- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi dunyadunya
-
terbiyesizlik ve nankörlük bence de.bende terbiyesizlik olduğunu düşünüyorum. sonuçta çocuklarına bakılıyor
çok haklısın aslında buda bi çözüm..Eşinizin yaptığı büyük saygısızlık. Rahat edemiyorsa bunalmışsa anlarım da, ama bunu yardıma gelmiş büyüklerine yansıtacağına size dese daha mantıklı olurdu, siz de artık uygun bir dille anne babanıza diyebilirdiniz. Bence siz ailenizi ezdirmeyin, annenizle konuşun evlerine dönsünler, bir süre sonra da siz de gidin biraz onlarda kalın. Ben olsam böyle yapardım, kendim zorluk çekmeyi göze alırdım ama annemi babamı o şekilde ezdirmezdim.
yani tabiki olabilir. ama zor durumdayım cidden. büyük kızım yemez. annem binbir şaklabanlıkla yedirir misal. eşim aslaa yediremez. yemezse yemesin acıkan yer der bırakır. ozamanda ben hiç huzurlu olamam
bakıcı maddiyat işi
Şöyle düşün , hayattalar mı bilmiyorum ama kayınvaliden ve kayınpederin 7/24 sizde olsa muhtemelen sende rahatsız olurdun . Yüzlerce konu okuduk burada bu şekilde .
Tabii o zaman genel kanı ne yazıyor ; madem varlıkları seni rahatsız ediyor o zaman ya bakıcı tutacaksın , ya sen ilgileneceksin vs ... insanlara hem çocuk baktır hem neden bizdeler de , olmaz .
İşte eşin de bunu anlamalı . Anlamıyorsa , sen anlat . Ben yetişemiyorum , sen biraz destek olsan ... o zaman annemlere de gerek kalmaz ... bende evimizde başbaşa olmak istiyorum falan desen ?
ben de aynı durumla karşı karşıya kaldım ilk çocukta. daha 10 aylıkken.evet bi ayar şart. ne yapmalıyım ?
aynen canım. birde bu insanlar 3 sene bu çocuğa baktı. ben çalışırken... sen düşünİşte ben de o yüzden diyorum. Biraz bakıcı para durumunu zorlasın görür değerlerini. Sizi nasıl bir yükten kurtardıklarını anlasın.
ne yapın edin eşinizle anlaşın yardımlaşınbakıcı maddiyat işi
ne yapın edin eşinizle anlaşın yardımlaşın
uzun süre kaldılarsa laçkalaşmış ilişkiniz
baktınız yardım etmiyorsa siz birazda ailenizin yanına gidin!
eşiniz yardım edecek biri mi
bide anneniz babanız gelirken ona danıştınız mı
Benım kızıma da aılem bakıyor bızımle kalıyorlar krese gıdene kadar onlar bakacak, ilk başta sorunlar oldu..Ama herkes herkese alıstı, sımdı yasıyoruz gunluk gulıstanlıkMerhaba arkadaşlar..
eşimle 8 yıldır evliyiz. bi kızım var 5 yasında. birde 6 aylık bir bebeğim var.
bebeğim doğduğundan beri inanılmaz huysuz bir bebek. kızımda kıskandı biraz
doğal olarak. psikolojisi bozuk bugünlerdebelimden rahatsızlandım. tek başıma
çok zorlanıyorum ikisi ile.. (kızım kreşe gitmek kesinlikle istemedi) annem ve babamda
bu durumumu görüyor. haliyle bana üzülüyorlar. bebeğim gercekten hiç ama hiç durmuyor
hep kucakta.. ağlama halinde.
annemler gelip bende kalıyor. yardımcı olmak için. insanlar hem bana yardımcı oluyor.
kendi rahatlarını bırakıp geliyorlar.hemde surat çekiyorlar. benim çocuklarımı çok çok seviolar
sadece onların hatrı için katlanıyorlar. işten gelir ağzının ucu ile slm der. alır battaniyesini yatar
. saçma sapan laflar sokar. babam perdeyi kapar mesela ardından açar.hep aksi anlıyacağınız
kızımı gercekten çok sever babam. ve herseyi ile ilgilenir.. aksam kızım bişey istedi. ağladı
babam verdi diye yapmadığı konusma kalmadı. sen karışamazsına getirsi koskoca adama..
ki babamla kızım arasında çok guzel bi bağ vardır. babamda cok sinirlendi ve üzüldü. balkona çıktı bi sigara
içti ve gitti.. arkasında bi hoşçakal bile yapmadı.
ne yapacağımı şaşırdım. bazen boşanmayı bile düşünüyorum. hiç mutlu değilim. ve cok yorgunum.
daha beter hasta olmaktan korkuyorumbana bir akıl verin..
ailenizin onu sizin kadar tanımadığını ve tavırlarını yanlış anlayabileceğini söyleseniz güzellikle, onrların yanında biraz daha dikkatli olması gerektiğini, size yardım ettiklerini bunun için kendi düzenlerini bozduklarını ve bunun geçici bir süreç olduğunu söyleyincanım tabi konustuk. ve evdeki durumuda görüyor.
