• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin saygısızlığı (lütfen bir yardım edin bunaldım)

Millete iyilik batar adamcağız ilgili ama damat bildiğin ka.ma Allah yardımcın olsun boşanan bir dert boşanmanın başka

Kesinlikle cok buyuk terbiyesizlik. Insan olsun biraz esiniz. Ailemi cekemeyen bir guler yuz gostermeyen adami ben de sevmem. Ayni şekilde ben esimin ailesine bunlari yapsam esim de beni sevmez sevmesin de zaten!.
Insanlik ayri bir sey. Hem yardim etme hem de yardim edene burun kivir. Ne guzel bir dunya.

eşiniz yaşlanınca kızlarınıza kendisini hangi yüzle baktıracak merak ediyorum
adam bedavadan iki kız babası resmen
ve aşırı nankör

Az yesin de uşak tutsun bari.

Evet, evde yabancı varken gerilebilir, fakat tepkisi çok ayıp.

Kımse kusura bakmasın da adam eve gelnce rahat edecek dıye logusa sayılan belınden rahatsız bır kadın gebersın mı ya !!! zaten butun gun ugras dur ıkı cocukla brde aksam adamla ugras hayret bırsey ya aadam calısıyr dıye aksam kafa dınlemek ıstıyor ama kadın belınden rahatsız halıyle ıkı cocukla ugrascak dınlenmeyecek kımseden yardım almayada hakkı yok oh ne ala memleket bence tavız verme kcana rahat batmıs resmen al karsına dekı annemle babamın yaptıgı yardımı yapacaksan onlar gıtsın de ama bence bı surelıgıne sen annenlere gıt kalsın bı basına davar
O zaman çocuk dogurmayacaktı yeniden?
Böyle bi şey kabul edilemez o zaman erkeklerde benim gücüm ev gecindirmeye yetmez ailemle oturalım deyince kızmayacaksınız hanımefendi.Aynı şey çünkü gücü yetmiyor napsın adam derim ben de size.
Aile gelip eve yerleşecegine kızına yakın bi yere taşınsın,kızlarına gündüz yardım eder akşam dönerler.Mantıklı olan yardım denilen odur çünkü burada kızlarının evine yerleşmiş bi aile görüyorum ben.Damat da istemiyor,haklı da.Kendi annemi düşünüyorum üstüne para versem gelip kalmaz benim evimde bu şekilde doğru değil çünkü.
Olayı tersinden düşünün mantıksızlığınızı göreceksiniz

O zaman çocuk dogurmayacaktı yeniden?
Böyle bi şey kabul edilemez o zaman erkeklerde benim gücüm ev gecindirmeye yetmez ailemle oturalım deyince kızmayacaksınız hanımefendi.Aynı şey çünkü gücü yetmiyor napsın adam derim ben de size.
Aile gelip eve yerleşecegine kızına yakın bi yere taşınsın,kızlarına gündüz yardım eder akşam dönerler.Mantıklı olan yardım denilen odur çünkü burada kızlarının evine yerleşmiş bi aile görüyorum ben.Damat da istemiyor,haklı da.Kendi annemi düşünüyorum üstüne para versem gelip kalmaz benim evimde bu şekilde doğru değil çünkü.
Olayı tersinden düşünün mantıksızlığınızı göreceksiniz

Olayi tersinden dusunseniz de cocuklara bakip yorulan kadin olacak.

Bu adamin cocuk bakimina ne katkisi varmis ki kapris yapma hakki olacak?

Kaldi ki kapris yapsa bile esine yapabilir, yardim etmeye calisan aileye yaptiklari tek kelime ile igrenc.

