• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin saygısızlığı (lütfen bir yardım edin bunaldım)

Senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım hakaret dahi etti eski eşim anneme. Sonuç; güneydoğuda görev yapıyorum eşimle görüşmüyorum boşanma aşamasındayız ve bebeğe BABAM bakıyor. Ezdirme aileni.
Gerekirse geçici olarak koliği geçene kadar annene geç yıpratma babanı derim.

eşiniz bildiğin terbiyesiz.
evet bunalmış olabilir haklı olarak ama bunu onlara saygısızlık yaparak değil,sizinle konuşarak çözmeli.
ayrıca kızınız yaşı itibariyle de sosyalleşmesi adına kreşe gitmeli.
muhtemelen evde anneanne dede tarafından pohpohlandığı için gitmeye yanaşmıyor ama emin olun başlangıçta hiçbir çocuk ben kreşe gideceğim diye ağlamıyor.gittikçe arkadaş edindikçe alışıyor ve seviyor.
kızınız arkadaşlık kurmayı biliyor artık ve emin olun onun içinde iyi olacak.
ailenizi ezdirmeyin.
ezdirecek ortamlara zemin hazırlamayın.evleriniz yakınsa siz gidin haftada birkaç gün.
onun dışında onlar gelsin eşiniz gelmeden gitsin.
belli ki onlarda huzursuz

bu arada başka sehirlerdesiniz sanırım.
o zaman siz gidin 1 aylığına?
sonra gelin birkaç ay idare edin tekrar gidin.
ha bunlar çözüm mü?
değil,önce eşinizin kafasının değişmesi lazım.
ben kpss ye hazırlanırken kızımın kreşi battı ve annemle babam ve kv dönüşümlü geldiler.
sırayla 2 ser 3 er ay kaldılar.
ne eşim ailemle ne ben kv yle sorun yşadık.
zira onlar zaten bizim için geliyorlar.bu bilinç önemli.

eşiniz de kıskanıyor muhtemelen ailenizi

bu kıskançlık eşinizden kızınıza geçmiş bence.

laf sokan erkek çok sinir bozucu varsa bi derdin açık açık konuş demi?

bence siz alın karşınıza konuşun. çocuk bakımı zor yardıma ihtiyacım var ailem elinden geleni yapıyor sen ise kendini çekiyorsun saksıda büyümüyor bu çocuklar öyle laf çarparak baba olunmuyor derdim ben olsam.

mesela bi haftasonu bebeği kocanıza bırakıp büyük kızınızla parka gidin cafeye gidip oturun.

eşinizden yana değil kızınızdan yana oyurm yapmak istedim. 5 yaşındaki çocuk anaokulu yaşına gelmiştir artık,geçiyor bile hatta. seneye ilkokula nasıl başlayacak anaokuluna gitmeden?? geç kalmayın mutlaka okula vermelisiniz..

Canım eşin aileni sevmiyo dahi olsa senin hatrın için ses çıkarmaması lazım.sonuçta onlar varken çocukların yükü biraz hafifliyo.çok bencil davranmış.

canım sen iyi anlarsın beni... eşime dedim özür dile. dilemedi . çok sinirliyim . konusmuyorum şimdi
bızımde ılk bır ev karıstıydı aılem esım ben herkes gırdı bırbırıne ;))))
esım evı terk ettı bes dk sonra gerı geldı o zaman ozur dıle dedım dılememıstı ama her ıkı tarafta uzatmadı mevzuyu konu kapandı gıttı, sımdı arada aılem kızımıda alıp memlekete gıdıyor hem evlerıne olan ozlemlerını gıderıyorlar hem ordakı es dost akrabayı zıyaret edıp ıslerını halledıyorlar boylelıkle bende esımle yalnız kalma fırsatı buluyorum, esım de alıstı bu duruma neden gıdıyorlar falan demıyor hıc , kızımda onlarla mutlu cunku gozunun ıcıne bakıyorlar, dedesı gece bıle kızımın odasında yatıyor mama vs ıcın kalkınca o bakıyor bız uyuyoruz....
valla cok buyuk rahatlık bakanın olması, aynı evde problemler olmuyor degıl ama kımse kımseye karısmaz fazla da beklentı ıcıne gırmezse sıkıntı olmuyor...

