• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

mutlu olmamanız için sebep olmadığını nereden biliyor?
her karı koca arasında zaman zaman sorunlar olur yani eşin seni seviyor, mutsuz olmanıza sebep yok, eşinin kıymetini bil lafı bile falso bi kere
bak, kadında hiç öyle "noldu hayırdır kavga mı ettiniz" diye sormak yok dikkat ettiysen :)

burada da zaten abiyi savunuyor.
bu kalınla işaretlediğim cümlede ise sen itiraz edersen kocan senin değil bizim tarafımızda olur demiş kibarca
bi nevi aba altından sopa göstermiş sana

kadın bu abiyle neden konuşsun, onda konuşacak göz var mı? bence yok
zaten evlatlarını düşünen insan çok acil olmayan çok hayati olmayan bi ameliyatı 75 bine özelde yaptırmaz
tamamen kendi keyfi için özelde bu ameliyatı olmuş durumda
(hayati durum olsa o zaman başka konuşurdum)
önce 75 sonra 45 ohoo kadın lüksünden vazgeçmiyor
kardeşlerin aralarında bölüşüp bölüşmemesi onun için konu bile değil

aranı iyi tut, huzurunu bozma
yani meseleyi uzatırsan ortalık karışır
oğlum da beni savunur seni değil demeye getirmiş burada

bu kadının şu an kimseye bişey diyeceğini zannetmiyorum ama ilk fırsatta bütün kılıçlarını çekeceğini düşünüyorum
--
ben senin yerinde olsaydım hiç bu kadar uzatmazdım, derdim ki aramız bozuk bu aralar maddi sıkıntılarımız var
sürekli bişeyler için ödeme yapmamız gerekiyor biraz onun sıkıntısını yaşıyoruz falan derdim
o ameliyatları çatır çatır özelde yaptıran bir anne ay oğullarım arasında haksızlık olmasın gözüyle bakmaz
velhasıl kelam kadın kibar konuşmuş olabilir ama gayet de söylemiş laflarını
illa hakaret terbiyesizlik olması şart değil

mesela kadın hiçbir şekilde özelde ameliyat olma muhabbetiyle alakalı konuşmamış senin bu yorumuna göre
demek ki ameliyatı nerede yaptıracağı gibi konular tartışmaya, yargılamaya kapalı bu "anne" için .
ben bu şekilde algılıyorum .
Ben devlete gitmek istedim abinin eşi bırakmadı özele git parayı düşünme dedi dedi ben de dedimki madem eltim sizi o kadar düşünüyormuş parayı da düşünme demiş ilk ameliyatta da çıkartıp yarısını verseydi ki ona düşmez sonuçta sizin 2 tane evladınız var dedim. Benim eşim,abisi para yok bende dedi hemen çıkartıp hepsini gönderdi annesini düşünmek böyle oluyor dedim.O da bana abin daha maaşını almadı (ne kadar doğru bilmiyorum) o yüzden eşi verdi yarısını dedi(buna inanmıyorum). Bu seferkinde de zaten geçen sefer hepsini kardeşim ödedi şimdi de ben ödeyim demesi gerekirdi bu kardeşinin hakkını yemek oluyor dedim.
Aranı iyi tut kocanla barışıp birbirinizden özür dileyin dedi buna cevap vermedim zaten. Mutsuz olduğumuzu ben söylediğim için biliyor. Kavganın da burdan çıktığını da tahmin ediyordu zaten ben de olaya direk girdim. Abisiyle konuşacağını ben de düşünmüyorum ama ben bu konunun bi şekilde ona gitmesini istediğim için söyledim belki başka bir yoldan söyler kv bilemiyorum. Kılıçlarını çekerse ben de bizim çok borcumuz var durumumuz şöyle kötü böyle kötü o yüzden söylemiştim siz yanlış anlamışsınız diye salağa yatırım. Ben de aptal değilim.

Ben devlete gitmek istedim abinin eşi bırakmadı özele git parayı düşünme dedi dedi ben de dedimki madem eltim sizi o kadar düşünüyormuş parayı da düşünme demiş ilk ameliyatta da çıkartıp yarısını verseydi ki ona düşmez sonuçta sizin 2 tane evladınız var dedim.
özele gitme kararını tek başına alıyorsa yarısını da değil paranın tamamını çıkarıp vermesi gerekirdi
ne saçma şey diğer kardeşe danışmadan özelde yaptıralım diye karar alıp kafasına göre aldığı kararın masrafını başkasına yüklemek
siz onun tek başına aldığı karardan sorumlu değilsiniz ki
kafalarına göre bi karar veriyorlar ve bu durumda aslında paranın tamamını ödemeleri gerekirken hepsini sizden talep etmişler ilk ameliyat için
şaka gibiler
ben kayınvalide özel diye tutturdu o sebeple özelde yapıldı sandım

