Ev alma meselesi yüzünden tartıştık eşimle? Ben

Hikayede bana garip gelen o kadar şey var ki.

Öncelikle nasıl oluyorda hemen evinizin yanındaki okula atanabiliyor musunuz.15 yıllık öğretmenim istediğim okulda değilim.Siz öncelikle en az 4 yıl başka yerde yaşayacaksınız.Bunun da ötesinde ,siz nasıl ise başlar başlamaz doğum iznine ayrılacaksınız? Önce çalışmanız gerekmez mi? Yönetmelik nasıl bilmiyorum ama en az bir yıl çalışmak gerekmiyor mu böyle haklardan yararlanmak için ? Ben göreve başladım hadi güle güle olmaz ki?

İkincisi ev konusunda , ben de buna benzer bir şey yaşadım.Esim önce istemedi , sonra ben kavga ettim , ev alamadık.Sonra tayin istedik ,geldiğim yerden ev aldım.Ama sorsan keşke ölsem de gelmeseydim diyorum.Varos mahalle kadar yoran birşey yok insanı eğer sizde öyle değilseniz.Tedavi görüyorum siz düşünün.
Canım eşimin kuzenleri öğretmen kafasını doldurmuşlar burada çok boşluk var sıralaması ve puanım iyi diye umutlndrmışlar gelir vb diye ondan kendince hayal kuruyor işte. Açıkçası doğum izni ve süt izni için araştırmadım açıkçası çünkü mülakat kısmı beni çok geriyor tek derdim mülakat.
Ben mülakat için çabalrrken eşim kuzenlerin gazına gelmiş hayal kuruyor işte..Yaa cidden mi siz kötü bir semtten mi ev aldınız pişman oldunuz??🥹Ya açıkçası belki ben de sizin gibi olurum ama ne bileyim 2 çocukla çalışırken bu titiz kadını çekmek istemiyorum ondan evim olsun istiyorum ama dediğiniz gibi belki de doğuda mecburen gideceğim ama eşim gelmez onu biliyorum

Benim tanıklarımda o tarafa gidiyor çok bilmem ama😂 bildiğim kadarıyla darıcada öyle pis bir mahalle yok gebzede olduğu kadar bence eşiniz çevresinden uzaklaşmak istemiyor ondan bu diretmesi.
Nene hatun da öğretmen olan kuzenleri vardı hepsi tayin istedi ondan çıkmak için kötü imiş..çocuk büyütülmes orda filan demişler ona

Bence eşinizin elindeki para sandığınız kadar değil, bu aralar yatırım araçlarından bazıları ciddi düşüşler yaşadı. Eşiniz de kayıplar yaşadıysa size söylemiyor olabilir. Siz ev ev diye tutturunca da kendi hatasını kapatmak için sinir yapmış gibi geldi bana.

Canım eşimin kuzenleri öğretmen kafasını doldurmuşlar burada çok boşluk var sıralaması ve puanım iyi diye umutlndrmışlar gelir vb diye ondan kendince hayal kuruyor işte. Açıkçası doğum izni ve süt izni için araştırmadım açıkçası çünkü mülakat kısmı beni çok geriyor tek derdim mülakat.
Ben mülakat için çabalrrken eşim kuzenlerin gazına gelmiş hayal kuruyor işte..Yaa cidden mi siz kötü bir semtten mi ev aldınız pişman oldunuz??🥹Ya açıkçası belki ben de sizin gibi olurum ama ne bileyim 2 çocukla çalışırken bu titiz kadını çekmek istemiyorum ondan evim olsun istiyorum ama dediğiniz gibi belki de doğuda mecburen gideceğim ama eşim gelmez onu biliyorum
Yani tabi ki gelemez aslında ama alt tarafı senede 1 gelen kadın için gereksiz bir stres değil mi? He he aynen çamaşır suyuyla siliyorum de şişeyi göster gitsin.

Nene hatun da öğretmen olan kuzenleri vardı hepsi tayin istedi ondan çıkmak için kötü imiş..çocuk büyütülmes orda filan demişler ona

Hmm anladım ama merkezinde çok kalabalık bana göre bizim arkadaşlar o tarafa gidince elit biyer sandım 😅 önümüzdeki yıllarda biz de o taraflara taşınabiliriz. İyi oldu öğrendiğim ☺

Ev konusunu, eşinle iyilikle güzellikle halledemeyeceksen,ev sahibiyle halledeceksin.Bir söz vardır kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yaparmış diye.Ne münasebet senin evinin temizliğine kokusuna karışıyor.Telefonlarına cevap verme, kapına geldiğinde açma, karşı karşıya gelirseniz hiç alttan alma.Belki o zaman evden çıkarır, eşiniz de elindeki parayla iyi kötü bir ev alır.Ev sahibini kesinlikle muhatap alma ,belki kocanı darlarda kocanda pes edip çıkar evden.