Annenizle babaniza bir muddet gelmeyin deyin uygunuyla sonra sadece cocuklarinizla ilgilenin aksam gelmesine yakin arayin hayatim belim fena bebek fena durmuyor disarda yiyiver gelirkende evin alisverisini yap diyin evi az bk gotursun aksam atin bebelerden birini kucagina biraz oyala diyin sabah temiz gomlek corap bulamasin sonra yetemiyorum ben sagligimda musait dgl yarim gun evin isine yardimci gelsin diyin cepten birazda para ciksin idrak eder anne babanin niye geldigini

Bir cok uyenin bunalmistir fikrine katiliyorum ancak bu saygisizligi karsisindakini huzursuz etmeyi gerektirmez size soyleyebilir ben darlandim diye bir cozum bulunur
Yardimci olmaya calisan koca koca insanlari huzursuz etmenin bir mantigi yok

Hem terbiyesiz hem ukala saygısız hemde kibirli. Ne zannediyor kendini? Ailenizi ezdirmeyin lütfen. Yazık günah insanlar yardım etmeye çalışıyorlar. Siz babanızdan daha da çok üzülmüşsünüzdür babanızı üzüntülü görünce eminim. Babalara zaten kıyamıyorum çok kötü oldum

annem babam bölümlerini kv kp diye değiştirin

benzer tepkiler gelinler tarafından da gösterilir

bağımsız hayatınızı kurun

gelip severlerse yahut bakarlarsa da akşam olunca gitsinler

şehir dışında yaşıyorlarsa da misafirlik süresini aşmasınlar

adam evinde çocukları ve eşi ile yalnız olmak istiyor olabilir

iyide arkadaşım anne baba yardım için geliyorlar yani kv kp gibi keyifleri için köy soğuk kışı burda geçirecez , bizim evi su bastı bu kıs sizdeyiz diyip yayılmıyorlar ,
ya adam olacak karısına yardım etmeyi kabul edecek yada bu duruma katlanacak , parasıda çoksa bir yardımcı tutacak ,

allah kadının dogurdugu çocuğa süt vermeyi bile mecbur kılmıyorken kocalara bok yemek düşüyor.

iyide arkadaşım anne baba yardım için geliyorlar yani kv kp gibi keyifleri için köy soğuk kışı burda geçirecez , bizim evi su bastı bu kıs sizdeyiz diyip yayılmıyorlar ,
ya adam olacak karısına yardım etmeyi kabul edecek yada bu duruma katlanacak , parasıda çoksa bir yardımcı tutacak ,

allah kadının dogurdugu çocuğa süt vermeyi bile mecbur kılmıyorken kocalara bok yemek düşüyor.

iyi de burada yardıma gelen kv hakkında da konu açılıyor

evde bebeğimi bana bırakmıyor, her şeyine atlıyor diye daha iki gün önce konu vardı

yani insan evinde yabancı istemiyor

eşi konu sahibine tabii ki yardım etmeli bu kesin

ama adamı bunun zorunda bırakmak lazım

"allah kadının dogurdugu çocuğa süt vermeyi bile mecbur kılmıyorken" düşüncenize katılamayacağım

sütünüz akarken bana ne kocam çocuğa süt annesi tutsun mu denmiş acaba

açıkçası evde anneanne dede olduğunda çocukların da disipline olamadığı kanaatindeyim ki bir de konu sahibinin kızına 3 yıl bakmışlar daha önce muhtemelen onlara çok alışkın ve her dediğini de yaptırıyor

ben kendi annemler ile bir ay bir arada kaldım zor dayandım o nedenle adama da hak veriyorum

tavrı çirkin olabilir belki ama o da ailesini yaşamak hakkına sahip

Ama konuşurken cümlelerinize çok dikkat edin cümlelerinizde suçlama havası sezmesin ya da hulivıd filmlerindeki gibi senin derdin ne ha dostum tarzı olmasın :KK53: "gerçekten seni düşünüyorum bi çözüm yolu bulmak istiyorum ama bunu yaparken de ailemi kırmak istemiyorum" tarzı sezdirin, konuyu tartışmaya getirirse empati yaptırmaya çalışın kendinin dede olduğunu düşün yardım niyetiyle kızına gidiyosun filan gibi hala tartışmaya devam ederse üstelemeyen öfke devreye girmiştir ve öfke anında insalar mantıklarını çalıştıramazlar, uzatmayın(dua edin:)) hiç bişey birbirimizi üzmeye değmez diyin ve kendi haline bırakın...

Esinle konuş niye böyle davrandığını sor ailen konusunda Allah razı olsun onlardan ki bakıyorlar ilgileniyorlar arada bi kaynanan arada bir annen gelsin ilgilensin esin eve geleceği zaman hepsi gitsin ve akşamda esin sana yardımcı olsun ozaman tatlıya bağlanır herşey boşanmayı dusunme ortada bosanmalik bir durum yok küçük bebeğin var kızın var onları dusun tatlıya bağlamaya calis

Cok sinir bozucu bi kocan varmis Allah yardimcin olsun ..
Oyle bir sey olsa
Onu odaya ceker yaptigina yapacagina pisman ederdim sanirim ..

işten gelir ağzının ucu ile slm der. alır battaniyesini yatar
. saçma sapan laflar sokar. babam perdeyi kapar mesela ardından açar.hep aksi anlıyacağınız

Bunlar cok yanlis. ailenizi ezdirmeyin.

aksam kızım bişey istedi. ağladı
babam verdi diye yapmadığı konusma kalmadı.

