- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
Üff moymıylığınızdan bana sıkıntı geldi, adam da sizin ezik ezik konuştuğunuzu duymuşsa soğumuştur. Başka ne olacaktı acaba?Selam herkeslere, belki sonucu merak eden vardir diye yaziyorum kizlar ablalarimla konustum. Herkes bana tepki koydu kocama da demediklerini birakmadilar. Ustelik kpcamda dediklerini duydu. Cok uzuldum bu duruma. Esimde bana karsi eskisi gibi degil artik. O anlayisli kalender adam yavas yavas baska birine donusuyor sanki gozumun onunde.
Esasen aynen öyle oldu galiba. Kem.kum kem kum ederek konustum. Esimin yaninda da aramadim. Ben tam konuyu konusurken aniden eve geldi.Üff moymıylığınızdan bana sıkıntı geldi, adam da sizin ezik ezik konuştuğunuzu duymuşsa soğumuştur. Başka ne olacaktı acaba?
Niye bu kadar pasifsiniz pes .ilk kez burda bir adamı net bir şekilde hakli buluyorum. Erkek kardeşiniz para versin o zaman sizden alması daha kolay tabi . Gerçekten size şok oldum . Kardeşleriniz küçük ve cidden muhtaç olsalar eşiniz haksız sussun kenarda otursun derdik ama 35 yasima gelmiş kazık kadar insanlara yardım etmek çok ama çok saçma çocuklarınızın rızkı ya o paralarEsim ben ailemle konusurken aniden geldigi icin mecbur konuyu kapatamadim. Benim o konuyu konustugumu gorunce yanima geldi. Bizimkilerin para konusunda aglamasini duyunca, sinirlendi ustune birde onlarin kendisine soyledigi laflari isitince daha da sinirlendi. 1 yildir bekliyorum ben sana ilk konustugumuzda herkes duzenini kurana kadar yolla demistim herkes kurdu etti mal mulk sahibi oldu sira bizde yeter falan filan dedi. En cok zoruna da ailem esime laf soylerken benim onu korumamam zoruna gitmis. Daha sonra erkek kardesim kocami aradi kardesime sen mi baski yapiyosun para yollamasi gerekiyor diye konustu. Kardesimle kavga ettiler. Sonra biz tartistik. Olaylar cok kotu bi boyuta geldi. Vurdu kapiyi cikti gitti. Ama artik akillandim esimin yaninda olacagim. Cunku esim gidince kendimi cok yalniz hissettim.
İşte bacım,kimi insan karısından kimi insan kocasından çeker.Yazık adama ilk banka yüzünden yiyip bitirmişsin şimdi koca koca insanlara para göndermek için kavga ediyorsun
Bunu koca yapsaydı ne olurdu kim bilir wooowwww
Bu tipler para kesilince nankör olurlar seni suçlarlar anlayışlı olan kardesler dediğiniz gibi yaparEsiniz hakli. Sizi de hic anlayamadim . Hadi siz yapiyorsunuz bir seyler de anneniz babaniz demiyor mu? Kardesiniz demiyor mu? Abla sagolasin sen yuvana bak diye. Garip.
Artık beyin savaşlarının yapıldığı 21. Yüzyıldayız. Artık cinsiyetler eşit. Kadın da zayıf değil. Erkekse ev geçindirmek zorunda değil. Rica ediyorum. Aklın ve bilimin ışığında hareket edelim. Erkek ve kadın eşittir. Ev içinde de kadın da erkek de ailesinden bağımsız kendi bütçelerini kurmalıdır.dini olarak erkeğin parası evin kadının parası kendisinindir.... yani kadın kazancının hesabını vermek zorunda değil dinen.. erkek evi geçindşrmek zorunda ha erkek de çalışmamasını isteyebilir o ayrı...
arkadaşım dini olarak böyle...sen kabul etsen de etmesen de.. çiftler anlaşılır, ortaklaşa yapılır bu güzeldir ama kendi tercihleri, zorunluluk durumu yokArtık beyin savaşlarının yapıldığı 21. Yüzyıldayız. Artık cinsiyetler eşit. Kadın da zayıf değil. Erkekse ev geçindirmek zorunda değil. Rica ediyorum. Aklın ve bilimin ışığında hareket edelim. Erkek ve kadın eşittir. Ev içinde de kadın da erkek de ailesinden bağımsız kendi bütçelerini kurmalıdır.
