Ev alma meselesi yüzünden tartıştık eşimle? Ben

3,5 yıla ev alabilmesi çok şüpheli bence bunu söyleyin ev fiyatları artıyor çünkü ama işi gücü ordaysa biraz zor zaten kolay kolay bırakıp gitmez mahalle de güzelmiş tuzu biberi olmuş tek yol ya tehdit edeceksiniz örn yeter bıktım ben gerçekten gidiyorum minvalinde ki bunu hiç istemeyiz ya da orta yolu konuşarak bir çözüm bulacaksınız seçenek yok gibi
Evet haklısın işte eşime tehditle gittiğim için o çıldırdı 7 yıldır evliyiz asla sesini yükseltmemiştir, ona inat gidince git tercihini memlekete ver 4 yıl gelme dedi bunu bağırarak dedi.

Memur kendisi, benimle çok rahat heryere gelebilir, ama burdaki işi çok rahat bırakmak istemez ki.
Yine kendim için bütün zorlaklanı ğöze alıp 6 yaş ve yeni doğanla çıkıp memlekete anneme gitsem onlar da yaşlı 72 yaşında, 3 aylık bebeğe bakabilir mi ondan da şüpheliyim:(

Yani şimdi şöyle diyeyim eşiniz 2,3 yıla ev alırım demiş ama öyle olmuyor malesef fiyatlar fırlıyor benim 320 bine aldigim evi 2 yıl sonra komşum 1350 ye aldı.Ama size şöyle bir öneri sunabilirim.istediginiz yerden ev alıp kira verin.ev durduğu yerde değer kaybetmez.Evin borcu bitince satıp istediginiz yerden alırsınız.
Bak işte bugün sakız bile her sene artıyor.
Yaa ev almamız şart. Ama bu adam anlamıyor alacaksm en iyi yerde alırım kafasında.
Gerçekten işin içinden çıkamıyorum.
Ben çalışırken 2 çocukla bu titiz kadının evinde oturup sürekli diken üstünde olmak istemiyorum cidden...
Ama çözümü bulamıyorum
2 çıçukla memleket ise kendime güvenim yok yapamazsam beceremezsem🥹

Eşinizin hesabı kitabı yok.
İşi gücü çevresi olmuş.
Elalem için kendi geleceği umurunda değil.
Acaba babası laf mı söyledi de bu şekilde bir tavir aldı?
Babası benim tarafmda idi. 4 ay önce babasını aradım bize yardım et ev alalım ne olur dedim o tabiki kabul etti, eşim 2 erkek kardeşler bütün hayvanların erkek kardeşinin olduğunu söylüyor ama k.pederim yarısını veririm dedi oda 1 milyon ediyor işte.

Eşimin böyle çıkışması ben ona inat gittim ya ne yaparsan yap beni ilgilendirmiyor gidip ev alacaksın başka mahleeden ben bıktım dedim bu evde 1 sene daha yaşamam çözüm bul deyince çıldırdı.. baskın karakterli biri Erzurumlu kendisi, asla inat gidemezsin,herşeyi huyuna gitmen lazım

Benim eşim çok gelenekselci çok baskın karakterli biri Erzurumlu kendisi ,karşısında ona inat giden biri olsun var ya babası olsun asla tanımaz, bütün lafları tek tek der...ona inat gittim ev alacaksın beni ilgilendirmiyor dedim sen beni buraya muhtaç edemezsiniz deyince beyefendinin zoruna gitti..
Sen işini kahveni düşünüyorsun yıllraça beni bu kadına mahkum ettim artık eski sevda yok deyince çıldırdı:(
Erzurum dedin beni benden aldın.

Maalesef gelenekselci oluşları tüm mantıklı icraatleri ellerinin tersiyle ittirip bir de haklıymış gibi üste çıkarıyor.
Babası benim tarafmda idi. 4 ay önce babasını aradım bize yardım et ev alalım ne olur dedim o tabiki kabul etti, eşim 2 erkek kardeşler bütün hayvanların erkek kardeşinin olduğunu söylüyor ama k.pederim yarısını veririm dedi oda 1 milyon ediyor işte.

