Aynen öyle cok iyi yapmissin. Bastan bunu idrak ettirmek lazim adamlara gerçekten cok saf ve dusuncesizler çünkü. Herkes banane kendi param derse ortada ev gecindirmeye para mi kalir. Evlilik karsindakine olan sorumlulugun hic takmayacaksan o insani bekar kalsaydin madem. Karşındakinin kalbini kırarak verdigin paradan da hayir bekleme zaten. Zaruri durumlarda kimse seytan degil verme demez zaten. Bi de 1-2 bin olur da soylemezsin hadi anlarim 75 bin cogu insanin 3 aylik maasi. Acun musun da dagitasin sormadan. Verdigi paranin ayda 10 katini aliyosa tamam almiyorsa sormali.Ben önceden olsa şaşırırdım ama insanların arsızlıklarına o kadar şahit oldum ki evlendikten sonra. Mesela eşimin abisi biz balayındayken daha 3 günlük evliyiz, düğünden çıkmışız, her şeyi kendimiz yapmışız, burnumuza kadar borca batmışız buna rağmen arayıp para istedi. O gün eşim o parayı gönderdi ama sonrasında ona dedim ki "Bir daha benim fikrimi almadan bir allahın kuluna bir lira bile atarsan işten çıkarım eşşek gibi ev geçindirmek zorunda kalırsın. Bu eve ben de para getiriyorum, bizim bütçemiz ortak, bunu kabullenemiyorsan da kapı orda". Ben çalışmasam biz geçinemeyiz mesela. Kocam eğer "Ben çalışıyorum anneme tabi ki para vericem" derse ben de o zaman "Tamam giderleri bölüyoruz madem öyle herkes kendi maaşını kendi harcasın. Bu eve 10 liralık bişey bile alınsa 5 5 ödenecek" derim. Ne o bana danışmadan ne de ben ona danışmadan kimseye 1 lira bile gönderemeyiz. Zaten anlayışsız insanlar değiliz. Zorda olsa ailemiz tabi ki destek oluruz ama gizli kapaklı ya da seni ilgilendirmez diyerek değil.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eşimin Abisi ve Para Konuları
- Konu Sahibi Chabas
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Evet katılıyorum. Eşin her masrafi karşılıyorsa ve konustugunda net olarak seni anlamayacaksa cok da celallenme C Chabas . Millete haddini bildirecem derken kendi refahindan olma. Ama refahina bi tehdit olusturuolarsa sürekli ve senin kazancin da bir sekilde telef oluyorsa o zaman konusman en azindan bir diş gostermen gerekir. Seni cok da razi sanmasinlar diye. İçinde bulundugun durumu ve eşini en iyi sen taniyorsun akıllıca hareket et üzülen sen olma. Millet rahat bunlarin yuzde birini dusunmeden mutlu mesut yasio ceremesini sen cekiyorsun.Yapmıyorsa ne olacak al şu hastane parasının yarısını, diğerini kardeşimden al yoksa başının çaresine bak mı desin? Eşitlik eşitlik diyorsunuz ya sizin evliliğinizde eşitlik yok ki zaten. Adam evi tek başına geçindiriyor sizden para almıyor üstelik size de annesine sağladığı imkanla olan özel hastane imkanını sağlıyor. Eşiniz madem eşitliğe meraklısın evin ve ortak giderlerin yarısını senin öde dese ne yapacaksınız? Ki kanunen diyebilir. Bu kadar sabit fikirli olmayın sizin gibi bir akrabamız yıllar önce aynı şeyi yaşadı, size verdiğim tavsiyelerin aynısını ona da verdim dinlemedi, kadın öğretmendi eşi doktor kendi annesinin kız kardeşlerinin gazına geldi gitti eşinin ailesi ile yüz göz oldu. Adam kavgalardan bıktı açtı davayı evini geçindirdiğini, eşinden para almadığını ve ihtiyaçlarını karşıladığını ispatladı eşinin ailesine yaptığı tartışmayı, kendisine yaptığı huzursuzluğu ispatladı boşandı. Kadın bir öğretmen maaşı kendi maaşının üçte biri iştirak nafakası ve bir çocuk ile kaldı bir başına . Adam iki sene geçmeden meslektaşı bekar bir doktor ile evlendi. Yeni karısı Üç kuruş yüzünden huzurunu bozmadı. Kaldı ki eşi kadar da kazanıyor, eşinin kızına bol bol kendi hediyeler