• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok çıldıricam polyanna koca sendromu bana akıl verin lutfen

Off kimlere neler yedirememiş ki ☹️ anlatsam dudağınız uçuklar kendinin de zoruna gidiyor ama yapmaya devam ediyor yurt dışında çalışmış hep dolarla
Bence eşiniz kesinlikle psikolojik destek almalı bu normal bir durum değil. Kendisine değer veren insan bunu yapmaz çünkü.

Psikologa götürün eşinizi. Bu tip adamlarda sorun psikolojik oluyor bence. Elinde avucunda ne varsa vererek başkalarından değer görmeye çalışıyor, kendini herkese karşı borçlu hissediyor. Siz konuşarak düzeltemezsiniz.

Psikologa götürün eşinizi. Bu tip adamlarda sorun psikolojik oluyor bence. Elinde avucunda ne varsa vererek başkalarından değer görmeye çalışıyor, kendini herkese karşı borçlu hissediyor. Siz konuşarak düzeltemezsiniz.
Evet olmuyor birde bana tavır aliyor

Evet galiba sürekli borçlandiricam
laf anlatamazsınız
kenarda paramız dursun kendimi güvende hissedeyim diyemezsiniz

sürekli harcatmanız lazım, akıllanması için 60 yaşına gelmesi gerekiyor bu adamların, benim de babam öyle
yapa yapa doyamadı ailesine, anca 55-60 yaşında ev filan alacak, ee kimseden bir yardım destek bir şey yok, onun para verdikleri ondan iyi arabaya biniyor o daha tofaş toros'la geziyor filan. daha o zaman biraz çözdü
hala da isteyen olsa verir de çok şükür bizim kene'lerin çoğu da öldü zaten. ya da durumları babamdan iyi tenezzül edip konuşmuyorlar.

sadece mal almak diye de düşünmeyin
4 yıldızlı otele gideceğinize 5 yıldızlı otele gidin
tr'de tatile gideceğinize tur alın
işinize yarayacak ya da sevdiğiniz kurstur hobidir kısmayın, altın filan da alın ama haberi olmasın ayrı biriktirin,

yoksa siz tasarruf edersiniz, eşiniz dağıtır cinnet geçirirsiniz.

Evet o yüzden devamli borca sokmam lazım 🥲
niye borca sokacaksın ki esin ne kadar millete yaranmaya calisiyorsa sen de o kadar pasifsin parayı eline al ya da al çocuğunu git kime ne yediriyorsa yedirsin

niye borca sokacaksın ki esin ne kadar millete yaranmaya calisiyorsa sen de o kadar pasifsin parayı eline al ya da al çocuğunu git kime ne yediriyorsa yedirsin
Hiçte pasif degilim yedirtmedigim icin adımı arsıza çıkardılar eşim hak veriyor sürekli konuşuyoruz ama herkesin olsun istiyor varini yoğunu döküyor ortaya

