerde belirli bir kültüre, hayat tarzına, insan kalitesine alışkın insanlar oturamıyor.

Haksız değilsiniz ama eşinizde haksız değil…

7 yıllık evlisiniz 6 yaşında çocuğunuz var ikinciye hamilesiniz, ne zaman nereye atanacağınız bile belli değil. Kocanız tek maaşla ev geçindirip 2 çocuk bakıyor üstüne siz ev alacaksın diyorsunuz. İkinizin de üslubu çok yanlış. Oturduğunuz semtte diğer evlerin yarısı kadar kira veriyorsunuz kim olsa taşınmak istemez. Eşinizin düzeni orda hayatı orda. İstiyorsunuz ama gittiğimiz semtte yapabilecek misiniz bakalım? Yeni bebek gelecekken 500 bin kredi üstüne taşınma masrafı şu an için bana çok mantıklı gelmedi. Bir milyona eşinizin babası karşılıksız mı veriyor size?

Ben 3 yıldır ödün veriyorum haklısın ama artık kaldıramıyorum inan ki, kadın çok titiz her sene evi kontrole gelir. Mutfak dolapları cifle sil yağ kalmasın der, tereyağ kullanma evi binayı çok kötü koku geliyor diyor, evin her karafına temizce çameşır suyu kullan. Evin kapısında fazla ayakkabı oluyorda bazen gidip kapı önümüzü ayyakbılık verdi kullanın yenisin alana kdr dedi😬 Ben 2 çocukla çalışan bir kadın olarak 1 yıl daha bunlanı çekmek istemedim haklısın o yüzden ev isteğimden ödün vermedm inat gittim ama karşımda Erzurumlu gelenkselçi bini olunca oda bağırdı çağırdı
Burda sorun aslında ev sahibiniz. Konuşturmayın.
Oranın kirasını ödüyorsunuz, gelip teftiş edemez, eve almayın.
Haddini bildirin çok konuşmasın.

Ama ciddi ciddi diyordu git ailenin yanına orda 4 yıl yaşarsın tatilde vs gelirim sizi görürm, sonra ev almıy olurum o zaman gelirsin dedi bana.. ee şimdi ne yapayım? Sem ortada kaldım 2 bebekle dediğin gibi nasıl da orda 73 yaşında 2 insanın yanında kalayım ,bu kdr sorumluluğu kaldırabilir miyim bir de okula git gel yapacağım yani
Bunu ciddi söylemesi de çok tuhaf.
Çocuklar onda kalsın madem, baksın.
Siz tatillerde gider görürsünüz.
Bu rahatlığın altından başka şeyler çıkmasın da.

Eşiniz ciddi ciddi yenidoğan bebeğiyle sizi 4 yıl annenizin evine yollamayı düşünüyorsa size hiç sevgisi yok demektir. Ev konusuna odaklanmadım bu ne saçma bir düşünce.

Parayı yedi herhalde ondan bu atar gider

Evinizin yanında ki okula yerleşeceğiniz garanti sanki 😒
Ev sahibinin öyle gelip bakma gibi bir hakkı yok diye biliyorum

Bir daha talep ederse kabul etmeyin
Eşiniz de çok titizse kendi alsın silsin dolapları

Belliki ordan ayrılmayacak bebeğiniz de olacakmış kendiniz için takmamaya çalışun ev işini bir süre

İkiniz de fevri ve mantıksız davranmışsınız.
Bence bir atanın önünüzü görün sonra ev işine girin.
İlk atamada Kocaeli’ne atanmak zor iş değil mi?
Açık bir yer bile olmayabilir belki 4 sene-kuvvetle muhtemel- evinizden çok uzak yere gideceksiniz.

Sizi iki çocuğunuzla gözden çıkaran biriyle de oturur evliliği gözden geçirirdim.

Evlilik ve ilişkiler hakkında bilgim yok ailede bu tarz fikir ayrılıkları olur diye düşünüyorum. Ama ev alma konusunda fikrim net kaçan balık her zaman büyük olur bir an önce evinizi alın en azından atama sonuçlarını bekleyip hemen harekete geçin çünkü gün geçtikçe imkansız olacak.

