Ev alma meselesi yüzünden tartıştık eşimle? Ben

Nie gideceksınız 4 sene o dedi die mi ? 4 sene anamın evinde kalsam bidaha kocam var demem

Sonuçta bu mecburi olan bişey değil ki adam sizi başından göndermek istiyor bu şekilde sırf istediğiniz olmadı die inatlaşıp bebecikleri nie rezil edesiniz ortada
Ben atanırsam öğretmen olarak 4 yıl zorunlu görevim olacak canım ondan sonra istediğin yere tayin isteyebiliyorsun

Çok yanlış değil mi ya. Siz adama bu cümleyi kurarsanız inat olmayan da der sen de babandan iste diye.
Evet yanlış söyledim ama o an bağırarak, sen kuruntu yaposun ev sahibi sana birşe demedi,ben artık katlanamıyorum, istemiyorum bu evde 1yıl daha yaşayamam deyince
Oda sesini yükselterek o zaman sende babandan iste 1 milyonu dedi

İki üç yıla bı halt alamaz, iki üç yıla o para biriktirirken ev fiyatları sabit mi kalacak, eşim emlakçı, hergun arayıp mal sahipleri fiyat yükseltiyor, bizim evimiz 200bindi dort sene önce, geçen yıl komşunun evi iki bucuga satıldı, bu sene dört milyon civarında fiyat biciyorlar. Yani nasıl olacak eşinin planı bilemedim, iki sene sonra alacağı 4milyonluk evde şimdi ki iki milyona beğenmediği ev olacak.

Ayrıca doğumu gelmiş karısına ananın evine diyen adamla olan tek problem ev meselesi mi sence?

Nasıl yani, eşiniz sizi evinizin karşısındaki okula atayacaklarını mı düşünüyor ilk atamada? Siz zaten her halükarda 4 sene başka şehirde görev yapacaksınız ki.
Çocuk büyüteceksiniz, nezih güvenli bir mahallede oturmak istemesine hak veriyorum ama bunu söylemenin yolu bu değil. Aşırı saygısız ve kaba. Anana git falan nedir.
Ayrıca sıfır ekonomik zekaya sahip.
Kolay gelsin.

İki üç yıla bı halt alamaz, iki üç yıla o para biriktirirken ev fiyatları sabit mi kalacak, eşim emlakçı, hergun arayıp mal sahipleri fiyat yükseltiyor, bizim evimiz 200bindi dort sene önce, geçen yıl komşunun evi iki bucuga satıldı, bu sene dört milyon civarında fiyat biciyorlar. Yani nasıl olacak eşinin planı bilemedim, iki sene sonra alacağı 4milyonluk evde şimdi ki iki milyona beğenmediği ev olacak.

Ayrıca doğumu gelmiş karısına ananın evine diyen adamla olan tek problem ev meselesi mi sence?
İşte 7 yıllık evlilik de tartışmamız vs olmaz çünkü herşeyi eşimle güzellikle derim oda yapar eder, ona zıt, inat gittin mi onu birşeylere mecbursun yapacksn edeceksin diyince çıldırıyor, Erzurum inadı var çünkü..
Benim atamam olacak inşallah o zaman git memlekete orda 4 yıl mecburi hizmetini yap gel ben de ev almış olurum demek istedi . İşte emlakçılar hepsi öyle diyor şimdi 2 buçuk ₺iö alsak karde oluruz ama o ısrarla kafa basmıyor burdan çıkmak istemiyor işi gücü konforu için. Bu ev semte göre çok iyi güvenilir, ucuz , sanıyor karın Ömür boyu bize kiralaçak... Ayy anlamıyor keşke yakın bir arkadaşı emlakçı olsaymış yoksa kafası çalışmıyor memur kafası işte