Burada bi konu vardı geçenlerde kayinvalidem bana annelik yaptırmıyor diye.Hepimiz tepkini koy o senin çocuğun sen yetistirmelisin dedik.Ee değişen nedir?Burada da konu sahibinin babasının yaptığı da aynı şey.Adama babalık yaptırmıyolar otoritesini sarsıyor dedesine mi kalmış annesinin babasının onaylamadığı biseyi torunu ağlıyor diye almak.Adam da tepki göstermiş yanlış olan bi şey yok.
Allah eşinize sabır versin

Kaldi ki kapris yapsa bile esine yapabilir, yardim etmeye calisan aileye yaptiklari tek kelime ile igrenc.
İyi de çocuk yapan her kadın sorumlulugun çogunun kendisinde olacağını bilerek yapıyor zaten.Erinecekseniz çocuk dogurmayacaksınız.
Valla adama kızlarının dedesinden ananesinden sıra gelmiyor babalık yapmak için bence.Babalık sonradan öğreniliyor bilirsiniz iletişim kurmaları lazım ama adam kızına sözünü bile geçiremiyor ki neymiş ağlamış da dedesi kiyamamis.Bu mu çocuk bakımına katkı.

Hanımefendi bu üslubunuz çok kötü bence. Ne demek ne zannediyor kendini? o sizin eşiniz farkında mısınız tüm gün sizin için çalışıyor, para kazanıyor sizde sanki eşiniz hiçbirşey yapmıyor da herşeyi babanız yapıyor zanneder. Sonuçta babanız tüm gün evde ve torunu için her dede herşeyi yapar ama burada eşinizi harcamanız hiç hoş değil.

O evin reisi babanız değil önce onu idrak edin. Resmen adamı dışlamışsın ne sanıyor kendini diyorsunuz komşudan söz eder gibi. Adamda dışlandığının farkında ve haklı. Sen resmen ailenle bir hayat kurmuşsun hiç laf edilmesin istiyorsun ama eşini düşündüğün yok cinsel hayatınız o evde nasıl yürüyor merak ettim. Yarın öbür gün aldatsa sizi dert yanar nankör dersiniz ama eşinizin de ilgiye ihtiyacı var.

Hadi siz bu cinsiyetci mesaji yazdiniz, begenenler nasil begendi onu anlayamadim.

Evin reisi de reisi, bu ne demekse. Kadin da hizmetcisi mi evin?

Ne demek, hem esinin ailesine minnet duyacagina terbiyesizlik yapacak, hem de aldatsa hakli mi olacak size gore?

Buradaki konulardan kafalar karisiyor herhalde. Yalniz dikkatinizi cekerim, kayinvalide kayinpeder eve yerlestiginde kadinlar butun gun onlarla vakit gecirip onlara hizmet ediyor.

Bu konu ile alakasi yok yani.

En çok da şunu anlamıyorum kayınvaliden kayınpederin olsa sen ister miydin? diye empati yapması
istenmiş kadından.. Sanki kadının annesi babası keyfinden gelip ev'e yerleşmişler gibi..

Kaldı ki kayınpeder kayınvalide olsa istememesi çok normal çünkü onlar ''genelde'' hizmet bekliyorlar.
O hizmeti de kadın yapmak zorunda tabi istemez ama biri de çıksın söylesin hangi erkek hangi
koca kayınvalidesine kayınpederine hizmet ediyor uğraşıyor da Karı-Koca bu hususta aynı
kefeye konulabiliyor?

Ben doğum yaptığımda kv yanımıza kalmaya gelmişti ben çok memnundum ama eşim kendi annesinin gitmesini istedi çok istiyorsan birini tutayım sabah gelsin akşam gitsin demişti:KK48:

Kızınızın kreşe gidip gitmemek konusunda fikri olamaz yrn okula gitmeyecem dediğinde de gitmek istemiyorsan gitmemi diyeceksiniz.
Ben kreşe gönderemem diyorsanız kızınızı ailenizle gönderin kendi evlerinde baksınlar huzursuz bir ortamdan sa sizden biraz uzak kalması daha iyi olacak. Erkeklerde lohusalık sendromuna girebiliyor:KK48: şahsen benim 2 doğumumda da eşim girdi sendromlara:oha:
Yaptığı saygısızlık ama belki kendi aileside olsa aynısını yapacaktı.
Eşiniz de aileniz yanınızda olmayınca size destek olup olmayacağını görür ona göre davranırsınız

İyi de çocuk yapan her kadın sorumlulugun çogunun kendisinde olacağını bilerek yapıyor zaten.Erinecekseniz çocuk dogurmayacaksınız.
Valla adama kızlarının dedesinden ananesinden sıra gelmiyor babalık yapmak için bence.Babalık sonradan öğreniliyor bilirsiniz iletişim kurmaları lazım ama adam kızına sözünü bile geçiremiyor ki neymiş ağlamış da dedesi kiyamamis.Bu mu çocuk bakımına katkı.

