Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Oh Allahın sevgili kuluymuş da görmüş ailene karşı eşinin yanında olmadığını eşin. Adamın gözünü açtın . Şimdi otur yalnız evinde telefonu al kardeşlerine para yolla . Zeka küpleri sizi her kardeşin ayrı telden zeka fışkırıyor.

1. evlenmeden önce birikmiş paranız olduğunu eşinize neden söyledınız ?
2. eşiniz ev almak ıstıyorsa sıkıntıya gırsın bır zahmet neden sıze guvenıyor?
3. 35 yasındakı kardesınız bu yasa kadar bırsey yapamamıs hala 2. unıversıteyı okuyorsa sız neden onu dusunuyorsunuz ?
Esi tek basina sıkıntıya girip ev aliyorsa o zaman kadinda kirasini versin esine öyle otursun.

Sizi küçükken sevmediler mi?
Bi iyice düşünün.
Koşullu sevgi durumu bu bağımlı ilişki.
Kocamın yanında duracağım kararı da terkedilme korkusunu görünce oldu birden pat diye
Sizi küçükken de hep böyle ezmişlerdir çok eminim
Bence de, hani arkadaş olmak için elinde ki herşeyi verip, sürekli birşeyler ısmarlayan çocuklar gibi konu sahibi.

İki taraf birbirinden farklı değil bence onu bil ona göre yap ne yapacaksan
Eşinde erkek kardeşinde paragözler ve seni kullanıyorlar
Adam seninle maaşın için evlenmiş erkek kardeşininde çalışmaya gönlü yok adamla bu yüzden kavga etmiş
Şöyle düşün bu kadar maaşının bankadaki paranın ardına düşen adam sen çalışmazsan seninle evlenir miydi
Diğer yandan erkek kardeşin artık ablam evli zor duruma düşüyor para almayalım ondan demesi gerekirdi
Ç

Offf içim daraldı okurken . Küçük değilller koskoca insanlar biri rahat lıktan ikinci üniversiteyi okuyor ne para yardımı yapıyorsunuz omlara? Onların size yardım etmesi kazım yeni evlenmişsiniz , eviniz yok diye . Eşinizin sabrına hayran kaldım böyle erkek var mıymış gerçekte bravo valla . Ama nereye kadar sabredecek adam haklı net.

İki taraf birbirinden farklı değil bence onu bil ona göre yap ne yapacaksan
Eşinde erkek kardeşinde paragözler ve seni kullanıyorlar
Adam seninle maaşın için evlenmiş erkek kardeşininde çalışmaya gönlü yok adamla bu yüzden kavga etmiş
Şöyle düşün bu kadar maaşının bankadaki paranın ardına düşen adam sen çalışmazsan seninle evlenir miydi
Diğer yandan erkek kardeşin artık ablam evli zor duruma düşüyor para almayalım ondan demesi gerekirdi
Ç
Ben bu mantığa katılmıyorum, o zaman kadında eşinin maaşına güveniyor, maaşı yüzünden evlenmiş, geçimi ona bırakıp para gönderiyor o zaman. Evlilikte sen ben olmaz kocamın parası benim param ama benim param benim param çok kötü bir mantık. Hayatım boyunca kadınların ekonomik bağımsızlığını savundum. Ama bu ben paramla istediğimi yaparım demek değildir. Öyle olursa ortada evlilik olmaz. Burada konu sahibinin eşi karısı çalışıyor diye ev işlerinide yardımcı oluyormuş, evi eşinin üstüne yapmayı bile kabul etmiş( evlenince mallar ortak demeyin, mallar ortak olmaz sadece şahsi bir alacak hakkı verir kanun, yani evin tapusunun yarısını alamazsınız, sadece mahkemenin çoğu zaman evin gerçek değerinin altında belirlediği evin bedelinin yarısını alırsınız, onuda dava yoluyla senelerce uğraşarak anca alırsınız), şimdi bu adama sırf eşinin gelirini evliliklerindeki ortak refah için harcamasını istedi diye paragöz derseniz, burada eşinin geçimi etkileyen sorumsuz maddi tasarruflarına kızın bütün bayan üyelere paragöz dememiz gerekir. Aynı mantıkla hiçbir kadın çalışmayan eş istemez, o zaman bütün kadınlar paragöz mü? Ayrıca bir evde kadın çalışınca erkekte eğer biraz vicdan sahibi ve düzgün biriyse oda fedakarlık yapmak zorunda kalıyor, yeri geliyor, yemek yapıyor, yeri geliyor temizlik, istediği zaman evinde birini bile ağırlayamıyor, ee bu adam bu fedakarlıkları yaparken, eşinin onun rızası olmadan 35 yaşında keyfi olarak çalışmayan ablalarına para göndermesi, evli çiftin bu yüzden birikim yapamaması mantıklı mı?