Resmen geçen yılki kendimi okuyorum. Size yazılanlara lütfen kulak verin. Çok güzel yorumlar yazılmış. Keşke kv’ye ayrıntılarıyla anlatmasaydınız. Bu insanlar iyi niyetli değiller. Siz zannediyorsunuz ki sizin rahatsızlık duyduğunuz şeyleri biliyorlar, bundan sonra yapmazlar, değil işte. Kadın oğlunu biliyor, kendince “oğluma bak, geline ne güzel haddini bildiriyor.” diyordur. O kv canı istediğinde para isteyecek, eşiniz de bunu verecek, bunu değiştiremezsiniz. Etrafınızdakilere ayar vermekle de kötü gelin olursunuz sadece. Ben kv ile yaşamak istemiyordum, hepsi biliyordu; görümce en son bana “sen ne kadar istemezsen o kadar çok geliriz.” demişti. Eşiniz sizi saymadığı için onlar hiç saymazlar. Eşinizden boşanmayı göze alamıyorsanız bu küslük olayını bitirin. Madem adamın dağıtacak parası var, borçlandırın bu adamı, yurt içi yurt dışı tatillerinize gidin, araba modelinizi yenileyin…Şu an sadece evliliğinizi yıpratıp evladınızı üzüyorsunuz. Umarım inat etmezsiniz…

Resmen geçen yılki kendimi okuyorum. Size yazılanlara lütfen kulak verin. Çok güzel yorumlar yazılmış. Keşke kv’ye ayrıntılarıyla anlatmasaydınız. Bu insanlar iyi niyetli değiller. Siz zannediyorsunuz ki sizin rahatsızlık duyduğunuz şeyleri biliyorlar, bundan sonra yapmazlar, değil işte. Kadın oğlunu biliyor, kendince “oğluma bak, geline ne güzel haddini bildiriyor.” diyordur. O kv canı istediğinde para isteyecek, eşiniz de bunu verecek, bunu değiştiremezsiniz. Etrafınızdakilere ayar vermekle de kötü gelin olursunuz sadece. Ben kv ile yaşamak istemiyordum, hepsi biliyordu; görümce en son bana “sen ne kadar istemezsen o kadar çok geliriz.” demişti. Eşiniz sizi saymadığı için onlar hiç saymazlar. Eşinizden boşanmayı göze alamıyorsanız bu küslük olayını bitirin. Madem adamın dağıtacak parası var, borçlandırın bu adamı, yurt içi yurt dışı tatillerinize gidin, araba modelinizi yenileyin…Şu an sadece evliliğinizi yıpratıp evladınızı üzüyorsunuz. Umarım inat etmezsiniz…
Ben anlattığım için pişman değilim, oğlunun hayır diyemediğini ama bizim de borçlarımız olduğunu üstüne basa basa söyledim. Canı istediğinde para istemiyor eşim de kafasına göre para göndermiyor ameliyat durumu olduğu için abisi istedi o da gönderdi. Yoksa onlara gereksiz para göndermiyor bunu biliyorum. Zaten kendi savunması da ben aileme sadece acil bi durum ya da sağlık sözkonusuysa para gönderiyorum. Saçacak parası yok kendi de farkında. Onun savunması dediğim gibi sağlık sözkonusu ise gönderirim abimin parası varsa verir yoksa vermez onun ne kadar verdiği be yaptığı beni ilgilendirmez ben üstüme düşeni yaparım diyor.

Ben anlattığım için pişman değilim, oğlunun hayır diyemediğini ama bizim de borçlarımız olduğunu üstüne basa basa söyledim. Canı istediğinde para istemiyor eşim de kafasına göre para göndermiyor ameliyat durumu olduğu için abisi istedi o da gönderdi. Yoksa onlara gereksiz para göndermiyor bunu biliyorum. Zaten kendi savunması da ben aileme sadece acil bi durum ya da sağlık sözkonusuysa para gönderiyorum. Saçacak parası yok kendi de farkında. Onun savunması dediğim gibi sağlık sözkonusu ise gönderirim abimin parası varsa verir yoksa vermez onun ne kadar verdiği be yaptığı beni ilgilendirmez ben üstüme düşeni yaparım diyor.
Sorununuzu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz peki ?

