• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Mesaj atınca benden öğrendi. Biraz sitemkar mesaj atmış aramıyorsun beni hiç gibisinden ben de moralimin bozuk olduğunu pek keyfim olmadığını söyledim öyle gelişti olaylar
Eşinin kıymetini bil diyince bilerekmi mesaj attı acaba diye düşündüm. Olayı bilmeden niye eşinin kıymeti bil desinki. Bence az çok tahmin ediyordur neden aranızın bozuk olduğunu.
Bencede artık abisiyle konuşmayın, rahatsızlığınızı zaten iletmişsiniz, eşiniz konuyu açınca da benim derdim annene para göndermen değil, annene tabiki gönder ama beni yok sayman beni çok üzdü dersiniz.

Eşim hayatta aramızdaki sorunları onlara anlatmaz üzülmesinler diye :) böyle hayırlı evlat hepimizin başına 😅
Tüm konunuzu okudum. Sizin asıl rahatsızlığınızın para pul değil size danışılmaması olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, eşinizle abiyi anneyi vs karıştırmadan bu konu hakkında konuşmalısınız diye düşünüyorum. Bir de ben dili kullanın yani sen bana danışmıyorsun değil bana danışmadığında ben kırılıyorum gibi.
Benim eşim de ailesi tarafından maddi manevi çok sömürüldü ve çok haksızlığa uğradı. Benim de içim içimi yerdi, ona şöyle yapmalısın annen niye böyle yaptı abine kızdım sen de şöyle yap vs der dururdum benim içim soğumazdı çok kızardım çünkü korumak isterdim.
Sonra bir kitap buldum Öfke Dansı Harriet LERNER'in tam bizim konuya benzer örnekler vardı içinde, ben okudum ilgili yerleri eşime de okuttum ve bakış açımı ve durduğum yeri değiştirdim. Bana iyi geldi. benim tutumum sayesinde eşim de kendisini biraz daha makul seviyede korumaya başladı.
Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. kişiler arası ilişkileri dansa, tutumları dans adımlarına benzetiyor. Siz duruşunuzu kendinize uygun şekilde değiştirdiğinizde o da yeni bir dans adımı edinmek zorunda kalacak. Okuyun derim iyi gelecektir.

Tüm konunuzu okudum. Sizin asıl rahatsızlığınızın para pul değil size danışılmaması olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, eşinizle abiyi anneyi vs karıştırmadan bu konu hakkında konuşmalısınız diye düşünüyorum. Bir de ben dili kullanın yani sen bana danışmıyorsun değil bana danışmadığında ben kırılıyorum gibi.
Benim eşim de ailesi tarafından maddi manevi çok sömürüldü ve çok haksızlığa uğradı. Benim de içim içimi yerdi, ona şöyle yapmalısın annen niye böyle yaptı abine kızdım sen de şöyle yap vs der dururdum benim içim soğumazdı çok kızardım çünkü korumak isterdim.
Sonra bir kitap buldum Öfke Dansı Harriet LERNER'in tam bizim konuya benzer örnekler vardı içinde, ben okudum ilgili yerleri eşime de okuttum ve bakış açımı ve durduğum yeri değiştirdim. Bana iyi geldi. benim tutumum sayesinde eşim de kendisini biraz daha makul seviyede korumaya başladı.
Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. kişiler arası ilişkileri dansa, tutumları dans adımlarına benzetiyor. Siz duruşunuzu kendinize uygun şekilde değiştirdiğinizde o da yeni bir dans adımı edinmek zorunda kalacak. Okuyun derim iyi gelecektir.
Teşekkürler okuyacağım. Benim kızdığım 2 konu var 1.si abisinin haksızlık yapması eşimin de hayır diyememesi
2.si bana sormadan böyle büyük paralar göndermesi.
Şuanda konuşmuyoruz biz ikimiz de çok inatçı olduğumuz için konuşacağımızı da sanmıyorum uzun bi süre bakalım nereye kadar böyle gidecek

