Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

yasal olarak evet hakkı var ama kadının kullanmasına aile içinde şu ya da bu sebeple izin verilmedi, deseniz daha kolay anlaşırsınız sanırım

Baba ve ogul kendi arasinda halledecek bu konuyu. Oglu hic bir tepki vermiyorsa vardir belki bir bildigi. Aile icini bilemeyiz

Allah başınıza versin
E yok artık. Tamam eşiniz için üzücü bir durum olabilir. Kendini kötü hissedebilir, ama size ne oluyor??

Mal sizin değil, sizin ailenize de ait değil, nedir bu hırs? Bildiğin içiniz içinizi yiyor size miras kalmayacak diye.

Biraz gizlemeye çalışın bari şu tavrınızı. Çok itici.

Kocanız sesini çıkarmazken size ne oluyor da millete beddua ediyorsunuz??

"elime düşerse bakmam" de, gec.
Kocan düşünmüyor babasının mirasıni,sen neden bileniyorsun ki? Senden önce kazandığı para sonuçta. Ne senin,ne kocanın katkısı var. İster yeni eşine bırakır,ister pavyonda beş günde yer. Karışmaya hakkınız yok.
Yasal olarak hakkınız var ama sanırım..bizim bir komsu da tüm evi,mali mulku genc eşinin ustune geçirmiş. Çocukları (çocuk dediysem büyüğü ellilerini bitiriyor) almasın diye.
Sonuç olarak o kadın adama çok kötü bakmış,daha doğrusu bakmamış,aç bırakmış falan. Adam elden ayaktan düşünce bu malını esirgedigi (salak) çocukları aldı adamı, nasılsa ölür,son nefesini sıcak evde versin diye. Çok da iyi baktılar,adam iyilesti 😂😂 hiç ölecek gibi de durmuyor kolay kolay. Mal da yok ortada, mülk de yok. Çocukluktan kalma evlerinde elin kadını oturuyor,bunlar da kendilerinden mal kaçıran yaşlı babaya bakıyor ...
Ama bir mahkeme devam ediyor şu an...kazanırlar mi kazanmazlar mi meçhul, iki yıldır avukat parası ödeyip duruyorlar
Pavyonda yese bu kadar koymaz biliyormusun. Onada babası bırakmış. Eskilerde böyledir ya cocuklarima mal bırakayım o kafayla dede birakiyor babayı üvey anne kandırarak alıyor ben senin oğluna bırakırım diyerek

E yok artık. Tamam eşiniz için üzücü bir durum olabilir. Kendini kötü hissedebilir, ama size ne oluyor??

Mal sizin değil, sizin ailenize de ait değil, nedir bu hırs? Bildiğin içiniz içinizi yiyor size miras kalmayacak diye.

Biraz gizlemeye çalışın bari şu tavrınızı. Çok itici.

Kocanız sesini çıkarmazken size ne oluyor da millete beddua ediyorsunuz??
Allah başına versin

Baba ve ogul kendi arasinda halledecek bu konuyu. Oglu hic bir tepki vermiyorsa vardir belki bir bildigi. Aile icini bilemeyiz
sizin yazdığınız yorum için, evden atılan kadın için yazmıştım.
gerçi aynı şey bu ailede de geçerli. aile içinde böyle karar verildiyse hak aranmıyor

Oğlunu düsünmemis torunlarini dusunmemis diyecek bir sey yok..
Bu tur seyler cok oluyor artik.
Annesi vefat mı etti esinizin?
Yillarca ilk esi cekmistir kahrini yememistir giymemistir cocuklarina da ona gore almistir onu adam etmistir sonra ölünce de hopp disardan hic tanimadiginiz biri gelip her seye konmustur.
Halbuki diyoruz hep kadın evde daha cok calisiyor esine destek oluyor cocuklarini buyutuyor tabii ki ilk esinin ve cocuklarinin hakki o mal varligi..
Tamam ikinci ese de verilir tabii ki hayat arkadasligi yapacaklar ama her sey degil..
Benim gozlemledigim boyle adamlara o gelen ikinci eslerde bakmiyor surunuyorlar.
Ben esinizin yerinde olsam cok uzulurdum.

Parasina göre mi arayacak. Calisin da kendiniz miras edinin. Baskasinin parasi ve hayati hakkinda kendinize fazla söz hakki veriyorsunuz.
Benim dünya malim var hanımefendi benim evimde oturuyor oğulları. Evime gelip gitmeyi biliyorlar. O adamda kazanarak yapmiyor onada babası bırakıyor. Kadın kandırıyor oğluna birakicam ölmeden diye üzerine alıyor. Eşimin dedesinin yaptığı mal alakasiz bir soyun yeğenlerine neden kalsın kendi evladı dururken

O miras eşinize kalsa bile sizlik birşey yok. Miras yolu ile geçene ortak değilsiniz. Yarın birgün boşanacak olsanız hiç bir hak talep edemesiniz. O yüzden siz değilde eşiniz bu durumu dert etsin. Ona yargı yolu açık, istese alır hakkını. Sizin delirmeniz için bir sebebiniz yok, siz sizin aileden gelenlere sahip çıkın.

sizin yazdığınız yorum için, evden atılan kadın için yazmıştım.
gerçi aynı şey bu ailede de geçerli. aile içinde böyle karar verildiyse hak aranmıyor

Vallaha acik söyliyim bizim ailede bile öyle miras bekleyen cok ki kayinvalidem ve kayinpederemi miraslarini simdiden noterde yazili olarak yazdirmalarini sagladim. Bize tek bir kurus vermesinler yeter ki geri kalani garanti altina alsinlar. Ortada birakilan bir sürü yasli var.

O miras eşinize kalsa bile sizlik birşey yok. Miras yolu ile geçene ortak değilsiniz. Yarın birgün boşanacak olsanız hiç bir hak talep edemesiniz. O yüzden siz değilde eşiniz bu durumu dert etsin. Ona yargı yolu açık, istese alır hakkını. Sizin delirmeniz için bir sebebiniz yok, siz sizin aileden gelenlere sahip çıkın.
Bosanmayi düşünmüyoruz tatlım. Hastaneye ben taşıyorum. Deden kalan mal. Esime kalmalıydı eşimden de esimin çocuklarına.onlardan onların çocuklarına falan. Bizim kültürümüzde böyledir

Benim dünya malim var hanımefendi benim evimde oturuyor oğulları. Evime gelip gitmeyi biliyorlar. O adamda kazanarak yapmiyor onada babası bırakıyor. Kadın kandırıyor oğluna birakicam ölmeden diye üzerine alıyor. Eşimin dedesinin yaptığı mal alakasiz bir soyun yeğenlerine neden kalsın kendi evladı dururken
Eşinizin dedesinin malından sizene Allah aşkına ya. Kendi çocuğu dert etmiyor size noluyor

X