Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Önceden bir yaşantınız varmış ailene para gönderiyormuşsun fakat artık evlenmişsin ve bı müddet daha izin vermiş eşin. Artık sen ailenden ziyade biraz daha kendi İki kişilik olduğunuz ailene ilk başta önem vermelisin. Anlattıklarına bakacak olunursa onların durumları gayet iyi. Kimsenin ihtiyacı yok. Sen kendini boşuna yıpratma. Hatta senin gönderdiğin bu para artık ailende alışkanlık yapmış olabilir ve senden bunu sürekli bekleyebilirler. O yüzden bu yaptığının yanlış olduğunu söylemek isterim. Ki aile içindeki bu tarz durumlar karı-koca arasında huzursuzluğa mutsuzluğa iletişimin kopmasına en önemli konulardan birisi olan cinsel problemlere yol açabilir. Eşinin izin verdiği ölçüde ve de ihtiyaçları varsa gerekirse göndermen gerekir canım. Bence artık kendi hayatınıza odaklanın. Bu şekilde devam ederseniz kendi düzeninizi ve geleceğinizi kuramayabilirsiniz.

Ben kardeslerine para gondermesi normal demedim ki. Evlendikten sonra eve ortak katki yapilmali. Kazancini kardeslerine gondermesi zaten abes. Ben evlilik oncesindeki birikiminden bahsettim. Bunu da diger yorumlarimi okursaniz uzun uzun anlattim.
Ben sizin için demedim bekarken edinilen malda diğerinin hakkı yok bu doğru bunu bende kabul ediyorum ama eşine yaptığı haksızlığa karşılık adam hakediyor o parayı dedim.. insan kendi için ilerde çocukları olacak illaki onların geleceği için biriktirir en azından.. kıymette bilmiyor çünkü ablaları şu kesilince tabi nasıl kızmışlar hem konu sahibine hem eşine hem haketmiyorlar hem de ihtiyaçları yok.. insan derli yazık istemeyelim onunda geleceği var yuvasi var ama nerde

Soylediklerinizde sonuna kadar haklisiniz. Kendi evinin rizkini kardeslerine gondermesi dogru degil. Cunku evlilik birlikteliginde kazanilan para da ikisinin de hakki var. Ha kardeslerin durumu cok cok kotu olur, calisacak durumlari olmaz ve esi riza gosterir yardim eder, o ayri. Ama anladigim kadariyla kardesler kocaman yastalar, elleri ayaklari tutuyor ve calisiyorlar. Konu sahibinin mantigini ben de cozemedim.

Haksızlık yaptığı için öyle söyledim bende yoksa bekarken ki biriktirdignde tabiki eşinin hakkı yok evlendikten sonra

Bi şunu anlayamadım kar payı nereden geliyor acaba? Faizden ne gibi Bi farkı var bilen aydınlatsın?

Biliyorum. Umarim demek istedigini konuyu acan kisi de anlar.
Anlar canım.. hadi kocan umrunda değil insan biraz kendini düşünmez mi ya herşeyi geçtim... demez mi ulan acaba param olmasa bunlar beni arayip sorar mı kardeş nasılsın oldun mu kaldin mı iyi mısın diye.. eminim ki sadece para lazım olduğunda arıyorlardır.. bu kafayla anlar bence de

İyi de eşiniz ailesinde hiç ihtiyacı olmayan birilerine para gönderse böyle rahat konuşabilirmisiniz?
Biri ikinci evi almış kredi ödüyor(sizin eviniz yok ama henüz)
Diğeri 2.üniversiteyi okuyor(size mi sordu? 35 yaşında bir insan bir zahmet kendi geçimini sağlasın)
Vs vs.
İhtiyaç sahibi olsalar amenna ama anladığım kadarıyla değiller.
Eşiniz gayet haklı bu durumda.

Beni yanlış anlama ama sen yanlış yapıyorsun kendine birikim yapsan anlarım eşin fedakar sana karşı ama sen eşine değil ailene sarılıyorsun hala eşin haklı herkes kendi başının çaresine baksın.

Esi tek basina sıkıntıya girip ev aliyorsa o zaman kadinda kirasini versin esine öyle otursun.
Ev alınmak ıstenıyorsa ıkı kısı bırlıkte sıkıntısını cekmelı , erkek kadının bekarlık zamanında bırıktırdıgı paraya guvenmemelı ,

Orumcek kafali

Adam önce aile yardımını kabul etmiş sonra caymış
İlk başta bu konu konuşulmuş
Adam kabul ederek evlenmiş madem kendisine çok tersti durum evlenmeseydi
En başta her şeyi kabul edip sonra yan çizmiş adam
Ayrıca burada bekarken ev alan ve o eve ailesini oturtan
yada kendi ailesinin evini yaptıran ve para talep etmeyen adamların konusu oluyor
Cevap bekarken aldığı bir şeye karışamazsın ister ailesini oturtur ister boş tutar
Eee şimdi eşinin bekarkenki çalışıp biriktirdiği paraya göz diken bir adam var beraber çalışıp biriktirmemişler
Aynı konu bir erkekte olunca hak verilip bir kadın ve ailesi olunca yerden yere vuruluyor
Ataerkillik içimize kadar işlemiş