Bu konuda esiniz hakli olabilir. belki cocugunun egitiminde hassas bir durumdur, aglayarak her seyi elde edemeyeceklerini ogretmeye calisiyordur ve bababizin onu alarak kendisini cignemis oldugunu dusunmustur. esiniz hayir demisti de babaniz mi alip vermisti misal? cocuk yetistirirken anane babane dede etkisi bazen cok cok olumsuz olabiliyor. ne kadar iyiliklerini de dusunseler onun babasi esiniz sonucta. baska bir mesajda kendini ne saniyor ki ya da o kim ki falan demissiniz o hic olmamis. esiniz ve siz cocuklariniz nasil yetistirilecegi konusunda son karar merciisiniz. hayir demisse bunu dede cigneyemez.

Bence esinle konusman birsey degistirmicek cunku o karisinin annesine babasina saygisizlik edecek kadar ök"z cok afedersin.

Kirmadan annen ve babanla konus. yukarda bir arkadasinda dedigi gibi ev isini aksat ütüyü yemegi aksat aksamda cocuklarin birisinin bakimini ona birak.

Benimde 5 yasinda bir kizim 1 yasinda 1 oglum var. esim ilk zamanlar yardim etmedigi gibi cocuga bakmanin cok kolay oldugunu soyler dururdu. ben bankaya gitmem lazim yada yakindaki marketten bisey almam lazim 5 dakika ilgilen diyordum ve cikip magazalari gezmeye gidiyordum en az 1 saat. geri geldigimde nerde kaldin diye sordugunda cok sira vardi diyordum.boyle boyle anladi cocuga bakmanin kolay olmadigini ve artik yardimci oluyor. ayrica bebegim 2 haftalikti ben tekrar ise basladim ve cok yoruluyordum ev islerinide aksatiyordum.

Merhaba arkadaşlar..

eşimle 8 yıldır evliyiz. bi kızım var 5 yasında. birde 6 aylık bir bebeğim var.
bebeğim doğduğundan beri inanılmaz huysuz bir bebek. kızımda kıskandı biraz
doğal olarak. psikolojisi bozuk bugünlerde :KK43: belimden rahatsızlandım. tek başıma
çok zorlanıyorum ikisi ile.. (kızım kreşe gitmek kesinlikle istemedi) annem ve babamda
bu durumumu görüyor. haliyle bana üzülüyorlar. bebeğim gercekten hiç ama hiç durmuyor
hep kucakta.. ağlama halinde.

annemler gelip bende kalıyor. yardımcı olmak için. insanlar hem bana yardımcı oluyor.
kendi rahatlarını bırakıp geliyorlar.hemde surat çekiyorlar. benim çocuklarımı çok çok seviolar
sadece onların hatrı için katlanıyorlar. işten gelir ağzının ucu ile slm der. alır battaniyesini yatar
. saçma sapan laflar sokar. babam perdeyi kapar mesela ardından açar.hep aksi anlıyacağınız

kızımı gercekten çok sever babam. ve herseyi ile ilgilenir.. aksam kızım bişey istedi. ağladı
babam verdi diye yapmadığı konusma kalmadı. sen karışamazsına getirsi koskoca adama..
ki babamla kızım arasında çok guzel bi bağ vardır. babamda cok sinirlendi ve üzüldü. balkona çıktı bi sigara
içti ve gitti.. arkasında bi hoşçakal bile yapmadı.

ne yapacağımı şaşırdım. bazen boşanmayı bile düşünüyorum. hiç mutlu değilim. ve cok yorgunum.
daha beter hasta olmaktan korkuyorum :KK43: bana bir akıl verin..
adam ne bunalacak zaten gayet rahatmış baksanıza battaniyeyi alıp yanlarında yatabilecek kadar.. çok sinirlendim çok ama odun kocana değil ailene kızdım, damatsa damat ağzının payını versinler terbiyesiz.. bu kadar fedakar ailelere yapılan terbiyesizliği sindiremiyorum
Aynı benim eşim,bu davranışları yüzünden nefret ettiriyorlar kendilerinden,benim annem dogumuma gelmişti annemi kovmaktan beter etti i suratiyle ,davranışlarıyla.ama anlatamiodum esime ,benim ailem keyiften gelmedi senin çocuklarına bakıyorlar senin ,annemin etrafında dolanman lazım minnetini tesekkurunu gostrrmen için diye.ama ne fayda en sonunda annem dayanamayıp 15 gün lohusayken gitti.bu kişilik terbiye ile alakali değişmiyor huyları .sonuç ayrılıyoruz artık bir suru olaylar yaşattı bana ,değmez annem beni kocam için dogurmadi

Back