bekar evi dizmek az bütçeyle nasıl olmalı?

Tek tavsiyem beyaz eşyaları spotçudan almayın. İnsanlar beyaz eşyaları genellikle bozulunca değiştirirler. Çalıştığı sürece 10/20 yıl kullanılıyor bizim toplumda. Zamanında eşim bekar evini düzerken ona da aynısını dedim inat etti spotçudan aldı. Bozuk çıktı değiştirmesini istedik tekrar yeniledikller oda bozuk çıktı sonra gitti başka spotçudan başka makine aldı ve oda bozul çıktı 😂😂 2 kere boşa makine parası verdi ve o para ucuz yollu sıfır makine parası ediyordu sonra paşa paşa gitti yeni makine aldı 🤷🏻‍♀️ tek tavsiyem budur. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir laf var. Özellikle çamaşır makinesini sıfır alın kafanız rahat etsin 🌺

merhaba 1+1 boş daire tuttum. memurum. depozitodur,emlakcıdır vs baya zorlandım. bütçem çok az, maaşım ve özel derslerim var gelir olarak. ortalama 60 civarı diyelim zaten yarısı kiradır,faturadır,erzaktır gidecek. hiç eşyam yok 60 bin civarı dügün paketleri var onlardan mı alsam diyorum taksitle.(icinde koltuk yatak dolap takımı oluyor) ya da parca parca almak mı mantıklı. uygun fiyatlı nasıl dizerim. beyaz esyamı altustan alcam. acaba salonumu tamamlasam bir süre böyle yatsam kalksam sonra mi yatak odasi alsam diyorum. güzel minimal ev de dizmek istiyorum.

özgür olcam ayaklarım üzerinde özgüvenli kadın olcam derken sefalete düşmüşüm gibi hissettim resmen. aileden destek yok bu arada. bir arkadaşım evde gerekirse sandalyede otur yavas yavas stressiz esya al diyor bense hepsi birden olsun bitsin diyorum ama az bütçem var. kafam çok karisti. simdiden yoruldum.
bu yollardan geçenlerin önerilerini bekliyorum pzt okullar aciliyor artik evimden gidip gelmek istiyorum,sevgiler💞

Öncelikle yeni evin hayırlı olsun. İki ay kadar önce ülke değiştirdim. İki tane çocuğum var sekiz ve iki yaşlarında. Her şey yavaş yavaş aldım, hala da almam gerekenler var. Baza bu hafta geldi mesela. Eve ilk girdiğimizde bir tane çift kişilik bir tane tek kişilik yatağımız vardı. Mutfak bile yoktu evde. Hepsini yavaş yavaş hallettik. Yüklü miktar borca girmeye gerek yok bence. Ben iki çocukla yaptıysam siz tek başınıza yapabilirsiniz. Her ay bütçenize göre hareket Edip yavaş yavaş alırsanız paranızı da idareli kullanmış olursunuz. Tekrar hayırlı olsun umarım çok mutlu olursunuz

bu arada büyük şehirlerde biraz ikinci elleri ge gezin. ben tesadüf eseri bir ikinci el satan dükkan bulmuştum ve genelde bulmayı nasıl beceriyorlarsa boşanmış çiftlerin eşyalarını satıyorlardı. neredeyse hiç kullanılmamış gibi yeniydi eşyalar. karyola ve kurutmalı çamaşır makinası gibi parçalarımı oradan almıştım.

merhaba 1+1 boş daire tuttum. memurum. depozitodur,emlakcıdır vs baya zorlandım. bütçem çok az, maaşım ve özel derslerim var gelir olarak. ortalama 60 civarı diyelim zaten yarısı kiradır,faturadır,erzaktır gidecek. hiç eşyam yok 60 bin civarı dügün paketleri var onlardan mı alsam diyorum taksitle.(icinde koltuk yatak dolap takımı oluyor) ya da parca parca almak mı mantıklı. uygun fiyatlı nasıl dizerim. beyaz esyamı altustan alcam. acaba salonumu tamamlasam bir süre böyle yatsam kalksam sonra mi yatak odasi alsam diyorum. güzel minimal ev de dizmek istiyorum.