Annedeki rahatlığa bak, çocuklarım benim yüzümden evinde mutsuz oluyor demiyorda, eşinin kıymetini bil diyor 😄
Burcular sadece sekil degistiyor, keşke gidip kayinvalideyle konuşmasaydınız.
Ben yaptığımın arkasındayım. Bi daha hasta olursam söylemicem kimsenin huzurunu bozmucam falan dedi. Öyle bi şey olmaz da laf olsun torba dolsun. Onlar yüzünden huzursuz olduğumuzu anladı bu bile bana yeter darısı abinin başına

Ben yaptığımın arkasındayım. Bi daha hasta olursam söylemicem kimsenin huzurunu bozmucam falan dedi. Öyle bi şey olmaz da laf olsun torba dolsun. Onlar yüzünden huzursuz olduğumuzu anladı bu bile bana yeter darısı abinin başına
Eşiniz kafa yapısını değiştirmediği sürece bunlar geçici çözümler.

Ayrıca kayınvalide ile konuşana kadar bence haklıydıniz ama eşim arkamdan ailemle konuşsa ayrılmaya kadar gider o iş. Dua edin kayinvalide oğluna birsey söylemesin.

Eşiniz kafa yapısını değiştirmediği sürece bunlar geçici çözümler.

Ayrıca kayınvalide ile konuşana kadar bence haklıydıniz ama eşim arkamdan ailemle konuşsa ayrılmaya kadar gider o iş. Dua edin kayinvalide oğluna birsey söylemesin.
Eşim kafa yapısını nasıl değiştirecek hiçbi fikrim yok o kadar yıldır tanıyorum ama bu konuda çözümsüzüm. Kayınvalide bir şey söylerse kendi bileceği iş oğlumu ayırdım diye oturup sevinsin

Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
Bu kadına cok dikkat et, bu kadın halkin gazını alan ama arka planda bildigini okuyan anchormanler gibi bisey. Gidip eşine bisey demez ama bi dahakine de duymaman icin elinden geleni yapar. Iki cocugunun arasina girmis bi nifak tohumusun artik onun gözünde. Eşinin kiymetini bil demesinden belli oğlunun daha iyilerini hak ettigini düşünüyor. Sömüren anne lafi tam. Bu zamanda iyi koca zor bulunur kes sesini otur asaginin kibarcasi bu. Konusmaniz naif ilerlemis ama bi nevi sus mesaji vermis alttan alta hep. Mahcubiyet belirtisi goremedim ben. Ben olsam yerin dibine gecerim benim yüzümden oldu diye üzülürüm özür dilerim. Diger cocugumla konusurum derim. Esinin degerini bil demem ne alaka. Bilmedigini niye düşünüyor. Konu sizsiniz yahu ben degil. Siz ve bitmeyen talepleriniz.

Abi aglican bu insanlara ya para yok pul yok cocuklarima yetemiyorum diye surekli aglican ki acısınlar baska yolu yok kafalari almiyor bir türlü. Insani yalan soylemeye rol yapmaya mecbur birakiolar bu arsiz yüzsüz insanlar.

Bu kadına cok dikkat et, bu kadın halkin gazını alan ama arka planda bildigini okuyan anchormanler gibi bisey. Gidip eşine bisey demez ama bi dahakine de duymaman icin elinden geleni yapar. Iki cocugunun arasina girmis bi nifak tohumusun artik onun gözünde. Eşinin kiymetini bil demesinden belli oğlunun daha iyilerini hak ettigini düşünüyor. Sömüren anne lafi tam. Bu zamanda iyi koca zor bulunur kes sesini otur asaginin kibarcasi bu. Konusmaniz naif ilerlemis ama bi nevi sus mesaji vermis alttan alta hep. Mahcubiyet belirtisi goremedim ben. Ben olsam yerin dibine gecerim benim yüzümden oldu diye üzülürüm özür dilerim. Diger cocugumla konusurum derim. Esinin degerini bil demem ne alaka. Bilmedigini niye düşünüyor. Konu sizsiniz yahu ben degil. Siz ve bitmeyen talepleriniz.