Eşimin böyle çıkışması ben ona inat gittim ya ne yaparsan yap beni ilgilendirmiyor gidip ev alacaksın başka mahleeden ben bıktım dedim bu evde 1 sene daha yaşamam çözüm bul deyince çıldırdı.. baskın karakterli biri Erzurumlu kendisi, asla inat gidemezsin,herşeyi huyuna gitmen lazım
O Erzurumlu damattan bizde de var.
Adamı delirtir akabinde psikolojisi bozuk diye de lanse eder.
Gelenekselligin dibine vurmuşlar maalesef.

İkiniz de inatla orta yol bulmaya çalışmamışsınız.

Adam söyledikleri dışında haklı, yaşanacak evin muhiti çok önemli. Yaşadığın yere göre muhatap olduğun insan profili değişiyor. İyi muhit olarak gördüğü yerden ayrılmama isteğini anlıyorum.

Siz de hemen ev alma konusunda haklısınız. Ancak alınan eve yerleşme konusunda haksızsınız. Paranın yettiği yerde ev alınır, kiraya verilir, aynı yerde yaşamaya devam edilir. Bir taraftan da birikim yapılıp yaşanacak ev almak için birkaç sene daha para biriktirilir.

İkinizin de isteklerinizden biraz ödün vermeniz gerekiyor.

Erzurum dedin beni benden aldın.

Maalesef gelenekselci oluşları tüm mantıklı icraatleri ellerinin tersiyle ittirip bir de haklıymış gibi üste çıkarıyor.
O Erzurumlu damattan bizde de var.
Adamı delirtir akabinde psikolojisi bozuk diye de lanse eder.
Gelenekselligin dibine vurmuşlar maalesef.
Ya sorma cidden bunlar neden söylemen. Hiç mantıklı bir icraatları yok

İkiniz de inatla orta yol bulmaya çalışmamışsınız.

Adam söyledikleri dışında haklı, yaşanacak evin muhiti çok önemli. Yaşadığın yere göre muhatap olduğun insan profili değişiyor. İyi muhit olarak gördüğü yerden ayrılmama isteğini anlıyorum.

Siz de hemen ev alma konusunda haklısınız. Ancak alınan eve yerleşme konusunda haksızsınız. Paranın yettiği yerde ev alınır, kiraya verilir, aynı yerde yaşamaya devam edilir. Bir taraftan da birikim yapılıp yaşanacak ev almak için birkaç sene daha para biriktirilir.

İkinizin de isteklerinizden biraz ödün vermeniz gerekiyor.
Ben 3 yıldır ödün veriyorum haklısın ama artık kaldıramıyorum inan ki, kadın çok titiz her sene evi kontrole gelir. Mutfak dolapları cifle sil yağ kalmasın der, tereyağ kullanma evi binayı çok kötü koku geliyor diyor, evin her karafına temizce çameşır suyu kullan. Evin kapısında fazla ayakkabı oluyorda bazen gidip kapı önümüzü ayyakbılık verdi kullanın yenisin alana kdr dedi😬 Ben 2 çocukla çalışan bir kadın olarak 1 yıl daha bunlanı çekmek istemedim haklısın o yüzden ev isteğimden ödün vermedm inat gittim ama karşımda Erzurumlu gelenkselçi bini olunca oda bağırdı çağırdı

Sizin kocanız gibi adamlar ev alamaz. Kafası çalışmıyor. Çalışsa mekanı şimdilik sorun etmez.
Dediğiniz semtten ev alır, daha sonra onu satar daha iyi yerden alır.

Bir de size karşı üslubu çok kötü demek en ufak sıkışma da hemen sizi gözden çıkarıyor. Kendi konforu, çevresi çekirdek ailesinden önemli..

Böyle mala da sizin gibi tamahkar insan düşmüş, Onun, karşısına parasını çarçur eden birisi düşmeliymiş..

Ya sorma cidden bunlar neden söylemen. Hiç mantıklı bir icraatları yok
Erzurumlu ile evliysen yandın topuğuna sıkmişsın resmen.

Bir de geleneksel düşünüyor demişsin ama onlar işine geldiği zaman Geleneklerine bağlı oluyorlar yoksa yaptıklarına aklın şaşar ..

