• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin saygısızlığı (lütfen bir yardım edin bunaldım)

Empati kurmaktan hep aciziz malesef
Lütfen kendini eşinin yerine koy ve öyle davran sen rahatsın ama asla eşin rahat olmaz benim babam anneanneme 1 hafta dayanamadı her hafta ziyarete gideriz babam annemi uyardı Allah tan

Ben sizin yorumlarinizi genel olarak begeniyorum ama bu konuda kesinlikle katilmadim.Adam onlar olmasa belki de yardim edecek.Ama babalik yapmaya firsati kalmamis.
Ayrica sadece yardim eden kv kp lerde var.Hizmet beklemeseler bile uzun zaman kalsalar yine de kadinlar sikayet ediyor.Kayinvalide yemek yapiyor, mutfagima karisiyor.Kendi evi gibi davraniyor diye cok konu acildi burda.
Ustelik cocuklar bu kadar simartilirsa tabi ki zor cocuk olur.Kizim kesinlikle krese gitmek istemiyor demis bir de saka gibi.

Klavyede problem var yazim o yuzden kotu.

Bakin bu konuda da gorebileceginiz gibi kadina cocuk bakimi yukleniyor, adama ise reis sifati. Halbuki kime gore, neye gore?

Cocuk bakimi hem anneye hem babaya ait. Adam calistigina gore, kadin da belinden rahatsiz olduguna ve 2 cocuga bakamayacagini dusundugune gore, kadinin ailesi babanin rolunu fedakarlik yaparak ustlenmis oluyor.

Adam battaniye altindan laf sokabilecek tiynette biri, aksam eve gelip tum gun yardim eden aileyi azarliyor. Konu sahibi de demis ki ugrasmiyor cocuklar yesin etsin diye. Ben bu sebepten babanin yardima hazir biri oldugunu dusunmuyorum.

Eger adam aileye terbiyesizlik yapmadan esine alternatif sunsaydi, ve evdeki rahatsizligindan bahsetse idi yorumum cok farkli olurdu. Ancak adam apacik terbiyesiz bana gore.

Bunun disinda krese gondermemek tamamen sacmalik. Konu sahibi cocuklar yuzunden kafayi yemis gibi gorunuyor.

Ekleme: Ornek verdiginiz konularda konu sahipleri buraya yakiniyor yalnizca, en fazla surat asiyor. Belki o yuzden bile azar isitiyorlar eslerinden. Mesela o konu sahipleri de yardim etmeye gelmis ailenin yaninda battaniye altindan kustahca laf soksa, onlara da acik acik terbiyesizlik yaptiklarini yazarim. Zaten esin ailesi butun gun eve yardim etmisken isten gelip battaniye altinda yatan ve laf sokan kadin orneginin milyonda 1 oldugunu dusunuyorum.

Kayınvalide, kayınpeder kelimelerinin yerine annem , babam kelimeleri gelince nasıl yorumlar değişivermiş.

O yorumları "kv doğumdan beri bende kalıyor" konularına kopyalamak lazım:)

Konu sahibi, büyük kızınızı kreşe geçen yıldan başlatacaktınız. Doğumdan sonra başlatmanın sakıncalı olduğunu herkes bilir. Çocukta, kardeşim olunca beni evden gönderdiler hissi oluşur.
Ben eşinizi haklı buldum. Gelinler gibi damatlar da evde uzun süre yatılı misafir istememe hakkına sahipler. Sizin kendi aileniz olduğu için her yaptıklarını iyilik olarak görüyorsunuz. Aksi durumlarda da erkekler ailelerinin kusurlarını görmüyorlar ama gelinlere her hareketleri batıyor. Belki eşinize de batıyordur.
Ailenizi bir süreliğine gönderin ve eşinizden her konuda yardım isteyin. Çocuklarla iletişim kurmasına fırsat verin. Artık kendi düzeninizi kurma zamanınız gelmiş.

Bakin bu konuda da gorebileceginiz gibi kadina cocuk bakimi yukleniyor, adama ise reis sifati. Halbuki kime gore, neye gore?

Cocuk bakimi hem anneye hem babaya ait. Adam calistigina gore, kadin da belinden rahatsiz olduguna ve 2 cocuga bakamayacagini dusundugune gore, kadinin ailesi babanin rolunu fedakarlik yaparak ustlenmis oluyor.