Ev konusunu, eşinle iyilikle güzellikle halledemeyeceksen,ev sahibiyle halledeceksin.Bir söz vardır kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yaparmış diye.Ne münasebet senin evinin temizliğine kokusuna karışıyor.Telefonlarına cevap verme, kapına geldiğinde açma, karşı karşıya gelirseniz hiç alttan alma.Belki o zaman evden çıkarır, eşiniz de elindeki parayla iyi kötü bir ev alır.Ev sahibini kesinlikle muhatap alma ,belki kocanı darlarda kocanda pes edip çıkar evden.
Sanırım eşimle orta yolu bulursam, tek çıkar yol bu olacak kadın çıkartması lazım bizi.

Bence eşinizin elindeki para sandığınız kadar değil, bu aralar yatırım araçlarından bazıları ciddi düşüşler yaşadı. Eşiniz de kayıplar yaşadıysa size söylemiyor olabilir. Siz ev ev diye tutturunca da kendi hatasını kapatmak için sinir yapmış gibi geldi bana.
Aaa olabilir mi? Borsa düşüşte demi? Bak bu aklıma gelmedi,çünkü öncesinde kabul etmiyki ev almayı bir anda böyle parladı

İkinizde çok fazla gerilmişsiniz gereksiz yere. Hadi siz hamilesiniz hormonlar falan eşiniz hepten boşa gerilip saçma sapan konuşmuş.
Ev meselesine gelirsek ben eşinizi haklı buldum bir yıl daha dayanıp para biriktirip daha iyi bir muhitte ev almayı tercih ederim. Çünkü çocuk olacak kiraya çıkmıyorsunuz ki ev alırken çocuğun yaşadığı ortamı, okulunu arkadaş çevresini de belirlemiş oluyorsunuz. Bu sebeple elimden gelenin en iyisini yapmak isterdim

İkinizde çok fazla gerilmişsiniz gereksiz yere. Hadi siz hamilesiniz hormonlar falan eşiniz hepten boşa gerilip saçma sapan konuşmuş.
Ev meselesine gelirsek ben eşinizi haklı buldum bir yıl daha dayanıp para biriktirip daha iyi bir muhitte ev almayı tercih ederim. Çünkü çocuk olacak kiraya çıkmıyorsunuz ki ev alırken çocuğun yaşadığı ortamı, okulunu arkadaş çevresini de belirlemiş oluyorsunuz. Bu sebeple elimden gelenin en iyisini yapmak isterdim
Sanırım çok haklısınız açıkçası 3 yıldır bu kadını çekmek yordu beni, hamilelik hormonları ile ne olursa olsun bir evim olsun mantığında idim

Aaa olabilir mi? Borsa düşüşte demi? Bak bu aklıma gelmedi,çünkü öncesinde kabul etmiyki ev almayı bir anda böyle parladı
Biz riskli şeylere girmediğimiz halde bizim bile yatırım fonlarımız baya düştü. Biraz işin içinde olanlardan ciddi kayıplar yaşayanlar daha çok. Bence su an eşiniz yatırımda çok geriye gittiği için sinir stres yaptı ve sizi suçlu çıkarmaya çalışıyor.

39 dk önce Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,243 puan) tarafından sorulduKızlar merhabalar ben atanmamş bir öğretmenm, neyse atanma ihtimalm var inşallah 3,5 aya.Evimiz kira Kocaeli de yaşyoruz, ev sahibi aşırı titiz evi temiz tut çamaşr suyu kullan vs diye senede bir evi kontrole gelir. 3 yıldır oturuyorum artık yeter dedim ev alalım, 2 500 milyona ev alabilirz kayınpeder 1 milyon vrcek, eşimde 1 milyon var, 500 kredi çekçez ama bu mahalle çok pahalı elit burdan taşınıp daha alt mahallelere gitcez, eşim istemiyor, 2,3 yıla burada ev alırım 4,5 milyona diyor.Özet geçiyorum az önce çay içerken atanrsan bu evden yandaki okula gitmen çok kolay olur zaten 1 yıl çalışmazsın ücretli izin kullan(38 haftalık hamileyim)Dedim nasıl yani atarsam da atanmasm da hala beni bu eve mahkum edeceksin, istiemyorum gidp ev alacaksın dedim, bağırdı çağrdı o zaman annenle memlekette yaşa oraya tercih ver git 4 yıl yaşarsn ben düzenimi bozmm git ananla yaşa ya da ailenden 1 milyon iste getir ben bu mahllede ev alayım. Ama en iyisi git memlekete ailenle yaşa, deyip kavga ettik. Buradan çıkmak istemiyor bütün kuzenleri, işi gücü burada diğer yerleri mahalle olarak kötü diye istemyor büyük kavga ettik.Yemin ettim ben de memleketime tercih verip gitsem aileme konuyu nasıl anlatcam? Onlar bana hak vermez ev konusunda adamı darlama derler🥹sinirden ağlıyorm ne yapcam
Ne guzel secenek sunmus tercihini yap git memlekette ailenle yasa. Memur olacaksin ailen yaninda offf birde cocugun olacak. Kocayada daha ne gerek var ya

