Eşimin para konusundaki tutumu yardım edin

Eşi belliki bir yerden para geldiğini biliyorsa onada güveniyordur..
İşte baştan alıştırmamak lazım, alışınca rahatlaşıyor bu erkekler. Nereden geldiğini bile sormayan erkekler var, öyle bir para aşkı var ki, cebinden çıkmasın da nereden çıkarsa çıksın...

Güveniyorlarda ondan..
Bana dokunmasın da bin yaşasın misali..
E hani o zaman erkeklik gururu, karın namusun ya hani, bir karına bakamıyorsun ya!
Tamam çalışmasına izin vermiyorsun o zaman sen karşıla, e madem durumun yok, karşılayamıyorsun, bırak çalışsın!
Kuru kuruya kocalık olmaz işte, fazla gurur demişler gerisini sen tamamla abla.

Cimri ise yapacak bişey yok,kavga etsen nereye kadar edeceksin,para istesen vermiyor dırdır ediyor adam.
Çalışmasına da izin yok,napsın şimdi kadın,eli mahkum annesinin verdiği paraya evet demek zorunda kalıyor.
Evleniyorsa bir erkek eşinin her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda..
Yok karşılamam derse, otursun anasının dizinin dibinde,kadınında canını yakmasın..

eline ver listeyi gitsin kendi alsın. görsün 15e pazar mı yapılırmış. ben sizde kızdım açıkçası. ben evlenicem yanımdaki kocayım diye gezecek ama ihtiyaçlarımı annem alacak yok öle şey. ben olsam asla anneme aldırmazdım.

sende onun ihtiyaçlarını karşılama!!! görsün gününü. ayyy biraz sert olun hanımlar bu ne ya. okudukça sinirleniyorum valla...

İşte ben parası olmayan evlenmesin dediğimde de fakirler bekar mı kalsın, işte onların hakkı değil mi diye taşlıyorlar. Al işte yani...

1 kilo meyve 4..5 tl ki zaten

Bununla birlikte kadın çalışmak istiyor kocası izin vermiyor para kazan da dilin uzasın değil mi diye

Yani bu fiyat üzerinden 4 çeşit meyve alsan 18 tl eder zaten. 15 tl ile pazara gönderip bir de üstüne ne yaptın o kadar parayı demek mantık dışı geliyor.
aynen canım biz 3 kişiyiz cidden az tüketiyoruz..meyve birde salata malzemesi alıyorum 30 tl..karnabahar,ıspanak pırasa vs yok yani..onları kışın almaya başlıycam..burda pazarda 100 tl harcayan arkadaşlar var..tereyağı ,peynir yumurta birde giysi taksiti veriyorlar pazara devamlı..onla 100 tl gidiyor diyo..

yanı bızde pazarda haftalık 30 tl fılan harcıyoruz
onunlada herseyımızı alıyoruz
1 haftada aldıkalrımız bıtmedıgınden dolap hep dolu ama harcadıgımız para az oluyor bence
kı 30 tl olmadıgı gunlerde cok
bızde 3 kişiyiz

Haklısın bazıları peynir, yumurtayı da pazardan alınca fiyat da ona göre yükselir, bu o kadının çok para harcadığını göstermezki ne yapalım yani açlıktan eşyaları mı kemirelim. Pazarda 50-60 tl rahat gidiyor ki bunun içinde sebze, meyve, salata malzemesi, patates soğan oluyor genelde. Diğer ihtiyaçlarımı marketten alıyorum aylık toptan eşim aylık yaklaşık olarak sırf markete etiydi, sütüydü, deterjanıydı derken 300-350 tl civarında ödeme yapıyor ve bugüne kadar hiç bunun lafını yapmadı.

ama olması gereken bu canım..yazın herhafta 50 lira gidiyordu..yazın sebze daha çeşitliydi..sebze yapmssan et yapacaksın her akşam et pişirmesi için zengin olması lazım:)kızın yaşı 21 sanırım yaşıda pek küçükmüş..tavsiyem çocuk için acele etmesin..evlilik çocuk oyuncağı değil..mecburi masraflar olmak zorunda evlenmeyecekti o zaman..çocuk olursa iyice daralır bu arkadaş..depresyona girer..çünki insan yavrusuna heves edip birşeylerde almak istiyor..ben kendime almasam çocuğuma mevsim geçişlerinde ihtiya.larını alıyorum..
hafta sonu beraber alışverişi yapabilirler evde ihtiyaç listesi hazırlayıp..kadın bu sorumluluğu üstüne almamalı değilmi

meyveye 15 salatalık malzemesine 15 verdim en son..soğanı patatesi vs yoktu:)her akşam yemek pişiriyorum..
700 gr kıyma alıyorum bir gün ekşili köfte bir gün köfte makarna yapıyorum..diğer gün haşlanmış tavuk pilav
bir gün yeşil mercimek..bir gün nohut ..kuru fasülye tarzı..hep bol salat ve yoğurt olur sofrada..böyle bir hafta geçer..

Tabii ki birlikte ihtiyaç listesi yapmaları gerekiyor, biz öyle yapıyoruz aylık market alışverişini bazen çocuklarla birlikte gidiyoruz ama çoğu zaman liste yapıyorum eşim tek hallediyor. Cumartesi günleri pazar olur bizim orada kışın genelde pazar alışverişini de eşim işten gelirken pazara uğrayıp yapıyor. İki çocukla pazar yapmak zor oluyor çünkü benim için bir de çalışıyorum sadece hafta sonum var ben temizlik yapıp çocuklarla ilgilenirken o dışarıda alışveriş işlerini hallediyor. Konu sahibi çocuk yapsa eşi ne yapar bilmiyorum açıkçası o zaman gider daha da fazla artacak. Kıyafetleri bu sene alıyorsun seneye birçoğu olmuyor çabuk büyüyor çünkü çocuklar eee haliyle ona göre de masraflar artıyor. Hayatta bazı masrafları kısamazsın tutumlu olmak güzel bir şey ama bu artık tutumluluktan çok cimrilik.

Bununla birlikte kadın çalışmak istiyor kocası izin vermiyor para kazan da dilin uzasın değil mi diye
vallahi kız daha 21 yaşında çalışsın kocasını ikna etsin..hazır çocuk yokken..bu devirde az para yetmez..herşeyde gözü kalacağına ölümlü dünyada ...

hepimiz tutumluyuzki..yaşamak için zaruri gereklilikler var hayat çok pahalı çok kirada veriyorsa geçim zor..kızın bahsettiği 15..tl 20 yl..parası olan o parayı kuaförde bahşiş diye veriyorki..bir erkek eşinin gözü kalmasın diye okadarda kısmamalı..hastalık derecesi bence evet resmen cimri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…