ona göre o bişey yapmıyor. sürekli güllük gülistanlık olamazmış.
benim aileme böyle yapcak adamı tabi ki çöp yerinekoymam ne var ki saygısızlık yapıyor böyle..ne sanıyor mu . kızının babası . o evin kocası. sizin eşiniz . yapmayın . eşiniz depresyona girmiş . evde yok sayıldığı için eski saygınlığını böyle yerine getirmeye çalışıyor . doğru mu ? yanlış yöntem. daha çok batıyor .
ama şu an siz bile ne sanıyor kendini diyerek kendi evinde çöp yerine koymuşsunuz adamı.
canım sen iyi anlarsın beni... eşime dedim özür dile. dilemedi . çok sinirliyim . konusmuyorum şimdiBenım kızıma da aılem bakıyor bızımle kalıyorlar krese gıdene kadar onlar bakacak, ilk başta sorunlar oldu..Ama herkes herkese alıstı, sımdı yasıyoruz gunluk gulıstanlık
Ama ben aıleme karsı asla laf soyletmem esıme, o da karısmaz ne evın ısıne ne cocugun bakımı ıle ılgılı ıslere, pek konusmaz ama saygıda kusur etmez -işi geregıde haftanın yarısı evde yok, cocukla da evde oldugu zamanlar ılgılenır oynar sebeklık eder vs benım kızımda 8 aylık su an aynı sızınkı gıbı tuttumu damarı fena tutar hep ılgı bekleyen bır bebek yalnız falan asla durmaz ve sımdı hep oyun ıstıyor
esınızı alın karsınıza konusun adam akıllı, babanızdan ozur dılesın, aılenız de esınızden fazla bır beklentıye gırmesın bence..
Benım kızıma da aılem bakıyor bızımle kalıyorlar krese gıdene kadar onlar bakacak, ilk başta sorunlar oldu..Ama herkes herkese alıstı, sımdı yasıyoruz gunluk gulıstanlık
Ama ben aıleme karsı asla laf soyletmem esıme, o da karısmaz ne evın ısıne ne cocugun bakımı ıle ılgılı ıslere, pek konusmaz ama saygıda kusur etmez -işi geregıde haftanın yarısı evde yok, cocukla da evde oldugu zamanlar ılgılenır oynar sebeklık eder vs benım kızımda 8 aylık su an aynı sızınkı gıbı tuttumu damarı fena tutar hep ılgı bekleyen bır bebek yalnız falan asla durmaz ve sımdı hep oyun ıstıyor
esınızı alın karsınıza konusun adam akıllı, babanızdan ozur dılesın, aılenız de esınızden fazla bır beklentıye gırmesın bence..
canım hiç çöp gibi değil inan. herkes tarafından yeterince iyi karşılanıorne sanıyor mu . kızının babası . o evin kocası. sizin eşiniz . yapmayın . eşiniz depresyona girmiş . evde yok sayıldığı için eski saygınlığını böyle yerine getirmeye çalışıyor . doğru mu ? yanlış yöntem. daha çok batıyor .
ama şu an siz bile ne sanıyor kendini diyerek kendi evinde çöp yerine koymuşsunuz adamı.
işte o zaman bi hal çaresine bakman lazım.canım hiç çöp gibi değil inan. herkes tarafından yeterince iyi karşılanıor
işte o zaman bi hal çaresine bakman lazım.
ben annemin babamın evde olduğu yerde tartışamadım kendisiyle. annem babam noluyo der diye. ki babam da delendi mi gözü görmez . istemedim babamın da canı sıkılsın. büyütmedim . ama soğuktum . küs gibiydim. mecburiyetten konuştum. annem babam gitti açtım ağzımı yumdum gözümü.
işi ayrılmaya dahi götürdüm .
çünkü böyle iğrenç biri değildi evlendiğim adam. annesi babası da benim annemlere yakın oturuyordu. yazlık yer. annemlerde kaldım . sonra onlar da çağırdı gittim.
torun özlemişler . beni özlemişler. neyse güzel güzel otururken ciddi ciddi durumu anlattım. dedim böyle yürümeyecek. davranışı bu .
dediler bizim yetiştirdiğimiz çocuk bu değil. şaşırdılar üzüldüler .
neyse eşim uzun uzun geldi konuştu. babamların elini öptü. açıkça babam bi şey demedi eşim de demedi. ama saygıda kusur etmedi. babam da babam oldu bizimkiler. şimdi iyi tabi 13 yıl bitmiş evlilikte. zamanla hepsi aşılıyor , yeter ki sen halletmek iste. ki yola çıkmışsın sen de. olur , düzelir inşallah
canım yaşlılar bakamazlar maalesef. annemler gidip gelecek mesafede değiler ki..bebeğe baksınlar diye kendi anne babaıs gelse sizde kalsa? olmaz mı? empati yapın biraz. anneniz gelsin gündüz baksın gitsin illa onu istiyosanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?