Ev alma meselesi yüzünden tartıştık eşimle? Ben

Şu an ev almanızı gerektirecek acil bir konu yok ortada.
Eşiniz de güzel bir muhitte yaşamak istiyor haklı olarak.
Kavganızda seviye yerlere düşmüş aranızdaki saygı bitmiş hamile halinizle size bu kadar yüklenmesi de yanlış.
Madem evi illa oradan almak istiyor kirada durduğunuz evi değiştirin rahat edebileceğiniz bir eve geçin.
Kirayı ödediğiniz müddetçe o ev sizindir ev sahibi asla karışamaz ne yapıp yapmayacağınıza.
Bu size tecrübe olsun ev seçerken ev sahibini de seçin.
Canım çok haklısın zaten ilk sinirim geçti, ama ev sahibim misal evde tereyağ kullanıyorum kötü kokuyor diye istemiyo, yemek kokususbinayı sarıyor diye rahatsız oluyor , evin her tarafını çamaşır kullan diyor, senede bir evi gelip kontrol ediyor, kapının önünde fazla ayakkabı varsa bile söylenir.
3 yıldır çekiyorum bunları ama sanırım hamilelikte çekmek istemedim

38 haftalik hamile karısına ananın evine git, tayinini oraya iste, orda yaşa diyen adamla en küçük sorun alınacak ev muhabbetidir heralde.
İnsanlar neler yaşıyor cidden anlamyrm ben de. Sadece ev konusunu dusunms ama adamın saygısı ve zerre sevgisi yok kadına.
Bir de ailenden para al diyor tam arlanmaz biri

39 dk önce Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,243 puan) tarafından sorulduKızlar merhabalar ben atanmamş bir öğretmenm, neyse atanma ihtimalm var inşallah 3,5 aya.Evimiz kira Kocaeli de yaşyoruz, ev sahibi aşırı titiz evi temiz tut çamaşr suyu kullan vs diye senede bir evi kontrole gelir. 3 yıldır oturuyorum artık yeter dedim ev alalım, 2 500 milyona ev alabilirz kayınpeder 1 milyon vrcek, eşimde 1 milyon var, 500 kredi çekçez ama bu mahalle çok pahalı elit burdan taşınıp daha alt mahallelere gitcez, eşim istemiyor, 2,3 yıla burada ev alırım 4,5 milyona diyor.Özet geçiyorum az önce çay içerken atanrsan bu evden yandaki okula gitmen çok kolay olur zaten 1 yıl çalışmazsın ücretli izin kullan(38 haftalık hamileyim)Dedim nasıl yani atarsam da atanmasm da hala beni bu eve mahkum edeceksin, istiemyorum gidp ev alacaksın dedim, bağırdı çağrdı o zaman annenle memlekette yaşa oraya tercih ver git 4 yıl yaşarsn ben düzenimi bozmm git ananla yaşa ya da ailenden 1 milyon iste getir ben bu mahllede ev alayım. Ama en iyisi git memlekete ailenle yaşa, deyip kavga ettik. Buradan çıkmak istemiyor bütün kuzenleri, işi gücü burada diğer yerleri mahalle olarak kötü diye istemyor büyük kavga ettik.Yemin ettim ben de memleketime tercih verip gitsem aileme konuyu nasıl anlatcam? Onlar bana hak vermez ev konusunda adamı darlama derler🥹sinirden ağlıyorm ne yapcam
Evin kirası değilde sanki bulunduğunuz mahalleden çıkmak istiyorsunuz gibi geldi bana ? Olumsuzluklara eşlerinizi yönlendiremezsiniz . Çünkü o da zıt gidecektir . Önce ndddn o evden çıkmak istediğinizi bunun için nasıl bir yol çizebilirsin diye sorduğunuzda bir kaç yıl daha bekleyelim dediğinde şöyle düşündüm bu senin için de uygunmudur gibi konuşsaydınız eşiniz sinirlenmezdi …

Sizin mesleğiniz ne ki? Son yıllarda hiç doğudan beri tarafa atanan, hele evinin yanında göreve başlayan görmedim de.