Nasıl yani, eşiniz sizi evinizin karşısındaki okula atayacaklarını mı düşünüyor ilk atamada? Siz zaten her halükarda 4 sene başka şehirde görev yapacaksınız ki.
Çocuk büyüteceksiniz, nezih güvenli bir mahallede oturmak istemesine hak veriyorum ama bunu söylemenin yolu bu değil. Aşırı saygısız ve kaba. Anana git falan nedir.
Ayrıca sıfır ekonomik zekaya sahip.
Kolay gelsin.
Canım çok haklısın erzurum inadı. Eşime güzellikle cilveyle istediğin herşeyi yaptrırsın. Ama işte ben inat gittim 1 sene daha asla bu evde durmam atansam veya atanmasam asla gerisi beni ilgilendirmiyor dedim sinirlendim çünkü sesihi yükselttiği için ..
Oda memur kafa ekonomiye ticarete çalışmaz tabi, kuzenleri tayfası hepsi öğretmen puanı sıralamaso yüksek her türlü burdaki okullara atanır diye umutlandırmşlar

39 dk önce Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,243 puan) tarafından sorulduKızlar merhabalar ben atanmamş bir öğretmenm, neyse atanma ihtimalm var inşallah 3,5 aya.Evimiz kira Kocaeli de yaşyoruz, ev sahibi aşırı titiz evi temiz tut çamaşr suyu kullan vs diye senede bir evi kontrole gelir. 3 yıldır oturuyorum artık yeter dedim ev alalım, 2 500 milyona ev alabilirz kayınpeder 1 milyon vrcek, eşimde 1 milyon var, 500 kredi çekçez ama bu mahalle çok pahalı elit burdan taşınıp daha alt mahallelere gitcez, eşim istemiyor, 2,3 yıla burada ev alırım 4,5 milyona diyor.Özet geçiyorum az önce çay içerken atanrsan bu evden yandaki okula gitmen çok kolay olur zaten 1 yıl çalışmazsın ücretli izin kullan(38 haftalık hamileyim)Dedim nasıl yani atarsam da atanmasm da hala beni bu eve mahkum edeceksin, istiemyorum gidp ev alacaksın dedim, bağırdı çağrdı o zaman annenle memlekette yaşa oraya tercih ver git 4 yıl yaşarsn ben düzenimi bozmm git ananla yaşa ya da ailenden 1 milyon iste getir ben bu mahllede ev alayım. Ama en iyisi git memlekete ailenle yaşa, deyip kavga ettik. Buradan çıkmak istemiyor bütün kuzenleri, işi gücü burada diğer yerleri mahalle olarak kötü diye istemyor büyük kavga ettik.Yemin ettim ben de memleketime tercih verip gitsem aileme konuyu nasıl anlatcam? Onlar bana hak vermez ev konusunda adamı darlama derler🥹sinirden ağlıyorm ne yapcam
Ver çamaşır suyunu eline kendi temizlesin evi. Ne canını sıkıyorsun ev sahibi gelecek olduğu zamanda eşin karşılasın. Tabi temizlik harici bir sorun yok ise

Sürekli eşim Erzurum'lu inattır demişsiniz, ne alaka yani? Ömür boyu adamın suyuna giderek mi yaşayacaksınız? En ufak bir tartışmada ananın evine mi git diyecek? İyi bu adama güvenip iki çocuk yapmışsınız, bir de o ev sahibi nedir öyle ya, yok evi temiz tut demeler, yok kontrole gelmeler. Ne alaka ya, hiçbir ev sahibinin kiracısına bu şekilde davranmaya hakkı yok, niye her konuda bu kadar taviz vererek yaşıyorsunuz?

Son düzenleme:
Bak işte bugün sakız bile her sene artıyor.
Yaa ev almamız şart. Ama bu adam anlamıyor alacaksm en iyi yerde alırım kafasında.
Gerçekten işin içinden çıkamıyorum.
Ben çalışırken 2 çocukla bu titiz kadının evinde oturup sürekli diken üstünde olmak istemiyorum cidden...
Ama çözümü bulamıyorum
2 çıçukla memleket ise kendime güvenim yok yapamazsam beceremezsem🥹
Derdiniz ev sahibi olmakmı ev sahibindenmi kurtulmak? Ev sahibini evinize sokmak zorunda değilsiniz, ne münasebet? Kirada evlerim var, bikere dışında hiç gitmedim kiracılara. Sizde gelmek istediği zaman kabul etmeyin, evi çamaşır suyula silersin silmezsin ona ne? Çok biliyorsa her ay düzenli kadın çağrıp kiradan düşmeyi teklif edin.
Eşinizin tavrı çok çirkin ama, o ne öyle git ananın yanına, git 1 milyon al gel. Çatlakmı ne? O bir milyonu ona yedirirdim ben olsam. Madem birikminiz ile ev alabiliyorsunuz, alın siz taşının oda o titiz ev sahibinin evinde otursun çamaşır suyu ile temizlik yapsın dip köşe.

