- 28 Ocak 2009
- 34.114
- 56.470
- 1.123
- Konu Sahibi kucukelma30
-
Anladım o zaman annenden kaynaklı olmuş,ama anneniz sürekli siz de kalacakmış çekyatta rahat edemez ki kadın hem oda değerlenir hem yatak odası takımı değerlenir.yok teyzem temizlik için gelmedi o gün anneme eşlik etmiş işte işi bittikten sonra yemek yapmışlar beraber.taşınma aşamasında olmadı bu geçenlerde oldu.bilmiyorum ya beni çok zor günler mi bekliyor çok korkuyorum ve mutsuzum.
o ev ikisinin evi yani hem kadının hem de erkeğin ortak kararı olmalı.eşin ağır saçmalamış. hiç sevmiyorum evin işlerine düzenine böylesine burnunu sokan erkekleri. türkiyede alışık olunmayan bir durum olabilir, ona da lüks gelmiştir belki misafirler için yatak odası olması ama benim evimde evlendiğimden beri var ve saçma sapan oturma odası-misafir odası ayrımı yapmaktan çok daha mantıklı ve düzenli oldu bence. yeni evlilerin ya da eski evlilerin evinde olur olmaz diye bir şey de yok. eşin çok gıcık. evin düzeni kadının istediği gibi olmalı.
sizi zor günler beklemiyor sakin olun öncelikle çocuk doğmadan daha bu ne stres böyle. her şey zamanla düzelir sizin de düzeniniz oluşur üzülmeyin.beni zor günler mi bekliyor ya çok stres oldum.artık karyolayı o odaya koyma fikrimiz tamamen ortadan kalktı baza alsak bile onu kurdurmıcak 2. bir yatak almıcakmışız.bir yandan annemde rahat etsin isterim geldiğinde.umarım annemde bir daha teyzemi çağırmaz kalması içinnapıcam ben ya.durumun iyi olacak bakıcı tutacaksın işte kimseye muhtaç olmamak ne güzel birşeydir...
işte kalacak yer sayısı artarsa herkesin daha kolay gelip gideceğini düşünüyor kalırlar rahat ederler yerleşirler diye düşünüyor bence.Anladım o zaman annenden kaynaklı olmuş,ama anneniz sürekli siz de kalacakmış çekyatta rahat edemez ki kadın hem oda değerlenir hem yatak odası takımı değerlenir.
Yani bilemiyorum öyle bir çevreniz var mı peki kalmaya gelmek isteyecek kadar.işte kalacak yer sayısı artarsa herkesin daha kolay gelip gideceğini düşünüyor kalırlar rahat ederler yerleşirler diye düşünüyor bence.
ben çalışıyorum iznim bütünce işe dönmem gerekicek.e sonrasında bakıcı filan bulmadan nasıl anneme git dicem?bende bayılmıyorum kendi annem bile olsa hep beraber kalmaya ama napabilirim?
ya bir teyzem var işte annem geldiğinde belki ara sıra çağırır diye korktu herhalde bilmiyorum.başka kimse yok.o diyorki kastediyor yani tamam gelsin ama herkesin evi barkı var akşam evinde kalsın diyor.Yani bilemiyorum öyle bir çevreniz var mı peki kalmaya gelmek isteyecek kadar.
Teyzenin evi yakınmış kalmasına gerek yok annene uygun bir dille söylersen kırılır mı.ya bir teyzem var işte annem geldiğinde belki ara sıra çağırır diye korktu herhalde bilmiyorum.başka kimse yok.o diyorki kastediyor yani tamam gelsin ama herkesin evi barkı var akşam evinde kalsın diyor.
olabilir ya ne dediğimin farkında değilim pek..bunu hiç konuşmadık.ama uzun süreli annemin bakmasını istiyordu.bu tavırlarla nasıl istiyorsa.Bende eşinizi gördünüz gibi hissediyorum şuan :) aşırı bir savunma halindesiniz çünkü. Artık argümanlarımız mı benziyordur nedir bilmiyorum. Git demeyin tabiki annenize, zaten öyle birşey söylemedim tahmini kalış süresini sordum ki ona göre yorum yapabilelim. Mesela hiç bakıcı düşünmüyorsunuzdur, 3 yaşına kadar annem bakacak burada kalacak dersiniz o zaman istediğinde kapıyı çekip oturacağı ayrı bir odası olması şart, hem yatak hem dolap ayarlamanız gerek. 40'ı çıkana kadar kalır sonra belki bakıcı işe başlarken alışma süresinde gelir 1-2 hafta kalır derseniz o odanın çekyatında da idare edebilir sayılı süre olduğu için.