Abi aglican bu insanlara ya para yok pul yok cocuklarima yetemiyorum diye surekli aglican ki acısınlar baska yolu yok kafalari almiyor bir türlü. Insani yalan soylemeye rol yapmaya mecbur birakiolar bu arsiz yüzsüz insanlar.
Valla siz yazin biz okuyalım analizleriniz cok iyi 👌🏻

Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.

Sizin sorununuz eşiniz. Eşiniz anne babasına hayır demedikçe değişen bir sey olmayacak. Hatta eşiniz size kızacak belki sizden para olaylarını sağlayacaktır. KV verdiği cevaplardan sizi haklı bulmadığı belli. Sizin evinizde oturuyorsa bu bile aslına onlara maddi destek.

İnşallah olay büyümez. Olay büyürse siz suçlu olacaksınız gibi duruyor. KV, kaynınıza durumu anlayacaktır diye düşünüyorum. Oda eşinize söyleyebilir.

anlatırsa hiç umrumda olmaz ben de eşime annen sitem etti niye aramıyorsun vs diye ben de canımın sıkkın olduğunu söyledim nedenini sorunca da uygun bi dille anlattım derim. Abisi dışında kimseyi suçlayıcı konuşmadım, evimizin huzurunun onlar yüzünden kaçtığını söylemiş oldum. Benim asıl derdim abisi. Kv de zaten abisinin sürekli maddi manevi destek olduğunu büyük ödemeler çıkınca para istediğini söyledi. Ben de bizde de yok biz de şöyle zorlanıyoruz böyle zorlanıyoruz ama benim eşim abisi gibi şikayet etmiyor dedim. Abisine söylerse de benim söylediğimi değil kendi fikriymiş gibi söyler belki ama söyleyeceğini düşünmüyorum.

anlatırsa hiç umrumda olmaz ben de eşime annen sitem etti niye aramıyorsun vs diye ben de canımın sıkkın olduğunu söyledim nedenini sorunca da uygun bi dille anlattım derim. Abisi dışında kimseyi suçlayıcı konuşmadım, evimizin huzurunun onlar yüzünden kaçtığını söylemiş oldum. Benim asıl derdim abisi. Kv de zaten abisinin sürekli maddi manevi destek olduğunu büyük ödemeler çıkınca para istediğini söyledi. Ben de bizde de yok biz de şöyle zorlanıyoruz böyle zorlanıyoruz ama benim eşim abisi gibi şikayet etmiyor dedim. Abisine söylerse de benim söylediğimi değil kendi fikriymiş gibi söyler belki ama söyleyeceğini düşünmüyorum.

Merak etme söyler, söylerkende kendini yerlerden yerlere atar ayilir bayilir, öleydimde istemeyeydim diye laflar atar ortaya, iptal edin ameliyat olmicam diye dertlenir. Kaynana olmanin ana kurali, ortalik karistirmak.
Deseydin ya Madem kaynin herseye kosuyor Para harciyor dediginde bizde Kira almiyoruz diye.

Duymamamı bi dahakine eşim isteyebilir kavga ediyoruz diye. 2 çocuğunun arasına girmiş değilim haksızlık yapılmasına ses çıkartan ve kocasının hakkını savunmaya çalışan bi kadınım. Sesimi kesip oturmayacağımı çok iyi biliyor boşanmamızı asla istemez onlar yüzünden ama evet bana bayılmıyor çünkü yeri geldiğinde susmayan biriyim beni edepsiz olarak görüyor eminim ama umrumda mı hayır. Mahcup olmaz çünkü oğlunun yapması gerektiğini düşünüyor.Kıymetini bilmediğimi şundan düşünüyor eşim bunlara hayır demiyor tabi çok iyi va ben araya giren kötü gelin oluyorum. Ama asıl sorun benim kocam da hayır dese bu sefer de sen öde dese konu buralara gelmeyecekti

