Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi.
mutlu olmamanız için sebep olmadığını nereden biliyor?
her karı koca arasında zaman zaman sorunlar olur yani eşin seni seviyor, mutsuz olmanıza sebep yok, eşinin kıymetini bil lafı bile falso bi kere
bak, kadında hiç öyle "noldu hayırdır kavga mı ettiniz" diye sormak yok dikkat ettiysen :)
Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim.
O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi.
burada da zaten abiyi savunuyor.
bu kalınla işaretlediğim cümlede ise sen itiraz edersen kocan senin değil bizim tarafımızda olur demiş kibarca
bi nevi aba altından sopa göstermiş sana
Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim
kadın bu abiyle neden konuşsun, onda konuşacak göz var mı? bence yok
zaten evlatlarını düşünen insan çok acil olmayan çok hayati olmayan bi ameliyatı 75 bine özelde yaptırmaz
tamamen kendi keyfi için özelde bu ameliyatı olmuş durumda
(hayati durum olsa o zaman başka konuşurdum)
önce 75 sonra 45 ohoo kadın lüksünden vazgeçmiyor
kardeşlerin aralarında bölüşüp bölüşmemesi onun için konu bile değil
o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
aranı iyi tut, huzurunu bozma
yani meseleyi uzatırsan ortalık karışır
oğlum da beni savunur seni değil demeye getirmiş burada
bu kadının şu an kimseye bişey diyeceğini zannetmiyorum ama ilk fırsatta bütün kılıçlarını çekeceğini düşünüyorum
--
ben senin yerinde olsaydım hiç bu kadar uzatmazdım, derdim ki aramız bozuk bu aralar maddi sıkıntılarımız var
sürekli bişeyler için ödeme yapmamız gerekiyor biraz onun sıkıntısını yaşıyoruz falan derdim
o ameliyatları çatır çatır özelde yaptıran bir anne ay oğullarım arasında haksızlık olmasın gözüyle bakmaz
velhasıl kelam kadın kibar konuşmuş olabilir ama gayet de söylemiş laflarını
illa hakaret terbiyesizlik olması şart değil
mesela kadın hiçbir şekilde özelde ameliyat olma muhabbetiyle alakalı konuşmamış senin bu yorumuna göre
demek ki ameliyatı nerede yaptıracağı gibi konular tartışmaya, yargılamaya kapalı bu "anne" için .
ben bu şekilde algılıyorum .