Siz para yollamak zorundasınız erkek kardeşiniz ikinci evini alsın. Ne akıllı insanlar var ya. Tatlı su kurnazlarıEsim ben ailemle konusurken aniden geldigi icin mecbur konuyu kapatamadim. Benim o konuyu konustugumu gorunce yanima geldi. Bizimkilerin para konusunda aglamasini duyunca, sinirlendi ustune birde onlarin kendisine soyledigi laflari isitince daha da sinirlendi. 1 yildir bekliyorum ben sana ilk konustugumuzda herkes duzenini kurana kadar yolla demistim herkes kurdu etti mal mulk sahibi oldu sira bizde yeter falan filan dedi. En cok zoruna da ailem esime laf soylerken benim onu korumamam zoruna gitmis. Daha sonra erkek kardesim kocami aradi kardesime sen mi baski yapiyosun para yollamasi gerekiyor diye konustu. Kardesimle kavga ettiler. Sonra biz tartistik. Olaylar cok kotu bi boyuta geldi. Vurdu kapiyi cikti gitti. Ama artik akillandim esimin yaninda olacagim. Cunku esim gidince kendimi cok yalniz hissettim.
dini olarak erkeğin parası evin kadının parası kendisinindir.... yani kadın kazancının hesabını vermek zorunda değil dinen.. erkek evi geçindşrmek zorunda ha erkek de çalışmamasını isteyebilir o ayrı...
ben böyle Bi durum geçtiği için genel olarak yorum yaptım... 2020 de olsa 3020 de olsa....burası Müslümanların çoğunlukta olduğu Bi ülke, biz nasıl saygılıysak sizin fikirlerinize sizde bizim fikşrlerimize saygılı olun.. her zaman özgürlük naraları atarsınız işinize gelmedi mi.. ve ayrıca din ile ilgili her şeyi yobaz olarak nitelendirmeniz aşırı banel... merak etmeyin... ben eğitimli neyin ne olduğunu bilen bir insanım. Kuranımız 571 de de aynıydı 2020 de de aynı 3020 de de aynı olacak... okumayı dene..Merhaba burası türkiye yıl 2020 siz hangi devirden geldiniz?
ben böyle Bi durum geçtiği için genel olarak yorum yaptım... 2020 de olsa 3020 de olsa....burası Müslümanların çoğunlukta olduğu Bi ülke, biz nasıl saygılıysak sizin fikirlerinize sizde bizim fikşrlerimize saygılı olun.. her zaman özgürlük naraları atarsınız işinize gelmedi mi.. ve ayrıca din ile ilgili her şeyi yobaz olarak nitelendirmeniz aşırı banel... merak etmeyin... ben eğitimli neyin ne olduğunu bilen bir insanım. Kuranımız 571 de de aynıydı 2020 de de aynı 3020 de de aynı olacak... okumayı dene..
ben böyle Bi durum geçtiği için genel olarak yorum yaptım... 2020 de olsa 3020 de olsa....burası Müslümanların çoğunlukta olduğu Bi ülke, biz nasıl saygılıysak sizin fikirlerinize sizde bizim fikşrlerimize saygılı olun.. her zaman özgürlük naraları atarsınız işinize gelmedi mi.. ve ayrıca din ile ilgili her şeyi yobaz olarak nitelendirmeniz aşırı banel... merak etmeyin... ben eğitimli neyin ne olduğunu bilen bir insanım. Kuranımız 571 de de aynıydı 2020 de de aynı 3020 de de aynı olacak... okumayı dene..
ben kadınların çalışmasına karşı değilim..ki kendim de çalışıyorum... beraber ortak nokta bulunur dedim....bu şekil yorumlar geldiği için bildiğim şeyi söyledim... zaten gerçekten dini yaşayan bir insan hoşgörü ve anlayış ile her sorunu çözebilir..Burası resmi dini olmayan laik bir ülke. Umarım 3020 de hala "erkek karısının çalışmasını istemeyebilir" gibi yorumlar olmaz ama bu kafayla olacak gibi. Ben kuranı 2 kere okudum siz de neye inanıyosanız inanın beni ilgilendirmez ama hergün cinsiyet eşitsizliği yüzünden kadınların öldürüldüğü bu ülkede bu eşitsizliğe ucundan kıyısından bile olsa çanak tutan yorumlar yapmamayı deneyin siz de.
evet o doğmadan önce zaten peygamberlik için gönderilmiş... 571 de de bazı kurallar vardı bilginize... 40 yaşında peygamberlik gelmiş, cahil olduğumu sanıp yürümeye çalışıyorsunuz ama olmadı, yemezler..Ha bu arada 571 hz. Muhammedin doğum tarihidir kuran 610 da inmeye başlamıştır bilginize.