Kızlar merhaba benim kocam aşırı polyanna sendromlu sürekli elinde avucunda ne varsa çevresine veren sonunu düşünmeyen biri elimizde olan biraz birikimi önce kardeşim araba alsin verelim aylik taksit taksit bize ödesin dedi hayır dedim şimdi de annenlere verelim arabaları bozuluyor sürekli araba yükseltsinler diyor bizim durumumuz da pek ic açıcı değil zaten borçlar harclar vs zaten borcsuz birsey olmuyor hepinizin bildiği üzere o parayla ya evi ya arabayi değiştirelim diye düşündük ama benim esim her zaman ki gibi millete para yedirip onları memnun etme derdinde.. Aşırı sinir oluyorum hamile iken iki ay issiz güçsüz borç içinde köye babasının işlerini yapmaya gitti çok agir seyler yasadim babasi bende para yok karini babasinin evine götür orada doğursun bunu niye getirdin vs diye çok şey söylemiş hala içimden atamıyorum, eşime karsi ailesine karşı soğudum çok öfkeliyim o dönemde aramızın cok iyi olduğunu düşündüğüm görümceme msj atmıştım evime döndükten sonra çocuk doğacak abin işsiz falan borc içindeyiz bana abimi strese sokma o bu evin babasi gibi mecbur burayi bekleyecek uğraşacak dedi. Eşim geçmişte babasinin altına sıfır araba çekmiş o icraya gidince baska bir araba daha almis evin ihtiyaçları kardeslerinin harçlıkları vs ilgilenmis babasi çok ilgisiz mis evine karşı vs esim dertlenir oralar çok uzun meseleler beni dr ilgilendirmez bu dönemde biz evimizi sattik ev araba aldık hiç olmayacak bir fırsatla batarken bi anda işlerimiz çocuğumun şansına döndü evimi taşıdık iki üç hafta sonrada doğum yaptım. Meseleyi çok karışık yazdım ama eşim sürekli para yedirmeyi seviyor ama aynı değeri göremiyor biz evimizi kendimiz dizip düğünümüzü kendimiz yaptık kimse bes kurus çıkarmadı zaten çıkartmalarını da istemedim buna rağmen tepemizden inmiyolar eşim indirmiyor tüm suç esimde anlatıyorum haklısın diyor ama huyundan hiç vazgeçmiyor dün annenlere para verelim diyince yine sinirlendim gecmisi açtım yanlış mi yapıyorum bilmiyorum sert çıkarak ben bu adama nasıl anlaticam birseyleri nolur yardım edin
Kendizine arsa alin biseyler alın borca sokun etrafi düşünmesin kendine odaklansin

Eşim geçmişte babasinin altına sıfır araba çekmiş o icraya gidince baska bir araba daha almis evin ihtiyaçları kardeslerinin harçlıkları vs ilgilenmis babasi çok ilgisiz mis evine karşı vs
bu bilgiyi bekarken biliyor muydunuz? bekarken ailesine sifir araba alan, ailesi onu ic edince yenisini alan, ilgisiz babasini böyle odullendirerek sevineceğini umid eden, ailesinin evladi degil babasi olan adam hic duzelir mi?
imkani var mi bu rolle saygi duyulmaya başlanmış - kendisinde kok aileye bakma zorunlulugu hisseden birinin bu rolü birakmasi?
duyup bilip "ne merhametli" diye mi evlendiniz yoksa tanimadan etmeden mi?

bu bilgiyi bekarken biliyor muydunuz? bekarken ailesine sifir araba alan, ailesi onu ic edince yenisini alan, ilgisiz babasini böyle odullendirerek sevineceğini umid eden, ailesinin evladi degil babasi olan adam hic duzelir mi?
imkani var mi bu rolle saygi duyulmaya başlanmış - kendisinde kok aileye bakma zorunlulugu hisseden birinin bu rolü birakmasi?
duyup bilip "ne merhametli" diye mi evlendiniz yoksa tanimadan etmeden mi?
Bu şekilde oldugunu evlendikten uzun zaman sonra öğrendim çünkü düğün esya borclarimiz vardı insanlar istese de esim veremiyor du

Siz zaten ev almak istiyordunuz elinizi çabuk tutun derim o zaman yoksa eşiniz parayı ya kendi ailesine yada sizin ailenize verecek.
Evet zaten para bende o sadece teklif ediyor ben ettiği teklifler yüzünden çıldırıyorum benim altin hesabımda bekletiyoruz parayı