alıyordu. O da doğurdu bir tanede mutlu mesut yaşıyorlar. En son eşinin ailesi ile sosyal medyadan resim falan atıyor demişlerdi. Akrabamıza gelince o kızını gazlayan annesi bile kocanı elinde tutamadın, rahatın beyde yoktu diye kıza laf soktu. Kendi kız kardeşi kendi yuvasını kurunca eşinin lafından çıkmadı, onunda psikolojisi bozuldu tedavi alıyordu en son. Kendi öz kızı bile babam ile kalmak istiyorum diye kazan kaldırdı. Üvey annesi ile arası iyiymiş, kadın kocanın kalbinin kızından geçtiğinin farkında hoş tutuyormuş, evde de psikolojisi bozuk bir anne var. Milletin gözünde de üç kuruş için yuvasını dağıtan kadın oldu. Yıllar sonra karşılaştık bir yerde tek dediği haklısın oldu. Meslek hayatımda da buna benzer o kadar çok örnek gördüm ki? Bakın hayatın hiç bir alanında mutlak eşitlik yoktur. Burada dediğim gibi elinizden ihtiyaçlarınızı talep edebilirsiniz, kendi paranızı birikim olarak biriktirebilir ya da ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz ancak eşiniz evin ihtiyaçlarını tek başına karşılıyorken ve size sizden para talep etmeden o imkanları sağlıyorken aynı jesti annesine yaptı diye onun parasının kavgasını, onun kararlarını ve kişiliğini yok sayarak ailesi ile mevzu konusu edemezsiniz. Ederseniz sonuçları çok ağır olur ve sonra pişman olursunuz, siz kendi birikiminize kendi ihtiyaçlarınıza odaklanın. Onları güzellikle yaptırmaya çalışın. Anlık fevri hareketler geri dönülmez zararlara neden olur.
Bu işin sencesi bence olmasin diye belirleniyor o süreler zaten. Ne kadar olsun mesela? 10 Yıl önce bana şunu yapmistin diye geleceksen 10 yildir da yapmıyor demektir, e devam ettigine göre de affetmissindir. Bir seyi ya affedersin ya edemiyorum der gidersin. Kadinlarin genel problemi zaten ne istedigini bilmemeleri. 5 yil önceki cinayet aydinlanir da suclu yeni suclu olur daha once belirsiz oldugu icin, sen biseye suc/kusur demen icin 6 aydan fazla düşünüyorsan zaten cok da sıkıntı yaratmiyorsun demektir bilmiyor musun suclu kim.tekrar söylüyorum, hukuk kendi sisteminin ilerlemesi için bazı kurallar koymak zorunda
kendine göre bir süre koyabilir, kendine göre gerekçeleri olabilir
kabul ettiği ve etmediği şeylerin olması çok normal
ama öte yandan biz de insanız ve duygularımız var
6 ay hiç de ihanet, şiddet gibi yaraların onarılması için yeterli bir süre değil duygusal anlamda
bunu yaşayan insanlar bana hak verecektir
ve bu ülkede bu tarz şeyler yaşamasına rağmen çoluk çocuk için , kendi şartları uygun olmadığı için
o süre zarfında boşanamayan ama sonrasında boşanmayı düşünen bir sürü kadının olduğu ülkemizin bi gerçeği
ha duygular kişiye göre değiştiği için hukukun buna duygusal bakması zaten imkansız
ama şunu da yinelemek isterim ki hayat, kağıt üstünde yaşanmıyor
bu yüzden zaten hapiste olması gereken bir sürü sapık, katil, tecavüzcü, hayvan istismarcısı salıveriliyor ve aramızda geziniyor
yok iyi hal indirimi yok bilmem ne vs derken bi bakıyorsunuz bazen adam hapse girmeden sıyırıyor
ülkedeki adalet ortada, vatandaşın hukuka (konu ne olursa olsun) duyduğu güven ortada
her neyse verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
Bi de bu delil oldugu durumunda 6 ay. Sen diyosun ki rapor yok delil yok iki sene gecti gene de suçlu sayilsin. Cok sacma bi pozitif ayrımcılık olur bu ve bunu suistimal eden de çok olur.
Ayrica hakimin karsisisa cikip cikip vazgecmek de diger hakimin bunlarin bosanacaklari yok bunlarin iliskileri boyle demek ki demesine de sebep olur. Net olmakta her zaman fayda var.
