- 3 Şubat 2018
- 25.207
- 108.490
Benim dünya malim var hanımefendi benim evimde oturuyor oğulları. Evime gelip gitmeyi biliyorlar. O adamda kazanarak yapmiyor onada babası bırakıyor. Kadın kandırıyor oğluna birakicam ölmeden diye üzerine alıyor. Eşimin dedesinin yaptığı mal alakasiz bir soyun yeğenlerine neden kalsın kendi evladı dururken
Siz yeni evliydiniz sanırım.Benim esimin de butun mal varligi benim üzerimde kayitli.
Bir oglu var. Birbirimizi cok severiz ve asla aklima bile gelmez onu mağdur etmek.
Eski konulardan biliyorum ki eşinin üvey annesiyle sıkı bir iliskisi var, öz anne oğul gibiler. Ben kadinin magdur edecegini de dusunmuyorum.
Konu sahibi haklıdır/haksızdır, tartışılır, ben o konuya hiç yorum yapmadım. Benim eleştirdiğim şey, hanımefendinin hırstan gözünün dönecek noktaya gelmesi ve bundan dolayı bizlere beddua etmesi…Yorumlara inanamadim tabiki evlatlarin hakki var babanin malinda ne demek 3 gunluk kadinin ustune yapmak
Benimde dayim bosandi herseyi yengeme birakti cocuklarina birakti
Ben anneannemin babasından kalan evde oturuyorum. Ananem sahip çıkmış annem sahip çıkmış ben çıkıyorum benden de cocuguma kalacak. Sebepsiz çarçur edilmez bizde. Yerli yurtlu mallı mülkün insanlarız biz. Soyadi gibidir mal aktarılırEşinizin dedesinin malından sizene Allah aşkına ya. Kendi çocuğu dert etmiyor size noluyor
Kimse boşanmayı düşünmez ama kader kismetBosanmayi düşünmüyoruz tatlım. Hastaneye ben taşıyorum. Deden kalan mal. Esime kalmalıydı eşimden de esimin çocuklarına.onlardan onların çocuklarına falan. Bizim kültürümüzde böyledir
Bende mal çok . Esimin hakki elin kadınının yeğenlerine neden kalıyor. Mallar dededen
Hafendi niye beddua ediyorsunuz? Beddua ettiğiniz üye sizi destekleyen bir yorumumu bile beğendi.Allah başına versin
Okadar eski evde oturmak istemezdim, üzüldüm sizeBen anneannemin babasından kalan evde oturuyorum. Ananem sahip çıkmış annem sahip çıkmış ben çıkıyorum benden de cocuguma kalacak. Sebepsiz çarçur edilmez bizde. Yerli yurtlu mallı mülkün insanlarız biz. Soyadi gibidir mal aktarılır
Sürekli dededen diye yazmanıza gerek yok. Dededen kaldı diye herkes çocuğuna veya daha ölmeden torununu düşünecek değil. Evet saçma bir olay her şeyi eşine yapması kim olsa üzülür lakin siz niye hırs yapıp başınıza versin diye saçmalıyorsunuz? Mal babanın malı değil. Eşin düşünüp hakkını arayacak sen değil. Hukuken bile miras alsa senlik durum yok boşansan pay bile alamıyorsun. Her türlü hakkın olmayan şeye hırs yapma. Hoş sankim herkes kayınvalide kayınpeder sevgisi besliyorda miras olunca konu bir afra tafralar oluyor. Sevmediğiniz insanların malları söz konusu olumca kendi malınız gibi davranmasanız mı haniBende mal çok . Esimin hakki elin kadınının yeğenlerine neden kalıyor. Mallar dededen
Su an yaşadığım bir durum var görüyorum, biliyorum. Öyle evlatlar var ki onlara gitmesin de kim alırsa alsın dersin.İnsan kendi babasından kalan maldan oğluna bir ev dahi bırakmadan dünya kadar malı cocugu dahi olmayan bir kadına bırakır? Anlamı var mı bunun. Zaten mirasçısı
Benim ailem beni aldığı için bana tuhaf geliyor. Herkes abuk subuk yorum yapıyor ama benim ailemin 10 evi varsa benim o 10 evden 1 ev hakkım yoksa kötü niyet ararım benSiz yeni evliydiniz sanırım.