Cocuk yapan adam dusunmeyecek mi peki? Bu adam neyi dusunuyor, ne yapiyor bu konu ile ilgili?

Hasta ve 2 cocukla ugrasan esine yardim etmek yerine hayatini zorlastiriyor adam.

Varsayimlar uzerine konusuyorsunuz ki gercekci degil bu varsayimlar. Bu kadar terbiyesiz bir adam esinin ailesi olmasa kadini yatagina yatirip cocuklari altin kasikla besleyecek degil.

Su eslerin terbiyesizliklerine bahane bulmanin da sonu yok. Burada hangi konuda kadin esinin ailesi evdeyken battaniye altindan aileye laf sokabiliyor? Hangi kadin kayinpederi azarlayip evden yollatabiliyor?

Resmen anlamsiz kiyaslamalar.

Burada hangi konuda kadin esinin ailesi evdeyken battaniye altindan aileye laf sokabiliyor? Hangi kadin kayinpederi azarlayip evden yollatabiliyor?

Hele bir denesin bakalım bir kadın bunu ne oluyor? En hafifi bakın en hafifi diyorum adam boşanmaya karar
verir ve bunu da yapar geri dönmez. Ağırlarını yazmak bile istemiyorum neler olabileceğini zira
3.sayfa haberleri gibi sonuçlar o ağırları..

Hele bir denesin bakalım bir kadın bunu ne oluyor? En hafifi bakın en hafifi diyorum adam boşanmaya karar
verir ve bunu da yapar geri dönmez. Ağırlarını yazmak bile istemiyorum neler olabileceğini zira
3.sayfa haberleri gibi sonuçlar çıkması olası..

Empati ve kiyaslama benzer orneklerde yapilir.

Yani tutup da evde butun gun kayinvalide kayinpeder kaprisi ceken, bir de onlara hizmet eden anneler ile, ise gitti diye kendini dunyanin hakimi sanan, terbiyesiz adamlar kiyaslanamaz.

Baglamdan sapiyor bu ornekler. Kayinpeder aglayinca istedigini vermis, aman ne kadar da kotu. Sanki aglayinca istedigini vermeyen dede var su ulkede. Bu 1 aylik bebege tarhana iciren kayinvalide ile ayni sey degil yani.

Adamin ozu terbiyesizmis, bahane aramis ve sorun cikarmis, bu kadar basit.

Cocuk yapan adam dusunmeyecek mi peki? Bu adam neyi dusunuyor, ne yapiyor bu konu ile ilgili?

Hasta ve 2 cocukla ugrasan esine yardim etmek yerine hayatini zorlastiriyor adam.

Varsayimlar uzerine konusuyorsunuz ki gercekci degil bu varsayimlar. Bu kadar terbiyesiz bir adam esinin ailesi olmasa kadini yatagina yatirip cocuklari altin kasikla besleyecek degil.

Su eslerin terbiyesizliklerine bahane bulmanin da sonu yok. Burada hangi konuda kadin esinin ailesi evdeyken battaniye altindan aileye laf sokabiliyor? Hangi kadin kayinpederi azarlayip evden yollatabiliyor?