Adam battaniye altindan laf sokabilecek tiynette biri, aksam eve gelip tum gun yardim eden aileyi azarliyor. Konu sahibi de demis ki ugrasmiyor cocuklar yesin etsin diye. Ben bu sebepten babanin yardima hazir biri oldugunu dusunmuyorum.

Eger adam aileye terbiyesizlik yapmadan esine alternatif sunsaydi, ve evdeki rahatsizligindan bahsetse idi yorumum cok farkli olurdu. Ancak adam apacik terbiyesiz bana gore.

Bunun disinda krese gondermemek tamamen sacmalik. Konu sahibi cocuklar yuzunden kafayi yemis gibi gorunuyor.

Cocuk bakimi evet hem anneye hem babaya aittir burada hemfikiriz zaten.
Yemek olayinda zaten adam tamamen hakli.Konu sahibi demis ki annem binbir nazla yediriyor(5 yas cocuguna).Esim birak acikirsa yer demis.Sizce hangisi daha mantikli?
Belinden rahatsizlanmis tamam rahatskz oldugu sure boyunca yardima gelinilebilir.Ama 6 ay boyunca surekli kendi anne baban olmayinca birileri ile her aksam beraber olmak zor bana gore.Ben katlanamam.
Evet kibarca soylemesi gerekirdi laf sokmak yerine.Ama konu fazla ayrintili yazilmamis, adam yardimci olur mu olmaz mi , daha once istemedigini soyledi mi bu onemli ayrintilar yazmiyor aslinda.Ikimizde biraz ihtimaller uzerinden gidiyoruz.

Cocuk bakimi evet hem anneye hem babaya aittir burada hemfikiriz zaten.
Yemek olayinda zaten adam tamamen hakli.Konu sahibi demis ki annem binbir nazla yediriyor(5 yas cocuguna).Esim birak acikirsa yer demis.Sizce hangisi daha mantikli?
Belinden rahatsizlanmis tamam rahatskz oldugu sure boyunca yardima gelinilebilir.Ama 6 ay boyunca surekli kendi anne baban olmayinca birileri ile her aksam beraber olmak zor bana gore.Ben katlanamam.
Evet kibarca soylemesi gerekirdi laf sokmak yerine.Ama konu fazla ayrintili yazilmamis, adam yardimci olur mu olmaz mi , daha once istemedigini soyledi mi bu onemli ayrintilar yazmiyor aslinda.Ikimizde biraz ihtimaller uzerinden gidiyoruz.

Elbette doğru olan acıkınca yemesi, yemeye zorlanmaması.

Ama burada önemli olan annenin tercihleri, çünkü çocuk bakımı onun sorumluluğuna bırakılmış. Hem işin büyük yükünü kadının ailesi çekecek, hem de akşam da adamın anlık isteklerine göre tavır değiştirecekler. Bu bana gerçekçi veya insani gelmiyor.

Bu örnekleri de çok sık görüyorum. Babalar işin ağır yükünü çekmiyor, ama canları isteyince uzman kesilip anneleri azarlıyorlar.

Bence 2 aile aynı evde zaten yaşayamaz. Buna son verilmeli, bunun için de adam terbiyesizlik değil fedakarlık yapmak zorunda. Maddi gücünü zorlayıp bakıcı tutmalı, veya kendisi 2 kişilik yardım etmeli.

Yani adam şu an hiçbir çözüm sunmuyor, yalnızca sorun çıkarıyor. Öyle veya böyle 6 ay hasta eşine yardım eden aileye terbiyesizlik yapma lüksü yok bana göre.

İhtimaller üzerinden farklı yorumlar yapıyoruz evet, ayrıntıları öğrenmeden kesin konuşmak mümkün değil.

Esin tepkilerinde çok haklı , hiç konustunmu adamla evde sürekli senin ailenin olmalarından rahatsız mı yada çocuklar için nasıl bir çözüm bulabiliriz. Tmm onlar yani senin ailenin hiçbir suçu yok onlar yardım için ordalar ama onları bu konuma dusuren sensin canım. Çünkü eşinin ne hissettiğini sormalisin çocuklar hakkında ona danışmalısın. Kaynanan ve kp sürekli sende olsaydı ne hissederdin yardım için. Kimse kusura bakmasın bir iki gün kalınabilir tabiki ama sürekli gelmek biarada olmak saygıyı yitiriyor, adamın evde düzeni huzuru kalmamış . Ona bi fırsat tanisan belki yardım edicek sen sanki ailenle yapmissin o çocukları öyle davranıyorsun. Ben olsam bende esin gibi tepkiler verirdim, kimse benim fikrimi sormasa hergun eşimin ailesi bizde olsa yardım için bile olsa. Adam sonuna kadar haklı..

