eşime çok kırıldım

Anladım o zaman annenden kaynaklı olmuş,ama anneniz sürekli siz de kalacakmış çekyatta rahat edemez ki kadın hem oda değerlenir hem yatak odası takımı değerlenir.

eşin ağır saçmalamış. hiç sevmiyorum evin işlerine düzenine böylesine burnunu sokan erkekleri. türkiyede alışık olunmayan bir durum olabilir, ona da lüks gelmiştir belki misafirler için yatak odası olması ama benim evimde evlendiğimden beri var ve saçma sapan oturma odası-misafir odası ayrımı yapmaktan çok daha mantıklı ve düzenli oldu bence. yeni evlilerin ya da eski evlilerin evinde olur olmaz diye bir şey de yok. eşin çok gıcık. evin düzeni kadının istediği gibi olmalı.

o ev ikisinin evi yani hem kadının hem de erkeğin ortak kararı olmalı.

beni zor günler mi bekliyor ya çok stres oldum.artık karyolayı o odaya koyma fikrimiz tamamen ortadan kalktı baza alsak bile onu kurdurmıcak 2. bir yatak almıcakmışız.bir yandan annemde rahat etsin isterim geldiğinde.umarım annemde bir daha teyzemi çağırmaz kalması içinnapıcam ben ya.durumun iyi olacak bakıcı tutacaksın işte kimseye muhtaç olmamak ne güzel birşeydir...

sizi zor günler beklemiyor sakin olun öncelikle çocuk doğmadan daha bu ne stres böyle. her şey zamanla düzelir sizin de düzeniniz oluşur üzülmeyin.

Anladım o zaman annenden kaynaklı olmuş,ama anneniz sürekli siz de kalacakmış çekyatta rahat edemez ki kadın hem oda değerlenir hem yatak odası takımı değerlenir.
işte kalacak yer sayısı artarsa herkesin daha kolay gelip gideceğini düşünüyor kalırlar rahat ederler yerleşirler diye düşünüyor bence.

işte kalacak yer sayısı artarsa herkesin daha kolay gelip gideceğini düşünüyor kalırlar rahat ederler yerleşirler diye düşünüyor bence.
Yani bilemiyorum öyle bir çevreniz var mı peki kalmaya gelmek isteyecek kadar.

ben çalışıyorum iznim bütünce işe dönmem gerekicek.e sonrasında bakıcı filan bulmadan nasıl anneme git dicem?bende bayılmıyorum kendi annem bile olsa hep beraber kalmaya ama napabilirim?

Bende eşinizi gördünüz gibi hissediyorum şuan :) aşırı bir savunma halindesiniz çünkü. Artık argümanlarımız mı benziyordur nedir bilmiyorum. Git demeyin tabiki annenize, zaten öyle birşey söylemedim tahmini kalış süresini sordum ki ona göre yorum yapabilelim. Mesela hiç bakıcı düşünmüyorsunuzdur, 3 yaşına kadar annem bakacak burada kalacak dersiniz o zaman istediğinde kapıyı çekip oturacağı ayrı bir odası olması şart, hem yatak hem dolap ayarlamanız gerek. 40'ı çıkana kadar kalır sonra belki bakıcı işe başlarken alışma süresinde gelir 1-2 hafta kalır derseniz o odanın çekyatında da idare edebilir sayılı süre olduğu için.

Canim ben de esini hakli buldum ya bi kere ikinizin evi ikiniz karar vermeniz lazim ayrica anneler haric yatili misafir kim gelecek ki demek ki esin sevmiyor boyle seyleri ben de sevmem

Yani bilemiyorum öyle bir çevreniz var mı peki kalmaya gelmek isteyecek kadar.
ya bir teyzem var işte annem geldiğinde belki ara sıra çağırır diye korktu herhalde bilmiyorum.başka kimse yok.o diyorki kastediyor yani tamam gelsin ama herkesin evi barkı var akşam evinde kalsın diyor.

eşiniz sadece sizin akrabalariniz için değil kendi tarafı içinde aynı düşüncede.
bende hiç sevmem yatılı misafir.
gerçekten tüm düzen bozuluyor.
anneler bile doğumdan sonra belli bir süre kalabilir.sonra herkes basinin çaresine bakıp
kendi düzenini kurmalı.
eşiniz haklı bana göre kusura bakmayın.
bebek için gelen görür gider.iki odaya yatakta gereksiz bana göre.her oda yatak odası görünümünde hoş olmaz ki.
bebeginizi sağlıkla kucaginiza alın.

ya bir teyzem var işte annem geldiğinde belki ara sıra çağırır diye korktu herhalde bilmiyorum.başka kimse yok.o diyorki kastediyor yani tamam gelsin ama herkesin evi barkı var akşam evinde kalsın diyor.
Teyzenin evi yakınmış kalmasına gerek yok annene uygun bir dille söylersen kırılır mı.

olabilir ya ne dediğimin farkında değilim pek..bunu hiç konuşmadık.ama uzun süreli annemin bakmasını istiyordu.bu tavırlarla nasıl istiyorsa.

eşiniz yatılı misafir kalabalık vs sevmiyor sizde seviyorsunuz ben bunu anladım
eşiniz haklı bence de zemin vermemeye çalışıyor

Ben misafir yatak odası olayına çok sıcak bakıyorum. Evim müsait olsa ben de yapardım. Salonda misafir yatırmak falan çok huzursuzluk veriyor bana. Sabah kalk bi saat ortalığı topla falan. Ama bu misafir yatak odası olayına Türkiye henüz hazır değil. Gelen nasılsa yeri var diye kalır da kalır günlerce. Türkler malesef böyle çok düşüncesizler bu konuda. O bakımdan da eşinizin endişe duyması çok normal. Şimdi kv niz canı isteedikçe gelip kalır o zaman sizde. Nasılsa oda da var diye. Bu durumdan siz de rahatsız olursunuz. En iyisi yapmayın misafir yatak odası.

Ayy bencede eşiniz haklı ne gerek var yatakhane gibi. Gelen kişi kanepede yatabilir , bence eğer sizin anneniz değilde eşinizin annesi eşinizin teyzesini çağırsa ,teyzede kalsa sizde rahatsız olurdunuz.

Bnece alt yapıda başka bir probleminiz var.Bu konu sebebp olmuş.Eşiniz gayet mantıklı açıklama yapmış.Oda da çekyat var.Bana göre de sırf kırk yılda bir birileri gelip kalacak diye,2 bir yatak odası saçma.Sonuçta ikinizin ortak yaşam alanı.Siz misafir sevdiğiniz gibi o da sevmeyebilir,rahat edemeyebilir.Ortada buluşmak en doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…