39 dk önce Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,243 puan) tarafından sorulduKızlar merhabalar ben atanmamş bir öğretmenm, neyse atanma ihtimalm var inşallah 3,5 aya.Evimiz kira Kocaeli de yaşyoruz, ev sahibi aşırı titiz evi temiz tut çamaşr suyu kullan vs diye senede bir evi kontrole gelir. 3 yıldır oturuyorum artık yeter dedim ev alalım, 2 500 milyona ev alabilirz kayınpeder 1 milyon vrcek, eşimde 1 milyon var, 500 kredi çekçez ama bu mahalle çok pahalı elit burdan taşınıp daha alt mahallelere gitcez, eşim istemiyor, 2,3 yıla burada ev alırım 4,5 milyona diyor.Özet geçiyorum az önce çay içerken atanrsan bu evden yandaki okula gitmen çok kolay olur zaten 1 yıl çalışmazsın ücretli izin kullan(38 haftalık hamileyim)Dedim nasıl yani atarsam da atanmasm da hala beni bu eve mahkum edeceksin, istiemyorum gidp ev alacaksın dedim, bağırdı çağrdı o zaman annenle memlekette yaşa oraya tercih ver git 4 yıl yaşarsn ben düzenimi bozmm git ananla yaşa ya da ailenden 1 milyon iste getir ben bu mahllede ev alayım. Ama en iyisi git memlekete ailenle yaşa, deyip kavga ettik. Buradan çıkmak istemiyor bütün kuzenleri, işi gücü burada diğer yerleri mahalle olarak kötü diye istemyor büyük kavga ettik.Yemin ettim ben de memleketime tercih verip gitsem aileme konuyu nasıl anlatcam? Onlar bana hak vermez ev konusunda adamı darlama derler🥹sinirden ağlıyorm ne yapcam
Çok ınatlasarak büyümüş konu. Ikınızde oturup sakince konuşup orta yolu bulun derım. Böyle kavgayla bagırıs cagırısla zaten evlılık yürümez.

Ya babamda arsa var satıp parasını verçek işte ama daha 1 yıl var, başka istemedi parayı ben alcağım dedi, şimdi kalkıp böyle xirşey dedi. Ben bıktım 3 yıldır sürekli eve birşey olunca ödüm patlıyor kadının mutfak dolapları yağlanınca içim cız ediyor sürekli diken üstündeym kadın aşırı titiz. 1 yıl daha burada kalırsam sıyırırm ama eşim anlamıyor,başak burcu kendisi çok titiz kadını haklı görüyor..
Bacım başındaki titizmıs zaten ev sahibinden önce Taşınsan o var tepende temızlık diyen . Bence erkek kadının işine her zaman karışmamalı kalkıp kendı de yapmalı

Yok yok eşimin kafası çalışmıyor cidden, hayatta bu evden çıkmaz çünkü oturduğumuz semtte kiralar 20_30 bin arası biz 14 bin veriyoruz. Ev alacağımız yerde ise maksimum 15 _18 bin arası kiralar. Karşılamak yani.
Bin artık kiradan bıktım cidden kendi evime geçmek istiyorum, daha uyguna kendi evini almak varken eşim hala birikimimizi hisselerde artırma peşinde sinir oldum.. çıkıp gitsem memlekete 6 yaş ve yeni doğanla nasıl işe ğitcem ailemi durumum nasıl anlatcam hiç kendime güvenemiyorum:(
O evden çıkmayın zaten arkadaşın dediği doğru sizin dediğiniz yerden ev alın kiraya verin karşılamada da en azından bir eviniz olmuş olur sonra para topalyinca satarsınız..ayrıca hisselerde çarçur etmez insalalh parayi

Bacım başındaki titizmıs zaten ev sahibinden önce Taşınsan o var tepende temızlık diyen . Bence erkek kadının işine her zaman karışmamalı kalkıp kendı de yapmalı
Hamileyim asla yapmaz ama misal yardım eder msn,yapar msh eder msn hayatım bebeğim deyince ancak ğalirsey uzatır yardım eder. Yoksa söylemsem asla yapmaz. Karışmamalı zaten ya vallahi illallah ettim keşke kendime güvenim olsa gemileri yakıp gidicğim memlekete diyebilsem🥹

Çok ınatlasarak büyümüş konu. Ikınızde oturup sakince konuşup orta yolu bulun derım. Böyle kavgayla bagırıs cagırısla zaten evlılık yürümez.
Evet 7 yıldır evliyim ilkdefa böyle bir inatlaşma durumu oldu, ama yine ben sakince konuşmaya çalıştım o sesini hep yükseltti,asla yükseltmedim sesimi ama sözlerimden de vazgeçmeyinçe böyle oldu

Erzurumlu ile evliysen yandın topuğuna sıkmişsın resmen.