Canim sen niye en yakın kuyumcuya gidip esinin kartından kendine guzel bi bilezik almiyorsun soyle 80binlik falan. Bakalim ne diyecek. Niye aldin derse cocuklarimin gelecegine yatirim olsun diye dersin. Sonraki ay gene aynisini yap. Kendi kendini yiyeceğine bi kac bileziğin olsun kolunda. Sıkıntı ederse o zaman konusursun :)Evini geçindiriyor ama bana sormadan yüksek ödemeler yapıyorsa karışırım ben bişey alırken ona soruyorum eğer ufak bi miktar değilse
hukuk sisteminin işleyebilmesi için bazı yasal sürelerin olmasına bişey demiyorumBu işin sencesi bence olmasin diye belirleniyor o süreler zaten. Ne kadar olsun mesela? 10 Yıl önce bana şunu yapmistin diye geleceksen 10 yildir da yapmıyor demektir, e devam ettigine göre de affetmissindir. Bir seyi ya affedersin ya edemiyorum der gidersin. Kadinlarin genel problemi zaten ne istedigini bilmemeleri. 5 yil önceki cinayet aydinlanir da suclu yeni suclu olur daha once belirsiz oldugu icin, sen biseye suc/kusur demen icin 6 aydan fazla düşünüyorsan zaten cok da sıkıntı yaratmiyorsun demektir bilmiyor musun suclu kim.
Bi de bu delil oldugu durumunda 6 ay. Sen diyosun ki rapor yok delil yok iki sene gecti gene de suçlu sayilsin. Cok sacma bi pozitif ayrımcılık olur bu ve bunu suistimal eden de çok olur.
Ayrica hakimin karsisisa cikip cikip vazgecmek de diger hakimin bunlarin bosanacaklari yok bunlarin iliskileri boyle demek ki demesine de sebep olur. Net olmakta her zaman fayda var.
nasıl olsa aradan zaman geçse de, yasal süreyi kaçırsa da boşanmak istediği zaman başka gerekçeler sunup boşanabiliyor insanlar
tamam belki süresi geçtiği için o konu üzerinden yapamaz ama gider avukata danışır, işe yarar başka gerekçeler bulunur boşanır geçer.
Konu sahibi, bence eşinizin abisiyle konuşmayın sonuçları çok kötü olabilir.
Geçtiğimiz aylarda burada bir örneği oldu belki konuyu okumuşsunuzdur, oğlundan gelininden bayramda köye gitmek için araç istediler kadın 'hatırladığım kadariyla' kayinvalideye mesaj göndermişti sonrası kavga kıyamet, eşi boşanmak istiyorum falan dedi.
Sonu buralara gelmeden daha düzgün bir şekilde halletmeniz gerek.
Geçtiğimiz aylarda burada bir örneği oldu belki konuyu okumuşsunuzdur, oğlundan gelininden bayramda köye gitmek için araç istediler kadın 'hatırladığım kadariyla' kayinvalideye mesaj göndermişti sonrası kavga kıyamet, eşi boşanmak istiyorum falan dedi.
Ne diyeyim gidin diyin o zaman. Ben size tecrübeli biri olarak tavsiyemi verdim. Tecrübe ile sabit öngörüleri mi de söyledim. Hayat sizin koca sizin evlilik sizin, gidin ailesi ile annesi ile konuşun, sonuçları sizin hayatınızı etkileyecek sonuçta.Bakın burda konu altı üstü hastane gideri değil, abisinin eşimi enayi yerine koyması haksızlık yapılması ve bizimkinin de bunu anlamaması. Burda konu başka bir şey de olabilirdi. Örneğin, kayınvalidemlerin evinde acil bi ihtiyaç oldu mesela bulaşık mak bozuldu ve tüm parayı eşim gönderdi alın diye sonra benzer bi durum oldu diyelim çamaşır mak bozuldu abisi demesi gerekir ki öbürünü kardeşim aldı bunu da ben alayım. Öbürünü de kardeşim aldı bunun da yarısını göndersin. Böyle bi dünya yok kardeşinin iyi niyetini su istimal ediyor ve birinin buna dur demesi gerekiyor
Arkadaşım ben 15 yıllık hukukçuyum özellikle alanım özel hukuk yani bu konular. Bir erkek eğer evin giderlerini tek başına karşılıyorsa karısının parasını bile almıyor ise ki ; kadında çalışıyorsa kanunen gidenlere ortak katılmak zorunda; size bir kötü davranışı yoksa ailesine yaptığı yardıma karışamazsın diyor kanun. Burada kıstas evini geçindiriyor mu? Eşine çocuğuna o şartları sağlıyor mu ona bakar. Ki sizde maşallah adam fazla fazla bile bunları yapıyor zaten. Madem bana inanmıyorsunuz çalışıyormuşsunuz paranızda var, gidin bir avukata, eşim evin tüm gidelerini karşılıyor, evin arabanın borçlarını ödüyor , benımm parama karışmıyor, ama annesine bulaşık makinası aldı, hastane masrafını ödedi, ben onun ile ilgili annesi abisi ile konuşup gerekirse tartışacağım, bundan dolayı eşimle aram açılırsa haklı mı haksız mı olurum diye sorun, bedava hukuki bilgiyi sallamıyorsunuz ancak para verince belki gerçekler dank eder.haksız olayım? Boşanma olursa ben de mahkemede derim bana sormadan harcıyor evimin eksiklerini yaptırmıyorum paramız varsa kendimize var daha lüks de yaşayabilirim istesem ama yok oraya gitmesin yok şunun için biriktirelim diosam ben mahkeme bence sadece onu haklı görmez.