Eşinizin yaptığı da çok saçma açıkçası.
Mal üzerinden eşe birşeyleri ispat etmek çalışması mı bilmiyorum ama özellikle evladı varken kimse kimseye bu kadar şartsız malını mülkünü teslim etmemeli.
Siz aksi bi durumda çocuğu mağdur etmeyebilirsiniz ama anne babaların her zaman ilk önceliği evladı olmalı, onları güvenceye almalı.
İyide eşi istede mahkemeye verir hakkını alır, sonra isterse satar isterse çocuklarına bırakır. Konusahibinin dertlenecek birşeyi yokkiBence bu konuda haklisiniz, ben kendi adima degil, cocuklarim icin üzülürdüm, dededen kalan mali neden kan bagi bile olmayan baska birilerinin cocuklarina kalain, artik almaya çalışırken cok zor cunku, burda herrgun konu aciliyor ev almak iatiyorum, kredimi ceksem nasil ödesem, mümkünü yok alamam diye, sonucta benim esimden evladima kalmasi hak olan bi mülk varsa üzülürüm. Var midir bunu davayla çözme yolu bilemedim. Esiniz tepki vermeli oncelikle,bu arada 2.esinde o evlilikte emegi car sonucta, ona da hakkaniyetle birakilmali ama bu paylasimda adalet olmali bana göre.
Niye bosanayim hanımefendi sizlerdeki bu hırs nedir asıl. Ben boşansam çocuğumuzun hakki var. Ayrica insan eşinin hakkinin yenmesine de üzülür. Sen 10 evden sana 1 ev düşmese üzülmeyecekmisin sana yada eşine herneyseSürekli dededen diye yazmanıza gerek yok. Dededen kaldı diye herkes çocuğuna veya daha ölmeden torununu düşünecek değil. Evet saçma bir olay her şeyi eşine yapması kim olsa üzülür lakin siz niye hırs yapıp başınıza versin diye saçmalıyorsunuz? Mal babanın malı değil. Eşin düşünüp hakkını arayacak sen değil. Hukuken bile miras alsa senlik durum yok boşansan pay bile alamıyorsun. Her türlü hakkın olmayan şeye hırs yapma. Hoş sankim herkes kayınvalide kayınpeder sevgisi besliyorda miras olunca konu bir afra tafralar oluyor. Sevmediğiniz insanların malları söz konusu olumca kendi malınız gibi davranmasanız mı hani
Esimin ailesiyle görüşmesini yasakladimİyide eşi istede mahkemeye verir hakkını alır, sonra isterse satar isterse çocuklarına bırakır. Konusahibinin dertlenecek birşeyi yokki
Ee işte o sizin aileniz. Her şey sizin ailenize göre mi ilerliyor?Benim ailem beni aldığı için bana tuhaf geliyor. Herkes abuk subuk yorum yapıyor ama benim ailemin 10 evi varsa benim o 10 evden 1 ev hakkım yoksa kötü niyet ararım ben
Cocuklarina dagittiysa ne alaKonu sahibi arkadasim bence hakkisin ama burda yaptigin gibi fevri davranirsan eline bisey gecmez .bizde boyledir mal deden toruna gecer benim kayinbabam yasiyor allah uzun ómur versin
Ama simdiden hangi cocuguna hangi ev arsa gececek belli dagitti
Yorum yapmak zorunlulugun yok ciddenEe işte o sizin aileniz. Her şey sizin ailenize göre mi ilerliyor?
Küçüklükte, büyüklükte vs herkes aileniz gibi mi yaşamış? Tek sizin ailenizin doğruları mi var?
Her aile bir mi ya?
Bir de bu moda ha benim anam böyle, benim babam böyle, amcam söyle, dayım böyle...
Eşimin yakınları söyle tüü kaka biz mukemmeliz onlar ise böyle...
Şu karsilastirmalarinizdan gına geldi yeter da genel söylüyorum.