Valla o dediklerinizi ben de onaylamıyorum.Ee napmalıyız peki kadınlar battaniye altından laf sokamıyor kayınpeder azarlayıp evden göndermiyor diye bunu normal mi görelim.
Benim demeye çalıştığım şey bu yanlış.Iki taraf içinde.Konu sahibinin bi çocuğu var onada ailesi bakmış.Bu durumda düşünmesi lazım bi formül bulması lazım.O zaman bütün kadınlar çocuk doğurup eve ailesini toplasın mantıklı mı bu?
Benim varsayımı eleştiriyorsunuz ama siz de varsayım da bulunuyosunuz adam kadına yardım etmez diyerek.Eşlerimizden yardım beklemek yerine soluğu hemen ailemizin şefkatli kollarında mı arayacağız yani bu mu mantıklı?Neden evleniyoruz o zaman cocuk yapıp üremek için mi.Ben konu sahibinin eşiyle bi paylaşımı olduğunu hiç düşünmüyorum ama olmak zorunda.Evlilik böyle bi şey ve konu sahibi kesinlikle haklı değil kusura bakmayın

İnsanlar sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değil .Düzenlerini bozup sırf destek olmak için gelmişler .Ben olsam ailemi evden gönderirdim ihtiyacım kalmadığını söylerdim.Hafta sonlarında verirdim eline süpürge bez ne varsa bi güzel haftalık temizliği yaptirirdim. Akşamlarında öyle işten gelip yan gelip yatirmazdim .Ben çorba yapiyorsam ona salata yap derdim. Elini taşın altına koysun bence artık

Valla o dediklerinizi ben de onaylamıyorum.Ee napmalıyız peki kadınlar battaniye altından laf sokamıyor kayınpeder azarlayıp evden göndermiyor diye bunu normal mi görelim.
Benim demeye çalıştığım şey bu yanlış.Iki taraf içinde.Konu sahibinin bi çocuğu var onada ailesi bakmış.Bu durumda düşünmesi lazım bi formül bulması lazım.O zaman bütün kadınlar çocuk doğurup eve ailesini toplasın mantıklı mı bu?
Benim varsayımı eleştiriyorsunuz ama siz de varsayım da bulunuyosunuz adam kadına yardım etmez diyerek.Eşlerimizden yardım beklemek yerine soluğu hemen ailemizin şefkatli kollarında mı arayacağız yani bu mu mantıklı?Neden evleniyoruz o zaman cocuk yapıp üremek için mi.Ben konu sahibinin eşiyle bi paylaşımı olduğunu hiç düşünmüyorum ama olmak zorunda.Evlilik böyle bi şey ve konu sahibi kesinlikle haklı değil kusura bakmayın

Benim varsayimimi konu sahibi ornekleri ile onaylamis ama. Esi yardim etmedigi icin 2 cocukla basa cikamiyormus.

Konu sahibinin esinin davranislarini yapan herhangi bir insana saygi duymam mumkun degil, bu yuzden size katilmiyorum. Simariklik adamlarin optimum ozelligiymis gibi davraniliyor resmen. Kadin acsa konuyu, terbiyesizlik yapmissin, yardim etmeye gelmisler, kibarca esinle konussaydin, evden gonderseydiniz yazilacak, ama adamin terbiyesizliklerine bunalmis canim deniliyor.

Hem de cocuk bakiminda kimin daha cok bunalacagi tartismasiz iken. Adamlar egosundan minnet icin bile basini egmiyor, kayinvalidesine burun bile kiviramayan kadinlar ise bunu onayliyor.

Bana gore cifte standart.

bazen düsünüyorum ilk cocugum zorlanıyorum bukadar zorlanmaya kv kp gelip cok yardım ederler ve hatta cok seviyor benim izni olmadan birseyler alıyor cok sinirleniyorum rahat edemiyorum

esiniz sunuda düsünüyor olabilir. iki çocuga ilk bakan senmisin diye . siz karsı karsıya getirmeyeceksiniz

Ben sizin yorumlarinizi genel olarak begeniyorum ama bu konuda kesinlikle katilmadim.Adam onlar olmasa belki de yardim edecek.Ama babalik yapmaya firsati kalmamis.
Ayrica sadece yardim eden kv kp lerde var.Hizmet beklemeseler bile uzun zaman kalsalar yine de kadinlar sikayet ediyor.Kayinvalide yemek yapiyor, mutfagima karisiyor.Kendi evi gibi davraniyor diye cok konu acildi burda.
Ustelik cocuklar bu kadar simartilirsa tabi ki zor cocuk olur.Kizim kesinlikle krese gitmek istemiyor demis bir de saka gibi.

Klavyede problem var yazim o yuzden kotu.

Back