Eşimin para konusundaki tutumu yardım edin

Ben öğrenciyim, annem de çalışıyor malum pek yemek yapmıyoruz, ben de hazır bir şeyler alıyorum genelde.
Hazır donmuş köfte, bir iki hazır çorba, biraz sebze, bir iki de ufak tefek bir şey aldım 20 lirayı geçti valla.
15 tl ile haftalık alışverişi kurtarmak büyük başarı, sizden ekonomist falan olurmuş :)
O halde benim kocama ileride sabır versin Tanrı diyorum. Ben alışkın değilim yani, yapamazdım öyle.
Bu arada 22 yaşındayım, konu sahibi benden de küçük.

Gitme pazara ne gerek var ne demek ya? Cimrilik gerçekten kötü bir şey, tutumluluk ile cimriliği birbirine karıştırmamak lazım.Sinir oluyorum böyle gırtlağından bile kısmaya çalışan insanlara.

Cok
Cok zor gercekten. Erkegin evine karisina coluguna cocuguna harcadigi para sadakadir. Eve daha cok bereket getirir. Keske bunlari bilebilse anlayabilse. Inanci kuvvetli ise burdan yaklasabilirsiniz
Bir de su var ozellikle yeni evlendiklerinde erkekler aile reisi olacak ya fazla kontrollu davraniyorlar. Zaten coxukluktan gelme bir kalip var kadinlar cok para harcar alisveris delisidir vs. E adamlar bu fikirlw buyuyorlar sonra da evlenince satlaniyorlar kadin cok para harcar ben dizginliyim kontrol ediyim. Esinizdeki durum cimrilik mi fitratindan dolayi herseyi bilme kontrol etme istegi mi iyi irdeleyin. Para yonetimi konusunda size guvenmesini saglayin. Atiyorum birlikte alsiverise ciktiniz bilerek bir iki seye off cok pahaliymis buna bu kadar para verilmez bak bu daha uygun bunu alalim. Ne gerek var bu luzumsuz buna para veremeyelim filan diye biraz bilincaltina oynayin esinizin. Evet zor bir durum ama adam cimri degil de para yonetimi icin boyle davraniyorsa tutumlu olmaya calisiyprsa bu ise yarayacaktir

Bende öyleyim. Bu cimrilik değil tutumluluk :)

bu örneğin konu sahibine yararı ne acaba

Herkes her konuda sadece konuyu ilgilendiren mesaj atıyor ya o yüzden rahatsız etti galiba Ayrıca altta da düşüncemi belirttim. Ama sizi hiç ilgilendirmez cidden!

Kızlar hepimiz haklısnız adamın tek kötü huyu bu pazara sen git diyorum anlarsın diyorum gitmiyor

15 tl yi ne mi yaptın diyor?
Bir adet şampuan aldım verdiğin para ona yetti deseydin.
Tövbe yarabbim hiç alışverişe çıkmamış kendisi sanırım.

Yaa markete öylesine uğrasam, bir şampuan, bir tereyağ, bir kaşara 50 tl gidiyor bee!!

Ay yazmadan edemedim fotoğraftaki siz misiniz? Mutluluğunuz daha da bol olsun.

Pinti erkek mi?... Allah' ım kimseye göstermesin!

Ben çalışmıyorum 6 yıllık evliyim eşimin maaş kartı bende durur. Ay canım yaa benden harçlık ister. Ama bazen oda noldu niye okadar para az kaldı diye sorar. Bende napiim geçen arkadaşlar aradı üstüme başıma giyecek bişey yoktu önce alışveriş kuaför gece mekanda parayı ben ödedim
diyince
Eşim

Ya benden once yazan oldu mu bilmiyorum ama, halanin oglu senin kuzenindir. Kuzeninle nasil "gorucu usulu" evlenebildin

Diyorum sana tas kaynat koy onune buyur belese ancak bu oluyor canim afiyet olsun sana ben tokum de kac annene gerisini o dusunsun annenden para alma
Canım benim adam sadece benim harcamamda tutumlu dısarı cıkarız yeriz içeriz gezeriz harcarız bi sıkıntı yok ama ben istedim mi biraz tutuma baglıyor

Canım bizce bi sıkıntı yok hiç tanımadm onu bi yabancı gibi cok sevdiyorum eşimi herkesin başına gelebilir

Yok yok, kuzeninle evlenmene hicbir sey demiyorum, yargilamiyorum asla yanlis anlama. Ama kuzen diyince cocukluktan beri birlikte buyudugun insanlar geliyor benim aklima, hani ayri sehirlerde yasiyor bile olsan hayatinda en az 10 kere gormussundur, birlikte zaman gecirmissindir vs. Iyice tanidigin bir insandir yani, o yuzden "gorucu usulu" tanimini oturtamadim ondan sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…