özgür olcam ayaklarım üzerinde özgüvenli kadın olcam derken sefalete düşmüşüm gibi hissettim resmen. aileden destek yok bu arada. bir arkadaşım evde gerekirse sandalyede otur yavas yavas stressiz esya al diyor bense hepsi birden olsun bitsin diyorum ama az bütçem var. kafam çok karisti. simdiden yoruldum.
bu yollardan geçenlerin önerilerini bekliyorum pzt okullar aciliyor artik evimden gidip gelmek istiyorum,sevgiler💞
Durdukça her şeye zam geliyor, ben olsam bol taksit yapan malum mağazadan en önemli eşyaları tek seferde alıp taksit taksit öderdim.Yatak odası, koltuk takımı, yatak odası,ütü, vs.
Aylık 20-25 bin taksit sizi sıkar mı meselâ?
Bazı şeyleri erteleyebilirsiniz, fırın, ütü masası, çamaşırlık vs.

NOT :Bu arada ikinci el de düşünebilirsiniz, evlenınce o eşyaları kullanmayacK olursanız, eğer

Beyaz eşyacilarin çeyiz paketleri oluyor onlar uygun olabiliyor çok fonksiyonlu makineler aramiyorsaniz

Ben yavaş yavaş ama içime sine sine alırdım. Önce bir köşe koltuk alıp yatak alana kadar orada da uyuyabilirdim mesela.

Yine bez dolap almak yerine bir süre kapı arkası askı, sepet falan idare edip sonra içime sinen bir dolap alırdım mesela.

Düğün setleri benim zevkime hiç hitap etmiyor zaten.

Beyaz eşyalarınızı da belli bir kalitede almanızı tavsiye ederim. Bozulan elektronik eşya ile uğraşmak zor olur.

Ben yavaş yavaş ama içime sine sine alırdım. Önce bir köşe koltuk alıp yatak alana kadar orada da uyuyabilirdim mesela.

Yine bez dolap almak yerine bir süre kapı arkası askı, sepet falan idare edip sonra içime sinen bir dolap alırdım mesela.

Düğün setleri benim zevkime hiç hitap etmiyor zaten.

Beyaz eşyalarınızı da belli bir kalitede almanızı tavsiye ederim. Bozulan elektronik eşya ile uğraşmak zor olur.
beyaz eşya icin altus düsündüm ama tavsiye edeceginiz uygun camasir makinesi var mı

Bir tek kişilik yatak

Arkadasım o düğün paketinden aldı görsel iyiydi ama çok sertti kullanılacak gibi değildi. Şimdilik buzdolabı Ocak teknkişilik baza yatak alın.
Gelecek ay dolap halı camaşır makinesi. Bu taksitle olabilir beyaz eşyalar.

Dekorlar vs yavaş yavaş dizin gönlünüze göre.
İnternetten d esioaris edebilirsiniz ufak tefek şeyleri yorumlarınokuyarak. Orta sehba falan alıp beğendim ben. Salona da bir küçük köşe koltuğu iyi olur. Eşyaları küçük boyutarda alın, ev geniş dursun.

İlk etapta yatak ve size yetecek gardolap buzdolabı çamaşır makinesi ütü ve ütü masası elektikli süpürge
3 küçük tencere seti
Küçük çaydanlık
Cezve
adet olarak satılan tabak bardak çatal kaşık
Küçük köşe takımı 5 kişilik
katlanır küçük masa 2-3 tabure
Tahmini 150 bin bulur
Taksit ile alinacakları taksit ile alırsın.
Mobilya için üretim yapan yer bulursa uygun olabilir sporculardan yeni ürünler oluyor imalat hatalı garantili onlara da bakabilirsin gövdesinde çizik ezik oluyor.

beyaz eşya icin altus düsündüm ama tavsiye edeceginiz uygun camasir makinesi var mı
Annemler yazlıkta altus kullanıyorlar cok memnunlar. Regal de uygun alan cok ama çamaşırları delme durumundan şikayet edenler vardı diye hatırlıyorum, öyle kalmış aklımda.