Polemik olsun istemiyorum ama burada ataerkil zihniyette diyebileceğiniz son insan bile değilim, bir adamın eşinin 35 yaşında eli ayağı tutan kardeşlerini maaşa bağlamasını kabul etmemesi bana göre adamı paragöz yapmaz, kaldıki konu sahibinin belirttiği üzere evliliklerinin sonuna kadar kabul etmemiş baştan, madem veriyordun onlar bir yolunu bulana kadar bir süre daha verebilirsin demiş, ama bir yıl olmasına rağmen kardeşler hala almaya devam etmek istemişler, ayrıca adam evi eşinin üzerine almak istiyor, kanunende eğer kadın birikimini banka havalesi yoluyla ev için gönderirse paranın bekarken hesapta olan para olduğunu kolayca ispatlayabilir, bu bedel edinilmiş maldan düşer, kadına verilir. Kaldı ki alınan evde de ikisi oturacak, adam kendi altına araba ya da kendi keyfine birşey istemiyor, konu sahibinin kardeşleri de muhtaç değil keyifleri bozulmasın diye para alıyorlar, burada tarafların arasındaki asıl sorunda birikmiş paradan daha ziyade kadının kardeşlerini maaşa bağlaması gördüğüm kadarı ile. Evlilikte kadın olsun erkek olsun sonuçları her ikisinide etkileyen kararları birbirine danışarak, rızaya dayanarak alması taraftarıyım. Sonuçta o adamında bir ailesi var, o da onları her ay karısı gibi maaşa bağlanırsa çiftler ilerde hem kendi çocukları hemde kendileri için nasıl birikim yapacak. Siz bana ataerkil zihniyette diyorsunuz ama bana göre evi geçindirmek ve evlilikte birikim yapmak erkeğin görevi,adam karısının maaşına karışamaz, kadının evlilikte maddi sorumluluğu yok kendi parası ile kocasına danışmadan istediğini yapabilir kafası asıl ataerkil zihniyet.

daha öncede yazmıştım, eğer koca kişisi evlenmeden önce "bir süre aileme para desteği yapacağım" deseydi ve konu "kocam 1 yıldır hala kardeşlerine para gönderiyor" şeklinde açılsaydı adamı tefe koyardık.
aynı şey konu sahibi için de geçerli.

eğer iki kişi ortak bir hayat kuruyorsa iki tarafın da katkısı olmalı. kaldı ki o para ile alınacak evde beraber oturulacak. boşanma vs halinde paylaşım sıkıntı ise en kötü ihtimalle herkesin koyduğu paraya göre bir paylaşım yapılması için hukuki gerekli düzenlemeler yapılabilir diye biliyorum. ki bu adam zaten evi kadının üzerine alacakmış.

ayrıca eğer ciddi bir kriz yoksa bana göre kardeşler birbirlerine bakmakla yükümlü değiller. kendi yuvamın bütünlüğünü bozup ikinci üniversitesini okuyan 30 u geçmiş kardeşime para yollamak bana saçma geliyor.

aramak zorunda değil kimse eşini bnce bu 1.

2. para göndermek istiyorsan buna karışamaz istediğine gönderirsin.

3. ama göndermeden önce bi düşün benim mi ihtiyacım var onların mı diye.

ismi değişse de faiz fazidir. ya hiç kredi çekmeyeceksin biriktirip on yılda kredisiz vs alacaksın evi. eminevim şu bu çok mu düzgün kuruluşlar sanıyorsun?

Erkek kardeşin ikinci evini ödüyor. Sen ailene para gönderiyorsun. Allah sana akıl versin:))
Kredi işine girmeden ev sahibi olmak çok zor. O bahsettiğiniz emin evim falan da 3-5 sene beklicem ödicem ödicem de kurada belki çıkarsa ev alıcam... Ölme eşeğim ölme....
Ayrıca şuanda devlet memurlarının maaşı gayet güzel, ben de işin içinde olduğum için biliyorum. İki devlet memuru çoluk çocuk bile yokken bi daire alamıyorsanız kusura bakmayın bu sizin pasifliğiniz...

Faiz haram dersin evinin rızkını eşinden helallik almadan gönderirsin dini bile kafanıza göre yaşıyorsunuz

su kk da okudugum en mantikli cevap.

konu sahibi sana gelince, ailenin seni para bankasi olarak kullandiginin farkindamisin. adam para yollamani bir süreligine kabul etmis. ablan isinmak istiyosa totsunu kaldirip ise girsin. yan gel yatla isinmaz o ev.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…