Ben bu mantığa katılmıyorum, o zaman kadında eşinin maaşına güveniyor, maaşı yüzünden evlenmiş, geçimi ona bırakıp para gönderiyor o zaman. Evlilikte sen ben olmaz kocamın parası benim param ama benim param benim param çok kötü bir mantık. Hayatım boyunca kadınların ekonomik bağımsızlığını savundum. Ama bu ben paramla istediğimi yaparım demek değildir. Öyle olursa ortada evlilik olmaz. Burada konu sahibinin eşi karısı çalışıyor diye ev işlerinide yardımcı oluyormuş, evi eşinin üstüne yapmayı bile kabul etmiş( evlenince mallar ortak demeyin, mallar ortak olmaz sadece şahsi bir alacak hakkı verir kanun, yani evin tapusunun yarısını alamazsınız, sadece mahkemenin çoğu zaman evin gerçek değerinin altında belirlediği evin bedelinin yarısını alırsınız, onuda dava yoluyla senelerce uğraşarak anca alırsınız), şimdi bu adama sırf eşinin gelirini evliliklerindeki ortak refah için harcamasını istedi diye paragöz derseniz, burada eşinin geçimi etkileyen sorumsuz maddi tasarruflarına kızın bütün bayan üyelere paragöz dememiz gerekir. Aynı mantıkla hiçbir kadın çalışmayan eş istemez, o zaman bütün kadınlar paragöz mü? Ayrıca bir evde kadın çalışınca erkekte eğer biraz vicdan sahibi ve düzgün biriyse oda fedakarlık yapmak zorunda kalıyor, yeri geliyor, yemek yapıyor, yeri geliyor temizlik, istediği zaman evinde birini bile ağırlayamıyor, ee bu adam bu fedakarlıkları yaparken, eşinin onun rızası olmadan 35 yaşında keyfi olarak çalışmayan ablalarına para göndermesi, evli çiftin bu yüzden birikim yapamaması mantıklı mı?

Şu mallar ortak zihniyetini o kadar güzel açıklamışsınız ki zaten avukattınız bildiğim kadarıyla hayran kaldım. Tamamen bu mantıkla aldığımız evi benim üstüme yaptık,olası ayrılık durumunda ben eşimle uğraşacağıma o benimle uğraşsın,iki bebeyle sıkıntı çekmek istemiyorum dedim.

Şu mallar ortak zihniyetini o kadar güzel açıklamışsınız ki zaten avukattınız bildiğim kadarıyla hayran kaldım. Tamamen bu mantıkla aldığımız evi benim üstüme yaptık,olası ayrılık durumunda ben eşimle uğraşacağıma o benimle uğraşsın,iki bebeyle sıkıntı çekmek istemiyorum dedim.
Teşekkür ederim mesleğim ile ilgili gururum okşandı. :oops::oops::oops:Bu forumda ve toplumun genelinde kanunda uygulanan asıl mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma mal rejimi ile ilgili çok yanlış bir algı var herkes mallar ortak gibi düşünüyo, ama çok daha farklı bir mal rejimi. Ben elimden geldiği kadar uyarmaya çalışıyorum işte. Ama bir eşin ortak gelirleri ile evlilikte maddi yatırım yapma fikrinede para göz denmesine de karşıyım. Ben senelerce çalıştım şimdi kızım için ara verdim, şimdi benim eşimim gelirinde söz hakkım olması beni paragöz yapmaz, aynı şekilde eşimin benim şahsi ve keyfi ihtiyaçlarım için ayırdığım miktar dışında söz hakkının olması onu paragöz yapmayacağı gibi

arkadaşım dini olarak böyle...sen kabul etsen de etmesen de.. çiftler anlaşılır, ortaklaşa yapılır bu güzeldir ama kendi tercihleri, zorunluluk durumu yok
Ben akıl,bilim,evrensel değerler dışında hiçbir olguyu kabul etmiyorum. Sen kabul etsen de etmesen de dünyada tek bir inanç yok ve modern dünyada ev içinde "senin paran benim param,benim param benim param" diye birşey yok. Aklı başında olan kimse de bunu kabul etmez. Nitekim konu sahibinin eşi bunu kabul etmemiş. Kadın-erkek eşittir. Erkek bütün evin yükünü sırtlama gibi bir zorunluluğu yok artık.

