eşime çok kırıldım

ben kayınvalidemin gelmesinden rahatsız olmam.kv gelmesin o gelmesin bu gelmesin otursun baksın o zaman bebeğine kendisi büyütsün gece gündüz.

Eşiniz kendine göre haklı ,yüzünüze bir şey dememiştir ama annenizin sizin evinizde teyzenizi davet etmesi yanlış olmuş.eşiniz de nasılsa ikinci bir yatak odası var diye annenizin sizde kaldığı zamanlarda teyzenizi davet edeceğini düşünmüş olabilir ,ben olsam bende aynını düşünürüm ,ayrıca evin düzenini misafirlere göre ayarlamak gereksiz ,gelen evin düzenini uymalı ,artık evlerde misafir yatak odasından çok bol bol depolama alanı ihtiyaç ,bebeğiniz doğduktan sonra bebeğe alınacak oyuncaktı ,ana kucağıydı vs bir sürü eşya için koyacak yer gerekiyor.

Evin düzenini ben bilirim dediğinde de eşin kırılmıştır. Yani bana kalırsa sen eşinden daha fazla kırıcı konuşmuşsun. Eşin haklı, bebeğiniz varken bir de üstüne o kadar misafire gerek yok. Bir de evde 2 yatak odası gerçekten pek hoş olmaz gibime geldi ne bileyim

tamamda en azından ilk bir yıl sürekli misafir kalacak.bu çoğunlukla annem o olmadığında da kv ve kb olacak.çekyatta mı yatsın yani insanlar anlamıyorum.

Haklisin.Benim esim akrabalarimla ilgili bu tarz en ufak bir sey ima etse cok bozulurdum.Gelen gidenden bu kadar rahatsiz bir adamla zor.Sanki yoldan adam toplayip agirliyor.Teyze bu

bilmiyorumki inşallah bir daha çağırmaz
O zaman hem annenizle hem de eşinizle uygun bir dille konuşun annem uzun bir süre biz de kalacak çekyatta rahat edemez deyin ondan başkada kimse kalmaz diye belirtin.

Çocuğunuza anneniz ve ya kayinvalideniz bakacaksa çekyat pek pratik bir çözüm değil.Hatta odaya birde dolap alın derim.15/20 gün kalacaklar ,iznim bitince alırım ücretsiz izin otururum evimde ve ya var aklımda bir bakıcı arkadaş diyorsan evinin düzenini bozma derim.

bilmiyorum bunu planlamadık.ama beyefendi bakıcıya da sıcak bakmıyordu.ya annemin teyzemi çağırması üzerine benim ikide birde gelen giden olacak demem filan üst üste geldi.

ben kayınvalidemin gelmesinden rahatsız olmam.kv gelmesin o gelmesin bu gelmesin otursun baksın o zaman bebeğine kendisi büyütsün gece gündüz.

tamamda en azından ilk bir yıl sürekli misafir kalacak.bu çoğunlukla annem o olmadığında da kv ve kb olacak.çekyatta mı yatsın yani insanlar anlamıyorum.

Canım bebek sizin bebeğiniz, bebekle ilgilenmesi gereken onu büyütmesi gereken sen ve eşin, şimdi belki gözünde büyüyor bebek büyütmek ama ilk 1haftadan sonra 40yıllık ana gb olacaksın. Senin de kendine bu şekilde telkin etmeni tavsiye ederim. Bir de bunun loğusalığı var, kendine kendin bile fazla geleceksin bir süre sonra.

Ayrıca yatılı misafir konusunda eşin haklı, ev ikinizin eviyse ortak kararlar alınmalı, yatılı misafir gelirse diye odanın biri yatak odasına çevrilmez. İlk nasıl başlarsa öyle devam eder, bir bakmışsın ev yol geçen hanına dönmüş...