3. İçin çok iyi korun derim.
Kendi adınıza çok haklısınız. Ne olursa olsun saygısızlık asla kabul edilemez. Yanlız,
Eşiniz ötekileşmiş gibi olmuş kendi evinde. Kendini yanlız hissetmiş ve korumaya geçmiş.
Çok müdahil olmasalar da bu durum ona batabilir. Ayni durumda kv. Kp. Gelmiş olsaydı sizde rahat etmezdiniz.
Eşinizi anlamaya çalışın.
Konuşun ve çözüm önerisi sunmasını isteyin.

Tamam evde anne babanız olmadan kocanız daha rahat edecek belki bu durumdan bunalmıştır ama hep yan gelip yatmak isteyecek rahat rahat hem de çocukları üzerine atacak senin. Anne babanın her gün gelmesini istemiyorsa çocuklarına da kendi bakacak o zaman bu kadar basit. Rahatsızmışsınız hem.

Belki de 5 yaşındaki kızınız sürekli anneanne ve dedesi etrafında pervane oldukları için kreşe gitmek istemiyordur.
Bir de yaşı gelmiş de geçiyor bile mutlaka ama mutlaka gitmesi lazım kreşe veya anasınıfına.
Seneye okula gidecek bu çocuk.Gerekirse bi uzmandan yardım alın fikir danışın herkes size aynı şeyi söyleyecektir.
Mesela günde 1 saatle başlayın hergün giderek artsın gitme saati böyle böyle alıştırın.Kreşten gelince de bol bol ilgilenin kızınızla mutlaka alışacaktır bu duruma.
Diğer bebek de 6 aylık olmuş artık toparlanmıştır biraz daha zaten kızınız kreşteyken onunla daha rahat ilgilenirsiniz.
Kısaca artık kendi düzeninizi kurma zamanı gelmiş de geçiyor bu yönteminiz yanlış geldi bana.
Çünkü hem eşiniz rahatsız olmuş bu durumdan hem de anne babanızın düzenleri bozuluyor yazık.
Tabi ki büyüklere saygıda kusur edilmemeli ancak ben de evimde özgür olmak isterdim açıkçası.

Yazılmış ya hani kv Kp gelse sen ne hissederdin diye. anlamıyorum ki aynı şey mi bu?
Empati ve kiyaslama benzer orneklerde yapilir.

Yani tutup da evde butun gun kayinvalide kayinpeder kaprisi ceken, bir de onlara hizmet eden anneler ile, ise gitti diye kendini dunyanin hakimi sanan, terbiyesiz adamlar kiyaslanamaz.

Baglamdan sapiyor bu ornekler. Kayinpeder aglayinca istedigini vermis, aman ne kadar da kotu. Sanki aglayinca istedigini vermeyen dede var su ulkede. Bu 1 aylik bebege tarhana iciren kayinvalide ile ayni sey degil yani.

Adamin ozu terbiyesizmis, bahane aramis ve sorun cikarmis, bu kadar basit.

Sabahtan beri aklımdan geçen ama yazmaya üşendiğim ne varsa yazmışsınız. ağzınıza sağlık

Babana çok üzüldüm ama eşin istemiyorsa niye kalıyorlar? Seviyor olmaları kalmalarını gerektirmez. Yaptıkları fedakarlığı takdir ediyorum ama kocan istemiyor ve orası onun da evi. Çocuklara bakıyor olmalarını minnetle karşılamak yerine evde olmalarından rahatsızlık duyuyorsa uzun süreli kalmayacaklar Yani mesela sen kv istemediğin halde sende gelip kalsa sen de surat asarsın. Eşine sor bakalım başka bir çözüm yolu var mıymış? Bakıcı tutun mesela. Aynı evde yaşamak zor çünkü ben de olsam istemezdim

Merhaba arkadaşlar..