Ev sahibini eve almayin ne demek gelip kontrol etmek evde ne kullanacahima siz karisamazsiniz diyin muhattap olmayin gerekirse esinz ugrassin. Kotu mahallede oturmak istememe konusunda esinize hak verdim

Bunu ciddi söylemesi de çok tuhaf.
Çocuklar onda kalsın madem, baksın.
Siz tatillerde gider görürsünüz.
Bu rahatlığın altından başka şeyler çıkmasın da.
O tamamen beni manipüle etmeye çalışıyor, sesini yükselterek piri eçin yorgan yakarım bilirsin diyor bir de

Adamı “çok inatçı, ailesine bile böyle” diyerek içten içe aklamaya çalışıyorsunuz ama yok öyle bir dünya. Sizi gözden çıkaran adamla evliliğinizi oturun bir düşünün bence. Çok da sevdiğini sanmıyorum. Ama semt konusunda haklı. Biz evliliğimizin 7. yılında aldık evi. Öncesinde sizin istediğiniz profilde evleri ilk seneden alabilecek gücümüz vardı ama istemedik.

Adamın ev almaya gönlü de olmayabilir. Oyalama taktiği yani. Ben mahalle seçtiğini düşünmüyorum açıkçası. Çünkü bir öğretmen maaşıyla o 4,5 milyon birikmez. Kaldı ki o evlerde zamanı gelir daha da artar.

Ekonomik konularda siz daha aklı başındasınız gibi geldi bana..Bu tür adamlar geleceğini pek düşünmez bi şekilde hallederiz diye bakar..babasının sözünü dinliyorsa siz onlara konuşun,oğullarını ikna etsinler..birkaç yıl sonra semtinizi yükseltiriz diyin...ev sahinizin size yaşattığı psikolojik baskı çekilir gibi değil gerçekten..Bu evde oturmayacağız,başka eve kiraya çıkacağımıza kendi evimizi alalım diyin
İşke kiraya çıkmak istemiyorum belki daha beteri biriyle karşılaşırım korkusu var içimde.... Ailesiyle tekrar konuşmayı düşünüyorum

Ev sahibiyle neden siz uğraşıyorsunuz ki? Bırakın eşiniz muhattap olsun belki o zaman canı sıkılır. Zaten bebekte geliyor bişi derse yapamıyorum çocukla dersiniz kii yapmak zorunda değilsiniz isteklerini..

Ne guzel secenek sunmus tercihini yap git memlekette ailenle yasa. Memur olacaksin ailen yaninda offf birde cocugun olacak. Kocayada daha ne gerek var ya
Ee boşanalım demek yok, git cefanı çek 2 çocukla ailen yanında büyüt gel diyor bana resmen..... Ben de kabul etmem ki, o kdr sorumluluk alamam hem 2 yaşlı insan hem 2 çocuk hem de okul hayatı

Biz riskli şeylere girmediğimiz halde bizim bile yatırım fonlarımız baya düştü. Biraz işin içinde olanlardan ciddi kayıplar yaşayanlar daha çok. Bence su an eşiniz yatırımda çok geriye gittiği için sinir stres yaptı ve sizi suçlu çıkarmaya çalışıyor.
İşte en çok kortuğum konu sanırım tam olarak bu.

İşke kiraya çıkmak istemiyorum belki daha beteri biriyle karşılaşırım korkusu var içimde.... Ailesiyle tekrar konuşmayı düşünüyorum
Belki ailesi bir şey demiştir eşinize. Elinizde tam olarak bilmediğiniz parayla ev almaya kalkıyorsunuz. Eşinizin ailesinden parayı da siz istemişsiniz daha önce. Eşinizin ne yaptıgı da belirsiz ama siz de önünü arkasını düşünmeden ev diye tutturmuş gibisiniz.

Belki ailesi bir şey demiştir eşinize. Elinizde tam olarak bilmediğiniz parayla ev almaya kalkıyorsunuz. Eşinizin ailesinden parayı da siz istemişsiniz daha önce. Eşinizin ne yaptıgı da belirsiz ama siz de önünü arkasını düşünmeden ev diye tutturmuş gibisiniz.
Ailesi Eylül ayında hayvan satıp verecekler bize 1 milyonu.. benim zaten eşim ramazan ayında parasından haberim vardı 1 milyon vardı hissede. 500 çekip ev alalım diye konuşmuştk kabil etmiş gibiydi şimdi ise caymış gibi oldu, neden ona inat gittim diye, ilk refa karşısında diklenen sevdayı ğördü

Back
X