Kızlar merhaba benim kocam aşırı polyanna sendromlu sürekli elinde avucunda ne varsa çevresine veren sonunu düşünmeyen biri elimizde olan biraz birikimi önce kardeşim araba alsin verelim aylik taksit taksit bize ödesin dedi hayır dedim şimdi de annenlere verelim arabaları bozuluyor sürekli araba yükseltsinler diyor bizim durumumuz da pek ic açıcı değil zaten borçlar harclar vs zaten borcsuz birsey olmuyor hepinizin bildiği üzere o parayla ya evi ya arabayi değiştirelim diye düşündük ama benim esim her zaman ki gibi millete para yedirip onları memnun etme derdinde.. Aşırı sinir oluyorum hamile iken iki ay issiz güçsüz borç içinde köye babasının işlerini yapmaya gitti çok agir seyler yasadim babasi bende para yok karini babasinin evine götür orada doğursun bunu niye getirdin vs diye çok şey söylemiş hala içimden atamıyorum, eşime karsi ailesine karşı soğudum çok öfkeliyim o dönemde aramızın cok iyi olduğunu düşündüğüm görümceme msj atmıştım evime döndükten sonra çocuk doğacak abin işsiz falan borc içindeyiz bana abimi strese sokma o bu evin babasi gibi mecbur burayi bekleyecek uğraşacak dedi. Eşim geçmişte babasinin altına sıfır araba çekmiş o icraya gidince baska bir araba daha almis evin ihtiyaçları kardeslerinin harçlıkları vs ilgilenmis babasi çok ilgisiz mis evine karşı vs esim dertlenir oralar çok uzun meseleler beni dr ilgilendirmez bu dönemde biz evimizi sattik ev araba aldık hiç olmayacak bir fırsatla batarken bi anda işlerimiz çocuğumun şansına döndü evimi taşıdık iki üç hafta sonrada doğum yaptım. Meseleyi çok karışık yazdım ama eşim sürekli para yedirmeyi seviyor ama aynı değeri göremiyor biz evimizi kendimiz dizip düğünümüzü kendimiz yaptık kimse bes kurus çıkarmadı zaten çıkartmalarını da istemedim buna rağmen tepemizden inmiyolar eşim indirmiyor tüm suç esimde anlatıyorum haklısın diyor ama huyundan hiç vazgeçmiyor dün annenlere para verelim diyince yine sinirlendim gecmisi açtım yanlış mi yapıyorum bilmiyorum sert çıkarak ben bu adama nasıl anlaticam birseyleri nolur yardım edin
ya para denetimini kendi üstüne alacaksın ya da ona kredi çektiririp borca harca sokacaksın

Bu şekilde oldugunu evlendikten uzun zaman sonra öğrendim çünkü düğün esya borclarimiz vardı insanlar istese de esim veremiyor du
peki ailesine babalik yaptigi, babasinin hayirsiz oldugi, babasina araba aldigi falan
bu bilgilerden haberin yok muydu?
sevgiliyken böyle aile hikayeleri anlatilir genelde - insanlar icini acmak isterler evlenecegi kisiye.
eger soylediyse cok büyük bir isaret olmus bugunlere dair.
benim arkadasimin evlenme niyetiyle tanistigi sevgilisi de küçük yasta babasiz kalmis. evin babasi olmus. annesi de calismamaya devam edince bu cocuk okulu birakip ise girmiş, ne kazandiysa ailesine vermis, kiz kardesine harclik verirmis falan. arkadasim duyunca "cok merhametli - ailesine bakan bana da bakar" diyordu. Ama evlendi esi tüm parasını ailesine - kardeslerine verme hevesine devam etti, cok büyük kavgalar ettiler. hazira alisan ailesi para kesilince onlari ayirmaya çalıştı falan:) sonra mal mulk aldilar, borç harc icine girdiler ailelerden yardim isteyecek hale geldiler😅 haliyle bu verme isi biraz normale dönsün. ama yarin bile eline para gecsin adam ilk kardeslerinin telefonunu yeniler

Hiçte pasif degilim yedirtmedigim icin adımı arsıza çıkardılar eşim hak veriyor sürekli konuşuyoruz ama herkesin olsun istiyor varini yoğunu döküyor ortaya
pasif olmasan yapamaz yapamaz canım.

Ailesinden önce siz alın parayı eşinizden, altın ws alın yatırım yapın.

Birikim kocanızdaysa alın elinden. Babasının dediği benim zoruma gitti. Öyle yapan babaya hala ne düşünüyo. Değişik.

Görümcenin cevaba cok ayar oldum. Gerizekali tam. Eşininki de tamamen eziklik psikolojisi maddi imkan saçınca sevilecegini zannediyor. Sorumsuz ana babasinin yarattigi hasar iste. Cocugumuz var mali konulari ben yoneticem bana sormadan kimseye bes kurus vermeyeceksin dediginde ne oluyor?

Back
X