eşimle 8 yıldır evliyiz. bi kızım var 5 yasında. birde 6 aylık bir bebeğim var.
bebeğim doğduğundan beri inanılmaz huysuz bir bebek. kızımda kıskandı biraz
doğal olarak. psikolojisi bozuk bugünlerde :KK43: belimden rahatsızlandım. tek başıma
çok zorlanıyorum ikisi ile.. (kızım kreşe gitmek kesinlikle istemedi) annem ve babamda
bu durumumu görüyor. haliyle bana üzülüyorlar. bebeğim gercekten hiç ama hiç durmuyor
hep kucakta.. ağlama halinde.

annemler gelip bende kalıyor. yardımcı olmak için. insanlar hem bana yardımcı oluyor.
kendi rahatlarını bırakıp geliyorlar.hemde surat çekiyorlar. benim çocuklarımı çok çok seviolar
sadece onların hatrı için katlanıyorlar. işten gelir ağzının ucu ile slm der. alır battaniyesini yatar
. saçma sapan laflar sokar. babam perdeyi kapar mesela ardından açar.hep aksi anlıyacağınız

kızımı gercekten çok sever babam. ve herseyi ile ilgilenir.. aksam kızım bişey istedi. ağladı
babam verdi diye yapmadığı konusma kalmadı. sen karışamazsına getirsi koskoca adama..
ki babamla kızım arasında çok guzel bi bağ vardır. babamda cok sinirlendi ve üzüldü. balkona çıktı bi sigara
içti ve gitti.. arkasında bi hoşçakal bile yapmadı.

ne yapacağımı şaşırdım. bazen boşanmayı bile düşünüyorum. hiç mutlu değilim. ve cok yorgunum.
daha beter hasta olmaktan korkuyorum :KK43: bana bir akıl verin..
Kocan olacak o adama artk dur de. Ya da onun ailesine de sana yapılanı yap anlasin

Ayy bacım dişe diş göze göz ailenden rica et birgün gelmesinler ailenden rica et bakalım ilgilenebiliyor mu? Gör bak bakalım onları mumla aramıyor mu ne demek senin için ailen gelirken onlara yüz çevirmek. Hep mi böyleydi bu adam yoksa sonradan mı böyle oldu acaba işlerinde bir problem ya da başka bir sorunu mu var? Bence kocanla bir konuş güzelce heralde o kadar da anlamıcak bir adam değildir. Ekonomik özgürlüğün var mı canım benim çocuklarını da bu adamla yetişrtirirsen onlara benzer yaa huyundan yaa suyundan mazallah!!!!!!!!!!!

Valla aileniz eve gelmiş sizlerle yaşıyor kocanı haksız bulmadığı anlattığın hikayede. Kendi evinde insan huzur bulmak ister. Ben annemin babamın evinde rahatımdır. Hiç biri kırılır mı üzülür mü demem. Babam tv nin sesini açar ardından alırım çok bağırıyor der kisarım. Hiç de alınmaz gocunmaz. Anneme çok rahat hoşlanmadığım şeyleri söylerim. Onlar da bana aynı şekilde yapar yeri gelir kızar yeri gelir tatlılıkla anlatır. Madem aynı evde yaşıyorsunuz esin onların yanında rahatını bozamaz. Ailen de bozmasın zaten. Ama bu tarz çatışmalar da aile hayatının olağan bir parçası saygısızlık falan değil.

Ama istiyorsanız ki eşim geldiğinde güler yüz göstersin otursun sohbet etsin bir şeyler paylaşsın o ancak misafieline geldiklerinde olur. Tabi eşinizin o halini bilemiyorum. Aileniz size 2-3 saatliğine oturmaya geldiğinde bir zahmet eşiniz o kadar sıkıntıya soksun kendini ama aynı evin içinde yaşadığınız müddetçe bunu beklemeyin.

Çocuk eğitiminde anne ve baba ortak karar vermeli. Ortak tutum sergilemeli. Yoksa çocuklar için kötü oluyor. Anane babaanne ve dedeler halaylar teyzeler bu tutuma uygun davranmalı. O konuda da kocanızı haklı buldum. Onun hayır dediği bir şeye dede evet dememeli.

dedesinin kızım için yaptığı fedakarlıkları anlatamam. birbirlerini çok seviyorlar. orada sen karışamazsına getirmesi onu çok üzdü. ne sanıyor kendi :KK43:

Babası sanıyor :)

Sen senin ailene yüz yaptığı için evet mutsuzsun ve böyle hissetmekte haklısın ama bilemiyorum yani. Aynı şekilde kv ve kp gelip sana yardım ediyor olsaydı ve sen bunalsaydin ya da benim kızıma benim vermeyi uygun gormedigim şeyi vermişler deseydin burada yorumlar çok farklı olurdu.