Evin kirası değilde sanki bulunduğunuz mahalleden çıkmak istiyorsunuz gibi geldi bana ? Olumsuzluklara eşlerinizi yönlendiremezsiniz . Çünkü o da zıt gidecektir . Önce ndddn o evden çıkmak istediğinizi bunun için nasıl bir yol çizebilirsin diye sorduğunuzda bir kaç yıl daha bekleyelim dediğinde şöyle düşündüm bu senin için de uygunmudur gibi konuşsaydınız eşiniz sinirlenmezdi …
Canım aslında mahalleyi çok severim arkdşlarım var. Ev sahibi genel olark titizlik dışında çok iyidir nazektir bizi de çıkarmak istemiyor çünkü koca binaya ben bakıyorum. Ama evde tereyağ kullanma binayı ağır yemek kokusu sarıyor diyor, mutfak dolaplarını cif ve pirim markası ile sil diyor, sene de bir evi kontrola gelir, kapı önünde fazla ayakkabo olamaz. Aşırı titizler kendileri evin içinde 3skez beyaz çorap değiştirirler. Evleri fuy deterjan kokar😂yani hamile halimle artık çifte yemek konumuna takan biriyle muhattp olmak istemedim... Evet eşime çok zıt gittim. Ama ilçesi yardım edecekti konşmştuk alırız ev diye konuşmuştuk sonbahara doğru. Ama işte ben ona zıt gittim oda parları bana sanırım

İnsanlar neler yaşıyor cidden anlamyrm ben de. Sadece ev konusunu dusunms ama adamın saygısı ve zerre sevgisi yok kadına.
Bir de ailenden para al diyor tam arlanmaz biri
İşte sanırım bu denli çabuk gözden çıkarılmak üzdü beni.. ya eşimi şöyle anlatayım Erzurumlu kendisi aşırı ğelenekseklici mükemmelliytçi, kendisine çok gidersen asla affı olmaz. 7 yıldır birkez bana sesini yükseltmemiştir, çünkü her zaman herşeyi güzellikle söyler isterim oda herşeyi yapar evine bağlı çoçuğuna bağldır. Ama bu döngü ben balık burcu yumuşak başlı, uyumlu olduğum içindir. Zaman alevi gibidir eşim aşırı çabuk parlayabilir ama ben dengelerim. Annesine karşı bile bağırmışlğı vardır ama bana 7 yıldır sesi yükselmmştir. Ailesi çevresi yat kalk şükret karına, herkes gıbta ile bakar bana.. Ama tamamen ona uyumlu olmmdan kaynaklı... İlkdefa bu ev meselesin yüzünden ona zıt gittim oda asla affetmedi ve gözden çıkardı beni

Sizin mesleğiniz ne ki? Son yıllarda hiç doğudan beri tarafa atanan, hele evinin yanında göreve başlayan görmedim de.
Zaten öğretmen alımı bir ihtimal üzerine bu sene batı tarafı açabilir deniliyor. Yani eşim ihtimali üzerine muhabbet ediyırdu. Benim ailem zaten doğuda gitsek daha çok faydamıza en azından çocuklarıma bakacak biri olur... Öğretmenim

Zaten öğretmen alımı bir ihtimal üzerine bu sene batı tarafı açabilir deniliyor. Yani eşim ihtimali üzerine muhabbet ediyırdu. Benim ailem zaten doğuda gitsek daha çok faydamıza en azından çocuklarıma bakacak biri olur... Öğretmenim
Eşiniz beraber gelemeyecekse memleketinizi yazmanız mantıklı bu durumda. İnşallah gönlünüze göre olur. Kendi kazancı yokken koca darlayan kadınların halden anlamadığını düşünüyorum kusura bakmayın. Tek maaşla her şeyi halletmek kolay değil. Söylediklerinizi çoğu ev sahibi yapıyor zaten he deyin geçin idare edin.

39 dk önce Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,243 puan) tarafından sorulduKızlar merhabalar ben atanmamş bir öğretmenm, neyse atanma ihtimalm var inşallah 3,5 aya.Evimiz kira Kocaeli de yaşyoruz, ev sahibi aşırı titiz evi temiz tut çamaşr suyu kullan vs diye senede bir evi kontrole gelir. 3 yıldır oturuyorum artık yeter dedim ev alalım, 2 500 milyona ev alabilirz kayınpeder 1 milyon vrcek, eşimde 1 milyon var, 500 kredi çekçez ama bu mahalle çok pahalı elit burdan taşınıp daha alt mahallelere gitcez, eşim istemiyor, 2,3 yıla burada ev alırım 4,5 milyona diyor.Özet geçiyorum az önce çay içerken atanrsan bu evden yandaki okula gitmen çok kolay olur zaten 1 yıl çalışmazsın ücretli izin kullan(38 haftalık hamileyim)Dedim nasıl yani atarsam da atanmasm da hala beni bu eve mahkum edeceksin, istiemyorum gidp ev alacaksın dedim, bağırdı çağrdı o zaman annenle memlekette yaşa oraya tercih ver git 4 yıl yaşarsn ben düzenimi bozmm git ananla yaşa ya da ailenden 1 milyon iste getir ben bu mahllede ev alayım. Ama en iyisi git memlekete ailenle yaşa, deyip kavga ettik. Buradan çıkmak istemiyor bütün kuzenleri, işi gücü burada diğer yerleri mahalle olarak kötü diye istemyor büyük kavga ettik.Yemin ettim ben de memleketime tercih verip gitsem aileme konuyu nasıl anlatcam? Onlar bana hak vermez ev konusunda adamı darlama derler🥹sinirden ağlıyorm ne yapcam
Pire olmuş deve...
Yemin vermeye ,anana git demeye gerek yoktu bence, düzgünce orta yol bulunabilirnirdi.