Konuyu eşinizin Erzurumlu olmasından, Erzurum inadından falan çıkarsanız mi? Mesele bu değil çünkü.
Eşinizde ne kadar para var tam olarak biliyor musunuz?
Babasından parayı da siz istemişsiniz. Cocuk olacak sanırım ikinci çocuğunuz. Sizin iş durumu belli değil daha öyle git ev al demekle oluyor mu cidden? Bana çok bilinçle bu ev işine yaklaşıyorsunuz gibi gelmedi. Eşinize çok söylendiğiniz için dememesi gereken şeyleri söylemiş. Ev alma işi inatla çözülmez. Her şeyi masaya yatırıp mantıklı bir yol izlenir. İki çocukla maceraya da atılamazsınız.

Son düzenleme:
Darıca denize daha yakın bence güvenli değil. Gebzedeyim Osman Yılmaz mahallesine bakmanızı öneririm hem her yere yakın hem de mahalle olarak güzel. Gebze’nin yaşanabilir tek mahallesi bence 😂 Zemin olarak da iyi. Biraz da bu açılardan bakabilirsiniz zira komşularımızın da Bayramoğlu’nda falan evleri olanlar var tehlikeli olduğunu söylediler.
Çok zıtlaşmayın oturun konuşun çözülebilecek bir şey. Ayrıca ev sahibinizin bu kadar müdahale etmesi doğru değil biraz sert konuşun kiranızı ödeyin geçin.

Sen memlekete atanıp gidersen titiz ev sahibi kocanın o evde yaşamasından memnun olacak mı? Bence kocanla ev sahibi birbirlerine girerler sen gidince.
Ben aslında sallama ev sahibini huzursuz et o evime iyi bakmıyorlar diyip çıkarsın diyeceğim ama kocanın dili çok ayarsız muhtemelen öyle bir durumda seni suçlayacak pis falan diyecek.

Ama ben o süreçte bu evde yaşamak istemiyorum kesinlikle 1 sene daha bu mahalleyi kadını çekmek istemiyorum, eşimin mahtığını çözdüm ben atansam da paramla hisselerde birikim yapacak 3,5 yıla daha bu evde oturup sonra burada güzel bir ev alacak. Bu mahallede asla ayrılmaz. Çünkü işi burda,kahvesi burada 6 tane kuzeni burda kardeşleri burda, çıkmak istemiyor
Ev sahibiyle neden siz uğraşıyorsunuz ki? Bırakın eşiniz muhattap olsun belki o zaman canı sıkılır. Zaten bebekte geliyor bişi derse yapamıyorum çocukla dersiniz kii yapmak zorunda değilsiniz isteklerini..

Demi hayal dünyasında yaşıyor işte
Ekonomik konularda siz daha aklı başındasınız gibi geldi bana..Bu tür adamlar geleceğini pek düşünmez bi şekilde hallederiz diye bakar..babasının sözünü dinliyorsa siz onlara konuşun,oğullarını ikna etsinler..birkaç yıl sonra semtinizi yükseltiriz diyin...ev sahinizin size yaşattığı psikolojik baskı çekilir gibi değil gerçekten..Bu evde oturmayacağız,başka eve kiraya çıkacağımıza kendi evimizi alalım diyin

Ama ciddi ciddi diyordu git ailenin yanına orda 4 yıl yaşarsın tatilde vs gelirim sizi görürm, sonra ev almıy olurum o zaman gelirsin dedi bana.. ee şimdi ne yapayım? Sem ortada kaldım 2 bebekle dediğin gibi nasıl da orda 73 yaşında 2 insanın yanında kalayım ,bu kdr sorumluluğu kaldırabilir miyim bir de okula git gel yapacağım yani
Ya bu adamlar bazen ne kadar terbiyesizleşiyor,insan eşine,2 evlat vermiş eşine bu lafları nasıl söyler😡4 sene ayrı kalmak zaten boşanmışız demek,evet giderim ama ailemin yanına değil senin
olmadığın bağımsız bir hayat kurarım kendime,sen de çocuklarının sorumluluğunu alırsın herkes kendi hayatına bakar diyin..hem sözde evli,hem bekar hayatı yaşayacak adam ..yok yaaa..Tatillerim kıymetli seninle heba etmem diyin

Back
X