Baban niye size geldi. Annen yeterli değil mi?

O zaman çocuk dogurmayacaktı yeniden?
Böyle bi şey kabul edilemez o zaman erkeklerde benim gücüm ev gecindirmeye yetmez ailemle oturalım deyince kızmayacaksınız hanımefendi.Aynı şey çünkü gücü yetmiyor napsın adam derim ben de size.
Aile gelip eve yerleşecegine kızına yakın bi yere taşınsın,kızlarına gündüz yardım eder akşam dönerler.Mantıklı olan yardım denilen odur çünkü burada kızlarının evine yerleşmiş bi aile görüyorum ben.Damat da istemiyor,haklı da.Kendi annemi düşünüyorum üstüne para versem gelip kalmaz benim evimde bu şekilde doğru değil çünkü.
Olayı tersinden düşünün mantıksızlığınızı göreceksiniz

buyuk knusmamak lazım evlat herseyden onde gelır kımse sıcak evını bırakıp da damatın mahkeme duvarı gıbı suratını cekmeye gelmez yedıgı lafları sındırmeye calısmaz cunku grulen kadarıyla aılenın damada bır muhtaclıgı yok ınsanlar evlatlatına kıyamıyor.. dedınız ya benım aılem asla gelmez dıyr bı dusunun aglayan susmayan bır bebek logusa bır kadın ustelık belınden rahatsız (bel deyıp gecmeyın onun agrısını ceken bılır) bır tanede ayaklı cocuk ev ıslerı bu kadının gucu yetmıyor bellıkı uzuldugunu grmus aılesı bur kac aylıgına yardıma gelmıs... annesıyle babası kendı evınde oturyrdur emeklıdırler belkı bırkac ay ıcın duzenlerını bzmaya gerek var mı kendı evındeyse kıraya cıkmak akıl işimi... bence suz bu durumdayken sızın aılenızde gelırdı cok gaddar degılleerse tabı. brde cocuk yapmasaydı demıssınız nereden bılıyruz belkı cocugu esı ıstedı yada hatayla kaldı napsındı bakamam deyıp aldırsamıydı ? cok konusuyoruz ama bılneden knusuyruz herseyı yasayan bılır ben burda kadına hak verdım. Hadı herseyı gectık de ınsanlar knusa knusa anlasır deseydı kı guzellıkle ya hanım bak bende sana yardım edeyımde ben evde rahata edemıyrum annengıl gıtsın dıye nolırdu guzellıkle deseydı

Aradaki dengeyi koruyamamışsınız. Herkes çocuk sahibi oluyor ama ailesiyle yaşamaya başlamıyor zorlanıyorum diye...

Hamileliğiniz belli olunca çocuğu kreşe başlatmayı düşünmeliydiniz. Zaten yaşı geçmiş bile kreş için. Hani 2-3 yaşında olsa neyse de 4-5 yaş olup da gitmek istemiyor nedir? Seneye ilkokula gitmek istemese iyi tamam gitmesin mi diyeceksiniz? Çocuğa hiçbir kural koymayıp her istediğini yapıyorsanız tabi ki zorlanırsınız.

Siz kendi rahatınız için ailenizin de eşinizin de düzenini bozuyorsunuz bana göre. Ne aileniz gelip istenmediği yerde kalmak zorunda, ne de eşiniz işten geldiği zaman sizin ailenizle yaşamak zorunda.

Siz bi çözüm bulmalısınız, herkesin iyiliği için kızınızı yavaş yavaş kreşe alıştırıp, çocuğunuza kendiniz bakmalısınız.

Çocuğunuzu kreşe zorlamak istemiyorsanız da ikinci çocuğu onun okula başladığı seneye erteleyebilirdiniz.

Kısacası etraflıca düşünmek gerekiyor evlilik, çocuk vs konularına kalkışmadan önce.

Back