Zaten rızam yoksa haram ederim ettim de zaten misliyle çıktı. Abisi de kumar oynayan birisi. Ben milletin ağız kokusunu abisini beslemek için çekmiyorum. Çıkarım işten görür babasının şarap çanağınıAynen öyle cok iyi yapmissin. Bastan bunu idrak ettirmek lazim adamlara gerçekten cok saf ve dusuncesizler çünkü. Herkes banane kendi param derse ortada ev gecindirmeye para mi kalir. Evlilik karsindakine olan sorumlulugun hic takmayacaksan o insani bekar kalsaydin madem. Karşındakinin kalbini kırarak verdigin paradan da hayir bekleme zaten. Zaruri durumlarda kimse seytan degil verme demez zaten. Bi de 1-2 bin olur da soylemezsin hadi anlarim 75 bin cogu insanin 3 aylik maasi. Acun musun da dagitasin sormadan. Verdigi paranin ayda 10 katini aliyosa tamam almiyorsa sormali.
Evet burcunun konusu. Kadın hamile haliyle ailesinin evine dönmüştü. Sonra ortadan kayboldu bir daha noldu haber alamadık. Bence de abiyle konuşacak biri varsa o da eş, konu sahibi değil. Konu sahibi eşiyle konuşup halletmeli.Konu sahibi, bence eşinizin abisiyle konuşmayın sonuçları çok kötü olabilir.
Gönderdi mi parayı eşin yani?Geçmiş olsun para çoktan yola çıktı bile biz birbirimizi yediğimizle kalıyoruz her zamanki gibi
Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
Tabii ki deGönderdi mi parayı eşin yani?
Konuyu bilmiyorum benimkine mi benziyor? Link varsa okumak isterimEvet burcunun konusu. Kadın hamile haliyle ailesinin evine dönmüştü. Sonra ortadan kayboldu bir daha noldu haber alamadık. Bence de abiyle konuşacak biri varsa o da eş, konu sahibi değil. Konu sahibi eşiyle konuşup halletmeli.
Kaynanam, kayinbabam ve kocam! konu bu. Biraz uzun. Burcu da burda gaza gelip kayınvalidesiyle konuştu. Sonunda da boşanma evresine geldi hamileyken.Konuyu bilmiyorum benimkine mi benziyor? Link varsa okumak isterim
Burcu salak bir kadındı. Koca postta akıl işi tek bir hamlesi olmadı. Burdaki konuyla aynı diyemem. Zaten burcu calismiyordu, yeni evliydi, kısa bir ilişki olduğu için el kızıydı, burada kadın çalışıyor ve uzun süredir evliler.Kaynanam, kayinbabam ve kocam! konu bu. Biraz uzun. Burcu da burda gaza gelip kayınvalidesiyle konuştu. Sonunda da boşanma evresine geldi hamileyken.
Hayır konu aynı diye söylemedim. Bir arkadaş konuyu hatırlatıp burcunun da kv ile konuştuğunu sonra olayın daha çok büyüdüğünü yazmış ama konuyu hatırlamadığını söylemiş ben sadece konuyu göndermiş oldum. Evet bu arada haklısınız.Burcu salak bir kadındı. Koca postta akıl işi tek bir hamlesi olmadı. Burdaki konuyla aynı diyemem. Zaten burcu calismiyordu, yeni evliydi, kısa bir ilişki olduğu için el kızıydı, burada kadın çalışıyor ve uzun süredir evliler.
Kayınvalide sizin küs olduğunuzu biliyormu yoksa tesadüfen mesaj atınca sizden mi öğrendi?Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
Niye kızgın ve beğenmedim koydunuz merak ettim :)Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.