Düzeltme: çalışıyormuşsun, çocuğa annen bakacak sanırım, öyleyse kendine ait bir alanı olması doğru olur tabiki

Esinizin istememesine ragmen inatla kendi istediginizi yapmaya calisiyorsunuz ki bence de esiniz hakli sonucta orasi ikinizin evi ayni sehirdeyken kalmaya ne gerek var

Eşin haklı. Bir evde iki yatak çok saçma. Ve evet gelen giden bebeği görüp gitmeli. Annen kalırsa zaten kalacak yeri varmış diğer kalanlar için salonda da yer varmış. Daha ne olsun?
Bu kadar rahata alıştırmayın geleni gideni valla daha sonra başınız ağrır :)
Yani eşin olması gerekeni söylüyor.

bilmiyorum bunu planlamadık.ama beyefendi bakıcıya da sıcak bakmıyordu.ya annemin teyzemi çağırması üzerine benim ikide birde gelen giden olacak demem filan üst üste geldi.
Ben yataktan/bazadan önce bu sorunu konuşup netlestirmenizden yanayim.Bir de eşinize sorun ,acaba o kimin ağzı ile konuşuyor,ona akıl verenler kim?

aman ona neymiş yaw çöpe atçağıma kendime oda yaparım de, valla eşimle bizde misafir odası yapmayı düşünüyoruz bu gayette normal bişi

Bence de eşiniz haklı. Hem diğer odada koltuk varmış. Annen gelsin demiş, kardeşin gelirse salona alırız demiş. Adam daha ne desin. Hem teyze bana göre çok çok yakın bir akraba değil gelip kalacak. İkinci bir çift kişilik yatak çok saçma

Eşin gibi misafir sevmeyen biriyim.
Misafire yatak odası kuracağıma çalışma odası, oyun odası, hobi odası falan kurarım.. Bizim bi oda spor, müzik, iş, okul ile alakalı eşyalarla dolu mesela.
Tek kişilik baza olsa neyse de çift kişilik yatakla koca bi odayı misafir için harcamazdım.
Bize 2 kişiden fazla misafir gelemez. Doğumdan sonra bi hafta annem kaldı. Sonra kv gelip gitti. Geleniniz gideniniz çok olurda kalan niye çok olsun onu anlamadım. Bi kaç gün anneler kalsın, bi kaç gün kardeş.

Bence eşin gelen giden çok olucak diye baya bi stres olmuş. Onu çok iyi anlıyorum

Ben yataktan/bazadan önce bu sorunu konuşup netlestirmenizden yanayim.Bir de eşinize sorun ,acaba o kimin ağzı ile konuşuyor,ona akıl verenler kim?
Sordum kimin baskasinin akli ile hareket ettigini ikimizde cok iyi biliyoruz dedim.kardesini kastederek.malum her zmn ben yokken saatlerce tlfnda konusurlar ben varken kendi aralarinda konusur yine tlfnu kapatirlar.

Cnm ben tek kisilik baza almayalim bisa diye dusundugum icin o teklifle gitmedim esime yani hani yatak odasindaki karyola bisa cikacak ya o bakimda degerlendirmis oluruz diye dusundummgum icin oyle soyledim.nerden soyledim ya.ama tek kisilik yatak teklifi ile de gitseydim yine kabul etmezdi bence sanki bilmiyorum.adam yer acmak istemiyor kimseye..

Hadi teyzen bir gün kaldı ve rahatsız oldu.3 gün sonra doğum yapacaksınız ve anneniz,kardeşiniz,kayniniz,eşinizin annesi/babası ,belki anneniz yokken babanız gelecek ve aynı şehirde değilseniz mecbur kalacaklar.Hepsi aynı anda gelmese bile anneler ve babası aynı anda gelecekler.Siz insanlar icin birsey almiyorsunuz ki .İki kişilik yatak kullanılır,gereksiz olduğunu düşünürseniz de sonrasında çıkarır verirsiniz birine.Yatak ve baza almak istemiyor mu acaba dedim.

Eşinize hak verdim. Yatılı misafir sevmem. Eşim bana böyle bir teklifle gelse strese girerdim, kim gelip kalacak diye.

Ve kayınvalidem danışmadan yatılı misafir getirse çok sinirlenirdim.

Tek kişilik bazaya da gerek yok ki. Çekyat açılınca 2 kişilik oluyordur zaten. Sizi anlıyorum gelen rahat etsin istiyorsunuz ama eşiniz de, gelen rahat ederse sürekli gelmek isteyecek diye düşünüyordur. Haksız da değil. Bizim evde yatak olsa çoluğu çocuğu toplayıp gelecek bi sürü insan var.
Eski karyolayı 2.el sitelerinde satarak da değerlendirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…