bilmiyorumki inşallah bir daha çağırmazTeyzenin evi yakınmış kalmasına gerek yok annene uygun bir dille söylersen kırılır mı.
ya bende bayılmıyorum ama napabilirim 2 gece kaldılar diye ortalığı ayağa kaldırıyor.eşiniz yatılı misafir kalabalık vs sevmiyor sizde seviyorsunuz ben bunu anladım
eşiniz haklı bence de zemin vermemeye çalışıyor
Bnece alt yapıda başka bir probleminiz var.Bu konu sebebp olmuş.Eşiniz gayet mantıklı açıklama yapmış.Oda da çekyat var.Bana göre de sırf kırk yılda bir birileri gelip kalacak diye,2 bir yatak odası saçma.Sonuçta ikinizin ortak yaşam alanı.Siz misafir sevdiğiniz gibi o da sevmeyebilir,rahat edemeyebilir.Ortada buluşmak en doğrusu.mrb arkadaşlar..8 aylık hamileyim.2 sene önce evlendik.yatak odamızdaki yatağımızda ses çıkarma problemi var yeni evimize taşındığımızdan beri hem karyola ses çıkartıyor hem yatak ses çıkartmaya başladı.geçende eşimle konuştuk yüklük tarzı dolap almayı düşünüyorduk eve ben dedimki en iyi bazalı bir yatak alalım hem yer kaplamaz hemde ses probleminden kurtuluruz.yatağı da değiştiririz belki duruma göre bakarız dedim.neyse dünde düşündüm iş yerinde kendi kendime dedimki bazalı bir yatak alırsak bu yatak ve karyolayı da evde boş 2 oda var birisi çocuk odası için ayrıldı diğer odaya kurdururuz gelen giden kalır diye düşündüm.eşime söyledim hayır olma öyle şey saçmalama filan dedi bende olur sen karışma kadın işine evin düzeni kadından sorulur dedim sonra o bişey dedi ben bişey dedim tartışma çıktı.ben dedim ki doğum olacak bebek olacak bundan sonra gelenimiz gidenimiz çok olur burası misafir odası gibi olsun işte dedim.ne alakaymış hangi yeni evli çiftin evinde 2 tane yatak odası varmış evin her yerini yatak odasına neden çeviriyormuşum kim gelecekse gelir bebeği sever gidermiş.saçmalama istersen dedim annem gelmicek mi dedim.bu arada yatağı kurdurmayı düşündüğüm odada 1 tane çekyat var yatağı oraya kurdurunda onu oturma odasına koyacaktım.annen gelince burada yatar burada yatıyor işte dedi.evde yatacak yer var dedi.2. bir kişi gelmesin bu eve bu evin kapasitesi belli dedi.2. bir kişi diye katettiği babam değil annemle babam ayrı benim.kardeşim gelebilir dedim tamam ona yatakacak yer var salonu açarız dedi.senin annen baban gelince napıcaz dedim ayrı gelsinler filan dedi ya da açarız salonu dedi.ben rahatımı kimse için bozamam dedi.2. kişiden kastı teyzem.teyzem bize yakın oturuyor.geçenlerde annem 1 gece bizde kalmaya gelmişti evi toparlamak için filan annemde teyzemi çağırmış o gece o da bizde kaldı.buda 2. veya max 3. sefer oldu.demek ki buna bozulmuş ya da rahatsız olmuş bu durumdan konuyu buraya getirdi.kastetti daha doğrusu.ben planlar yapıyormuşum kafamda ne kuruyorsam izin vermicekmiş kimin aklı ile hareket ediyorsam boşuna akıl almıcakmışım bu evin düzeni bozulmıcakmış.
tamam bende karışma etme ben karar veririm filan dedim ama çok zoruma gitti ya.benim sanki sırf teyzem filan gelsin rahat rahat kalsın diye plan yaptığımı düşündü.sanırım bunun sürekli bir hal alacağını benim buna ortam hazırladığımı düşündü.aşırı derecede sinirlendi.
ben söylediklerine çok bozuldum çok ağladım ve çok üzüldüm.sonra barışır gibi olduk ama olmadı yaa..öptü filan ama söylediklerimin arkasındayım düşüncelerim bunlar buna göre ayarla kendini dedi.ikide birde ev kalabalık olacak gelenimiz gidenimiz çok olacak diyorsun dedi.bebek sevmeye gelen gelirmiş salonda oturur sonra da evine gidermiş anneler hariçmiş.çok kırıldım ya böyle şeyler söylemesine.hiç konuşmak istemiyorum hatta eve hiç gitmek istemiyorum ve hatta bir süre görmesem keşke...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?