Sana çok üzüldüm vb laflar etmek istemiyorum. İnsanız duygulsrımız belli. Güçlü bi genç kadın olduğunu düşünüyorum, kendini kurtarmak istiyorsun bu yüzden de sana üzülmekten çok gurur duydum bu kurtulma çabandan. Tavsiyem gelecek olursak.
Aof mantıklı bi fikir. Aynı anda ister örgün eğitim için ister para kazanmak için çalışma özgürlüğün olmasının yanınds mantıklı bi bölüm seçersen belki örgüne bile ihtiyaç duymazsın. He ben şu noktada senin yerinde olsam lise döneminin iyi geçmediğini göz önünde bulundurarak çalışıp kendi hayatımı kurup bu leş insanlsrdan kurtulmaya çalışırdım. Okuma kısmını ileri bi evreye atardım. Önce kendimi o evden kurtsrmaya ekonomik özgürlüğümü elde etmeye çalışırdım. Böyle insanların maaşına dokunmsyacsğını sanıyorsan yanılıyorsun. Malesef yaparlar. Güvenmemeni öneririm. Lütfen canına tak etti diye ablanın hatasına düşme. Kaçarak evlenmek ya da sırf aileden kurtulmak için evlenmek ileride çok daha büyük psikolojik buhranlara sebep olabilir. Takıntıların ve sosyal izolasyonunu için en iyi seçenek psikolojik destek. Devlet hastanelerinden de yardım alabilirsin. En azından bi noktaya kadar da olsa sana en azından ayağa kalkma gücü verir. Lütfen iyi düşün, bu dönemde vereceğin karar hayatının yönünü değiştirme konusunda büyük önem taşıyor olabilir.
Din konusuna girmek istemiyorum ama dua etmek, birinin beni dinlediğini düşünmek yalnız hissettiğim o anlarda bana iyi geliyor. Günlük gibi bi hissiyat boşaltında içindekini rahatlıyorum. Bu tamamen inanç meselesi olsa da dinin ailwnin sana empoze ettiği gibi olmadığını anlayabilecek kadar aklı başında olduğunu hissettim. Vereceğin kararlarda buradan destek almaktan çekinme. Burada öğretmenler, psikologlar, hakimler, savcılar var. Çok iyi kalpli olduğunu gördüğüm insanlar var. Eminim biri sana doğru yolu gösterir. Dilerim hayatının yönünü doğru noktaya çekmeyi başarabilirsin