biz cok ucuza gonlumüze gore bir ev dizdik. bütçemizin cok cok altina hallettik.
hic gözünde büyütme
oncelikle her seyi ayni anda almak zorunda degilsin. parca parca icine sineni al, yavas yavas al. bizim ev bugun tam 8 ay oldu. hala daha bahce mobilyasini bu ay alacagiz:)
8 ay önce evde birkac kamp esyasindan baska bir sey yoktu. sevgilim esyalariyla geldi - sisme matta yatti gunlerce. küçücük kamp tenceresinde yemekler yaptik yere örtü serdik yedik.
gayet de guzel hatirliyoruz o gunleri:)
ilk ay yatak - gardolap - camasir makinasi ve buzdolabi aldik.
ikinci ay biterken spotcudan tam aradigimiz olcude L koltuk ve masa sandalye aldik.
burada onerim zengin semtlerin spotcularini gez. mesela istanbulda gülbağin spotcusun sattigi koltuklar hic guzel degil ve cok yıpranmışti. Zaten genelde öğrencilerin - yabancilarin- bekarlarin - durumu iyi olmayanlarin yasadigi bol yokuslu bir yer. Oralarda gezerken kaliteli yerden alinip fazla kullanilmadan birakilan bir koltuk bulmak zor. ama nisantasinda daha zenginler -daha beyaz yakalilar falan var. pekala guzelini alip yenisini buldukca sapasaglam esyayi degistirirler:) o yüzden L koltugumuzu masamizi (ki ev küçük oldugu icin sandalye yerine banki olan bir masa ariyorduk. onu bile bulduk). koltugu 4e masayi 5e aldik sanirim.
hala bazen keyfi olarak geziyoruz yolumuzun ustu. devamli yeni yeni seyler geliyor - gelenler de genelde tatli seyler oluyor.
diger onerim eger arabasi olan biri varsa sana eslik edecek letgo kullanmak
bizim evimiz küçük oldugu icin depolama alanlari lazim. o yuzden akillica ölçülerde dolap lazimdi hem girişe - hem banyoya - hem bahceye. üçünü de letgodan bulduk. hem bakip aliyorsun hem de santimetresinden eminsen sorun cikmiyor:)
bizim aldigimiz tüm dolaplar gercekten cok guzel uydu.
simdi de ferforje bahce mobilyasi ariyoruz birkac tane buldum ama vakitsizlikten gidip almadik daha. trendyoldaki plastik bahce mobilyalariyla ayni fiyata ama fransiz kafelerindeki gibi desenli ferforje :)
insallah birkac haftaya alacagiz.
onun disinda gereksiz seyleri alma
mesela bulasik makinasi gereksiz - tek yaşıyorsan.onsuz da gayet yasayabilirsin. anne evindeki gibi bir uclu bir ikili iki tekli koltuk falan gereksiz. al L koltuk gec git:) ya da bir uzun koltuk bir berjer. hic doldurma evini. cok misafirin gelmeyecekse buyuk yemek masasi 6-8 sandalye falan hep gereksiz. hem evin ufakmis küçük bir tane al daha iyi:)
tv mesela cok gereksiz, sacma sapan programlarla dolu propaganda araci. alip da ne yapacaksin? almazsan bu vesileyle hayatından tv cikar (15 seneki once ogrenci evim sagolsun benim hayatimdan cikti)
eger bazen film izlemek istersen projektor alabilirsin:)
projektorler gercekten cok ucuz. 1500-2000 falan. biz bahcede kampta da kullanılsın diye elektriksiz de calisanini aldik o bile 4500 liraydi. Her günümuz sinema gibi- dev ekranda izliyoruz beyaz duvara yansitip:)
en ucuz tvnin kac bin olduğunu dusunursek bence keyifli ve uygun bir yol.
onun disinda evin halilarini anne evindeki gibi tuylu halilar almana gerek yok. yerle aranda bir tabaka olsun yeter:) benim tyden aldigim iki hali toplam 700 tl tuttu. ustelik makinata girebiliyorlar.
bir de pinterest gez bol bol. ozellikle satin alan hesaplari degil de kendi yapan hesaplari;) böyle böyle evini guzellestirebilirsin. hem icine siner - hem seni yansıtan bir ev olur:)