Eşin seni evden kovmuş. Kovmuş bak. Kovmuş. Bu işin siniri, şakası, erzurumu izmiri yok. Sen hala eşim erzurumlu sinirli diyorsun. Şaka mısın???

Hamile kadını 2 çocukla anasının evine postalayıp kafasını dinleyecek. Sen hala balık burcuyum da erzurumlu da falan filan. Ne hayatlar var ya. Bahaneler bahaneler. Bu adamda 3 de yap 4 de yap. Muhteşem erzurumlu genlerini çoğalt.

Tum mesajlarini okumadim ama esinizin size konusma sekli ben esinizin fikirlerini mantikli buldum.

Soyleki semt benim icin de onemli. Kiraniz uygunmus zaten, ev sahibine he he derim gecer , strese girmem. Yani normal temiz kullanin tabi ama abartmayin.

Esiniz borsa ile ilgileniyor anladigim kadariyla, ben de ilgileniyorum. Ve kiraya gecip, evimi satip, borsaya koymayi planliyorum.
Cunku onumuzdeki yillarda faiz indirimleri ile iyi bir yukselis bekleniyor. 2028 e kadar surmesi on goruluyor
Ben bunu yatirim danismani ile yapmayi dusunuyorum. Ve baska bir yerde daha evimiz oldugu icin bu riski goze aliyorum .
Esinizi bu yuzden hakli buldum.
Bu arada siz de sert konusuyorsunuz. Biraz minnos olun, ben tatli dille esime her seyi yaptiriyorum. Bu arada evin inatcisi benim.inat ettim mi gercekten hicbir seyi gormuyorum.cok kotu🙈
Ama konusarak orta yolu bulun. Arkadaslar guzel fikir vermis. Ev alin kiraya verin, kafaniz rahat olur. 2 3 yil daha sabredebilirsiniz

Eşiniz beraber gelemeyecekse memleketinizi yazmanız mantıklı bu durumda. İnşallah gönlünüze göre olur. Kendi kazancı yokken koca darlayan kadınların halden anlamadığını düşünüyorum kusura bakmayın. Tek maaşla her şeyi halletmek kolay değil. Söylediklerinizi çoğu ev sahibi yapıyor zaten he deyin geçin idare edin.
Yok çok haklısınız inanın ki zamanında çalştıımı eline vermeme rağmen birşey alırken isterken on kez bütçemiz ne durumda hesap kitap yaparak alırım oda sağolsun sen al et yap ben hallederim der bilir kıymetini. Ama işte ev sahibine aşırı bilinip sanırım fazla gittim eşimin üstüne oda ters tepti

Eşin seni evden kovmuş. Kovmuş bak. Kovmuş. Bu işin siniri, şakası, erzurumu izmiri yok. Sen hala eşim erzurumlu sinirli diyorsun. Şaka mısın???

Hamile kadını 2 çocukla anasının evine postalayıp kafasını dinleyecek. Sen hala balık burcuyum da erzurumlu da falan filan. Ne hayatlar var ya. Bahaneler bahaneler. Bu adamda 3 de yap 4 de yap. Muhteşem erzurumlu genlerini çoğalt

Yok yok eşimin kafası çalışmıyor cidden, hayatta bu evden çıkmaz çünkü oturduğumuz semtte kiralar 20_30 bin arası biz 14 bin veriyoruz. Ev alacağımız yerde ise maksimum 15 _18 bin arası kiralar. Karşılamak yani.
Bin artık kiradan bıktım cidden kendi evime geçmek istiyorum, daha uyguna kendi evini almak varken eşim hala birikimimizi hisselerde artırma peşinde sinir oldum.. çıkıp gitsem memlekete 6 yaş ve yeni doğanla nasıl işe ğitcem ailemi durumum nasıl anlatcam hiç kendime güvenemiyorum:(
Çocuklu aile için semtin kalitesi her şeyden önemli bana kalırsa. Ben de olsam sosyo ekonomik olarak daha düşük bir yerden ev alıp gitmem. 2-3 seneye eğer bu parayı biriktireceğine inanıyorsa uzun bir süre değil bu.
Amaaaaaa eşinin üslubu çok çirkin ben bu lafı duysam akşamına o evde kalmam açıkçası.
Haaaa sen de adamın burnundan getirmiş gibisin ama yine de bu böyle bir tavrın kabulü olmaz.

