6 aylik bebegim var cok utanıyorum afedersiniz ama dogumdan sonra spiral taktiricaktim eşim hayatim ne gerek var ben korunurum bostan yere vucuduna zarar verme yabanci cisimlerle dedi tamam dedim kondom aldik bir iki kullandi sonra onu sevmiyorum ben dikkat ederim dedi bir kac defa kendini kontrol edemedi içime bosaldi artik son ki cinsel iliskide cok sert çıktım bana saygın yokmu bebekle ilgili tüm sorumluluk bende zaten ikinci çocuğu istemiyorum uzun süre demiştim dedim kızlar zaten bebegim cok zor bi bebekti kolik bi bebek ve suan da da zor cok hareketli herseyden çabuk sıkılıp sürekli ilgi isteyen bir bebek gecem gündüzüm yok ev isi yemek vs aynaya bakacak zamanım kalmıyor genelde ve hafta sonlari esime kizimiza bak diyince ilk fırsatta getirip yine bana veriyor ev isi dahi yapamiyorum bana sunduğu gerekce belki ikinci çocuk akıllı olur nereden biliyosun diyo ya yine de cok buyuk sorumluluk ve benim bebeğim çok küçük gerçekten istemiyorum hakikaten delirmek üzereyim emzirdigim icin ertesi gün hapi da alamadım çok kolay hamile kalan biri değilim ama ya olursa diye aklim çıkıyor yemin ederim deliricem mental olarak iki bebege bakacak psikolojiye sahip değilim fiziksel olarak da spiral taktirmak istiyorum hemen sinirlerim cok bozuk

bana neden saygı duymuyor niye önemsemiyor kolay birsey mi bebek büyütmek ya onu geçtim vücudum bile toparlanmadi ki daha 6 ay oldu doğum yapali defalarca konuştum kizimiz 3 yasina gelsin duruma göre bakariz en az bi üç yil gecsin diye tamam diyor ama lafta
Bazen böyle konuları okuyunca stresten migrenim tutuyor. Türk kadınının cinsellikte daha bilinçli olması için nasıl bir toplumsal dönüşüm geçirmemiz gerekiyor gerçekten merak ediyorum.
Benhurrem
ilişkide taraflardan birinin korunmayı sağlayacağını iddia edip, ilişki sırasında bunu yapmaması, legal dilde “sexual coercion”, yani cinsel baskı olarak isimlendirilir ve pek çok ülkede, eğer kanıtlanabilirse tabii, bir cinsel istismar suçu olarak kabul edilir. Bu bir kontrol çabasıdır, üreme sağlığı haklarınızın ihlal edilmesidir! Lütfen ama lütfen eşinizin sizi daha fazla istismar etmesine izin vermeyin. Bir dahaki adet döngümüzde yan yatar çamura batar bir şey olur yine spirale “izin vermez” gibi görünüyor buradan bakınca. Ne olur kendi rahminizin kontrolünü başkasının eline bırakmayın.
Ayrıca Türkiye oral kontraseptifler, yani doğum kontrol haplarının hem ulaşılabilirliği hem de çeşidi açısından oldukça şanslı ülkelerden biri. Tek bir OK tipi yok, bunu kombine olanı var, mini-pill denilen sadece progesteron içereni var, her birinin de etken maddesini hesaba katarsak 12 ya da 13 farklı tipi var Türkiye’de. Birini içip yan etki gösterdiğinde “ben OK kullanamıyorum” demek yerine bir doktora gidip farklı tipte olanlarından deneyebilirdiniz, hatta hâlâ deneyebilirsiniz emzirme süreciniz bittikten sonra.
Eşinizin el kadar bebeğe, üstelik kendi bebeğine “arsız, akılsız” demesi hakkında yorum bile yapmıyorum, umuyorum ki siz gereken kıyameti koparmışsınızdır. Bu arada evet
doğrudan akılsız dememiş olabilir ama “ikincisi akıllı olur belki” demek, “bu akılsız” demekle eşdeğer.