biz cok ucuza gonlumüze gore bir ev dizdik. bütçemizin cok cok altina hallettik.
hic gözünde büyütme
oncelikle her seyi ayni anda almak zorunda degilsin. parca parca icine sineni al, yavas yavas al. bizim ev bugun tam 8 ay oldu. hala daha bahce mobilyasini bu ay alacagiz:)
8 ay önce evde birkac kamp esyasindan baska bir sey yoktu. sevgilim esyalariyla geldi - sisme matta yatti gunlerce. küçücük kamp tenceresinde yemekler yaptik yere örtü serdik yedik.
gayet de guzel hatirliyoruz o gunleri:)
ilk ay yatak - gardolap - camasir makinasi ve buzdolabi aldik.
ikinci ay biterken spotcudan tam aradigimiz olcude L koltuk ve masa sandalye aldik.
burada onerim zengin semtlerin spotcularini gez. mesela istanbulda gülbağin spotcusun sattigi koltuklar hic guzel degil ve cok yıpranmışti. Zaten genelde öğrencilerin - yabancilarin- bekarlarin - durumu iyi olmayanlarin yasadigi bol yokuslu bir yer. Oralarda gezerken kaliteli yerden alinip fazla kullanilmadan birakilan bir koltuk bulmak zor. ama nisantasinda daha zenginler -daha beyaz yakalilar falan var. pekala guzelini alip yenisini buldukca sapasaglam esyayi degistirirler:) o yüzden L koltugumuzu masamizi (ki ev küçük oldugu icin sandalye yerine banki olan bir masa ariyorduk. onu bile bulduk). koltugu 4e masayi 5e aldik sanirim.
hala bazen keyfi olarak geziyoruz yolumuzun ustu. devamli yeni yeni seyler geliyor - gelenler de genelde tatli seyler oluyor.
diger onerim eger arabasi olan biri varsa sana eslik edecek letgo kullanmak
bizim evimiz küçük oldugu icin depolama alanlari lazim. o yuzden akillica ölçülerde dolap lazimdi hem girişe - hem banyoya - hem bahceye. üçünü de letgodan bulduk. hem bakip aliyorsun hem de santimetresinden eminsen sorun cikmiyor:)
bizim aldigimiz tüm dolaplar gercekten cok guzel uydu.
simdi de ferforje bahce mobilyasi ariyoruz birkac tane buldum ama vakitsizlikten gidip almadik daha. trendyoldaki plastik bahce mobilyalariyla ayni fiyata ama fransiz kafelerindeki gibi desenli ferforje :)
insallah birkac haftaya alacagiz.
onun disinda gereksiz seyleri alma
mesela bulasik makinasi gereksiz - tek yaşıyorsan.onsuz da gayet yasayabilirsin. anne evindeki gibi bir uclu bir ikili iki tekli koltuk falan gereksiz. al L koltuk gec git:) ya da bir uzun koltuk bir berjer. hic doldurma evini. cok misafirin gelmeyecekse buyuk yemek masasi 6-8 sandalye falan hep gereksiz. hem evin ufakmis küçük bir tane al daha iyi:)
tv mesela cok gereksiz, sacma sapan programlarla dolu propaganda araci. alip da ne yapacaksin? almazsan bu vesileyle hayatından tv cikar (15 seneki once ogrenci evim sagolsun benim hayatimdan cikti)
eger bazen film izlemek istersen projektor alabilirsin:)
projektorler gercekten cok ucuz. 1500-2000 falan. biz bahcede kampta da kullanılsın diye elektriksiz de calisanini aldik o bile 4500 liraydi. Her günümuz sinema gibi- dev ekranda izliyoruz beyaz duvara yansitip:)
en ucuz tvnin kac bin olduğunu dusunursek bence keyifli ve uygun bir yol.
onun disinda evin halilarini anne evindeki gibi tuylu halilar almana gerek yok. yerle aranda bir tabaka olsun yeter:) benim tyden aldigim iki hali toplam 700 tl tuttu. ustelik makinata girebiliyorlar.
bir de pinterest gez bol bol. ozellikle satin alan hesaplari degil de kendi yapan hesaplari;) böyle böyle evini guzellestirebilirsin. hem icine siner - hem seni yansıtan bir ev olur:)
Yengenc ya 2 kere gördüm neyse dedim geçtim ama belli ki çok sık kullanıyorsun tavsiye verirken o kelimeyi diye yazmadan edemicem😅 gardolap değil gardrop. Bu arada güle güle oturun, biz de yaklaşık 10 kere falan taşındık ve birkaç kere bu şekilde yavas yavas ev kurduk. Gerçekten çok zevkli bir perisanligi var😅