Bir de geleneksel düşünüyor demişsin ama onlar işine geldiği zaman Geleneklerine bağlı oluyorlar yoksa yaptıklarına aklın şaşar ..
Haa çok iyi betimlemişsin. Aile konusunda, akraba konusunda çok gelenekselcidir, kendi ailesi kdr benimkileri de sever sayar.

Erzurumluları hiç bilmezdim evlenince ebemi gördüm 🥹çok iyi merhametlilir ama asla kendi akıllarınran başka akıl beğenmez, gelenkselçi dedgim dedik inatçılar

Sizin kocanız gibi adamlar ev alamaz. Kafası çalışmıyor. Çalışsa mekanı şimdilik sorun etmez.
Dediğiniz semtten ev alır, daha sonra onu satar daha iyi yerden alır.

Bir de size karşı üslubu çok kötü demek en ufak sıkışma da hemen sizi gözden çıkarıyor. Kendi konforu, çevresi çekirdek ailesinden önemli..

Böyle mala da sizin gibi tamahkar insan düşmüş, Onun, karşısına parasını çarçur eden birisi düşmeliymiş..
Mesajınızı okurken ağladım birkez daha. Doğru dediniz o kdr tamahkarım ki, 7 yıldır evliyim, ailesi çevresi babas annesi aşırı sever beni, herkes dört ayak üstüne düşmşsn der, genel olarak kıymetimi bilir.
Ama tek derdi daha çok parası olsun cebinde para dursun, o işini gücünü akrabalarını ibtidiği zaman görsün geçirsin, bir de iyi semtte oturuyor heryere yürüme mesafesinde zaten. Süretli çocuğun okul ortamını yetişme ortamını, evlerin çok eski olduğinu,,ilçeleri kötüler durur, asla adım atmaz. Hisseye bulaşmış kokuyorm o parayı batırcak, eşim Erzurumlu aşırı gelenekselci , kendisine inat gidersen asla affe olmaz, ama cilveyla tatlı dille heryeyi halldrsin. Ama 3yıldır bu ev sahibini çekiyırum bıktım artık. Gemileri yaktm ben de 2 çocukla çıkıp memlekete gidicğim gibi duruyor Eylül ayında🥹

Hamileyim asla yapmaz ama misal yardım eder msn,yapar msh eder msn hayatım bebeğim deyince ancak ğalirsey uzatır yardım eder. Yoksa söylemsem asla yapmaz. Karışmamalı zaten ya vallahi illallah ettim keşke kendime güvenim olsa gemileri yakıp gidicğim memlekete diyebilsem🥹
Bebegı düşünün oda düşünsün oturun konuşun siz ailesiniz böyle gerginlikleri yumuşatmaya bakın
Bebegın babasıyla duygusal bağ kurabilmesi için babasına ihtiyacı olacak

Bebegı düşünün oda düşünsün oturun konuşun siz ailesiniz böyle gerginlikleri yumuşatmaya bakın
Bebegın babasıyla duygusal bağ kurabilmesi için babasına ihtiyacı olacak
Ama ciddi ciddi diyordu git ailenin yanına orda 4 yıl yaşarsın tatilde vs gelirim sizi görürm, sonra ev almıy olurum o zaman gelirsin dedi bana.. ee şimdi ne yapayım? Sem ortada kaldım 2 bebekle dediğin gibi nasıl da orda 73 yaşında 2 insanın yanında kalayım ,bu kdr sorumluluğu kaldırabilir miyim bir de okula git gel yapacağım yani

Ama ciddi ciddi diyordu git ailenin yanına orda 4 yıl yaşarsın tatilde vs gelirim sizi görürm, sonra ev almıy olurum o zaman gelirsin dedi bana.. ee şimdi ne yapayım? Sem ortada kaldım 2 bebekle dediğin gibi nasıl da orda 73 yaşında 2 insanın yanında kalayım ,bu kdr sorumluluğu kaldırabilir miyim bir de okula git gel yapacağım yani
Nie gideceksınız 4 sene o dedi die mi ? 4 sene anamın evinde kalsam bidaha kocam var demem

Sonuçta bu mecburi olan bişey değil ki adam sizi başından göndermek istiyor bu şekilde sırf istediğiniz olmadı die inatlaşıp bebecikleri nie rezil edesiniz ortada

Back
X