Yorumuna kısmen katılıyorum. Ama ben bu adamı 7 yıldır tanıyorum canım. Yani adamın kişiliğini ortaya koymaya çalıştm tek taraflı bakılmasın diye, insanlar olayları anltrken genelde kendi açısından anlatır , ben bunun önüne geçmek için o ayrıntıları verdim. 7 yıldır birkez sesini yükseltmedi bana , bunu çok samimi söylüyorum, ailem eşimi çok sever oğullarndn ayırt etmzler..
Ama işte genelde ben yumuşak başlı ve dikine gitmediğim için bu denli uyumluyuz dedim. Yani benden kaynaklı, eşim kendi ailesine bile dikine giden olursa patlar.
Ben de ilk defa böyle, beni ilgilendirmiyor ne yaparsan yap ev alaçaksın, ben bıktım beni bu kadına mahkum edemezsin, 2 çocukla artık bu kadını çekmek istemiyorum deyince oda hayatnda ğörmedği sevdayı görünce patladı ha haklı değil tabi üzüldüm hamile halimle gözden çıkardı beni,

Çocuklu aile için semtin kalitesi her şeyden önemli bana kalırsa. Ben de olsam sosyo ekonomik olarak daha düşük bir yerden ev alıp gitmem. 2-3 seneye eğer bu parayı biriktireceğine inanıyorsa uzun bir süre değil bu.
Amaaaaaa eşinin üslubu çok çirkin ben bu lafı duysam akşamına o evde kalmam açıkçası.
Haaaa sen de adamın burnundan getirmiş gibisin ama yine de bu böyle bir tavrın kabulü olmaz.
Evet evet çoçukla kötü mahallelere gidilmeyecğini çok iyi anladım herkesin fikrini dinledim, bu denli artık inat etmeyeçğim kötü mahallede ev almak için. Eşim inanıyor ama paramız borsada ben de borsa bir çökse bütan emeğimiz birikimimz biter diye korkuyorum.... Ya aslında burnundan getirmik değil ilkdefa bu denli ona inat gittim hamile halimle o ev sahibine gıcık olduğum için eşimin artık bir çözüm bulmasını istedim, hormanlardan patladım sanırım, oda sağolsun hiç affetmedi, hamile deyip susmadı,

İşte sanırım bu denli çabuk gözden çıkarılmak üzdü beni.. ya eşimi şöyle anlatayım Erzurumlu kendisi aşırı ğelenekseklici mükemmelliytçi, kendisine çok gidersen asla affı olmaz. 7 yıldır birkez bana sesini yükseltmemiştir, çünkü her zaman herşeyi güzellikle söyler isterim oda herşeyi yapar evine bağlı çoçuğuna bağldır. Ama bu döngü ben balık burcu yumuşak başlı, uyumlu olduğum içindir. Zaman alevi gibidir eşim aşırı çabuk parlayabilir ama ben dengelerim. Annesine karşı bile bağırmışlğı vardır ama bana 7 yıldır sesi yükselmmştir. Ailesi çevresi yat kalk şükret karına, herkes gıbta ile bakar bana.. Ama tamamen ona uyumlu olmmdan kaynaklı... İlkdefa bu ev meselesin yüzünden ona zıt gittim oda asla affetmedi ve gözden çıkardı beni
Eşiniz narsist anladgm kadaryla

Evet evet çoçukla kötü mahallelere gidilmeyecğini çok iyi anladım herkesin fikrini dinledim, bu denli artık inat etmeyeçğim kötü mahallede ev almak için. Eşim inanıyor ama paramız borsada ben de borsa bir çökse bütan emeğimiz birikimimz biter diye korkuyorum.... Ya aslında burnundan getirmik değil ilkdefa bu denli ona inat gittim hamile halimle o ev sahibine gıcık olduğum için eşimin artık bir çözüm bulmasını istedim, hormanlardan patladım sanırım, oda sağolsun hiç affetmedi, hamile deyip susmadı,
Paranızın borsada olduğuna da emin olun o parada bir gunde gitti derler sonra. Borsadan çekip altına yatırımın tam zamanı

2,3 yıla buradan 4,5 milyona ev alırım diyen adamı ekmek almaya göndermem. Evler de bu ekonomide aynı fiyatta durup onun para biriktirmesini bekleyecek. Zaten sonda söyledikleri daha da fiyasko.

Back
X