Yazı ile büyük punto bağırmaktır.. Önce saygılı olun. Kaldı ki adam evin ihtiyaçlarını kredileri kendi ödüyormuş, konu sahibi değil. Konu sahibi kendi sağlık sıkıntısı olduğunda da eşi aynı imkanı ona da sağlıyormuş. Annesine de sağlamak istemiş eşi, üstelik bunu kendi bütçesinden yapmış adam. Eşler ev giderlerine de ortak katılmalı mesela, konu sahibinin eşinin böyle bir talebi de yok. Şimdi burada hiç işe yaramayacağını bile bile eşin ailesi ile yüz göz olmamın koca ile ara bozmaktan evlilikte kriz çıkarmaktan başka ne faydası var. Siz neden ısrarla konu sahibi gaza gelsin, kocası ve ailesi ile yüz göz olsun, evliliğinde kriz çıkarsın derdindesiniz. Üstelik profilize göre evli bile değilsiniz, bir tecrübemiz yok. Neden bu ısrar ben onu anlamadım. Hayır ortada emeği sömürülen, parası elinden alınan, çok zor şartlarda yaşayan biri de yok. Verdiğiniz tavsiyenin konu sahibine bir faydası olmadığı gibi zararı da var? Kocaman adam kendi kararını alabilir. Eşine ve ailesine de yeteri kadar harcıyorsa annesine yardım etmek için eşinden kendi parası için icazet almasına gerek yok.

Vallahi pes. Israrla anlamıyorsunuz. Çok şaşkınlıkla takip ettim yazışmaları. Ev tadilatı var yaptıramıyoruz diyor kadın.

Merhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Klübü okuyucusuyum ama artık bir hesap oluşturup bu mecraya katılmak istedim.
Katılır katılmaz da bir derdimi sizlerle paylaşmak istedim. 10 yıllık evliyim. Eşimin annesi babası bizden uzakta yaşıyorlar,bir de abisi var o da evli. Kendisi mühendis eşi de öyle ve genel olarak durumları iyi diyebilirim. Bundan birkaç ay önce kayınvalidemin ameliyat olması gerekti ve eşimin abisi eşimi arayıp ben şuan ödeyecek durumda değilim istersen bekleyelim birkaç ay sonra annem ameliyat olsun dedi. Eşim de bende para var deyip tüm ameliyat parasını gönderdi. Acil bir ameliyat değildi ama bende para varken annem olsun bitsin dedi ve 75.000TL ameliyat parası gönderdi. Neyse aradan birkaç ay geçti geçen gün yine eşimin abisi aradı ve kayınvalidemin kanaması olmuş daha önce doktora gitmiş polip demişler ama aldırmamış eşimin abisi tekrar kanaması olunca alıp hastaneye götürmüş ve alınması gerek demişler. Eşime dedi ki 45.000 TL tutuyor operasyon yarısını ben vereyim yarısını sen ver. Bende sinirlendim çünkü bir öncekinde zaten hepsini oldukça da yüklü olmasına rağmen biz ödedik bunu da kendisi ödeyebilirdi. Eşime söylediğimde o kadar parası vardır olsa benden istemez diyor ama inanmıyorum buna. Çünkü kayınbiraderimin eşi çok iyi maaş alıyor ve ev almak için para biriktiriyorlar. Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor. Yani benim burda sinirlendiğim eşime haksızlık yapılması ve kendisi de fazla iyi niyetli biri olduğu için bazı şeyleri göremiyor. Sizce abisinin yaptığı haksızlık değil mi ve benim yerimde olsanız ne tepki verirdiniz? Teşekkürler..
Benim tepkim madem para yok devlet Hastanesi'nde yapılsın baktın devletin karşılamadığı birşeyse ozaman yapacak birşey olmaz. Bazıları böyle kan emicidir işte elini cebine atmaz.

Benim tepkim madem para yok devlet Hastanesi'nde yapılsın baktın devletin karşılamadığı birşeyse ozaman yapacak birşey olmaz. Bazıları böyle kan emicidir işte elini cebine atmaz.
Devlette de yapılabiliyor ama özelde yaptırmayı tercih ediyor kv çocukları da aynı şekilde destekliyor.

Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
Kayınvalide sizi suclamis, oğullarına toz kondurmamis farkinda mısınız? Bazen insanlar güzel üslup ile kötü şeyler söylerler

Devlette de yapılabiliyor ama özelde yaptırmayı tercih ediyor kv çocukları da aynı şekilde destekliyor.
Eşinin abisi çok çakal biri. Eşinde yaraniyorum sansın garibim. Benim eşimde zamanında böyleydi hayır demezsen bunun arkası kesilmez bu hep böyle devam eder. Sende sinir olduğuna kalırsın. KV ile yazisman iyi olmuş o yine oğullarını savunmuş tabi toz kondurmamis işinin görüldüğüne bakmış ama sen eşine bir dahaki hamlede abin şuan karsilamiyorsa eline geçtikçe vermesini gerektiğini söylesin. İyi dille anlamiyorsa gerekirse tartışın. Bu tip insanlar paraya önem vermez ailesine karşı. Sen eve bişey almaya kalk bı set koyar sana. Meblağ büyükse tabi illaki seninde dediğin oluyordur. Ama dediğim gibi eşine abime öyle söylemesi gerektiğini gerekirse sen konuşmazsan ben isterim diye dile getir.

sağlık konusunda parası olduğu sürece esirgeyeceğini hiç sanmıyorum esirgemesin de zaten benim derdim o değil haksızlık yapılmasın, ama bi daha ki sefere abisiyle yüzyüze gelirsem bu konuyu uygun bi dille söyleyeceğim. Eşim hayatta istemez annemin ameliyatını borç meselesi mi yapıcam der ve diyor da zaten ama ben kv ye söyleyeceğimi söyledim gerekirse abisine de söylerim

sağlık konusunda parası olduğu sürece esirgeyeceğini hiç sanmıyorum esirgemesin de zaten benim derdim o değil haksızlık yapılmasın, ama bi daha ki sefere abisiyle yüzyüze gelirsem bu konuyu uygun bi dille söyleyeceğim. Eşim hayatta istemez annemin ameliyatını borç meselesi mi yapıcam der ve diyor da zaten ama ben kv ye söyleyeceğimi söyledim gerekirse abisine de söylerim
bence bunu yapmayın , eşiniz beni yok saydın çocuk gibi ona mı şikayet ettin der. Sizin için hiç hayırlı olmaz kv ye söylemişsiniz zaten , birikmiş parayı ortak hesaba alın ya da sizdedursun elinde nakit olunca harcıyor demek ki. Ayrıca konu sağlık galan değil sizin eşi kullanmışlar devlette yapılıyorsa devlette yapılsın , binlerce insan ameliyat oluyor ve hastanelerimiz gerçekten güzel , ayrıca bi kaç ay bekletebilecekse beklensin ne var hani demek acil bişey değildi eşiniz efelik yapmak istemiş. Asıl mesele onda . Abi zaten bi kaç beklesin beraber ödeyelim demiş , yaranmak ya da kendini iyi hissetmek için parayı alenen veren eşiniz , sonrakinde de ben sıkışığım abi bu seferkini de sen öde diyebilirdi . Yani derdiniz eşiniz aslında bu konuda pek akıllı davranmıyor , abiye gitmekten ziyade onunla konuşun .

bence bunu yapmayın , eşiniz beni yok saydın çocuk gibi ona mı şikayet ettin der. Sizin için hiç hayırlı olmaz kv ye söylemişsiniz zaten , birikmiş parayı ortak hesaba alın ya da sizdedursun elinde nakit olunca harcıyor demek ki. Ayrıca konu sağlık galan değil sizin eşi kullanmışlar devlette yapılıyorsa devlette yapılsın , binlerce insan ameliyat oluyor ve hastanelerimiz gerçekten güzel , ayrıca bi kaç ay bekletebilecekse beklensin ne var hani demek acil bişey değildi eşiniz efelik yapmak istemiş. Asıl mesele onda . Abi zaten bi kaç beklesin beraber ödeyelim demiş , yaranmak ya da kendini iyi hissetmek için parayı alenen veren eşiniz , sonrakinde de ben sıkışığım abi bu seferkini de sen öde diyebilirdi . Yani derdiniz eşiniz aslında bu konuda pek akıllı davranmıyor , abiye gitmekten ziyade onunla konuşun .
Benim eşim değişmez maalesef bu konuda. O yüzden yapabileceğim ailesinin ondan ikide birde bişey istememesini sağlamak. Birikmiş parayı ortak hesaba alamam çünkü eşim kendi hesabından yapıyor bu tarz ödemeleri. Devlete gitmiş kv anlattığına göre ama becerememişler almayı sonra da eşimin abisi özele götürmüş. Tabi eşime sormak yok. Eşim zaten kendi söylüyor ben yapmak istedim ben istediğim için yapıyorum diye ama eşimi değiştireceğimi sanmıyorum bu konuda o yüzden geriye aileye bu konuyu uygun bir şekilde söylemek kalıyor

Back
X