Evlenmeden ince biriktirdigin parsyi ev alirken esine verecekmissin ya... esinin elinden bir yazi al su kadar eve katki yaptim diye. Duntanin binbir turlu hali var. Ayrilirken mal paylasiminda gerekebilir. Ha diyeceksin ki ne diyorsun sen kardesim. Yine de sen tedbirini al. Keske esine ne kadar biriktirdigini soylemeseydin. O para senin cunku.
Bence adamın daha çok hakkı var.. adam evin bütün masraflarını karşılayacak karisi tutup maaşı evi arabası olan kardeşlerine gönderecek üstelik 1 2 sefer de değil.. ve üstelik kendi ailesinden çok eşinin ailesinden destek görmesine rağmen.. memur olan bir insan doğalgaz ödeyemiyor bi kendine yetmiyorsa ölsün yani.. millet memur maaşıyla 3 5 çocuk geçindiriyo.. adam kandırsa da çok iyi yapar yazık günah be.. zor durumda olsa kardeşler neyse.. evi arabası olan adama kuruş vermem

Selam herkeslere, belki sonucu merak eden vardir diye yaziyorum kizlar ablalarimla konustum. Herkes bana tepki koydu kocama da demediklerini birakmadilar. Ustelik kpcamda dediklerini duydu. Cok uzuldum bu duruma. Esimde bana karsi eskisi gibi degil artik. O anlayisli kalender adam yavas yavas baska birine donusuyor sanki gozumun onunde.
Susturamadın mı eşine laf eden ablalarını.. o zaman soğumazdı adam senden umut var diye düşünürdü.. seni enayi gibi gören ablalarınin çenelerini kapatmak zormu.. beni zorlamayın yoksa mahkemeye verir oturduğunuz evden de hakkım olanı alırım diye

Esim ben ailemle konusurken aniden geldigi icin mecbur konuyu kapatamadim. Benim o konuyu konustugumu gorunce yanima geldi. Bizimkilerin para konusunda aglamasini duyunca, sinirlendi ustune birde onlarin kendisine soyledigi laflari isitince daha da sinirlendi. 1 yildir bekliyorum ben sana ilk konustugumuzda herkes duzenini kurana kadar yolla demistim herkes kurdu etti mal mulk sahibi oldu sira bizde yeter falan filan dedi. En cok zoruna da ailem esime laf soylerken benim onu korumamam zoruna gitmis. Daha sonra erkek kardesim kocami aradi kardesime sen mi baski yapiyosun para yollamasi gerekiyor diye konustu. Kardesimle kavga ettiler. Sonra biz tartistik. Olaylar cok kotu bi boyuta geldi. Vurdu kapiyi cikti gitti. Ama artik akillandim esimin yaninda olacagim. Cunku esim gidince kendimi cok yalniz hissettim.
Erkek kardeşine alıp iki çift laf edemedin mı ben kardeşleriyim de sen nesin.. bu kadar çok ablalarını düşünüyorsan ikinci ev alacağına biraz da sen gönder de görelim kardeşliğini.. kendin göndermezken bana laf etme hakkını nerden buluyorsun.. bunu demek çokmu zor.. o kocanın yerinde olsam bana bu söylenenlere eşimin birşey dememesinden sonra mahkemeye koşardım..

Selam herkeslere, belki sonucu merak eden vardir diye yaziyorum kizlar ablalarimla konustum. Herkes bana tepki koydu kocama da demediklerini birakmadilar. Ustelik kpcamda dediklerini duydu. Cok uzuldum bu duruma. Esimde bana karsi eskisi gibi degil artik. O anlayisli kalender adam yavas yavas baska birine donusuyor sanki gozumun onunde.
Adam seni boşasa yeridir bide başka birine dönüşüyor diyor adam seninle evlendi ailene bakacağını mı söyledi ne biçim insanlar varya hala adama laf söylüyor

Ev araba sahibi Memur astsubay kardese para yardimi ne demek ya? Evlerine giderken çocuklara hediye al olsun bitsin.
Alemin enayisi siz misiniz?
yaşamı adama çekilir kılın biraz. Boyle evlilik mi olur?

Hayretler icinde kaldim.
Esinize ayri uzuldum nasil bir ailenin içine düşmüş zavalli. Size ayri uzuldum en hafif tabirle nasil diyecegim bilemedim soyle ki biraz saf bellemişler sizi. Kendilerinde var olan ac gozluluk, uyaniklik vs. bu tavirlara karşı farkindalik gelistirmeniz dilegiyle.

Bence adamın daha çok hakkı var.. adam evin bütün masraflarını karşılayacak karisi tutup maaşı evi arabası olan kardeşlerine gönderecek üstelik 1 2 sefer de değil.. ve üstelik kendi ailesinden çok eşinin ailesinden destek görmesine rağmen.. memur olan bir insan doğalgaz ödeyemiyor bi kendine yetmiyorsa ölsün yani.. millet memur maaşıyla 3 5 çocuk geçindiriyo.. adam kandırsa da çok iyi yapar yazık günah be.. zor durumda olsa kardeşler neyse.. evi arabası olan adama kuruş vermem
Ben kardeslerine para gondermesi normal demedim ki. Evlendikten sonra eve ortak katki yapilmali. Kazancini kardeslerine gondermesi zaten abes. Ben evlilik oncesindeki birikiminden bahsettim. Bunu da diger yorumlarimi okursaniz uzun uzun anlattim.

X