1 kanepe,1 gardırop, 1 yatak ve ucuzundan beyaz eşyalar yeterli. Temiz , sağlam bulabilirsen bazılarını 2.el alabilirsin.

Yengenc ya 2 kere gördüm neyse dedim geçtim ama belli ki çok sık kullanıyorsun tavsiye verirken o kelimeyi diye yazmadan edemicem😅 gardolap değil gardrop. Bu arada güle güle oturun, biz de yaklaşık 10 kere falan taşındık ve birkaç kere bu şekilde yavas yavas ev kurduk. Gerçekten çok zevkli bir perisanligi var😅
hahaha sagol:) dogrusunu da kullanmıyor değilim, kafama nasil eserse
1000077146.webp

bi kelime Türkçe olsa zaten soylendigi gibi yazilir. el dilinden bize geçenlere- iki sesli harfin yanyana geldigi seylere ozenemiyorum valla, dogruyu söylemek gerekirse. Onlar önce çekyat desinler- benim soyadimi dogru telaffuz edebilsinler, sonra ben onlarin bulduğu kelimeyi hep dogru telaffuz etmeye özen gösteririm.
bazen ingilizcesine de wardolap diyorum , pyi bastira bastira😂😂
KKda yemek yarışmasına katildigim aylarda genelde "cooking competition" derim, dün üşenip food race'e katildim dedim😂
hayata karşi gösterdiğim özen bu:)

ben ilk başta bavullarımı yatak odasına iki kanatı açık şekilde koyup kıyafetleri ona katlayarak yerleştirmiştim. birkaç ay daha acil ihtiyaçlarımı oradan kullandım. sonrasında mobilyacılar çarşısında istediğim boyutlarda dolap yaptırdım.
bu arada bütçe işini biliyorsanız excel ile çalışmanızda yarar var. beyaz eşya, mobilya, küçük ev aletleri gibi kategoriler yaptım ve yanlarına kabaca bütçe yazdım. kategoriler altındaki her bir kalemi de önem sırasına göre sıralamıştım. listenin toplamında kabaca ne kadar bütçeye ihtiyacım olduğunu görüyordum. ve her ay elimdeki bütçe ile listelerdeki önceliklerden hangisini alabilirim ya da bir sonraki aya devretmem gerekenleri görüyordum. ilk aylarda epey sefil bir hayat. hatta ilk birkaç ay benim sadece döşeğim vardı ve yerde duruyordu. karyolamı bile sonradan aldım ama o evi tamamladığımda o ev öyle güzel ve anlamlıydı ki tarif dahi edemem. eve gelen herkes, benim evim olduğunu hissediyordu ve herkes çok huzurlu hissediyordu. halen de o evimi hatırladığımda o kadar içim sevgi ve özlemle dolar ki burnumun direği sızlar.
tabi bu anlattıklarım on küsür yıl öncesinin istanbul'unda oluyor. her şey çok daha ucuz, kolay ve erişilebilir idi. o yüzden tüm kalbimle yeni kurduğunuz hayatınızda kolaylıklar diliyorum. kafanız karıştığında burada sormaktan çekinmeyin. aynı yollardan geçmiş birçok hanım var burada.
bu excell formunun örneği var mı sizde

Back
X