Merak etme söyler, söylerkende kendini yerlerden yerlere atar ayilir bayilir, öleydimde istemeyeydim diye laflar atar ortaya, iptal edin ameliyat olmicam diye dertlenir. Kaynana olmanin ana kurali, ortalik karistirmak.
Deseydin ya Madem kaynin herseye kosuyor Para harciyor dediginde bizde Kira almiyoruz diye.
Hep beraber bekleyip göreceğiz

Merhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Klübü okuyucusuyum ama artık bir hesap oluşturup bu mecraya katılmak istedim.
Katılır katılmaz da bir derdimi sizlerle paylaşmak istedim. 10 yıllık evliyim. Eşimin annesi babası bizden uzakta yaşıyorlar,bir de abisi var o da evli. Kendisi mühendis eşi de öyle ve genel olarak durumları iyi diyebilirim. Bundan birkaç ay önce kayınvalidemin ameliyat olması gerekti ve eşimin abisi eşimi arayıp ben şuan ödeyecek durumda değilim istersen bekleyelim birkaç ay sonra annem ameliyat olsun dedi. Eşim de bende para var deyip tüm ameliyat parasını gönderdi. Acil bir ameliyat değildi ama bende para varken annem olsun bitsin dedi ve 75.000TL ameliyat parası gönderdi. Neyse aradan birkaç ay geçti geçen gün yine eşimin abisi aradı ve kayınvalidemin kanaması olmuş daha önce doktora gitmiş polip demişler ama aldırmamış eşimin abisi tekrar kanaması olunca alıp hastaneye götürmüş ve alınması gerek demişler. Eşime dedi ki 45.000 TL tutuyor operasyon yarısını ben vereyim yarısını sen ver. Bende sinirlendim çünkü bir öncekinde zaten hepsini oldukça da yüklü olmasına rağmen biz ödedik bunu da kendisi ödeyebilirdi. Eşime söylediğimde o kadar parası vardır olsa benden istemez diyor ama inanmıyorum buna. Çünkü kayınbiraderimin eşi çok iyi maaş alıyor ve ev almak için para biriktiriyorlar. Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor. Yani benim burda sinirlendiğim eşime haksızlık yapılması ve kendisi de fazla iyi niyetli biri olduğu için bazı şeyleri göremiyor. Sizce abisinin yaptığı haksızlık değil mi ve benim yerimde olsanız ne tepki verirdiniz? Teşekkürler..

Benim annem hastalansa bende öderim elimde varsa.
Ne diye abimle yok sen öde ben öde diyeceğim. Annem o benim.
Eşimin annesi hastalansa ödesin tabi annesidir.
Banane abisinden kardeşinden.

Bu olay çözülmez, kadınlar kulübünde öğrendiğim bir şey varsa bireysel olarak eş ailesiyle bir sorun çözmeye çalışmak işleri daha da zorlaştırdığıdır. Çünkü siz ne kadar eş ailesine tavır da belirtseniz eşiniz yapmak istedikten sonra hiçbir şekilde engel olamazsınız. Olay daha da büyürse boşanma gündeme gelebilir. Bu tarz büyük meselelerde bir adım atacaksanız maalesef her şeyi göze alarak bir adım atmak zorundasınız. Aksi takdirde boşandığınız için de kimse üzülmez. Hatta millet ( özellikle abi) rahat para yiyeceği için daha da rahatlar. Malum ev araba alacaklarmış borca ihtiyaçları olabilir (ya da hibeye). Anneye babaya yapılanlara gücü varsa sizi de ihmal etmiyorsa karışmamaya çalışın bence.

Evet burda günlerdir konuşuyoruz ama çözüm yok :) Çünkü asıl sorun eşim, hayır demeyen o ötekiler de onun iyi niyetini biliyorlar istiyorlar. Eş ailesine tavrımı şundan belli etmek istedim bi dahakine isterken 2 kere düşünsünler ve evimizin huzurunun kaçtığının farkına varsınlar. Tabi ben boşansam eşimden daha çok istemeye yüzleri olur iyice düşünmez olurlar. Onlara yarar bizim boşanmamız. Benim eşimi ikna etmem gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilemiyorum çünkü konuşurken sinirlerime hakim olamıyorum ve o da hemen ailesini savunmaya geçiyor.

Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi.
mutlu olmamanız için sebep olmadığını nereden biliyor?
her karı koca arasında zaman zaman sorunlar olur yani eşin seni seviyor, mutsuz olmanıza sebep yok, eşinin kıymetini bil lafı bile falso bi kere
bak, kadında hiç öyle "noldu hayırdır kavga mı ettiniz" diye sormak yok dikkat ettiysen :)
Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim.

O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi.
burada da zaten abiyi savunuyor.
bu kalınla işaretlediğim cümlede ise sen itiraz edersen kocan senin değil bizim tarafımızda olur demiş kibarca
bi nevi aba altından sopa göstermiş sana

Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim
kadın bu abiyle neden konuşsun, onda konuşacak göz var mı? bence yok
zaten evlatlarını düşünen insan çok acil olmayan çok hayati olmayan bi ameliyatı 75 bine özelde yaptırmaz
tamamen kendi keyfi için özelde bu ameliyatı olmuş durumda
(hayati durum olsa o zaman başka konuşurdum)
önce 75 sonra 45 ohoo kadın lüksünden vazgeçmiyor
kardeşlerin aralarında bölüşüp bölüşmemesi onun için konu bile değil
o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
aranı iyi tut, huzurunu bozma
yani meseleyi uzatırsan ortalık karışır
oğlum da beni savunur seni değil demeye getirmiş burada

bu kadının şu an kimseye bişey diyeceğini zannetmiyorum ama ilk fırsatta bütün kılıçlarını çekeceğini düşünüyorum
--
ben senin yerinde olsaydım hiç bu kadar uzatmazdım, derdim ki aramız bozuk bu aralar maddi sıkıntılarımız var
sürekli bişeyler için ödeme yapmamız gerekiyor biraz onun sıkıntısını yaşıyoruz falan derdim
o ameliyatları çatır çatır özelde yaptıran bir anne ay oğullarım arasında haksızlık olmasın gözüyle bakmaz
velhasıl kelam kadın kibar konuşmuş olabilir ama gayet de söylemiş laflarını
illa hakaret terbiyesizlik olması şart değil

mesela kadın hiçbir şekilde özelde ameliyat olma muhabbetiyle alakalı konuşmamış senin bu yorumuna göre
demek ki ameliyatı nerede yaptıracağı gibi konular tartışmaya, yargılamaya kapalı bu "anne" için .
ben bu şekilde algılıyorum .

Kaynanam, kayinbabam ve kocam! konu bu. Biraz uzun. Burcu da burda gaza gelip kayınvalidesiyle konuştu. Sonunda da boşanma evresine geldi hamileyken.
konuya az bişey baktım, çok uzun olduğu için son 2 sayfaya falan baktım
hatta tavsiye verdi diye linçlenen bi üye de olmuş
üyelerin gazına gelmek diye bişey yok ya ben bunu kabul etmiyorum :KK53:
burada herkes kendi fikrini yazıp geçiyor herkesin doğrusu yanlışı da kendine .
öyle riskli bi konuda birilerinin dediğini yapmadan önce iyice düşünüp taşınması gerekir bu da kişinin kendi sorumluluğudur
anasının memesinden ayrılmamış adamla evlenip yangından mal kaçırır gibi hamile kalınca ne olacağını bekliyordu
anlamıyorum nasıl insanlarla beraber oluyorlar nasıl ilişki yaşıyorlar, biz en ufak falsosunda görüşmeyi keserken bunlar koşa koşa gidip nikah basıyorlar
o adam tabi ki anası danası yüzünden hamile karısını boşamak ister
kimse bişey dememiş kadın kendi kendine yapmış

Back
X