Eşiniz kesinlikle haklı neyi vicdan yapıyorsunuz eşiniz aynısını size yapsa siz aynı tepkiyi veririmiydiniz kardesleriniz küçük ve size muhtaç dgllrr ve babaları hayatta babanız baksın onlara eşinize hak verdikkHerkese merhabalar. Ben bir yıllık evliyim. Eşimle ayrı ayrı şehirlerde ikamet ediyorduk. İkimizde devlet memuruyuz. Evlendikten sonra tayinle ben onun bulundugu şehre gittim. Onun eski bekarkenki tuttugu evinde yaşamaya başladık. Tam bir yıldır o evde yaşıyorum. Onun eski eşyalarıyla beyaz eşyaları ve bazı eşyalari yatak halı vs yeniledik. Bir tayin durumumuz vardi o nedenle o evde yasadik ama tayin işimiz olmadı. Kiraya çıkacağız ama eşim benim evlenmeden önceki biriktigim para ile kredi çekip ev almak istiyor. Kira fiyatları 2000 tl bandında eşim o kadar parayı vermek istemiyorum ev alalim onun taksidini ödeyeyim parayı çöpe atmayalım diyor. Bende banka işi haramdır eminevim vs gibi kuruluşlara gidelim diyorum. O tip firmalari gezdik 3 yıldan önce ev teslim eden yok.
Eşim ben ev almak istiyorum çocuk yok yeni evliyiz tam alinacak zaman dedikce ben dinen uygun degil diyorum. Eminevim vs firmalari esim istemiyor cunku hem ev kirasi hem de oranin taksidi bizi zorlar para biriktiremeyiz diyor. Ama ben yanaşmıyorum korkuyorum çünkü. Eşim bu durum üzerine eminevim vs firmalardan hisse satan birini buldu onu alacaktik son anda satacak kisi vazgecti.
Bunun uzerine esim katilim bankalarini arastirdi ve orda faiz olmadigini kar payi aldiklarini soyledi diyanetin danisma hattini yanimda aradi konustu bildigi hocalara sordu. En sonunda katilim bankasina beni ikna etti.
Burda ikinci bir problem ortaya cikti. Benim annem ben kucukken öldü. Kardeslerimle biz birlike buyuduk daha sonra babamda baska bi kadinla evlenip ayri eve ciktilar. Bir erkek dort kiz kardesiz. Erkek kardrsim ve diger iki kiz kardesim ayri sehirlerde ikamet ediyorlar. Erkek kardesim assubay diger iki kardesim memur. Memleketteki ev bizim kira falan yok. Ben evlenmeden once esime ben aileme her ay para gonderecegim seninde iznin olursa demistim. Esimde herkes duzenini kurana kadar yolla demisti. Memlekette iki kiz kardesim var. Bir tane 35 yasinda ve ikinci universiteyi okuyor. Digeri ise calisiyor kucuk bir sehirde yasiyorlar. Evlendigimiz gunden bu yana ben her ay duzenli para yolluyorum onlara. Ama bu ev meselesi acilinca esim ailene daha ne zamana kadar para yollucaksin borca giriyoruz herkes basinin caresine baksin dedi. İste kavga burdan cikti. Ben aileme para gondermek istiyorum esimde buna kiziyor. Evdeki ablalarin basinin caresine baksin biri calisiyor evi var altina arabasini cekmis senn ona niye yolluyorsun diyor. Digeride keyfiye ikinci okulu okuyor yasi 34 u gecmis calissin diyor. Sonra diger kardeslerin neden yollamiyor diyor. Erkek kardesim bir ev aldi ikinci evinide aldi borcunu oduyor. Esim bunu duyunca kuplere bindi bense vicdanen yardimda bulunmak istiyorum. Esimi cok seviyorum oda beni cok seviyor temizlik bulasik yemek herseye yardim ediyor. Cogu zaman yemegi o yapar benden once eve geldigi icin ev islerinde o kadar yardimci oluyor ki. Onuda kirmak istemiyorum ama caresiz kaldim. Esim ailenden de sicaklik gormuyorum ben diyor evlendik evleneli ailemden kimse esimi aramadi bile. Onlarada kiziyorum ama vicdanim rahat vermiyor ne yapabilirim kizlar bi akil verin