Evet haklısın işte eşime tehditle gittiğim için o çıldırdı 7 yıldır evliyiz asla sesini yükseltmemiştir, ona inat gidince git tercihini memlekete ver 4 yıl gelme dedi bunu bağırarak dedi.

Memur kendisi, benimle çok rahat heryere gelebilir, ama burdaki işi çok rahat bırakmak istemez ki.
Yine kendim için bütün zorlaklanı ğöze alıp 6 yaş ve yeni doğanla çıkıp memlekete anneme gitsem onlar da yaşlı 72 yaşında, 3 aylık bebeğe bakabilir mi ondan da şüpheliyim:(
Bence ikna edin de evi alsın bir şekilde en azından paranız değer kaybetmez o evde oturma sürenizi de minimuma indirmeye çalışın yani dört yıl olmasın da iki yıl olsun ben de çalışmaya başlıcam destek olurum vs vs dersiniz daha hızlı para birikir böylelikle istediğiniz semtten ev alabilirsiniz her türlü ikna etmeniz gerekecek gibi duruyor

Bence ikna edin de evi alsın bir şekilde en azından paranız değer kaybetmez o evde oturma sürenizi de minimuma indirmeye çalışın yani dört yıl olmasın da iki yıl olsun ben de çalışmaya başlıcam destek olurum vs vs dersiniz daha hızlı para birikir böylelikle istediğiniz semtten ev alabilirsiniz her türlü ikna etmeniz gerekecek gibi duruyor
Evet maalesef iş bana düşüyor, yine alttan Alaçam olan benim

Hikayede bana garip gelen o kadar şey var ki.

Öncelikle nasıl oluyorda hemen evinizin yanındaki okula atanabiliyor musunuz.15 yıllık öğretmenim istediğim okulda değilim.Siz öncelikle en az 4 yıl başka yerde yaşayacaksınız.Bunun da ötesinde ,siz nasıl ise başlar başlamaz doğum iznine ayrılacaksınız? Önce çalışmanız gerekmez mi? Yönetmelik nasıl bilmiyorum ama en az bir yıl çalışmak gerekmiyor mu böyle haklardan yararlanmak için ? Ben göreve başladım hadi güle güle olmaz ki?

İkincisi ev konusunda , ben de buna benzer bir şey yaşadım.Esim önce istemedi , sonra ben kavga ettim , ev alamadık.Sonra tayin istedik ,geldiğim yerden ev aldım.Ama sorsan keşke ölsem de gelmeseydim diyorum.Varos mahalle kadar yoran birşey yok insanı eğer sizde öyle değilseniz.Tedavi görüyorum siz düşünün.

Nene hatun mu dediği yer yoksa Bayramoğlu mu ?
Nene hatun iyi bir yer değil diye biliyorum. Biz merkeze yakın darıca cumhuriyet caddesine yakınız... Benim almak isteğim yer piri reis mahallesi oda nene hatun tarafına düşüyor Osmangazi tarafında sanırım istemiyor

Evet 7 yıldır evliyim ilkdefa böyle bir inatlaşma durumu oldu, ama yine ben sakince konuşmaya çalıştım o sesini hep yükseltti,asla yükseltmedim sesimi ama sözlerimden de vazgeçmeyinçe böyle oldu
Haklıyken haksız duruma düşmeyın derım. Bekleyin ortam sakinlessın öyle konuşursunuz.

Nene hatun iyi bir yer değil diye biliyorum. Biz merkeze yakın darıca cumhuriyet caddesine yakınız... Benim almak isteğim yer piri reis mahallesi oda nene hatun tarafına düşüyor Osmangazi tarafında sanırım istemiyor

Benim tanıklarımda o tarafa gidiyor çok bilmem ama😂 bildiğim kadarıyla darıcada öyle pis bir mahalle yok gebzede olduğu kadar bence eşiniz çevresinden uzaklaşmak istemiyor ondan bu diretmesi.

Back
X